"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Sâmbătă 14 aprilie, Statele Unite ale Americii, Franța și Anglia au vizat și bombardat “centrele” unde se presupune că guvernul sirian deținea și dezvolta arme chimice. Coaliția celor 3 state au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei.

Un grup de parlamentari ruși, care s-au întâlnit cu președintele sirian Bashar Assad, a declarat că a considerat atacurile aeriene ale celor 3 țări ca un act de agresiune.

Armata Rusiei a afirmat că apărarea Siriei de sol-aer a doborât câteva dintre rachetele lansate de forțele occidentale însă departamentul Apărării al SUA a declarat sâmbătă că niciuna dintre rachete nu a fost doborâtă.

Luna trecută, pe data de 21 februarie, s-a stins din viață cel care a fost Billy Graham sau William Franklin Graham Jr. (7 noiembrie 1918 - 21 februarie 2018) care a fost probabil cel mai cunoscut evanghelist american al secolului 20 sau cum spunea unul dintre autorii biografiei lui Billy, “printre cei mai influenți conducători creștini” ai secolului XX. Acesta a fost o figură creștină evanghelică proeminentă și pastor baptist din așa zisa “Centrura Biblică” din partea de sud a Statelor Unite.

Pe data de 31 ianuarie, a avut loc prima cuvântare oficială a Președintelui Trump adresată Statelor Unite în fața celor două corpuri legislative ale SUA, Camera Reprezenților și Senatul, a fost un succes zdrobitor din toate punctele de vedere.

Imaginea covârșitotare care i-a uimit pe mulți, a fost atitudinea rece, indiferentă și sfidătoare pentru tot ce este bun și frumos, a membrilor partidului democrat care au reacționat într-un mod imatur la tot ce Președintele Statelor Unite a avut bun de spus, orice realizare bună, orice promisiune împlinită, orice propunere bună pentru bunul mers al țării.

Noua legea privind Reducerea impozitelor și Promovarea Locurilor de Muncă din 2017, semnată în 22 decembrie 2017 de către președintele Statelor Unite, Donald Trump, reprezintă una dintre cele mai semnificative modificări ale legislației fiscale americane din ultimii 30 de ani. Legea a fost votată cu succes atât de Camera Reprezentanților cât și de Senat. Atât în Camera Reprezentanților cât și în Senat, partidul republican este majoritar. Nici un reprezentant democrat nu a votat pentru această lege.

Românii pot călători în Canada fără vize începând cu data de 1 decembrie 2017 pentru şederi de maximum 6 luni în scop turistic, pe baza oricărui paşaport românesc valabil.

Cetăţenii români care intenţionează să călătorească cu avionul spre Canada, pentru şedere sau tranzit, trebuie să obţină în prealabil o Autorizaţie de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA).

Autorizaţia de călătorie electronică eTA se va putea obţine doar online, prin accesarea paginii de internet www.Canada.ca/eTA-Romania.

Duminică seara, 1 octombrie, a avut loc în Las Vegas un măcel care a zguduit din nou comunitatea americană prin atrocitatea cu care a fost comis de către un dement care a secerat mortal 58 de vieți și a rănit alte 489, apoi s-a sinucis. Victimele erau în toiul unui concert de muzică country.  Un act din acesta nu poate fi explicat prin cuvinte. Pentru că omul este o ființă rațională, se caută un motiv care l-ar fi putut determinat pe acest “individ” să comită această crimă odioasă în masă. Iar pentru că acesta s-a sinuncis, s-ar putea ca motivul criminal să nu îl aflăm niciodată.

În sat, pe ulița ‘nfundată
Ascuns prin tufe, prin tărâm
Se-ascunde falnic ca altă dată
Copacu falinc, renumit salcâm.

Data de 1 iunie 2017 va rămâne în istoria Statelor Unite și a lumii, data în care actualul președinte Donald J. Trump a anunțat retragerea SUA din Acodul de la Paris care are ca scop reducerea emiterii de dioxid de carbon din atmosferă și prin aceasta, reducerea “încălzirii globale” sau cum i se spune mai nou a “schimbarii climatice”.

Pentru că tot suntem în Statele Unite și suntem parte integrantă a aceastei țări, cred că este important să știm ce se întâmplă în țara aceasta la nivel politic.


Astfel, potrivt website-ului oficial al Casei Albe, whitehouse.gov, Președintele Donald J. Trump a făcut mult mai mult pentru a împiedica guvernul să intervină în viețile americanilor în primele 100 de zile decât oricare alt președinte din istorie.

 

Președintele Trump a semnat, în primele 100 de zile, 13 rezoluții ale Actului de revizuire a Congresului (CRA), mai mult decât orice alt președinte. Aceste rezoluții au anulat mute din reglementările inutile guvernamentale și au blocat agențiile de la reeditarea lor.

Şi oricine nu-şi poartă crucea şi nu vine după Mine nu poate fi ucenicul Meu. (Luca 14:27)

Despre Via Dolorosa se crede că a fost drumul parcurs de Isus Hristos de la pretoriu, locul unde fost biciuit, batjocorit și umilit de către soldații romani, care erau executorii legali ai pedepsei capitale rostite de către Pilat în dreptul inculpatului Isus Hristos. Se pare că drumul nu a fost foarte lung, unii spun că doar vreo 600 de metri, dar a fost un drum foarte anevoios și încărcat cu evenimente spirituale pe care le găsim în Evanghelii. Suferința fizică a fost groaznică însă suferința spirituală a fost și mai mare. Pe lângă Sfânta Scriptură, poetul creștin Costache Ioanid a surprins poate cel mai bine luptele spirituale care au avut loc pe drumul suferinței în lucrarea dânsului “Cele șapte bătălii de pe Golgota” :