"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

            Revin cu informații referitoare la evoluţia tehnicii sistemului de identificare numit RFID (Radio Frequency Identification Device). Fără nici o îndoială că ne apropiem tot mai mult de vremurile descrise de bătrânul Ioan, apostolul, exilat pe insula Patmos în descoperirea pe care o are cu privire la vremurile din urmă a scris că semnul de identificare ce va fi elaborat de fiară va fi aplicat PE mână sau PE frunte.

Fiarei care se ridica din pământ I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească, şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn PE mâna dreaptă sau PE frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei. Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şaizeci şi şase”. (Apocalipsa 13.15-18).

            În capitolul următor din Apocalipsa găsim că un al treilea înger i-a zis lui Ioan: „Dacă se închină cineva fiarei şi icoanei ei, şi primeşte semnul ei PE frunte sau PE mână, va bea şi el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; şi va fi chinuit în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei, şi oricine primeşte semnul numelui ei!” (Apocalipsa 14:9-11).

            În ediția prezentă vreau să scot în evidență două părți ale corpului uman, științific, vizate pentru a fi folosite în tehnologiile RFID - IT: mâna umană și fața umană. Interesant este că experimentările se fac în domeniul comercial (unde se vinde și se cumpără).

            Folosirea cipului (RFID = Radio Frequency Identification Device) ridică tot mai mare îngrijorare în direcţia securităţii şi aspectului privat al purtătorului. Cu toate acestea, pentru comoditate, nimeni nu poate sta împotriva folosirii cipului pe scară tot mai largă.

            Ca și o măsură de prevenire și recuperare a furturilor cardurilor bancare companii din toată lumea au scos spre folosinţă carduri echipate cu un cip pe care este imprimat imaginea vasculară a mâinii utilizatorului, pentru că s-a descoperit că reţeaua vasculară este unică persoanei şi nu se schimbă pe perioada vieţii.

            Deja e cunoscută și experimentată invenţia patentată numită: Chipless RFID Ink Tattoo animal ID system. Acest sistem de imprimare are abilitatea de aplicare a unui tattoo în mai puţin de TREI SECUNDE şi citirea imediată a informaţiilor transmise de pe piele. Sistemul include un cartridge de unică folosinţă, un dispozitiv de aplicare a unei cerneli în care se află o aglomeraţie de ace electronice, un dispozitiv de citire a informaţiei. Combinaţia tehnologică are deci un dispozitiv de tatuaj normal, bazat însă pe o cerneală foarte ieftină, dar specială cu RFID care se asociază elementelor biometrice unice fiecărui individ. Tatuajul este aplicat cu un dispozitiv-sigiliu de fier pe ideea vechilor sigilii. Interesant este că sistemul este folosit cu succes prin aplicarea tottoo-ului pe fruntea animalelor.

            Desigur că sistemul RFID este conectat cu IT (Information Technology) tradus simplu pentru noi românii, Tehnologia Informatică, care cuprinde toate formele de tehnologie folosite să creeze, depoziteze, schimbe şi să utilizeze informaţiile în forme diferite: afaceri, conversaţii, imagini, desene, prezentări video.

            În august 2019 s-a împlinit un an de când compania americană Three Square Market a facilitat implantarea, în mână, a cipului la angajați. Managerul de operare, Patrick McMullan, în august 2019 a declarat că microcipurile angajaților săi sunt folosite în favoarea securității purtătorului și un înafara lui. Compania Three Square Market încearcă să extindă drastic tehnologia și să o facă standardizată, arătând utilizarea cu succes a sistemului pentru a deschide ușile, a cumpăra produse alimentare și pentru a porni portaluri de calculator. Directorul general al companiei, Todd Westby, a demonstrat cum microcipurile pot stoca în mod eficient și informații biometrice. “Am scanat mâna și iată informațiile despre permisul de șofer”, a spus Westby, arătând informațiile postate pe telefon.

            Orice ar zice oricine, comunicarea RFID -IT este utilă ajungând ca omul să devină dependent de ele. Combinația RFID și IT, în schimb sunt periculoase. Ori când ai ieșit pe internet, literalmente ai ajuns în nori și cineva s-ar putea intersecta cu informația trimisă. Fără să ni se spună, în schimb, IT oferă guvernului puteri vaste în controlul populației.

            În multe țări ale lumii, guvernul a oprit accesul la internet cu voia sau fără voia lor. În 2018, au fost cel puțin 196 de opriri în 25 de țări, în creștere de la 75 în 24 de țări în 2016, potrivit cercetărilor de la Access Now, un grup independent de pază care face reclame pentru dreptul de acces pe internet. Numai în prima jumătate a acestui an, 2019, au fost 114 opriri în 23 de țări.

                Când a apărut facebook, utilizatorii și-au lansat informațiile pe internet incluzând poza feței, pentru a putea fi recunoscuti de ”prietenii” de pe rețea. S-a ajuns, apoi, ca făcându-se poză a feței personale să ai acces la tot ce vrei.    

            Duminică 8 septembrie 2019 revista virtuală marketwatch.com a relatat următoarele: Aram Sinnreich a mers recent la un magazin alimentar din orașul său natal din zona Washington, D.C., și și-a dat seama că își lăsase portofelul acasă. Nu avea cărți de credit, checkbook și nici bani, dar nu avea motive să se îngrijoreze. „Mi-am folosit iPhone pentru a plăti și l-am deblocat făcându-mi un selfi”, a spus el.

            La ora actuală se folosesc cu succes portofelele biometrice mobile - tehnologiile de plată folosind fețele, amprentele noastre sau retinele. Companiile de tehnologie notabile, inclusiv Apple și Amazon așteaptă o zi în care o foarte mulți consumatori să devină suficient de confortabili încât să meargă într-un magazin și să plătească mărfurile fără card de credit sau nici măcar un alt dispozitiv, conectarea feței umane sau a mâinii să fie suficiente pentru orice tranzacție. „Cu cât legătura dintre corpul uman și rețelele financiare este mai profundă, cu atât mai puține spații intime vor fi lăsate neconectate cu acele rețele”, a spus Sinnreich (The Essential Guide to Intellectual Property).

            Tehnologia biometrică se infiltrează în toate aspectele vieții noastre. Juniper Research estimează că biometria mobilă va încasa 2 miliarde de dolari în tranzacții în plăți mobile, în magazine până în 2023, de 17 ori mai mult decât se estimează că s-au plătit în 2018 , adică 24 miliarde de dolari în astfel de tranzacții.

            „Utilizarea biometriei ca metodă de plată va fi destul de populară în viitor”, a spus Hannah Zimmerman, avocat asociat cu Fey LLC din Leawood, Kan. Ea a spus că aceasta va fi propulsată de „globalizarea comerțului” și dorința companiilor din SUA să găsească noi modalități de a facilita tranzacțiile transfrontaliere.

            Marketul recunoașterii feței este prevăzut să se dubleze la 9 miliarde de dolari între 2018 și 2024, potrivit Mordor Intelligence, o firmă de consultanță și analitică. Se prezice că 80% dintre smartphone-uri vor avea o formă de hardware biometrică până în 2023, reprezentând puțin peste 5 miliarde de smartphone-uri.

            Vineri, 6 septembrie 2019, Delta Airlines a implementat tehnologia de recunoaștere a feței pe Aeroportul Internațional Los Angeles. Noua tehnologie va accelera procesele de verificare a pasagerilor și reduce enorm din timpul de îmbarcare. Pentru a-și verifica identitatea, pasagerii vor trebui să pășească într-un chioșc folosind tehnologia recunoașterii faciale.

            Compania aeriană a instalat chioșcuri biometrice de check-in la o singură poartă, cu intenția de a instala încă cel puțin zece înainte de sfârșitul anului. În urma criticilor primite la mulți, acestora li s-a închis gura comparând procesul cu modul în care Facebook a fost capabil să convingă utilizatorii să predea datele lor personale pentru a fi folosite de alții. „Facebook a folosit informațiile personale pentru a face miliarde de dolari din vânzarea acestor date către agenții de publicitate și alte locuri fără ca ”prietenii” să știe și mult mai târziu oamenii au început să recunoască consecințele nedorite”, a spus unul din susținători.

            Delta Airlines a declarat că tehnologia a fost testată pe aeroporturi, inclusiv New York și Atlanta, cu ajutorul serviciilor vamale și de protecție a frontierelor din SUA (CBP). Într-o declarație, CBP a spus: „Deși CBP are un sistem de verificare biografică foarte detaliat și robust, biometria oferă o asigurare suplimentară în confirmarea identității.”

            Deocamdată, verificările biometrice sunt opționale și toate informațiile colectate sunt criptate. CBP a subliniat că toate fotografiile pe care le primește cu cetățenii SUA sunt eliminate din sistem în termen de 12 ore.

            Purtătoarea de cuvânt a copmaniei Delta, Liz Savadelis, a declarat: „Menținerea vieții private și securitatea informațiilor clienților este o responsabilitate pe care Delta o ia în serios.”

               

Ce zic americanii de scanările biometrice?

                Studiul Centrului de Cercetare Pew a concluzionat că americanii sunt din ce în ce mai confortabili cu fața scanată.

            Americanii din ce în ce mai mult nu se îngrijorează (decât pe ici pe acolo, se exprimă câte-o nemulțumire, dar fără justificare) la ideea scanărilor biometrice și a tehnologiei de recunoaștere facială, cel puțin atunci când vine vorba de utilizarea instrumentelor de aplicare a legii din SUA.

            Ultimele statistici apar sub forma unui studiu al Centrului de Cercetare Pew lansat la începutul lunii septembrie 2019 care a constatat că 56% dintre americani au încredere în agențiile de aplicare a legii din SUA să utilizeze tehnologia de recunoaștere facială în mod responsabil. Alți 59% dintre americani au considerat că este acceptabil ca forțele de ordine să folosească tehnologie de recunoaștere facială în spațiile publice, dacă tehnologia este utilizată pentru a evalua potențialele amenințări la adresa securității.

            Cu toate acestea, studiul indică faptul că publicul are o încredere substanțial mai mică în tehnologie pentru a fi utilizat în mod responsabil de companiile tehnologice (36%) sau agenții de publicitate (18%).

            „Adolescenții consideră că este acceptabil ca forțele de ordine să folosească recunoașterea facială pentru a evalua amenințările de securitate în spațiile publice în raport cu americanii în vârstă”, a spus Aaron Smith, directorul Pew Research Center. „În mod similar, cote mai mici de adulți negri și hispanici decât albii consideră că utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială de către forțele de ordine este acceptabilă și același lucru este valabil și pentru democrați, comparativ cu republicanii.”

                ”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

 

 

 

Cultura

Binele din tot acest rau

on 25 Iunie 2020

Alaturi de cuvantul criza, pe care il auzim vehiculat foarte des, s-a lipit de v...

Sărbători Pascale 2020

on 12 Aprilie 2020

Anul 2020 ne pune la grea încercare, care este deopotrivă a trupului, a spiritu...

Bucovina - drumul de la Paradis la Infern

on 12 Aprilie 2020

Până recent, Bucovina și Suceava beneficiau de o reputație mediatică ireală, apr...

Un virus ce ne provoaca sa ne gandim altfel

on 11 Aprilie 2020

Multi dinte noi am dorit a fi agenti de schimbare si influenta dar nu am reusit...

Despre umanitatea amenințată

on 18 Martie 2020

Scenariul sumbru al pandemiei, avansând ca o veritabilă religie omniprezentă a m...

Ce să fac când mi-e frică

on 18 Martie 2020

In ultima vreme, informatiile ce abunda in jurnul nostru nu sunt din cele mai bu...

Politica

Socialismul democratic

on 16 Februarie 2020

Anul trecut pe vremea asta scriam despre socialismul inventat de Marx și Engels...

Hărțuit dar nu învins

on 16 Februarie 2020

Războiul continuă. Nu, nu este vorba despre războiul cu care suntem obișnuiți de...

Ura! Ura! Ura!

on 23 Ianuarie 2020

Sunt sigur că prima dată când ați citit titlul, v-ați dus cu gândul la mitinguri...

Filozofia, religia, stiinta si politica (11) – Nic...

on 23 Ianuarie 2020

Am afirmat în eseul anterior, în care am vorbit despre Renaștere, că Triada Nico...

Evreizarea Canaanului

on 25 Noiembrie 2019

Scriu acest articol, cu ceva emoții, la evenimentele petrecute săptămâna aceasta...

Schimbările Climatice și Escatologia

on 20 Iulie 2019

De peste 15 ani mă preocupă și am scris adesea la rubrica prezentă despre schimb...

Orașe SUA

Ce a făcut Trump pentru America?

on 28 August 2020

Cel puțin 100 de realizări pentru binele Americii Președintele Donald Trump a fo...

Gândirea ta Americă...

on 28 August 2020

Gândirea ta Americă, limpede în istorie A început să cadă în absurd și bizar, În...

Părinții Americii - Alexandru Hamilton

on 22 Iulie 2020

“Nu ma astept niciodata la un lucru perfect de la un om imperfect.” ~ Alexandru...

Life is a Peach - Dare Take a Bite!

on 25 Iunie 2020

“Artistul aparține operei sale, și nu opera artistului.” ~ Novalis In the Apolog...

Lumină și culoare - interviu cu pictorul Mihai Olt...

on 15 Mai 2020

“Artistul aparține operei sale, și nu opera artistului.” ~ Novalis 

Un nou normal

on 15 Mai 2020

Pentru început doar un “mic detaliu”: rata supraviețuirii COVID19 este de 98.54....

Meditatii crestine

Identitatea (33)

on 28 August 2020

Identitatea omului în Christos Domnul vis-a-vis de prietenie „Nu vă mai numesc r...

Trăiește ca fiu și nu ca rob

on 28 August 2020

“Dar el, drept răspuns, a zis tatălui său: “Iată, eu îţi slujesc ca un rob de at...

Salvarea de la bombele crizelor secolui XXI în exp...

on 22 Iulie 2020

ODATĂ CU ANUL 2020! CA URMARE A NECREDINȚEI „Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabi...

Fiicele Sarei

on 22 Iulie 2020

Un frumos exemplu de supunere fără teamă „Astfel se împodobeau odinioară sfintel...

Identitatea (31)

on 25 Iunie 2020

Identitatea omului în Christos Domnul vis-a-vis de judecată - (VI) Acesta este c...

Identitatea (30)

on 15 Mai 2020

Identitatea omului în Christos Domnul vis-a-vis de judecată - (V) La timpul de r...

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...