"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Suntem numai la jumătate, și pot spune că luna Aprilie 2018 are câteva semnificații cu corespondență escatologică, care merită atenție. S-a scris, se scrie și se va scrie despre aceste evenimente, dar vreau să scot în evidență semnificațiile adânci escatologice.

Sâmbătă, 7 aprilie 2018 orașul sirian Douma, la 27 de minute nord-est de Damasc,
 a fost lovit de un atac chimic omorând peste 70 de persoane, incluzând copii și afectând alte câteva mii. Un medic de la fața locului a raportat prezența gazelor clorină și sarin. Atacul a fost atribuit armatei Siriei. Guvernul sirian, Iranul și Rusia au dat vina pe Marea Britanie ca și o ripostă la invaziile de imigranți.

Rusia a declarat că atacul chimic sirian a fost organizat de Marea Britanie și gruparea numită ”căștile albe”, cunoscută oficial drept apărare civilă siriană. Rusia a sprijinit guvernul președintelui sirian Bashar al-Assad de la începutul conflictului în 2011 și implicarea militară începând din 2015.

Președintele Trump a declarat că atacul chimic asupra persoanelor este inacceptabil și președintele sirian Bashar al-Assad va plăti scump atacul chimic îndreptat propriilor cetățeni.

Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la Națiunile Unite, a declarat că SUA va răspunde la acest atac teribil al lui Assad. Ambasadorul a respins în mod vehement refuzurile Moscovei de implicare pozitivă, declarând că forțele lui Assad au folosit arme chimice de cel puțin 50 de ori în timpul războiului civil de șapte ani al țării sale, și acest ultim atac chimic ridică tensiunea deja ridicată dintre Moscova și aliații americani.
            Marți, 10 aprilie, 2018 o agenție europeană de control al traficului aerian a avertizat companiile aeriene comerciale care zboară în zona estică a Mării Mediterane să fie atente, deoarece un atac cu rachete împotriva Siriei este posibil în următoarele 72 de ore.

            Tot Marți 10 aprilie Președintele Putin a avertizat Statele Unite, că vor ataca interesele Statelor Unite în zonă dacă vor lansa un atac asupra Siriei.

Miercuri 11 aprilie Președintele Trump a avertizat Rusia că America nu glumește și se va deplasa spre Siria, cu echipament militar. Se pare că Președintele Putin a crezut că avertismentul american e o glumă. Începând de joi, Statele Unite au trimis în Orientul Mijlociu avioane de luptă, nave de război și un transportator de aeronave.

Vineri 13 aprilie 2018 Președintele Trump a avertizat din nou Rusia, declarând intenția unor atacuri în Siria. Președintele Trump a spus Rusiei să se pregătească pentru un atac cu rachete împotriva Siriei.

Forțele aliate, americane, britanice și franceze au lansat Sâmbătă, 14 aprilie 2018, bombardări asupra unor locații cu agenți chimici, a centrelor de cercetare și a depozitelor de substanțe chimice din Siria, în special în apropierea capitalei Damascului.

Deși SUA și aliații (Franța și Marea Britanie) au avertizat că vor ataca militar Siria, după bombardamentele de sâmbătă Siria, Iranul și Rusia nu au avut puterea de ripostă militară.

Rusia a cerut imediat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite

Reacția Teheranului la atacul comun SUA - Franța - Marea Britanie împotriva instalațiilor de armament chimic, sâmbătă, prin liderul suprem iranian, Ayatollah Ali Khamenei, a fost simplu: "Astăzi, atacul de dimineață asupra Siriei este o crimă. Declar în mod explicit că președintele american, președintele francez și prim-ministrul britanic sunt infractori și că au săvârșit crime ".

China a declarat că va demara o serie de exerciții de marină de susținere a Rusiei ca urmare ale atacurilor americane, britanice și franceze din Siria.
Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a explicat că Orientul Mijlociu este într-o "primejdie mare" și că Siria reprezintă "cea mai gravă amenințare" care ar putea înclina cu ușurință spre o catastrofă regională și globală.

Militar, putem constata, că SUA și aliații sunt de neînvins.

Ca o remarcă interesantă, poate știți, că o dronă iraniană înarmată cu explozivi, în februarie 2018, au zburat peste Israel de la baza aeriană a Siriei. Israelul a ripostat imediat bombardând baza aeriană siriană și a ucis șapte gărzi revoluționare iraniene, ale forțelor lui Assad. Israelul, a putut și a răspuns imediat când drona cu exploziv au intrat în zona aeriană a Israelului.

Sâmbătă, 14 aprilie 2018, s-a demonstrat că, militar, deocamdată nimeni nu poate sta în fața americanilor și aliaților săi.
           

Războiul lui Gog și Magog

 Este important a examina cu atenție, frontul de luptă din partea de nord a Israelului. Nu e vorba de bătălia finală a lui Gog și Magog. Cât privește Gog și Magog, cât și dezlegarea Satanei este foarte clar în Apocalipsa, în derularea cronologică e evenimentelor: Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat și va ieși din temnița lui, ca să înșele neamurile care sunt in cele patru colțuri ale pământului, pe Gog si pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării. Și ei s-au suit pe fața pământului, și au înconjurat tabăra sfinților și cetatea preaiubită. Dar din cer s-a coborât un foc care i-a mistuit. Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și prorocul mincinos. (Apocalipsa 20:7-10).

Sunt cărți în Scriptură care profețesc evenimente ale sfârșitului, Ezechiel, Isaia, Daniel, dar ele nu se contrazic cu Apocalipsa, care prezintă evenimentele în ordinea în care se vor desfășura.

 

Războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic de la Armaghedon

 Zona atacului american și al aliaților este regiunea Damascului. Damasc este cea mai veche capitală funcțională a lumii. Orașul Damasc, capitala Siriei, cu o vechime de peste 4 mii de ani este unul din orașele lumii care are o atenție specială în profețiile Scripturii, pentru vremurile din urmă. Hotarele Damascului sunt reperul de nord al hotarelor Israelului.

Damascul, este la 91 km nord de Megido, (Meghiddo în greacă) nume care nu e altceva decât Armaghedonul, în evreiește. Apocalipsa 16:16 în versiunea New American Standard sună așa: And they gathered them together to the place which in Hebrew is called Har-Magedon.

Istoria și arheologia lui Megido e foarte fascinantă și nu e loc să scriem despre aceasta. Scriptura ne informează despre un eveniment mai remarcabil care se va întâmpla în regiunea munților Megido. Acolo, "împărații din întreaga lume" vor fi adunați "pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic" (Apocalipsa 16:14). Bătălia va pune capăt adversarului (Apocalipsa 16:17) și "Babilonul cel Mare" va cădea în cele din urmă (Apocalipsa 16:19).

Între Meghido și Damasc este muntele Carmel, loc destinat unui scop similar celui din viitorul apropiat. În timpul zilelor profetului Ilie, regele Ahab (874-853 î.Hr.) și regina Izabela au încurajat și au sponsorizat închinarea lui Baal în Israel. Ilie a fost trimis special să pună la încercare proorocii lui Baal și demonstrând că Domnul este adevăratul Dumnezeu (1 Regi 18:21). Ilie și cei 400 de profeți ai lui Baal au făcut altare pentru jertfele lor. Jertfa care se va aprinde prin căderea focului din cer va dovedi cine este adevăratul Dumnezeu. După eșecul total al lui Baal și aprinderea dramatică oferită de Domnul, Ilie a poruncit ca toți profeții lui Baal să fie coborâți la pârâul Chison și omorâți (1 Regi 18:40). Așa cum Baal și profeții lui au cunoscut sfârșitul lor la Megido, Satana și forțele lui se vor întâlni pe muntele Megido, unde vor experimenta din nou înfrângerea totală.

Sfânta Scriptură este autoritară, în măsura în care ne este dat să cunoaștem semnele vremurilor, în derularea evenimentelor de la sfârșit. Astfel pentru a vorbi de timpul când va avea loc războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic, Armaghedonul, trebuie să urmărim evenimentele anterioare, prezentate foarte direct în Apocalipsa 16:

Şi am auzit un glas tare care venea din Templu (care este în cer) ( Templul de pe Muntele Templului este prezentat până în capitolul 11) şi care zicea celor şapte îngeri: "Duceţi-vă şi vărsaţi pe pământ cele şapte potire ale mâniei lui Dumnezeu!"

Cel dintâi s-a dus şi a vărsat potirul lui pe pământ. Şi o rană rea şi dureroasă a lovit pe oamenii care aveau semnul fiarei şi care se închinau icoanei ei.

Al doilea a vărsat potirul lui în mare. Şi marea s-a făcut sânge, ca sângele unui om mort. Şi a murit orice făptură vie, chiar şi tot ce era în mare

Al treilea a vărsat potirul lui în râuri şi în izvoarele apelor. Şi apele s-au făcut sânge.

Al patrulea a vărsat potirul lui peste soare. Şi soarelui i s-a dat să dogorească pe oameni cu focul lui. Şi oamenii au fost dogoriţi de o arşiţă mare şi au hulit Numele Dumnezeului care are stăpânire peste aceste urgii şi nu s-au pocăit ca să-I dea slavă.

Al cincilea a vărsat potirul lui peste scaunul de domnie al fiarei. Şi împărăţia fiarei a fost acoperită de întuneric. Oamenii îşi muşcau limbile de durere.

Al şaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraţilor care au să vină din răsărit.

 Apoi am văzut ieşind din gura balaurului şi din gura fiarei, şi din gura prorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu nişte broaşte.

Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite şi care se duc la împăraţii pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic. -

Duhurile cele rele i-au strâns în locul care pe evreieşte se cheamă Armaghedon.

Al şaptelea a vărsat potirul lui în văzduh. Şi din Templu, din scaunul de domnie, a ieşit un glas tare, care zicea: "S-a isprăvit!"

E adevărat că războiul din Siria, demonstrează ceea ce am scris de peste 10 ani la această rubrică, și anume că Împărații Răsăritului, Esticii, (de data asta: Iran, China, Rusia, pe terenul sirian) se aliază politic, militar și economic pentru ca în curând, foarte curând să fie pregătiți pentru adevăratul Armaghedon.

Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

Cultura

Cei ce-au pierdut Crăciunul

on 21 Decembrie 2018

Cred ca la toti aproape ne place sa calatorim, sa vizitam. Un amic spunea ca dac...

SFÂNTUL VLADIMIR GHIKA:

on 21 Decembrie 2018

PRINȚ, PREOT CREȘTIN (ORTODOX ȘI CATOLIC) ȘI MARTIR, PRECURSOR ILUMINAT AL ECUME...

Monica Lovinescu : 95 de ani de la naștere, 10 ani...

on 23 Noiembrie 2018

„E oare mai bine să-ţi petreci viaţa având dreptate împotriva tuturor, sau greşi...

Valuri sau unde - o privire de ansamblu asupra ale...

on 23 Noiembrie 2018

Alegerile “intermediare” care au avut loc în Statele Unite pe data de 6 noiembri...

La ce sa ne asteptam…

on 23 Noiembrie 2018

Zilnic multe evenimente scapa atentiei publice. Suntem intoxicati mediatic cu id...

Angela FURTUNĂ – Premiu din partea Comitetului de...

on 22 Noiembrie 2018

PREMIUL PENTRU CALITATEA OPEREI ȘI ACTIVITATEA SCRIITORICEASCĂ pentru anul 2017,...

Politica

Ai dat celor ce se tem de Tine un steag, ca să-l î...

on 23 Septembrie 2018

Desigur că toți suntem conștienți de viteza cu care se transmit știrile și asta...

Schimbările Climatice și Escatologia

on 18 Iulie 2018

De peste zece ani mă preocupă și am scris adesea la rubrica prezentă despre schi...

Declarație privind Dedicarea Ambasadei SUA la Ieru...

on 18 Mai 2018

14 mai 2018 | Biroul de presă al Casei Albe - Washington D.C. - Putătorul de Cuv...

Semne ale vremurilor din urmă

on 20 Noiembrie 2017

Continuăm prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţ...

Semne ale vremurilor din urma

on 20 Octombrie 2017

În prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare...

Eclipsa totala de soare

on 15 August 2017

Scriu articolul înainte de eclipsa totală de soare din 21 august 2017, fenomen...

Orașe SUA

CENTENAR România

on 21 Decembrie 2018

Prin 2017 de câteva ori am discutat cu George Horga, cum am putea să sărbătorim...

Moment istoric Român în Portland Oregon

on 21 Decembrie 2018

Data de 1 decembrie a fost pentru mulți români din comunitatea din Portland un m...

100 de ani de Romậnia ȋn Atlanta

on 21 Decembrie 2018

Biserica noastrǎ, Sfinții Ȋmpǎrați Constantin și Elena din Lilburn, statul Georg...

„Suflet și virtual” - Derivă pe marea plină de val...

on 21 Decembrie 2018

Un roman notabil ce se înscrie logic în succesiunea celor patru anterioare este...

Sa invatam sa iubim vremea

on 23 Noiembrie 2018

Am cunoscut-o pe Violeta Stoica in urma cu multi ani cand amandoua locuiam in Ph...

Arta în prim-plan

on 21 Octombrie 2018

“Arta înseamnă să vii faţă în faţă cu tine însuţi.” ~ Jackson Pollock

Meditatii crestine

Dedicarea altarului pentru al Treilea Templu

on 21 Decembrie 2018

Suntem martori ai unui eveniment surpriză, care s-a petrecut la un an de la desc...

Căutarea care schimbă

on 21 Decembrie 2018

După ce S-a născut Isus în Betleemul din Iudea, în zilele împăratului Irod, iată...

Cipul din nou în actualitate

on 23 Noiembrie 2018

Revin cu informații referitoare la evoluţia tehnicii sistemului de identificare...

Mâna cea bună a Dumnezeului meu

on 23 Noiembrie 2018

“ Si le-am istorisit cum mâna cea bună a Dumnezeului meu era peste mine, și ce...

Slava din mijlocul crizei

on 18 Iulie 2018

Moise a zis: "Arată-mi slava Ta!" Domnul a răspuns: "Voi face să treacă pe dinai...

Steag înălțat spre birunița adevărului

on 20 Iunie 2018

Pentru cei care, încă mai au frică de Domnul, împăratul David a lui Israel, are...

Diverse

Opera lui Mihai Eminescu devine aplicaţie pentru t...

on 15 Ianuarie 2019

Opera lui Mihai Eminescu devine aplicaţie pentru telefonul mobil, în urma unui p...

2019 - un an greu pentru România și Republica Mold...

on 03 Ianuarie 2019

2019 se anunță un an greu pentru România și Republica Moldova. Pentru că este un...

Sarbatori Fericite!

on 25 Decembrie 2018

We Are United – Mic reportaj de la Convenția 50 de...

on 21 Octombrie 2018

Început de toamnă. 31 August-2 Septembrie 2018. Pasadena. Los Angeles. Californi...

Boala parodontală îți afectează inima

on 23 Septembrie 2018

Când dinții suferă, și inima suferă Placa bacteriană acumulată pe dinți, precum...

Cuvânt de salut, la Sărbătoarea Națională „Ziua Li...

on 31 August 2018

Mesajul președintelui Academiei Române - Ioan-Aurel Pop: Sărbătoarea națională „...