"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Revin la un subiect, devenit de actualitate și anume tehnologia de folosire şi extindere a cipului (identificatorul prin frecvenţa radio RFID = Radio Frecuency IDentification) - tehnologia de identificarea a obiectelor şi persoanelor folosind undele radio. Fiecare persoană din lumea civilizată foloseşte identificarea prin frecvenţa radio, cipul, de la remotul de deschidere a uşii de la garaj, la operarea televizorului, la tranzacții financiare. Etichete cu cip se folosesc pe scară largă la foarte multe produse. Etichete cu cip se găsesc la brăţara pacientului de la spital. Etichete cu cip se găsesc la deţinuţii din închisori. Etichete cu cip se găsesc în produsele de comerț.

 


Începând cu ianuarie 2016 multe magazine de desfacere a produselor ne solicită folosirea credit cardului cu cip, fiind mult mai rapid și mai exact.


Urmăresc un nivel al dezvoltării cipului la nivelul când acesta va putea fi aplicat într-o formă specială pe corpul uman așa cum ne-a lăsat bătrânul Ioan scriind de semnul de identificare al fiarei când spune că va fi aplicat PE mână sau PE frunte. Fiarei care se va ridica din pământ I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească, şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei. Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şaizeci şi şase. (Apocalipsa 13.15-18).


Folosirea cernelii biocompatibile, de ștampilare a corpului animalelor, este cunoscută deja pentru cei ce citiți această rubrică. Tehnologia pasivă RFID poate fi folosită să identifice şi să ţină recordul animalelor.


E uşor a face legătura între folosirea amprentei şi aplicarea unui tatoo pe corp (frunte sau pe mână), tatoo cu conţinutul cernelii biocompatibile. Aplicarea ștampilei cu cerneală bio implică aranjarea geometrică a unor ace minuscule aplicate de un dispozitiv care se poate folosi de mai multe ori, dar de fiecare dată aranjarea acelor este unică şi nerepetabilă. Aplicarea cernelii durează 5 la 10 secunde şi este ca şi o ştampilă de tatuaj care se aplică fără a fi necesar îndepărtarea firelor de păr existente pe locul aplicării. Semnul imprimat rămâne pentru totdeauna în suprafaţa pielii şi poate fi detectat de la o distanţă de 4 picioare (1 metru şi 22 centimetri)


Cantitatea de informaţii conţinut în semn este funcţie de conținutul cernelii și mărimea suprafeţei pe care se aplică. Aplicarea la oameni este catastrofală, pentru că astfel omul îşi va pierde libertatea ca individ, va deveni un consumator controlat de forţele pieţii şi societăţii la toate nivelele existenţei.


Sistemul de identificare cu ajutorul părţilor corporale umane este numită identificare biometrică. Se constată că este cel mai sigur sistem de identificare a unei persoane. Se pare că totul e simplu şi cu exactitate, colectarea datelor poate fi transmisă prin frecvenţa radio la un cititor de date şi depozitate pentru folosinţă ulterioară.


Amprenta biometrică este bazată pe variaţiile neobservate ale pielii umane, unice fiecărei persoane în parte. Amprenta este formată din urcuşuri şi coborâşuri ale pielii, care au formă unică de la persoană la persoană, formând tot felul de încrucişări, insuliţe şi alte forme neregulate.


Un loc special și explorat recent este amprenta biometrică digitală. Amprenta digitală este conectată cu un sistem RFID, care transmite în mod unic informaţia la sistemul de date.


Desigur că degetele, mâna, în cazuri extreme e posibil să fie amputată și va apare în curând necesitatea ca tattoo-ul aplicat pe mână sau pe frunte să fie necesar, putând fi citit de la distanţa de mai mult de un metru şi nu va fi nevoie a pune degetul pe aparatul de citirea amprentei.


Pe de altă parte amprentele unui deget amputat neconținând sânge nu transmite aceiași informație ca și a unui deget viu. Amprentele digitale sunt foarte precise putându-se evalua genul persoanei, făcând clar deosebirea între o persoană și alta chiar între persoanele gemene.


Uniunea Europeană folosește și își îmbunătățește sistemul de identificare pe bază de amprente digitale. Principalul suspect al atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam, a fost depistat folosind amprentele digitale.


Vineri 8 aprilie 2016 guvernul Japoniei, în vederea pregătirii pentru Jocurile Olimpice din 2020, începând din vara anului 2016 va lansa ca și experiment, testarea unui sistem de identificare a turiștilor folosind amprentele digitale. Experimentul constă în înregistrarea amprentelor digitale ale turiștilor conectat cu informațiile personale, datele de pe credit carduri, conturi de bancă. Peste 300 de magazine, restaurante, hoteluri și alte instituții comerciale și-au anunțat participarea. pentru început sunt concentrate în zonele cele mai căutate de turiști: Hakone, Kamakura, Yugawara in Kanagawa Prefecture, Atami in Shizuoka Prefecture.


Astfel turiștii vor face tranzacții financiare doar punând două degete pe un aparat de citirea amprentei și tranzacția va fi completată fără prezența nici unui alt mijloc de plată, cum ar fi credit card. Folosirea experimentului se preconizează că va aduce peste 40 milioane de turiști pe an, putând pregăti implementarea sistemului pentru Jocurile Olimpice.


Când eram în faza de a trimite materialul de față la tipar, 19 aprilie 2016, am aflat o știre nouă pe un canal local de televiziune. În America sunt 13 aeropoarte care folosesc tehnologia biometrică de a mări viteza de verificare a persoanelor, prin luarea aprentelor la două degete, persoana verificată merge direct la scara (gate) avionului.