"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Sarbatoarea Centenarului Marii Uniri la festivalul romanesc din PARCUL ROYER ÎN ROSEVILLE

 

Data: sambata 29 septembrie, 2018, 12 PM – 7 PM

Locatia: Royer Park, 190 Park Dr. Roseville, CA 95678

Intrarea este gratuita! Veniti cu toata familia!!!

Centrul Comunitatii Romanesti din Sacramento, în colaborare cu Ministerul Românilor din Străinătate, vă invită la cel mai mare eveniment românesc de pe Coasta de Vest! La festival vor fi mâncăruri românești autentice, dansuri populare și muzică româneasca, cântăreți și instrumentaliști români, expoziții de artă și mult mai multă distracție pentru toate vârstele.

Tema Festivalului Românesc din anul acesta este dedicată sarbatoririi Centenarului Marii Uniri din 1918 cand s-a unit Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșului cu România.

Festivalul este organizat de Centrul Comunitatii Romanesti din Sacramento Festivalul cu sprijinul Ministerului perntru Romanii de Pretutindeni și al Consiliului Județean Bihor. Printre invitati de onoare se numara Ansamblul Artistic Profesionist „Crişana” din cadrul Teatrului Regina Maria Oradea, instituţie susţinută de către Consiliul Judeţean Bihor. Ansamblul Crişana a fost înfiinţat în 1998, pe structura Orchestrei Populare Crişana care are o tradiţie de 68 de ani. Ansamblul este compus din solişti vocali, solişti instrumentişti, echipa de dansuri, orchestră şi susţine o intensă activitate artistică cu participări la numeroase spectacole, emisiuni TV, festivaluri internaţionale de folclor şi turnee internaţionale cum ar fi în: Ungaria, Serbia, Germania, Italia,  Egipt, Grecia, Ucraina, Tunisia, Turcia, Slovenia, Slovacia, Bulgaria, Austria, China, Coreea de Sud etc.

Ansamblul are un repertoriu vast incluzând cântece şi dansuri populare de pe întreg cuprinsul României şi dansuri din toate zonele etnofolclorice: Bihor, Oaş, Transilvania, Banat, Muntenia, Moldova, Oltenia. Fiecare dans al unei zone folclorice este interpretat în costume populare specifice zonei. Ansamblul Crişana este un adevărat ambasador al culturii şi folclorului tradiţional românesc.

 

Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati:

Website: http://www.romaniancentersacramento.org/
Facebook Page: https://www.facebook.com/RomanianCenterSacramento
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/215707582582515/