"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

După investirea în funcție a Președintelui Donald J. Trump, Statele Unite se confruntă cu o luptă politică internă asiduă între noua administrație republicană de dreapta și mișcările democratice de stânga. De la investirea din 20 ianuarie și până în prezent, noul Președinte a promulgat o serie de directive prezidențiale menite să înlocuiască directivele defectuoase ale fostului președinte Obama sau să dea directive noi care să redreseze starea de “cădere liberă” a Statelor Unite, din punct de vedere economic, politic și nu în ultimul rând din punct de vedere moral.

 

Dintre toate noile directive ale noului președinte, nici una nu este criticată mai vehement de către unele persoane care nu prea știu ce vor și promovate de către majoritatea mass mediei americane (aceeași mass medie care nu i-au dat nici o șansă domnului Trump că va deveni președinte), decât directiva prezidențială cu privire la oprirea imigranților din 7 țări arabe care s-au arătat ostile Statelor Unite și care sunt cunoscute că promovează un mediu de creare a teroriștilor musulmani. Acestea țări sunt SIRIA, IRAC, SOMALIA, IRAN, SUDAN, LIBIA și YEMEN.


Directiva nu are în vedere culoarea sau afilierea religioasă a imigranților, ci toate persoanele care provin din aceste țări. Imigranții care sunt deja în Statele Unite nu sunt afectați de această directivă. Cu toate că această directivă a fost împiedicată de către un judecător cu aspirații liberale și chiar dacă s-ar ajunge contestarea ei la Curtea Supremă a Statelor Unite, cred că noul președinte va reuși să își ducă la îndeplinire promisiunile făcute în campania electorală. Această directivă este una dintre ele.


Într-un interviu recent, președintele Siriei, Bashar al-Assad, a afirmat că printre mulțimea de refugiați din țara sa, este foarte posibil să se strecoare și persoane care au afiliații teroriste.


Isteria emigranților a fost preluată și de unele corporații mari din Statele Unite, printre care vestita companie de cafenele Starbucks, care și-a propus să angajeze 10 mii de emigranți în următorii câțiva ani.


Intenția noului președinte este siguranța națională, promovrea și punerea în prim plan a forței de muncă a Statelor Unite. Companii renumite ca Microsoft și Amzon sunt printre mulțimea de companii care au interese majore în importul masiv de “creier uman” în special din India și China prin programul creat special pentru aceasta, program numit viza H1B prin care companiile pot să angajeze muncitori calificați în domeniul tehnic, dar pe care îi plătesc cu o fracțiune din cât ar plăti același angajat cu aceleași calificări din Statelel Unite.


Președintele Obama a dat la rândul său aproape aceeași ordonanță prezidențială, însă din moment ce majoritatea presei era în general de partea lui, nu s-a făcut atâta vâlvă. A trecut neobservată. Numărul de imigranți ilegali deportați de când Trump a preluat mandatul este minuscul (în general persoane ilegale cu cazier care au comis crime sau acte împotriva legii), în comparație cu numărul de emigranți  deportați de către fostul președinte Barack Obama. De fapt, fostul președinte a deportat mai mulți emigranți decât oricare președinte din naintea lui. S-a ajuns să i se spună “Deporter ‘n Chef”, după ce a deportat aproximativ 2 milioane de imigranți în cei 8 ani de zile cât a fost președinte. Până acum, noua administrație de la Washington a deprotat 165 de persoane.


Statele Unite este singura țară din lume care acceptă cel mai mare număr de imigranți. Anual, sunt primiți în SUA în jur de 1 milion de emigranți legali din întreaga lume. Numărul acesta este de așteptat să crească până la 10 milioane până în anul 2025. Numărul de persoane care sunt în prezent cu statut ilegal în Statele Unite este undeva la 12 milioane, după unii chiar 30 de milioane. După unele statistici, 40% din imigranții ilegali, sunt persoanele care au rămas peste perioada de ședere care li s-a acordat când au intrat în Statele Unite. Mulți dintre aceștia beneficiază de beneficii sociale ca asigurări medicale, educarea copiilor acestora, asistență în plătirea chiriei și multe altele.


În fiecare an, America acceptă 70 de mii de persoane cu cereri de azil politic, 500 de mii de studenți din diferite țări, 700 de mii de “muncitori musafiri” calificați și necalificați, împreună cu soții sau soțiile lor, 350 de mii de elevi, studenți, profesori, oameni de știință care vin în Statele Unite pentru studii sau pentru perioada de vară prin programul de viză J1 Exchange, apoi sunt 66 de mii de muncitori străinibtemporari pentru muncă ne-agrară, 117 de mii de muncitori în domeniul agriculturii.


Deocamdată, noua administrație americană se concentrează pe oprirea valulului de emigranți care vin din diferite țări, dar în special pe construirea unei bariere fizice (gard sau zid) în partea de sud a țării pe unde intră foarte multe droguri și persoane care au fost deportate din Statele Unite sau care vin din alte țări, diferite de Mexico și posibil și persoane care au afiliații și aspirații teroriste.


Deja se simte o undă economică proaspătă în jur. Multe companii au început să angajeze pe capete pentru a mări producția. Văd în fiecare zi, cum călătoresc destul de mult prin oraș, multe semne cu oferte de serviciu. Construcții și șantiere noi peste tot. Valoarea proprietăților este în creștere. Proprietățile se vând “ca pita caldă”, semn că băncile au din nou încredere în clienți.


Noua administrație a președintelui Trump este determinată să pună țara în rânduială și cred că va găsi o soluție viabilă și pentru rezolvarea situației milioanelor de persoane care au statut “ilegal” în această țară. Noul președinte a dat dovadă până acum de “common sense”, de bun simț și rațiune în cele câteva săptămâni de când a preluat conducerea celei mai puternice națiuni din lume. Având suport din partea Senatului care este majoritar republican și a Camerei Reprezentanților care se bucură tot de o majoritate a republicanilor, cred că America va deveni din nou o națiune prosperă pentru cetățenii săi și un exemplu pentru întreaga lume.