"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Revenind la prezentarea din luna septembrie 2015, Proorocie pentru Damasc, trebuie menționate câteva considerente. În primul rând, Damasc, este capitala funcțională a lumii cu cea mai mare vechime în istorie. Urmărind evenimentele Scripturii, Damasc s-a format undeva între anii 2400 (vremea potopului) și anii 2000 (distrugerea Sodomei și Gomorei). Damasc are o vechime de peste 4 mii de ani și nu peste 9 mii așa cum din greșeală am menționat în articolul din septembrie 2015.

În al doilea rând, profeția lui Isaia din capitolul 17 este direct adresată Damscului: "Iată, Damascul nu va mai fi o cetate, ci va ajunge un morman de dărâmături”; (vers 1) și este conectată cu un eveniment fără precedent în istorie, migrarea sirienilor în lume: Vai! ce vuiet de popoare multe, care urlă cum urlă marea! Ce zarvă de neamuri, care mugesc cum mugesc nişte ape puternice. Neamurile mugesc cum mugesc apele mari (vers 12-13). În mare parte sirienii își părăsesc patria datorită războiului pornit împotriva regimului actual ca o revoluție și apoi continuat de războiul împotriva autointitulatului Stat Islamic.

 

 


Frontex, Agenția Europeană de Supravegherea Frontierelor, a publicat marți 13 octombrie 2015, un comunicat citat de AFP și ADP, cu privire la situația imigranților ce au intrat în Europa, ajungând la peste 710 mii, în perioada 1 ianuarie și 30 septembrie 2015 de aproximativ trei ori mai mulți ca întreg anul 2014. Cei mai mulți imigranți sunt sirieni. 80 la sută sunt bărbați, care își planifică să-și aducă familiile când vor avea ocazia, mărind și mai mult numărul sirienilor emigranți. Cea mai mare dislocare a populației, din lume se petrece în jurul Damascului, în Siria. Astfel, emigrația din Siria a redus populația țării la doar 16,6 milioane de la 22 milioane în 2011. Cel puțin 250 mii sirieni și-au pierdut viața în război. Altele peste 6 milioane sirieni au plecat în diferite locuri din lume, incluzând Europa. Plecarea din Siria se face din mai multe motive: războiul împotriva forțelor guvernamentale, războiul statului Islamic, căutarea unui nivel de trai mai bun și o educație corespunzătoare pentru ei și copiii lor.