"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Ne apropiem de încheierea unui an istoric, 2017, continuând prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele sfârşitului, spre ziua şi ceasul pe care-L ştie numai Tatăl folosind acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împăraţii Răsăritului).

                Când facem referire la Nenorociri, atenția se îndreaptă spre catastrofe ale naturii, dezastre. Pentru a vedea ce dezastre se petrec pe pământ la un moment dat vă rog să accesați romaniantimes.com - Cele mai citite articole - Semne ale vremurilor - click on http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php.

                Scriam în ediția din octombrie, că la acea vreme anul 2017 se caracteriza ca fiind an unic în istoria lumii privind dezastrele naturii pe tot globul și special în America. Sunt evenimente, care cu toată tehnica avansată nu au putut fi oprite de om. Ne ridicăm ochii în sus, de unde ne poate veni ajutorul: Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile si pământul. (Ps.121:2). An de an, populația este tot mai pregătită, ia în serios pericolele, și în mare parte fug din fața catastrofelor, dar prea puțini își întorc privirile și viața spre Creator. Va veni o vreme, în curând, când pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor (Luca 21:25).

                Pentru luna decembrie, adăogăm la materialul prezentat incendiile din partea de sud a Californiei.

                În raportul oficial de miercuri 13 decembrie 2017, incendiu Thomas a fost declarat al cincilea cel mai mare incendiu din istoria Californiei și continuă să producă pagube pe măsură ce intră în cea de-a doua săptămână. Incendiul Thomas  a depășit mai mult de 370 square miles (aproape 100 mii de hectare) și începând cu 4 decembrie rămâne cea mai puternică bătălie a pompierilor din istoria județelor  Ventura și Santa Barbara.

                Printre Semne ale vremurilor, în această ediție, vreau să privim foarte atent și obiectiv la atenția ce o acordă toată lumea politică și nu numai la Ierusalim și bun înțeles Muntele Templului.

                Actul Ambasadei din Ierusalim din 1995 este o lege publică a Statelor Unite, adoptată de Congresul al 104-lea la 23 octombrie 1995. A fost adoptată pentru inițierea și finanțarea relocării Ambasadei Statelor Unite în Israel din Tel Aviv la Ierusalim, până la data de 31 mai 1999. Actul a cerut de asemenea ca Ierusalimul să rămână un oraș nedivizat și ca acesta să fie recunoscut ca fiind capitala statului Israel. Capitala declarată a Israelului este Ierusalimul, dar acest lucru nu este recunoscut la nivel internațional, în așteptarea discuțiilor asupra statutului final în conflictul israeliano-palestinian. Legea propusă a fost adoptată de Senat (93-5), și de Camera Reprezentanților (374-37).
                Au trecut ani de promisiuni și legea a rămas neimplementată de către președinții Clinton, Bush și Obama, care deși fiecare a promis în campanie că o va pune în aplicare, după ce au ajuns la Casa Albă, au amânat-o tot la fiecare șase luni, rămânând una din promisiunile de campanie neîmplinite. 

                Timp de 22 ani Organizația Națiunilor Unite, statele musulmane, socialiștii europeni, oamenii politici, care nu au habar de ce scrie în Biblie, nu au cerut modificarea Actului Ambasadei din Ierusalim din 1995. Numele legii din 1995 este clară și spune totul: Jerusalem Embassy Act of 1995.

                Președintele Donald Trump ca și Clinton, Bush și Obama, în timpul campaniei electorale, a promis că va pune în aplicare Actul Ambasadei din Ierusalim din 1995. În iunie 2017  a amânat aplicarea legii, urmând ca pe data de 6 decembrie 2017 președintele Donald Trump să fie primul președinte america care respectă și dă curs legii adoptată de Congresul SUA cu o majoritate covârșitoare, în 23 octombrie 1995.

                Reacția negativă a fost și este puternică în toată lumea. 22 de ani toți au fost OK. Președintele Trump dă curs unei legi și abia acum apar reacțiile. Interesant ce cumplite vremi trăim.

                Premierul Benjamin Netanyahu luni, 11 decembrie 2017, fiind la Paris în cadrul întâlnirii Miniștrilor de Externe  ai UE a prezentat  poziția țării sale privind capitala Ierusalim, ca răspuns a lansarea aplicării de SUA al Actului Ambasadei din Ierusalim din 1995. Netanyahu a declarat că palestinienii trebuie să accepte faptul că Ierusalimul este capitala Israelului. În opinia sa, aceasta ar fi singura cale de a obține rezultate scontate în cadrul negocierilor pentru pace. Pe lângă aceasta "eforturile de a refuza legătura milenară a poporului evreu cu Ierusalimul sunt absurde", a precizat premierul.
                "Puteți citi despre acesta într-o carte foarte frumoasă - se numește Biblia. O puteți regăsi în istoria comunităților evreiești din întreaga diaspora... Unde altundeva este capitala Israelului, daca nu în Ierusalim? Cu cât palestinienii vor recunoaște mai repede această realitate, cu atât mai repede ne vom îndrepta spre pace", a precizat premierul israelian.

                Nu ne permite spațiul să detaliem felul cum Domnul Dumnezeu orchestrează istoria și în privința Ierusalimului. Am scris multe anul acesta, când Ierusalimul a sărbătorit 50 de ani de la eliberare. Așteptam să se întâmple ceva anul acesta. Și s-a întâmplat.

                Vă rog să urmăriți traducerea declarației președintelui Trump, și pentru detalii puteți accesa originalul pe site-ul Casei Albe.

 

Declarația președintelui Trump cu privire la Ierusalim
Miercuri 6 decembrie 2017

                ””Când am intrat în funcție, am promis să privesc provocările lumii cu ochii deschiși și gândire foarte proaspătă. Nu putem rezolva problemele noastre făcând aceleași ipoteze eșuate și repetând aceleași strategii eșuate ale trecutului. Provocările vechi necesită noi abordări.
                Anunțul meu astăzi marchează începutul unei noi abordări a conflictului dintre Israel și palestinieni.
                În 1995, Congresul a adoptat Actul Ambasadei de la Ierusalim, cerând guvernului federal să relocalizeze ambasada americană la Ierusalim și să recunoască faptul că acel oraș - și atât de important - este capitala Israelului. Acest act a trecut Congresul printr-o majoritate covârșitoare bipartizană și a fost reafirmat de un vot unanim al Senatului doar cu șase luni în urmă.
                Cu toate acestea, de peste 20 de ani, fiecare președinte american anterior a exercitat dreptul legii de renunțare (the law’s waiver), refuzând mutarea ambasadei americane la Ierusalim sau recunoașterea Ierusalimului ca și capitala Israelului.
                Președinții au emis aceste derogări sub convingerea că întârzierea recunoașterii Ierusalimului ar avansa cauza păcii. Unii spun că le-au lipsit curajul, dar au făcut cele mai bune judecăți pe situațiilor existente, așa cum le-au înțeles atunci… După mai mult de două decenii de derogări, nu suntem mai aproape de un acord de pace de durată între Israel și palestinieni. Ar fi o nebunie să presupunem că repetarea exactă ale aceleași formule ar produce acum un rezultat diferit sau mai bun.
                De aceea, am hotărât că este timpul să recunoaștem oficial Ierusalimul ca capitala Israelului.
                În timp ce președinții anteriori au făcut această promisiune importantă a campaniei, ei nu și-au ținut promisiunile făcute. Astăzi, eu arat că mă țin de ce am promis.
                Am considerat că această acțiune este în interesul Statelor Unite ale Americii și în căutarea păcii între Israel și palestinieni. Acesta este un pas îndelungat în a avansa procesul de pace și pentru a ajunge la un acord de durată.
                Israel este o națiune suverană cu drept ca orice altă națiune suverană să-și determine propria capitală. Recunoașterea faptului ca un fapt este o condiție necesară pentru realizarea păcii.
                Acum 70 de ani, Statele Unite, sub președintele Truman, au recunoscut statul Israel. De atunci, Israelul și-a construit capitala sa în orașul Ierusalim - capitala poporului evreu stabilit în antichitate. Astăzi, Ierusalimul este sediul guvernului israelian modern. Este casa parlamentului israelian, Knesset, precum și Curtea Supremă israeliană. Este locul reședinței oficiale a Premierului și a Președintelui. Este sediul multor ministere guvernamentale.
                De zeci de ani, vizitatorii americani, secretarii de stat și liderii militari și-au întâlnit omologii israelieni la Ierusalim, așa cum am făcut în călătoria mea în Israel la începutul acestui an.
                Ierusalimul nu este doar inima a trei mari religii, ci este și acum inima uneia dintre cele mai de succes democrații din lume. În ultimele șapte decenii, poporul israelian a construit o țară în care evreii, musulmanii, creștinii și oamenii de toate credințele sunt liberi să trăiască și să se închine după conștiința lor și după credințele lor.
                Ierusalimul este astăzi și trebuie să rămână un loc în care evreii se roagă la Zidul de Vest, unde creștinii merg pe Drumul Crucii și unde musulmanii se închină la Moscheea Al-Aqsa.
                Cu toate acestea, în toți acești ani, președinții reprezentând Statele Unite au refuzat să recunoască oficial Ierusalimul ca și capitala Israelului. De fapt, am refuzat să recunoaștem oricare capitală a Israelului.
                Dar astăzi, recunoaștem, în cele din urmă, pe bază de evidențe că Ierusalimul este capitala Israelului. Nu este nimic mai mult sau mai puțin decât o recunoaștere a realității. De asemenea, este un lucru drept de făcut. Este ceva ce trebuie făcut.
                De aceea, în conformitate cu Legea Ambasadei de la Ierusalim, cer și Departamentul de Stat să înceapă pregătirile pentru mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim. Aceasta va începe imediat procesul de angajare a arhitecților, a inginerilor și a planificatorilor, astfel încât o nouă ambasadă, atunci când va fi finalizată, să fie un tribut extraordinar pentru pace.
                Făcând aceste anunțuri, doresc, de asemenea, să subliniez un punct foarte clar: această decizie nu are în nici un fel intenția de a reflecta o abatere de la angajamentul nostru ferm de a facilita un acord de pace de durată. Vrem un acord care este foarte important pentru israelieni și foarte important pentru palestinieni. Nu luăm o poziție cu privire la niciun fel de probleme legate de statutul final, inclusiv granițele specifice ale suveranității israeliene la Ierusalim sau rezolvarea granițelor contestate. Aceste întrebări sunt adresate părților implicate.
                Statele Unite rămân profund angajate să ajute la facilitarea unui acord de pace acceptabil pentru ambele părți. Intenționez să fac tot ce este în puterea mea pentru a ajuta la elaborarea unui astfel de acord. Fără îndoială, Ierusalimul este una dintre problemele cele mai sensibile din aceste discuții. Statele Unite ar sprijini o soluție cu două state, dacă ambele părți vor fi de acord.
                Între timp, invit toate părțile să mențină statutul quo-ul în locurile sfinte ale Ierusalimului, inclusiv Muntele Templului, cunoscut și sub numele de Haram al-Sharif.
                Mai presus de toate, cea mai mare speranță este pacea, dorința universală în fiecare suflet uman. Prin acțiunea de astăzi, reafirm angajamentul pe termen lung al administrației mele față de un viitor de pace și securitate pentru regiune.
                Vor fi, cu siguranță, păreri diferite de dezacord și neagreare cu privire la acest anunț. Dar suntem încrezători că, în cele din urmă, pe măsură ce vom face față acestor dezacorduri, vom ajunge la o pace și un loc mult mai înalt în înțelegere și cooperare.
                Acest oraș sacru ar trebui să ajungă la cel mai înalt nivel al cavilației umane, ridicându-ne privirile la superlativ; nicidecum să ne tragă înapoi și în jos la vechile lupte care au devenit total previzibile. Pacea nu trece niciodată dincolo de înțelegerea celor care o țintesc.
                Așa că astăzi vă chemăm la calm, la moderare și ca vocile de toleranță să prevaleze deasupra urii. Copiii noștri ar trebui să moștenească dragostea noastră, nu conflictele noastre.
                Repet mesajul pe care l-am prezentat la summitul istoric și extraordinar din Arabia Saudită la începutul acestui an: Orientul Mijlociu este o regiune bogată în cultură, spirit și istorie. Oamenii săi sunt deștepți, mândri și diferiți, vibranți și puternici. Dar viitorul incredibil care așteaptă această regiune este acoperit de vărsare de sânge, ignoranță și teroare.
                Vicepreședintele Pence va călători în regiune în zilele următoare pentru a ne reafirma angajamentul de a colabora cu parteneri din Orientul Mijlociu pentru a învinge radicalismul care amenință speranțele și visele generațiilor viitoare.
                Este timpul ca mulți dintre cei care doresc pace să expulzeze extremiștii din mijlocul lor. Este timpul ca toate națiunile civilizate și oamenii să răspundă la dezacord cu o dezbatere argumentată - nu violență.
                Și este timpul pentru vocile tinere și moderate din Orientul Mijlociu să-și revendice un viitor strălucit și frumos.
                Așadar, astăzi, să ne redeschidem pe o cale de înțelegere reciprocă și de respect. Să ne regândim ipoteze vechi și să ne deschidem inimile și mințile la lucruri posibile și oportunități. Și, în sfârșit, cer liderilor din regiune - politici și religioși; israelian și palestinian; evreu și creștin și musulman - să ni se alăture în căutarea nobilă a unei păci durabile.
                Vă mulțumesc. Dumnezeu sa vă binecuvânteze. Dumnezeu să binecuvânteze Israelul. Dumnezeu să binecuvânteze palestinienii. Și Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite. Mulțumesc foarte mult. Mulțumesc.””

                 Transcriptul original se poate găsi accesând Statement by President Trump on Jerusalem | whitehouse.gov, ori căutând pe google să vă ducă la site.

Cultura

Cei ce-au pierdut Crăciunul

on 21 Decembrie 2018

Cred ca la toti aproape ne place sa calatorim, sa vizitam. Un amic spunea ca dac...

SFÂNTUL VLADIMIR GHIKA:

on 21 Decembrie 2018

PRINȚ, PREOT CREȘTIN (ORTODOX ȘI CATOLIC) ȘI MARTIR, PRECURSOR ILUMINAT AL ECUME...

Monica Lovinescu : 95 de ani de la naștere, 10 ani...

on 23 Noiembrie 2018

„E oare mai bine să-ţi petreci viaţa având dreptate împotriva tuturor, sau greşi...

Valuri sau unde - o privire de ansamblu asupra ale...

on 23 Noiembrie 2018

Alegerile “intermediare” care au avut loc în Statele Unite pe data de 6 noiembri...

La ce sa ne asteptam…

on 23 Noiembrie 2018

Zilnic multe evenimente scapa atentiei publice. Suntem intoxicati mediatic cu id...

Angela FURTUNĂ – Premiu din partea Comitetului de...

on 22 Noiembrie 2018

PREMIUL PENTRU CALITATEA OPEREI ȘI ACTIVITATEA SCRIITORICEASCĂ pentru anul 2017,...

Politica

Ai dat celor ce se tem de Tine un steag, ca să-l î...

on 23 Septembrie 2018

Desigur că toți suntem conștienți de viteza cu care se transmit știrile și asta...

Schimbările Climatice și Escatologia

on 18 Iulie 2018

De peste zece ani mă preocupă și am scris adesea la rubrica prezentă despre schi...

Declarație privind Dedicarea Ambasadei SUA la Ieru...

on 18 Mai 2018

14 mai 2018 | Biroul de presă al Casei Albe - Washington D.C. - Putătorul de Cuv...

Semne ale vremurilor din urmă

on 20 Noiembrie 2017

Continuăm prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţ...

Semne ale vremurilor din urma

on 20 Octombrie 2017

În prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare...

Eclipsa totala de soare

on 15 August 2017

Scriu articolul înainte de eclipsa totală de soare din 21 august 2017, fenomen...

Orașe SUA

CENTENAR România

on 21 Decembrie 2018

Prin 2017 de câteva ori am discutat cu George Horga, cum am putea să sărbătorim...

Moment istoric Român în Portland Oregon

on 21 Decembrie 2018

Data de 1 decembrie a fost pentru mulți români din comunitatea din Portland un m...

100 de ani de Romậnia ȋn Atlanta

on 21 Decembrie 2018

Biserica noastrǎ, Sfinții Ȋmpǎrați Constantin și Elena din Lilburn, statul Georg...

„Suflet și virtual” - Derivă pe marea plină de val...

on 21 Decembrie 2018

Un roman notabil ce se înscrie logic în succesiunea celor patru anterioare este...

Sa invatam sa iubim vremea

on 23 Noiembrie 2018

Am cunoscut-o pe Violeta Stoica in urma cu multi ani cand amandoua locuiam in Ph...

Arta în prim-plan

on 21 Octombrie 2018

“Arta înseamnă să vii faţă în faţă cu tine însuţi.” ~ Jackson Pollock

Meditatii crestine

Dedicarea altarului pentru al Treilea Templu

on 21 Decembrie 2018

Suntem martori ai unui eveniment surpriză, care s-a petrecut la un an de la desc...

Căutarea care schimbă

on 21 Decembrie 2018

După ce S-a născut Isus în Betleemul din Iudea, în zilele împăratului Irod, iată...

Cipul din nou în actualitate

on 23 Noiembrie 2018

Revin cu informații referitoare la evoluţia tehnicii sistemului de identificare...

Mâna cea bună a Dumnezeului meu

on 23 Noiembrie 2018

“ Si le-am istorisit cum mâna cea bună a Dumnezeului meu era peste mine, și ce...

Slava din mijlocul crizei

on 18 Iulie 2018

Moise a zis: "Arată-mi slava Ta!" Domnul a răspuns: "Voi face să treacă pe dinai...

Steag înălțat spre birunița adevărului

on 20 Iunie 2018

Pentru cei care, încă mai au frică de Domnul, împăratul David a lui Israel, are...

Diverse

Opera lui Mihai Eminescu devine aplicaţie pentru t...

on 15 Ianuarie 2019

Opera lui Mihai Eminescu devine aplicaţie pentru telefonul mobil, în urma unui p...

2019 - un an greu pentru România și Republica Mold...

on 03 Ianuarie 2019

2019 se anunță un an greu pentru România și Republica Moldova. Pentru că este un...

Sarbatori Fericite!

on 25 Decembrie 2018

We Are United – Mic reportaj de la Convenția 50 de...

on 21 Octombrie 2018

Început de toamnă. 31 August-2 Septembrie 2018. Pasadena. Los Angeles. Californi...

Boala parodontală îți afectează inima

on 23 Septembrie 2018

Când dinții suferă, și inima suferă Placa bacteriană acumulată pe dinți, precum...

Cuvânt de salut, la Sărbătoarea Națională „Ziua Li...

on 31 August 2018

Mesajul președintelui Academiei Române - Ioan-Aurel Pop: Sărbătoarea națională „...