"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Evenimentele lunilor martie-mai 2020 m-au determinat să revin la o temă mai veche, dar foarte actuală: SEMNE ale vremurilor din urmă. Am scris și altădată că nu vă voi prezenta vremurile din urmă ci semne detaliate prin Semințiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri Noi + Esticii (Împărații Răsăritului).

Așadar, voi face deosebire între evenimente și vremuri, pentru că nu e treaba mea să știu vremurile sau soroacele, dar e bine de știut unde în Scriptură își are locul un anume eveniment cu însemnătate specială, pentru că Sfânta Scriptură este cartea vieții și fiind valabilă și azi, e bine să știm ce mesaj ne transmite special pentru zilele ce le trăim, prin evenimente deosebite. Nu pot pretinde că fiecărui eveniment global i-am găsit locul în Scriptură. Spre exemplu, dacă vreți să știți nenorociri care se întâmplă chiar acum, pe glob, mergeți pe romaniantimes.com, în coloana din dreapta click pe - Cele mai citite articole - click pe Semne ale vremurilor din urma - Click pe linkul care spune: Nenorocirile din aceasta secunda http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php și le veți afla. Acestea sunt evenimente și nu sunt vremuri.

În luna martie și aprilie 2020 se vorbea, se scria că această perioadă a  pandemiei COVID-19 este perioada vremurilor din urmă, vremurile venirii Domnului. Am spus NU, și am avut un interviu la Vocea Evangheliei Timișoara care stă mărturie publică (interviul a fost difuzat pe data de 4 aprilie 2020). Iată unul din rațiunile, pe care se bazau teologi, matematicieni, chiar ministrul sănătății al Israelului, Yaakov Litzman. Mulți prevesteau venirea lui Mesia. Într-adevăr nu se spunea ziua și ora când se va întâmpla, dar perioada și numărul de referință era definitoriu.

Miercuri, 14 aprilie 2020 12:19:42, populația globală a atins exact 7 miliarde, 777 milioane, 777 mii, 777 suflete (o populație globală deci de 7.777.777.777 pe planeta pământ). Teologii matematicieni zic că numărul  7 este cifra Domnului Dumnezeu. Combinațiile de 7, spun ei, definesc superlativul divin în toată splendoarea și desăvârșirea. Numărul format din combinația cifrei 7, spun ei, este un sigiliu al lucrării Duhului Sfânt. Da, numărul populației globului a fost ”înșeptită la maxim posibil”, a fost un eveniment unic în istoria lumii, dar nimic, deosebit, nu s-a întâmplat cu atingerea acestui număr.

Un prim adevăr este că trebuie să filtrăm în gândirea noastră veștile ce le primim și ori de câte ori se face referire la escatologie trebuie să le conectăm cu cuvântul Scripturii.

Așa cum scriam în martie și aprilie, și puteți urmări acele articole pe site, strâmtorarea creată de COVID-19 este un SEMN al vremurilor din urmă, încadrat la Nenorociri Noi. De ce e o Nouă Nenorocire? Pentru că a creat un blocajul mondial nemaintâlnit și este unică prin originea și manifestarea ei.

Pandemia COVID-19 a produs strâmtorare între neamuri, ceea ce-i găsim locul în Sfânta Scriptură, unde, strâmtorarea este „o apăsare comună”, „îngustare a locului”, „o limitare a posibilităților de mișcare”. Ideea fundamentală este presiunea de a sta izolat într-un loc restrâns sau durere prin tortură fizică sau psihică. Nu cred că e cazul să mai detaliez. Pandemia COVID-19 a limitat posibilitatea de mișcare a celor peste 7 miliarde de suflete ale planetei.

Vă prezint mai jos cele mai mari pandemii cunoscute în istorie, și nici una nu s-a transmis de la un loc fix (SARS-CoV2 din Wuhan China), nici una nu s-a răspândit așa de rapid (3-4 luni), nu a creat pete vizibile pe corp, în peste 6 luni încă nu are medicamentul necesar.

Variola - 300 milioane de morţi - eradicată în 1980 - a desfigurat milioane de persoane având în vedere că lasă urme permanente pe faţă.

Pojarul - 200 milioane de morţi - boală caracterizată prin mici bubiţe roşii pe piele.

Gripa spaniolă - între 50 şi 100 milioane de morţi - în timpul primului războiului mondial. Spania, deși, nu făcut parte din război, a raportat-o și a fost numit gripa spaniolă.

Ciuma neagră sau bubonică - 75 milioane de morţi - a apărut în jurul anului 1384, a făcut ravagii în Europa. Boala provoca pete mari pe corp nu era provocată de un virus, ci de bacteria Yersinia pestis, încă activă în populaţiile rurale.

HIV (Virusul Imunodeficienţei Umane) o infecție cronică care produce SIDA - 25 de milioane de morţi - descoperită prin 1981, în SUA.

Tifosul - 4 milioane de morţi - creează erupţie cutanată de pete roşii, se întinde pe toată suprafaţa corpului.

Holera - 3 milioane de morţi - boala infecţioasă intestinală acută, contagioasă, cauzată de o bacterie: vibrionul holeric (Vibrio cholerae), care a provocat peste 3 milioane de morţi de-a lungul timpului. 

Gripa din Hong Kong - un milion de morţi - este o variație a virusului H2N2, influența staționar, declanşat în 1968 răspândită în Hong Kong, Singapore și parțial în America.

Gripa rusească (1889-1890) a apărut la Sankt Petersburg, în 1989 provocată de virusul Influenzavirus A subtipul H2N2.

Gripa A (H1N1) - 150.000 - 575.000 de morţi, provocată de o variaţie a Influenzavirus A (subtip H1N1) iar ultima criză a avut loc în 2009. Noul virus gripal A(H1N1), descoperit recent, este un nou subtip de virus gripal care se transmite la om şi care conţine gene de la viruşii gripei porcine, aviare şi umane.

COVID-19 - 328.000 morți raportați, pe tot globul, azi 21 mai 2020 - infectând peste 1 milion 580 mii persoane raportate până acum, peste 301 mii recuperându-se după înfectare.

 

COVID-19 - creația Chinei comuniste

Pandemia COVID-19, în schimb a mai scos în evidență ce poate face comunismul din China, locul unde sunt cele mai multe persecuții ale creștinilor de azi. Mulțumim Domnului Dumnezeu pentru actuala administrație americană, care a luat și ia atitudine, nu numai față de China ci și față de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu sediul la Geneva, care a devenit o organizație mondială de apărare a Chinei. Să mă explic și vă rog să fiți atenți la date:

Coronavirusul din Wuhan, China, a fost declarat de către OMS abia la 11 martie 2020, ca fiind o pandemie, când Europa devenise focar al Covid-19, și se depistaseră prin testare 118.000 de cazuri cu 4.291 de decese, în Italia erau deja 15.000 de oameni infectați.

Președintele Donald Trump a anunțat marți, 14 aprilie 2020,  suspendarea contribuției SUA la OMS pe motivul “proastei gestionări” a pandemiei noului coronavirus. Liderul american a declarat că OMS a promovat “dezinformarea” din partea Chinei în legătură cu acest virus care a determinat o răspândire mai largă și mai rapidă pentru că criza apărută nu a fost gestionată corect. Președintele Trump a precizat că suma pe care contribuabilii americani o plătesc anual OMS este de 400 – 500 de milioane de dolari, comparativ cu aproximativ 40 de milioane de dolari și “chiar mai puțin” cât contribuie China, și ca atare SUA are datoria să ceară explicații.

Pe de altă parte experții din SUA presupun și azi că virusul a apărut fiind scăpat din laboratorul din Wuhan. Lilieci au fost și vor fi, mâncare de sălbăticiuni au mâncat chinezii și vor mânca, mizerie în China a fost și va mai fi. Dar o dată a apărut virusul SARS-CoV-2 și s-a răspândit enorm de rapid.

La o săptămână, după declarația de retragere a finanțării, OMS a anunțat, marți, 21 aprilie 2020 că din toate datele disponibile, la momentul respectiv, se poate trage concluzia că noul coronavirus este de origine animală, conform declarației, într-o conferință de presă a purtătorul de cuvânt al OMS, Fadela Chaib: „Toate probele disponibile sugerează că virusul are o origine animală şi că el nu este rezultatul unei construiri sau unei manipulări în laborator sau altundeva”.

La două zile după aceasta, China a anunțat, joi, 23 aprilie 2020 că va aloca suplimentar 30 de milioane de dolari pentru OMS. Dar de ce comuniștii chinezi n-au făcut-o înainte?

Luni, 17 mai 2020, SUA au condamnat „excluderea” Taiwanului de la Adunarea Anuală a OMS, declarând că decizia „aduce şi mai multă lovitură credibilității” acestei agenții a ONU. Într-un comunicat, secretarul de stat Mike Pompeo a criticat „lipsa de independenţă” a directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreysus, acuzat că „a ales să nu invite Taiwanul la presiunile Republicii Populare Chineze”. Vestea a apărut în perioada când administrația și-a anunțat intenția de a reveni în a ajuta financiar OMS.

Administrația de la Beijing l-a acuzat, marți, 18 mai 2020 pe președintele Donald Trump, că nu respectă angajamentele faţă de OMS, după ce liderul de la Casa Albă a ameninţat cu oprirea definitivă a contribuţiilor financiare faţă de OMS din cauza poziţiei favorabile Chinei, având o atitudine indulgentă faţă de China, avertizând că va opri definitiv finanţarea organizaţiei dacă nu lansează „reforme substanţiale în cel mult 30 de zile”. „Organizaţia Mondială a Sănătăţii trebuie să demonstreze în mod real independenţa faţă de China. Administraţia mea a iniţiat deja discuţiile cu OMS pentru reformarea organizaţiei…”, a subliniat Donald Trump.

 

COVID-19 și Cipul RFID

Pandemia COVID-19 a facilitat motivarea dezvoltării rapide a sistemului de monitorizare a populației lumii, de data asta, pe motive de sănătate. Pentru că toate sunt în faza de dezvoltare, le voi trata cu altă ocazie. Sunt cel puțin trei domenii de acțiune: unul mai vechi a lui Bill Gates, vaccinul cu cip, numit WO/2020/060606, ori simplu ID2020; al doilea e al democraților americani prin propunerea legislativă H.R. 6666 numit COVID-19  TRACE (Testing, Reaching, And Contacting Everyone) Act și al treilea monitorizarea vaccinării emisă de Departamentul de Sănătate al SUA, în contract cu compania ApiJect Systems Corp., numit Prefilled COVID-19 Vaccinations with RFID Microchip Tracking System Including “Unique ID Number”

Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați! - v-o spun pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus în Marcu 13:37.

 

de Nelu Ciorba = Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

Cultura

Binele din tot acest rau

on 25 Iunie 2020

Alaturi de cuvantul criza, pe care il auzim vehiculat foarte des, s-a lipit de v...

Sărbători Pascale 2020

on 12 Aprilie 2020

Anul 2020 ne pune la grea încercare, care este deopotrivă a trupului, a spiritu...

Bucovina - drumul de la Paradis la Infern

on 12 Aprilie 2020

Până recent, Bucovina și Suceava beneficiau de o reputație mediatică ireală, apr...

Un virus ce ne provoaca sa ne gandim altfel

on 11 Aprilie 2020

Multi dinte noi am dorit a fi agenti de schimbare si influenta dar nu am reusit...

Despre umanitatea amenințată

on 18 Martie 2020

Scenariul sumbru al pandemiei, avansând ca o veritabilă religie omniprezentă a m...

Ce să fac când mi-e frică

on 18 Martie 2020

In ultima vreme, informatiile ce abunda in jurnul nostru nu sunt din cele mai bu...

Politica

Socialismul democratic

on 16 Februarie 2020

Anul trecut pe vremea asta scriam despre socialismul inventat de Marx și Engels...

Hărțuit dar nu învins

on 16 Februarie 2020

Războiul continuă. Nu, nu este vorba despre războiul cu care suntem obișnuiți de...

Ura! Ura! Ura!

on 23 Ianuarie 2020

Sunt sigur că prima dată când ați citit titlul, v-ați dus cu gândul la mitinguri...

Filozofia, religia, stiinta si politica (11) – Nic...

on 23 Ianuarie 2020

Am afirmat în eseul anterior, în care am vorbit despre Renaștere, că Triada Nico...

Evreizarea Canaanului

on 25 Noiembrie 2019

Scriu acest articol, cu ceva emoții, la evenimentele petrecute săptămâna aceasta...

Schimbările Climatice și Escatologia

on 20 Iulie 2019

De peste 15 ani mă preocupă și am scris adesea la rubrica prezentă despre schimb...

Orașe SUA

Ce a făcut Trump pentru America?

on 28 August 2020

Cel puțin 100 de realizări pentru binele Americii Președintele Donald Trump a fo...

Gândirea ta Americă...

on 28 August 2020

Gândirea ta Americă, limpede în istorie A început să cadă în absurd și bizar, În...

Părinții Americii - Alexandru Hamilton

on 22 Iulie 2020

“Nu ma astept niciodata la un lucru perfect de la un om imperfect.” ~ Alexandru...

Life is a Peach - Dare Take a Bite!

on 25 Iunie 2020

“Artistul aparține operei sale, și nu opera artistului.” ~ Novalis In the Apolog...

Lumină și culoare - interviu cu pictorul Mihai Olt...

on 15 Mai 2020

“Artistul aparține operei sale, și nu opera artistului.” ~ Novalis 

Un nou normal

on 15 Mai 2020

Pentru început doar un “mic detaliu”: rata supraviețuirii COVID19 este de 98.54....

Meditatii crestine

Identitatea (33)

on 28 August 2020

Identitatea omului în Christos Domnul vis-a-vis de prietenie „Nu vă mai numesc r...

Trăiește ca fiu și nu ca rob

on 28 August 2020

“Dar el, drept răspuns, a zis tatălui său: “Iată, eu îţi slujesc ca un rob de at...

Salvarea de la bombele crizelor secolui XXI în exp...

on 22 Iulie 2020

ODATĂ CU ANUL 2020! CA URMARE A NECREDINȚEI „Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabi...

Fiicele Sarei

on 22 Iulie 2020

Un frumos exemplu de supunere fără teamă „Astfel se împodobeau odinioară sfintel...

Identitatea (31)

on 25 Iunie 2020

Identitatea omului în Christos Domnul vis-a-vis de judecată - (VI) Acesta este c...

Identitatea (30)

on 15 Mai 2020

Identitatea omului în Christos Domnul vis-a-vis de judecată - (V) La timpul de r...

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...