"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel


Sindromul cumpărării compulsive și hoarding

 

Sindromul cumpărăturilor compulsive și hoarding, sunt și acestea arme ale celui rău, ca să ne împiedice de a ne bucura de la lucrurile pe care Dumnezeu le are pentru noi. Aceasta este o problem reală, o boală a sufletului. Dumnezeu vrea ca să ne bucurăm de roadele muncii noastre, nu să fim controlați de lucrurile materiale care să ne ia tot timpul și energia. Noi nu trebuie să ne folosim resursele financiare doar să acumulăm de dragul de a acumula.

Domnul Isus a murit ca să ne elibereze și de aceste adicții. Domnul vrea ca noi să avem ordine în inima și mediul nostru înconjurător. Dacă nu mai ai loc să calci în casă de lucruri, dacă nu poți să arunci lucrurile de care nu mai ai nevoie, dacă în continuu cumperi diferite produse doar că ți se pare că sunt la un preț bun sau îți atrag privirea, ai nevoie de ajutor ca să te oprești. Găsește pe cineva matur în credință care să se roage, să postească cu tine ca tu să poți să înlocuiește acest obicei distructiv cu alte activități constructive. 

 

 


A cumpăra pe credit /  Cum să scăpăm de datorii

 

Biblia este sursa învățăturilor pentru toate aspectele vieții și existenței noastre pe acest pământ. Mă minunez de faptul că unii necreștinii recunosc și folosesc principiile Biblie în afaceri, relații personale sau sfaturi practice. Principii de bază pentru administrarea banilor sunt: a aveau un buget (Luca 14), a plăti datoriile și a nu te împrumuta (Proverbe 22:7), a te înconjura cu oameni de caracter (1 Corinteni 15:33), a economisi bani și a investi (Proverbe 21:22) și a fi generos (1 Corinteni 15:33).  Unul dintre cei mai competenți oameni care discută administrarea banilor din perspectiva Bibliei, este Dave Ramsey. Cursurile lui Dave Ramsey, sunt bazate principiile Biblice și experimentate de el și familia lui în mod personal. De la eșec financiar și căsătorie pe cale de divorț a ajuns să-L cunoască pe Dumnezeu în mod personal și să studieze principiile Biblie despre bani și să le pună în practică. Mulți creștini și necreștini au benficiat de aceste cursuri și nu numai că au găsit libertate financiară dar mulți și-au salvat căsătoriile sau au ajuns să devină creștini. Am vizionat aceste cursuri în casa mea cu alți prieteni și împreună cu copiii (sunt și cursuri speciale pentru copii). Aș recomanda ca aceste seminare de Dave Ramsey să fie parte din biblioteca fiecărei Biserici. Recomand fiecăruia cel puțin să asculte gratis pe youtube, seminariile acestea, dacă nu pot să-și permită să le cumpere.

 

 

Mândria, Aroganța și Etichetarea

 

În primii ani trăiți în America, am condus o mașină veche de peste 10 ani. Chiar după ce ne-am cumpărat un Adult Family Home, nu am simțit deloc nevoia să ne cumpărăm o altă mașină. Când a venit al doilea copil îmi era greu să pun scaunul copilului în mașină, iar mașina se tot strica, așa că ne-am cumpărat o mașină mai mare și mai nouă. Comparativ cu mașina pe care o aveam, această nouă mașină, Honda Odossey, cu doar 2 ani vechime, era într-o stare mecanică și estetică mult mai bună. Prima remarcă primită de la o prietenă a fost aceasta: “În sfârșit ai intrat și tu în rând cu lumea.” Șocant, nu-i așa?  Oare în ce categorie am fost până atunci pentru ea? Acum, aveam mai multă valoare? Greșit! Valoarea noastră o dă Domnul Isus. Toți am fost cumpărați cu același preț, sângele Domnului Isus. Toți suntem creați după chipul și asemănarea Lui.

A discrimina, a eticheta, a te uita de sus la cineva care e mai sărac ca tine, nu vine de la Dumnezeu ci de la cel rău. “ Frica de Domnul este urârea răului;trufia şi mândria, purtarea rea şi gura mincinoasă – iată ce urăsc eu.” (Proverbe 8:13).  Biblia ne spune că mândria merge înaintea căderii. Această practică este condamnată în Biblie în mod repetat. Valoarea fiecărui om nu este dată de ceea ce are sau nu are, ci de cine suntem, adică de identitatea noastră în Dumnezeu. Nu te lăsa înjosit de nimeni. Nimeni nu are dreptul să-ți diminueze valoarea, să te facă să te simți mai prejos sau inferior. Dumnezeu spune despre tine că ești copilul Lui preaiubit, lumina ochilor Lui, vrednic ca El să moară pentru tine. Ascută-L și crede-L pe Dumnezeu. În spatele discriminării stă Diavolul. El vrea să distrugă imaginea oamenilor și să ne facă să avem sentimente de inferioritate și de depresie. Bogăția adevărată este în relația ta cu Domnul Isus și cei dragi pe care El ia pus în viața ta. Mașina, casa, gașca de oameni “cool”, silueta, abilitățile de tot felul la care poate tânjești ca să îți de-a semnificație nu vor face altceva decât să te dezamăgească. Nu uita că Diavolul este un mincinos, iar scopul lui este să distrugă chiar și pe creștini.

Dacă ai căzut în păcatul mândrie aroganței și etichetării, cere Domnului să te ierte și să te ajute să vezi fiecare om cum îi vede Domnul Isus. Îi vei face Domnului atâta bucurie când te vei purta chiar și cu cei mai neînsemnați oameni cu respect. Dacă vezi pe cineva fiind înjosit de alții, ajută-l și apără-l . În urmă cu 18 ani, când încă locuiam în România, am avut oportunitatea să devenim foster parents pentru un băiețel abandonat în spital de mama lui. Îl chema Sami și avea 2 luni, la fel ca primul nostru băiețel. Consider o mare binecuvântare că acest copilaș a fost adoptat în Statele Unite și nu și-a continuat viața într-un orfelinat, sau mai rău. Remarci de genul: “Alt copil nu ați găsit decât pe țiganul asta?” sau “ Nu veniți la noi ziua, că vă văd vecinii cu țiganul asta și ne faceți de rușine!”, nu ne-au împiedicat să-l creștem și să-l iubim pe Sami până când a fost adoptat la vârsta de 10 luni. Nu pot să nu mă gândesc la câtă tristețe și supărare aceste remarci discriminatorii au provocat Domnului Isus. 

Acestea sunt cuvintele Domnului Isus scrise în Matei 24:34-40 “ Atunci, Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: ‘Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.  Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit; am fost gol şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă şi aţi venit pe la Mine. Atunci, cei neprihăniţi Îi vor răspunde: ‘Doamne, când Te-am văzut noi flămând şi Ţi-am dat să mănânci sau fiindu-Ţi sete şi Ţi-am dat de ai băut? Când Te-am văzut noi străin şi Te-am primit sau gol şi Te-am îmbrăcat?  Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă şi am venit pe la Tine?’  Drept răspuns, Împăratul le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai  Mie mi le-aţi făcut.” Domnul Isus se identifică cu fiecare om pe care El l-a creat. Dacă discriminezi și îți bați joc de un om, tu de fapt faci lucrurile acestea Domnului Isus, și într-o zi vei da socoteală înaintea Lui. Haideți mai bine să iubim ca Domnul Isus pe toți semenii noștri așa cum și noi suntem iubiți de El. 


Doamne Isuse îți mulțumesc pentru tot ce mi-ai dat
Și pentru lucrurile materiale cu care m-ai binecuvântat.
Ajută-mă să mă bucur de ele și să fiu o binecuvântare
Bucurându-mă de banii mei să aduc mângâiere și alinare.
Gol am venit în lume și nimic nu voi lua cu mine,
Doar faptele bune făcute din dragoste pentru Tine
Orice vorbă, faptă bună, a mea ascultare și dărnicie
Vor primi dreaptă răsplată în a Ta Sfântă Împărăție.

 

 

Atunci când împlinesc legea Ta,

Sunt fericit, am pacea și  liniștea

Mi-ai dat porunci pentru că mă iubești

De cursele celui rău vrei să mă păzești.

 

Sunt un copil preaiubit al Tatălui Ceresc

Și pentru El de acum eu vreau să trăiesc,

Am fost mort în al meu păcat ce m-a legat

Dar acum sunt liber, sfânt, curat, spălat.

 

 

 

Marinela Buzas / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cultura

Despre schizofrenia morala si amneziile criticii

on 20 Octombrie 2017

Observ din ce în ce mai des la confrații mei că, în ciuda lecțiilor dure ale ist...

Langa Luther in fiecare zi…

on 20 Octombrie 2017

Anul 2017 a continut varii evenimente, intalniri religioase, manifestari cultura...

Un demon cu fata umana, fara un motiv real de a uc...

on 20 Octombrie 2017

Duminică seara, 1 octombrie, a avut loc în Las Vegas un măcel care a zguduit din...

Cu ochelarii lui Satan pe nas

on 15 Septembrie 2017

America de Nord s-a trezit saptamanile trecute cu o noua criza – a ochelarilor....

Democratie si derapaje: despre lotul fiintelor de...

on 15 Septembrie 2017

A fi un critic onest al regimurilor totalitare nu e un fapt demodat. Dimpotrivă....

Acele lucuri mici ce fac diferenta

on 15 August 2017

Pe prispa unei case oarecum izolate, aflate la marginea unei comunitati rurale d...

Politica

SUMMIT-UL G-20

on 18 Iulie 2017

Summitul primelor 20 puteri economice ale lumii a avut loc la Hamburg, Germania,...

Semne ale vremurilor - Israelul anului 2017

on 18 Iunie 2017

Cele cinci direcţii ale semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor spre zi...

Semne ale vremurilor

on 19 Mai 2017

Sunt cel puţin cinci direcţii ale semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarel...

PROOROCIE PENTRU DAMASC

on 15 Aprilie 2017

Evenimentele petrecute la începutul lunii aprilie 2017 m-au determinat să revin...

SEMNE ALE VREMURILOR - MUNTELE TEMPLULUI

on 21 Martie 2017

Sunt cel puţin cinci direcţii ale semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarel...

SEMNE ALE VREMURILOR

on 20 Februarie 2017

ISRAEL - SIMBOL AL REZISTENȚEI ÎMPOTRIVA ASUPRIRII Miercuri, 15 februarie 2017,...

Orașe SUA

It’s a seller’s market…and it’s here to stay!

on 20 Octombrie 2017

After a few years when the housing market seemed to face serious challenges and...

Helen, perla alpina a Georgiei

on 15 Septembrie 2017

Toate drumurile duc spre Helen! Parafrazand un citat celebru, as dori sa va pove...

Inginer din Gorj a locuit trei luni pe gratis în a...

on 15 Septembrie 2017

Despre prietenii şi cunoscuţii lui Dumitru Sinu (nea Mitică din Arizona) se poat...

Daca in fiecare zi…

on 15 August 2017

“O, floarea soarelui, mereu sub a vremii osanda, Numarand pasii soarelui, adunan...

Arta comunicarii

on 18 Iulie 2017

“Cum imi inving dusmanii? Simplu: ii transform in prieteni!” Abraham Lincoln Cre...

Fiecare cu închisoarea lui

on 18 Iulie 2017

Dacă aş putea să inventez vreun dispozitiv sau vreo aplicaţie pe telefon, aş miz...

Meditatii crestine

Identitatea (8)

on 20 Octombrie 2017

Dacă L-ai primit pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor al vieții tale, ai primit o...

Cand plansul devine terapie

on 15 Septembrie 2017

(O privire de ansamblu asupra Cărții Plângerilor lui Ieremia) “O! voi, cari trec...

Eclipsa totala de soare

on 15 August 2017

Scriu articolul înainte de eclipsa totală de soare din 21 august 2017, fenomen...

Identitate (7)

on 15 August 2017

Sindromul cumpărării compulsive și hoarding Sindromul cumpărăturilor compulsive...

Lupta pentru adevarata credinta

on 18 Iulie 2017

O privire de ansamblu asupra Epistolei lui IUDA Mesajul și lumea apostolului Iud...

Vocabular de … Paște

on 15 Aprilie 2017

Limba română posedă taine revelatoare în cuvintele ei. Să pornim de la termenul...

Diverse

Stelian ONUFREI - Candidate for Unites States Cong...

on 20 Iulie 2017

On July 14, 2017 Stelian Onufrei officially became a candidate for Unites States...

INTERVIU acordat revistei Romanian Times

on 18 Iulie 2017

Dl Cosmin Dumitrescu, consulul general al Romaniei la Los Angeles: Vă mulțumesc...

Inaugurarea Camerei de Comert Romano-Americane din...

on 18 Iulie 2017

Consulatul General al României la Los Angeles vă informează că, la data de 29 iu...

Smaranda Braescu, straduinte, afirmare si prigoana

on 18 Iulie 2017

In acest an s-au implinit 85 de ani de la recordul mondial la saltul cu parasuta...

Povestea unui frontierist

on 18 Iulie 2017

Mă numesc Szakacs Ștefan și sunt născut în Sighișoara, Romania. Între anii 1968-...

20 de ani de Parteneriat Strategic intre Romania s...

on 13 Iulie 2017

Rezoluția Senatului american pentru celebrarea a 20 de ani de Parteneriat Strate...