"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Evenimentele lunii mai, 2011, m-au determinat să revin la tema mult căutată de cititorii ziarului Romanian Times (ediţia tipărită şi online: romaniantimes.com) şi anume: Semne ale vremurilor. De curiozitate încercaţi pe google ”semne ale vremurilor” şi veţi vedea cât de mult e căutată această temă. Aşa cum vă amintiţi SEMNEle vremilor le-am categorisit în cinci categorii folosind acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel  + Erezii  + Muntele Templului + Nenorociri  + Esticii (Împăraţii Răsăritului).

În luna mai 2011 a apărut cu prioritate pe scena lumii două subiecte: Muntele Templului şi Erezia sfârşitului lumii.

 

 

Muntele Templului este muntele jertfelor. Este muntele Moria, unde Avraam evreul, a adus pe Isaac ca jertfă (Genesa 22). Este terenul cumpărat de David cu şase sute de sicli de aur (1 Cronici 21:25) pentru a construi Casa lui Dumnezeu, Templul din Ierusalim. Ce mai e nou cu Muntele Templului?

Erezia este o doctrină sau credinţă religioasă falsă care ia naştere în cadrul grupărilor religioase prin îndepărtarea de la doctrina fundamentală. La nivel de creştinism, singura autoritate doctrinară, este Sfânta Scriptură. Fiecare grupare numită creştină îşi afirmă crezul bazat pe Scriptură. Ca să putem deosebi doctrinele creştine trebuie să le raportăm la Scriptură şi astfel le putem sau nu încadra la nivel de erezii. Scriu articolul cu două zile înaintea împlinirii unei erezii legate de Ziua Judecăţii.

ISRALEUL şi MUNTELE TEMPLULUI

Luna mai este luna anului cu aniversări speciale în Israel.

Statul evreiesc Israel  şi-a proclamat independenţa la 14 mai 1948.

Guvernul israelian a proclamat ziua 28 Iyar ca Ziua Ierusalimului, data când Ierusalimul a fost eliberat în timpul Războiului de Şase Zile din 1967. După calendarul evreiesc, Ziua Ierusalimului este întotdeauna la 28 Iyar, care în calendarul vestic gregorian cade în a doua jumătatea a lunii mai.

Duminică 15 mai 2011, a avut loc zi specială de rugăciune pentru Israel, pentru al treilea an consecutiv, organizată de Christian United for Israel (CUFI). Biserici din America şi peste 49 ţări ale lumii au ţinut servicii speciale de rugăciune pentru Israel. Unul din obiectivele rugăciunii a fost ”Pacea Ierusalimului”

Am numit Ierusalimul, centrul scoarţei terestre, şi este un loc central mondial, din punct de vedere politic, religios şi militar. Ierusalimul numit şi cetatea lui David, a fost mărul de ceartă de-a lungul istoriei. Şi azi încă este o luptă continuă pentru scoaterea lui de sub control israelian. Prin independenţa din 14 mai 1948 Israelul a repreluat controlul Ierusalimului. Politicienii evrei duc o luptă continuă pentru unitatea cetăţii lui David şi rămânerea sub apărare israeliană. Scriitorul contemporan evreu Ken Abramowitz enumeră 12 motive de ce Ierusalimul trebuie să rămână unit şi pentru totdeauna sub control israelian:

1. Ierusalimul este capitala poporului evreu de 3000 de ani incluzând vechiul şi actualul Israel.

2. Evreii au locuit în Ierusalim cu 1700 ani înainte de a fi cucerit de arabi în secolul VII.

3. Ierusalimul este menţionat de 641 ori în Biblie şi niciodată în Koran.

4. Evreii au drepturi legale ”irevocabile” asupra Ierusalimului, drepturi hotărâte de Liga Naţiunilor Unite, în unanimitate de cei 51 membri ai săi la Conferinţa din anul 1920.

5. Evreii au fost forţaţi să se mute din Ierusalimul de Est prin atacul armatelor arabe din 1948.

6. Fără un control de securitate israelian existent şi azi, Ierusalimul ar experimenta un haos de nedescris. Mărturie stă Fâşia Gaza.

7. Controlul Israelului asupra Ierusalimului este crucial pentru Ministerul de Apărare isrealian în timpul mişcărilor din Orientul Mijlociu permiţând accesul la râul Iordan.

8. Arabii, rezidenţi în partea de est a Ierusalimului se bucură de ajutor social şi asigurări medicale în valoare de 10 mii dolari pe an, pe cap de locuitor. Pierderea acestor beneficii şi mutarea populaţiei din est sub regimul Palestinian or Hamas ar fi o acţiune inechitabilă şi imorală şi apoi ar călca în picioare dorinţa majorităţii arabe din estul Ierusalimului.

9. Dacă Israelul ar fi iraţional şi ar admite stabilirea statului arab palestinian, aceştia cu siguranţă nu ar asigura protecţie creştinilor pe locurilor istoric-religioase, mărturie fiind persecuţiile palestiniene ale creştinilor arabi din Betleem. Locurile istorice (morminte, muzee, sinagogi) evreieşti nu ar fi protejate ci mai degrabă distruse să le dispară orice urmă. Asta s-a încercat cu Muntele Templului. Numai între 1948 – 1967 prin ocupaţia iordaniană, au fost distruse 59 de locuri religioase din istoria evreilor.

10. Presupusul control al palestinienilor în estul Ierusalimului ar crea un ”magnet” pentru organizaţiile teroriste sunite (Muslim Brotherhood/Al Qaeda/Palestinian Islamic Jihad) şi şiite (Iran, Hezbollah, Hamas) care au luat controlul în Liban, Gaz şi mai nou în Egipt. De fapt Ierusalimul ar putea deveni focarul organizaţiilor teroriste internaţionale, gruparea al-Queda, Hamas, fiind din nou în parteneriat cu Fatah din teritoriile locuite de palestinieni.

11. Ostilitatea crescândă, ar genera un război inevitabil care va conduce la tensiune puternică între evrei, musulmani şi creştini.

12. Divizarea Ierusalimul nu ar fi de nici un folos pentru Israel, SUA, EU, teritoriile ocupate de palestinieni ori arabii localnici. Singurul stat care, oficial, caută un interes în divizarea Ierusalimului este Iranul.

Am scris cele de mai sus, şi pentru că New York Times magazin în 24 aprilie 2011 a publicat un articole despre planul preşedintelui Obama de a desparte Ierusalimul dând partea de este palestinienilor. Mă între şi eu de când preşedintele Americii are puterea de a da sau lua ceva la şi de la evrei.  Dacă şi asta ar mai face-o preşedintele Americii, ar îngropa America şi mai mult de la nivelul la acare se află. Partea de est a Ierusalimului conţine Muntele Templului care a fost cumpărat de împăratul David al Israelului şi nu poate fi dată sub control palestinian.

Ne aşteptăm la discuţii tari pe această temă. Sâmbătă 14 mai 2011, George Mitchell, şi-a dat demisia din funcţia dată de preşedintele Obama, de negociator al păcii dintre Israel şi palestinieni. Se aşteaptă ca mâine, joi 19 mai 2011, preşedintele să aibă un discurs pe tema Orientului Mijlociu şi Vineri 20 mai primul  ministru israelian Benjamin Netanyahu să viziteze Washingtonul.


EREZIA SFÂRŞITULUI LUMII

După ce ereticul, declarat evanghelist, Harold Camping, a prezis sfârşitul lumii la 6 septembrie 1994, iată că a revenit din nou pe scena Ereziilor vremilor din urmă de câteva luni punând lumea creştină în mişcare spunând că sfârşitul lumii va fi miezul nopţii zilei de 21 mai 2011. Am folosit cuvântul lumea creştină în sensul adevărat ale expresiei, nu cu înţelesul grupărilor creştine, ci ale creştinior care trăiesc ca lumea, pentru că numai aceştia pot urma un eretic şi ignora Sfânta Scriptură.

Scriu aceste lucruri în ziua de 18 mai 2011, Anul Domnului, deci cu trei zile de ziua de sfârşit prezisă de Harold. Iubite cititor, Domnul Isus ar putea veni să-şi răpească Biserica în următoarea secundă, sau minut, sau oră, zi lună, an; dar nicidecum atunci când cineva prezice aceasta, ci numai când Tatăl îi spune.

Unul din cei mai mari adepţi ai lui Harold, este pensionarul american, Robert Fitzpatrick din New York care şi-a cheltuit economiile de-o viaţă pentru a anunţa sfârşitul lumii ce va veni pe 21 mai 2011. Fitzpatrick (60 de ani) fost angajat al companiei de transporturi din metropola americană, a cheltuit peste 140.000 de dolari într-o campanie publicitară prin care avertizează că lumea se va sfârşi sâmbăta care vine.

Culmea este că Harold îşi bazează prezicerea pe Scriptură. El spune că luând în calcul că au trecut 7 zile de la intrarea lui Noe cu tot ce avea în corabie până au venit apele potopului (Genesa 7:10-11), va mai trebui să treacă 7 mii de ani până în ziua judecăţii. Luând textul din context face referire la 1 Petru 3:8 spunând că la Dumnezeu o zi este o mie de ani. Versetul din 2 Petru zice ”ca o mie de ani” nu o zi egal cu o mie de ani.

Harold ia în considerare că potopul a avut loc în anul 4990 BC. 4990 + 2011 -1 = 7000. Minus unu pentru că trecerea de la numărarea anilor Before Christ la anii noştri din perioada cunoscută AD se pierde un an.

Fiind departe de înţelesul contextual al Scripturii, Harold prezice că aşa cum potopul a venit în al şaptelea an de la intrarea în corabie în ziua la 17 –a a lunii a 2-a şi noul potop prezis de el va începe în a 17-a zi a lunii a 2-a al anului 4990 al calendarului biblic.

Iată declaraţia lui Harold de luni de zile pe care o susţine şi azi 18 mai 2011: Pentru că ziua de 21 mai 2011 împlieşte exact 7000 de ani de la anul 4990, când a începutul potopul pe vremea lui Noe, Biblia îmi dă o dovadă absolută că această zi este ziua sfărştiului lumii, ziua Judecăţii de Apoi.

Despre Venirea Domnului, însăşi Domnul Isus a spus: Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. (Matei 24:36, Marcu 13:32).

Ce vă zic vouă, zic tuturor: VEGHEAŢI ! a spus Domnul Isus prin Marcu 13:37.

 

Cultura

Fara panica despre schimbari climaterice

on 16 Februarie 2020

Subiect prezent zilnic sau cel putin saptamanal in media – schimbarea climateric...

Hărțuit dar nu învins

on 16 Februarie 2020

Războiul continuă. Nu, nu este vorba despre războiul cu care suntem obișnuiți de...

Din dragoste cardinală pentru Măritul Eminescu

on 23 Ianuarie 2020

Mihai Eminescu a inspirat numeroși autori, editori, critici, scriitori, cărturar...

O ruta de asteptare

on 23 Ianuarie 2020

Unul din momentele intersante ale anului 2019 pentru mine l-a reprezentat zborul...

Ura! Ura! Ura!

on 23 Ianuarie 2020

Sunt sigur că prima dată când ați citit titlul, v-ați dus cu gândul la mitinguri...

Cer innorat

on 20 Decembrie 2019

In aceasta perioada a anului, in partea de lume in care traiesc cerul este mai m...

Politica

Socialismul democratic

on 16 Februarie 2020

Anul trecut pe vremea asta scriam despre socialismul inventat de Marx și Engels...

Evreizarea Canaanului

on 25 Noiembrie 2019

Scriu acest articol, cu ceva emoții, la evenimentele petrecute săptămâna aceasta...

Schimbările Climatice și Escatologia

on 20 Iulie 2019

De peste 15 ani mă preocupă și am scris adesea la rubrica prezentă despre schimb...

Erezia Socialismului (4)

on 19 Iunie 2019

Pentru că, prinde tot mai mult rădăcini în America și se extinde chiar la conce...

Erezia Socialismului (3)

on 20 Mai 2019

La prezenta rubrică escatologică vă readuc în actualitate erezia de curând apăru...

Erezia Socialismului (2)

on 22 Aprilie 2019

La prezenta rubrică escatologică vă readuc în actualitate erezia de curând apăr...

Orașe SUA

Antarctica, ultimul continent

on 16 Februarie 2020

Cele mai elegante fraze, cele mai bune gânduri și idei ne vin în timp ce impresi...

La Cernăuți, prin locurile legate de Eminescu

on 23 Ianuarie 2020

În anul 1975 poetul Grigore Vieru, aflându-se la Cernăuţi la o întâlnire cu nume...

Filozofia, religia, stiinta si politica (11) – Nic...

on 23 Ianuarie 2020

Am afirmat în eseul anterior, în care am vorbit despre Renaștere, că Triada Nico...

Character first

on 20 Decembrie 2019

“Între caracter și inteligență n-ar trebui să existe alegere” ~ Mihai Eminescu R...

Recunoscători pentru o sănătate mai bună

on 25 Noiembrie 2019

Îmi dau seama în fiecare an că îmbătrânim frumos, mai ales când ne apropiem cu p...

Albastru de Săpânța

on 25 Noiembrie 2019

Frumoasă e viața! Freamătă, palpită, stârnește bucurii, pasiuni, înfruntă necazu...

Meditatii crestine

Încălzirea Globală

on 23 Ianuarie 2020

Așa cum știți, la această rubrică adesea găsiți, realități cu care ne confruntăm...

Iacov și Esau - caractere biblice

on 23 Ianuarie 2020

“O stea răsare din Iacov, un toiag de cârmuire se ridică din Israel“ (Numeri 24:...

Adam și Eva - caractere biblice

on 20 Decembrie 2019

“Apoi Dumnezeu a zis: “Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră;...

Despre viata Satului Romanesc

on 25 Octombrie 2019

„Eu cred că mai întâi a fost satul şi după aceea au venit dealurile din jur, ca...

Încălzirea Globală și Escatologia

on 25 August 2019

De peste 15 ani mă preocupă și am scris adesea la rubrica prezentă despre schimb...

Strigătul Alexandrei!

on 25 August 2019

DEȘTEPTARE DUPĂ GLASUL LUI DUMNEZEU PRIN SCRIPTURI ȘI DUPĂ IMNUL ROMÂNIEI Dește...

Diverse

Festivalul Filmului European, la Chicago

on 20 Martie 2019

Inaugurarea de catre Consulatul General al Romaniei la Chicago, impreuna cu Cent...

Formular listă susținători – Alegeri europarlament...

on 20 Februarie 2019

Dragi prieteni din diaspora nord-americană, După cum v-am informat deja, Monitor...

Peter Costea - Candidat INDEPENDENT la alegerile p...

on 20 Februarie 2019

Dragi români din diaspora nord-americană: mă numesc Peter Costea, sunt avocat și...

Interviu cu Preotul pensionar Mircea Leb

on 21 Ianuarie 2019

Interviul dat publicației RomanianTimes de Preotul pensionar Mircea Leb, pentru...

Opera lui Mihai Eminescu devine aplicaţie pentru t...

on 15 Ianuarie 2019

Opera lui Mihai Eminescu devine aplicaţie pentru telefonul mobil, în urma unui p...

2019 - un an greu pentru România și Republica Mold...

on 03 Ianuarie 2019

2019 se anunță un an greu pentru România și Republica Moldova. Pentru că este un...