"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

    Printre întrebările frecvente la dezbaterile subiectului Escatologie menționez: Unde este America în proorociile sfârșitului lumii? S-a scris mult ca un fel de răspuns la această întrebare, dar consider că răspunsuri mai aproape de adevăr vor veni când se va ține seama de cel puțin două considerente. Unul este simplu: America nu a existat pe vremea profeților Scripturii. 

Al doilea este că profețiile Scripturii au fost transmise și focalizate spre și în jurul țării Israel, formată prin donația făcută de Creatorul Cerului și al Pământului poporului ales și scos din Egipt cu mână tare. Între Israel și America există unele asemănări, foarte distincte, special în perioada formării lor. Israel și America și-au bazat constituția de formare pe principii transmise de însuși Domnul Dumnezeu. Vom lăsa pentru puțin Israelul la o parte și pentru cei care vor mai multe despre țara promisă, să citească Vechiul Testament.
    Constituția Statelor Unite ale Americii a fost fondată pe principiile iudeo- creștine.
    Același principii se aplicau și președinților aleși. Încă de pe vremea primului preşedinte american, George Washington, Congresul a aprobat Actul Judiciar al anului 1789 care pretinde ca toţi oficialii americani la nivele de stat şi federal să-şi exercite funcţiile cu credincioşie, fără părtinire în conformitate cu Constituţia şi Legile Statelor Unite ale Americii şi cu mâna pe Biblie să-şi încheie jurământul cu cuvintele: “Aşa să-mi ajute Dumnezeu” (“So help me, God.”). Membrilor Congresului li s-a cerut prin acelaşi act să suporte şi să apere Constituţia Statelor Unite şi punându-şi mâna pe Biblie să spună: “Aşa să-mi ajute Dumnezeu” (“So help me, God.”). Şedinţele oficiale americane să se înceapă cu invocarea prezenţei lui Dumnezeu.
    Totul a fost respectat până în anul „istoric” 2007, când America s-a lansat puternic pe pârtia distrugerii. În ziua de 4 ianuarie 2007, alesul statului Minnesota, Keith (Hakim Mohammad) Ellison, a depus jurământul faţă de America cu mâna pe Koran, în faţa lui Nancy Pelosi prima femeie „Speaker of the House”.
    Statele Unite ale Americii, ţară binecuvântată de Dumnezeu, a luptat și luptă pentru respectarea a cel puţin trei principii scripturale: Legiferarea judecătorească la nivel federal şi statal, să fie făcută în baza principiilor Scripturii; Răspândirea Evangheliei în toată lumea şi Apărarea Israelului. Cât timp aceste principii sunt respectate de poporul şi liderii americani, pământul american are parte de binecuvântările Domnului Dumnezeu.
    În acest context, revin la întrebarea: Unde este America în profețiile sfârșitului? Unul din locurile evidente este un Apărător al Israelului. Acum când scriu, un eveniment de actualitate, este aplanarea conflictelor tensionate de la granița Turcia - Siria din toamna anului 2019, unde un rol foarte important îl are America. S-a scris mult și despre alta. Cei mai mulți au învinuit președintele Trump pentru comanda dată de mișcare a trupelor americane din zonă. Am urmărit cu interes ce s-a întâmplat și ce se întâmplă. Ceva interesant este că Secretarul de Stat SUA, Mike Pompeo, în drum spre Ankara (Turcia), pentru întâlnirea cu președintele Recep Tayyip Erdogan, a trecut prin Ierusalim, vineri 18 octombrie 2019, să se întâlnească cu prim-ministrul de atunci al Israelului, Benjamin Netanyahu. Agenția de știri Ynet, în aceiași zi de 18 octombrie 2019, a publicat declarațiile secretarului Pompeo scoțând în evidență relațiile dintre Israel și America ca fiind ”puternice ca niciodată” adăugând că s-au discutat provocările de azi ale lumii, Statelor Unite și Israelului.
    Pompeo a spus că el și Netanyahu au discutat despre „intensificarea tuturor eforturilor pentru a împiedica punerea în aplicare ale amenințărilor împotriva Israelului…”. “Am discutat acțiuni referitoare la efortul comun de asigurare a stabilității în Orientul Mijlociu și continuarea eforturilor pentru a combate împreună provocările cu care lumea se confruntă aici în Orientul Mijlociu”, a spus secretarul Pompeo reporterilor la conferința de presă avută cu prim-ministrul Netanyahu.
Kurzii
    Kurzii sunt considerați cel mai numeros grup etnic din lume (în jur de 30 milioane) care nu au un stat propriu, dar care trăiesc din Turcia până în Armenia incluzând Siria, Irak, Iran zonă numită Kurdistan. Istoria mărturisește în jur de 30 secole de existență a kurzilor. Astăzi majoritatea populației este reprezentată de musulmani suniți, existând minorități șiite și creștine.  Conflictul din Turcia se concentrează pe kurzii de la granița dintre Turcia și Siria și organizația numită Unităţile de Protecţie a Poporului Kurd (YPG). America are de ales între Turcia, membru în NATO și kurzii, care de pe vremea lui Obama, au devenit un aliat al Americii, pentru că au promis confruntarea cu ISIS, cu scopul de a fi ajutați să-și formeze propriul stat kurd. Kurzii au devenit profitori, fără un efort strategic de ași forma un stat propriu.
    Incursiunea militară a Turciei din 9 octombrie 2019 numită „Operațiunea de primăvară pentru pace” a fost declanșată ca ofensivă în nord-estul Siriei împotriva miliţiei organizației Unităţile de Protecţie a Poporului Kurd (YPG), grup considerat ‘’terorist’’.
    Ce s-a întâmplat? Trupe americane staționate în partea de nord a Siriei, în zona kurzilor, au fost retrase la comanda președintelui Trump. Kurzii s-au supărat și au ales să se răzbune cu sprijinul rușilor din nordul Siriei. Nu prea des se întâmplă așa ceva, dar de data asta Vicepreședintele SUA Mike Pence împreună cu Secretarul de Stat, Mike Pompeo s-au deplasat la Ankara. Rezultatul: “Partea turcă va întrerupe Operațiunea de primăvară pentru pace pentru a permite retragerea forțelor YPG din zona sigură timp de 120 de ore”, a declarat Mike Pence, vicepreședintele SUA, într-o conferință de presă după mai mult de patru ore de discuții la palatul prezidențial din Ankara. „Toate operațiunile militare din cadrul Operațiunea de primăvară pentru pace vor fi întrerupte, iar Operațiunea va fi oprită complet la finalizarea retragerii.” Pence a spus că forțele americane din regiune au început deja să faciliteze o dezangajare sigură a unităților YPG.
    Președintele SUA, Donald Trump a cerut anterior președintelui Erdogan să negocieze cu generalul Mazlum Abdi, liderul forțelor de opoziție siriene conduse de Unitatea de protecție a poporului kurd (YPG). Mazlum a promis că va accepta să „facă concesii pe care nu le-ar fi făcut niciodată în trecut”. Înaintea tipăririi prezentei ediții, s-a anunțat: Comandantul Forţelor Democratice Siriene (FDS) Mazloum Abdi i-a trimis vicepreşedintelui american Mike Pence o scrisoare în care îl anunţă că a retras ”toate forţele YPG” din zona de conflict.
Americanii la dreapta Israelului
    Trupele americane, începând din 9 octombrie 2019 s-au desfășurat în zonele petrolifere și o parte s-au retras în Irak. Este o acțiune strategică întreprinsă de SUA. Pe axa împăraților răsăritului una din ținte de urmărit înde-aproape este Iranul. Americanii au trupe și de o parte și de alta a Iranului: în Irak și Afganistan.
    Trebuie reliefat în Asia tot mai vădită este consolidarea relațiilor împăraților Răsăritului, cu toate investițiile Americii în zonă. Esticii (Iran - Rusia (prin fostele țări URSS) - China). Cu toate conflictele China - SUA, China se afirmă tot mai mult în toată lumea.    
    Napoleon III a comparat China cu un gigant care doarme şi a tras următorul semnal de alarmă: „Când China se trezeşte, va cutremura lumea”. După o lungă hibernare, China cu aproape 1,5 miliarde de oameni de peste 4 ori mai mulți ca și în Statele Unite ale Americii, se ridică tot mai mult.
    Se spune că secolul XIX a fost secolul Marii Britanii, secolul XX a fost secolul Americii şi că secolul XXI este secolul Răsăritului. Oare de ce nu s-au făcut extrapolări mai departe de secolul XXI? Pentru că nu e cazul.
    La această rubrică de peste 10 ani am scris și scriu ori de câte ori apare o noutate legată de Împăraţii Răsăritului, încă de vremea când erau neglijaţi în circuitul economic mondial. Urmăresc evoluţia ţărilor din partea de Răsărit, şi special a Chinei doar pentru că aşa cum am afirmat de multe ori, la această rubrică, împăraţii Răsăritului trebuie să se ridice la nivel de supremaţie, pentru a putea uşor convoca împăraţii lumii pentru războiul vremurilor din urmă, în Israel, la Armaghedon (la nord fiind Siria), amintită de apostolul Ioan în Apocalipsa. Apostolul Ioan prezintă începând din capitolul 15 cele din urmă şapte urgii ce vor fi vărsate pe pământ, în timpul Necazului Unic din istoria lumii, continuând în capitolul 16, după urgia a şasea, cu un amănunt: Al şaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraţilor, care au să vină din Răsărit. (Apocalipsa 16:12).
     ”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

 

 

Cultura

Fara panica despre schimbari climaterice

on 16 Februarie 2020

Subiect prezent zilnic sau cel putin saptamanal in media – schimbarea climateric...

Hărțuit dar nu învins

on 16 Februarie 2020

Războiul continuă. Nu, nu este vorba despre războiul cu care suntem obișnuiți de...

Din dragoste cardinală pentru Măritul Eminescu

on 23 Ianuarie 2020

Mihai Eminescu a inspirat numeroși autori, editori, critici, scriitori, cărturar...

O ruta de asteptare

on 23 Ianuarie 2020

Unul din momentele intersante ale anului 2019 pentru mine l-a reprezentat zborul...

Ura! Ura! Ura!

on 23 Ianuarie 2020

Sunt sigur că prima dată când ați citit titlul, v-ați dus cu gândul la mitinguri...

Cer innorat

on 20 Decembrie 2019

In aceasta perioada a anului, in partea de lume in care traiesc cerul este mai m...

Politica

Socialismul democratic

on 16 Februarie 2020

Anul trecut pe vremea asta scriam despre socialismul inventat de Marx și Engels...

Evreizarea Canaanului

on 25 Noiembrie 2019

Scriu acest articol, cu ceva emoții, la evenimentele petrecute săptămâna aceasta...

Schimbările Climatice și Escatologia

on 20 Iulie 2019

De peste 15 ani mă preocupă și am scris adesea la rubrica prezentă despre schimb...

Erezia Socialismului (4)

on 19 Iunie 2019

Pentru că, prinde tot mai mult rădăcini în America și se extinde chiar la conce...

Erezia Socialismului (3)

on 20 Mai 2019

La prezenta rubrică escatologică vă readuc în actualitate erezia de curând apăru...

Erezia Socialismului (2)

on 22 Aprilie 2019

La prezenta rubrică escatologică vă readuc în actualitate erezia de curând apăr...

Orașe SUA

Antarctica, ultimul continent

on 16 Februarie 2020

Cele mai elegante fraze, cele mai bune gânduri și idei ne vin în timp ce impresi...

La Cernăuți, prin locurile legate de Eminescu

on 23 Ianuarie 2020

În anul 1975 poetul Grigore Vieru, aflându-se la Cernăuţi la o întâlnire cu nume...

Filozofia, religia, stiinta si politica (11) – Nic...

on 23 Ianuarie 2020

Am afirmat în eseul anterior, în care am vorbit despre Renaștere, că Triada Nico...

Character first

on 20 Decembrie 2019

“Între caracter și inteligență n-ar trebui să existe alegere” ~ Mihai Eminescu R...

Recunoscători pentru o sănătate mai bună

on 25 Noiembrie 2019

Îmi dau seama în fiecare an că îmbătrânim frumos, mai ales când ne apropiem cu p...

Albastru de Săpânța

on 25 Noiembrie 2019

Frumoasă e viața! Freamătă, palpită, stârnește bucurii, pasiuni, înfruntă necazu...

Meditatii crestine

Încălzirea Globală

on 23 Ianuarie 2020

Așa cum știți, la această rubrică adesea găsiți, realități cu care ne confruntăm...

Iacov și Esau - caractere biblice

on 23 Ianuarie 2020

“O stea răsare din Iacov, un toiag de cârmuire se ridică din Israel“ (Numeri 24:...

Adam și Eva - caractere biblice

on 20 Decembrie 2019

“Apoi Dumnezeu a zis: “Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră;...

Despre viata Satului Romanesc

on 25 Octombrie 2019

„Eu cred că mai întâi a fost satul şi după aceea au venit dealurile din jur, ca...

Încălzirea Globală și Escatologia

on 25 August 2019

De peste 15 ani mă preocupă și am scris adesea la rubrica prezentă despre schimb...

Strigătul Alexandrei!

on 25 August 2019

DEȘTEPTARE DUPĂ GLASUL LUI DUMNEZEU PRIN SCRIPTURI ȘI DUPĂ IMNUL ROMÂNIEI Dește...

Diverse

Festivalul Filmului European, la Chicago

on 20 Martie 2019

Inaugurarea de catre Consulatul General al Romaniei la Chicago, impreuna cu Cent...

Formular listă susținători – Alegeri europarlament...

on 20 Februarie 2019

Dragi prieteni din diaspora nord-americană, După cum v-am informat deja, Monitor...

Peter Costea - Candidat INDEPENDENT la alegerile p...

on 20 Februarie 2019

Dragi români din diaspora nord-americană: mă numesc Peter Costea, sunt avocat și...

Interviu cu Preotul pensionar Mircea Leb

on 21 Ianuarie 2019

Interviul dat publicației RomanianTimes de Preotul pensionar Mircea Leb, pentru...

Opera lui Mihai Eminescu devine aplicaţie pentru t...

on 15 Ianuarie 2019

Opera lui Mihai Eminescu devine aplicaţie pentru telefonul mobil, în urma unui p...

2019 - un an greu pentru România și Republica Mold...

on 03 Ianuarie 2019

2019 se anunță un an greu pentru România și Republica Moldova. Pentru că este un...