"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Desigur că toți suntem conștienți de viteza cu care se transmit știrile și asta este una din rațiunile pentru că foarte multe dintre ele sunt nedocumentate și sunt preluate așa cum se transmit. De aceea este extrem de important să fim treji, să veghem și să răspândim adevărul.

            În ediția din octombrie 2018 continuu să atrag atenția cititorilor la câteva evenimente curente spre care trebuie să ne poziționăm în mod corect.

 

Procesul de Confirmare a Judecătorului Brett Kavanaugh

            Am urmărit cu atenție procesul de confirmare a Judecătorului Brett Kavanaugh  la Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii și am constatat lucruri care se întâmplă la nivelul cel mai înalt în Statelor Unite se întâmplă, de fapt la nivelul nostru, al oamenilor de rând, care adesea suntem supuși unor suferințe, doar pentru faptul că cineva vrea să ruineze, să distrugă. Durerea și mai mare este că la cei de rând problemele rămân neelucidate, pentru că nu e nimeni să pună punctual pe ”i”.

            Sunt foarte plăcut surprins de intervenția doamnei senator Susan Margaret Collins, politician American, senator republican al statului Main din 1997. Un lucru pozitiv a fost că senatorul Collins nu și-a pronunțat poziția de confirmare, republican fiind, până nu s-a documentat și a fost convinsă că ”da” este justificat și nu de formă, votând cu convingere fermă.

            În procesul de confirmare a Judecătorului Brett Kavanaough, Senatorul Susan Collins a avut o prezentare demnă de urmat. Doamna  Senator și-a început discursul astfel: ”… am ajuns la concluzia unui proces de confirmare care a devenit atât de disfuncțional, că arată mai mult ca o caricatură a unei campanii politice la nivel de jgheab decât o ocazie solemnă”.

            Președintele Trump l-a desemnat pe Brett Kavanaugh în 9 iulie 2018. La scurt timp de la acel anunț, grupuri cu interese speciale au început să se opună, inclusiv o organizație care nici măcar nu s-a deranjat să completeze numele Judecătorului în comunicatul de presă scriind - pur și simplu că s-au opus "lui Donald Trump care a numit XX la Curtea Supremă a Statelor Unite ".  Un număr de senatori s-au alăturat cursei pentru a-și anunța opoziția, dar au fost confruntați direct de unii dintre colegii lor pentru că și-au anunțat de fapt opoziția înainte ca identitatea candidatului să fie cunoscută.

            De la nominalizare, au fost grupuri de persoane, organizații, care s-au luptat în mod nedemn de poziția ce o au prin răspândirea unor denaturări greșite și a unor falsuri despre dosarul judiciar al judecătorului Kavanaugh. Retorica și distorsiunile relatate de-a lungul primei sale audieri au generat în informații transmise de mijloacele de informare, care, deși demonstrate ca neadevăruri ore mai târziu, au continuat să fie în top și să se răspândească prin intermediul rețelelor sociale. Grupurile interesate au cheltuit, de asemenea, sume enorme de bani murdari doar a se lupta împotriva acestei nominalizări.

            Fiecare senator american a fost pus în fața unei decizii personale a ceea ce înseamnă  "consilierea și consimțământul" Constituției (Constitution’s advice and consent).

            Trebuie menționat că președintele are o libertate deplină de a lua în considerare filosofia unui candidat, în timp ce datoria senatorilor este să se concentreze asupra calificărilor candidatului, atâta timp cât filosofia acestui candidat se află în domeniul gândirii judiciare.

            Nominalizarea judecătorului Kavanaugh s-a făcut revizuind dosarul său de 12 ani pe Circuitul Curții de Apel DC, incluzând mai mult de 300 de opinii și numeroasele sale discursuri și articole de revizuire a legii. The American Bar Association (ABA) i-a acordat cel mai mare scor posibil pentru integritatea lui, temperamentul judiciar, competența profesională. Nouăzeci de avocați, inclusiv avocații din Serviciul de Cercetări al Congresului, au informat pozitiv Senatul de mai multe ori în fiecare săptămână și au asistat la evaluarea dosarului extins al judecătorului. Senatorii au avut ocazia să aibă întâlniri private cu judecătorul Brett punându-i întrebări specific, directe. S-a vorbit cu oameni care l-au cunoscut personal, cu foști colegi, de la care s-au putut colecta informații demne de încredere.

            Una din discuțiile aprinse a fost suspiciunea că judecătorul Kavanaugh nu poate avea încredere, în situația ca va apare un caz care implică presupusele nelegiuiri ale președintelui  și trebuie să vină în fața Curții Supreme. Baza acestui argument pare a fi dublă. Pe de o parte, judecătorul Kavanaugh și-a exprimat considerentul că Congresul ar trebui să adopte o legislație care să protejeze președinții de urmărirea penală sau răspunderea civilă în timpul mandatului. Faptul că judecătorul Kavanaugh a oferit această propunere legislativă sugerează că el crede că președintele nu are o astfel de protecție în prezent.

            Pe de altă parte judecătorul Kavanaugh a fost fără echivoc în convingerea că niciun președinte nu este mai presus de lege. El a declarat situații concrete precum Brown v Board of Education , Marbury v. Madison, Youngstown Steel v. Sawyer și Statele Unite împotriva președintelui Nixon ca fiind patru cazuri ale Curții Supreme din istorie. Ce au in comun? Fiecare dintre ele este un caz în care Curtea Supremă a judecat controlul puterii prezidențiale.

            O decizie din practica judecătorului Kavanaugh ilustrează în mod direct punctul referitor la verificarea puterii prezidențiale. El a scris avizul din Hamdan v. Statele Unite, un caz care a provocat procuratura comisiei militare a administrației Bush a unui asociat al lui Osama Bin Laden. Această convingere a fost foarte importantă pentru administrația Bush, dar judecătorul Kavanaugh, care a fost numit în circuitul DC de către președintele Bush și care a lucrat în Casa Albă a președintelui Bush, a decis că condamnarea era ilegală. Așa cum a explicat în timpul ședinței: "Nu luăm decizii pe baza cine sunt oamenii sau a preferințelor lor politice sau a momentului. Vom baza deciziile care sunt conform legii ... ".

            Cu toate acestea, după săptămâni de revizuire a înregistrării judecătorului Kavanaugh și de ascultarea a 32 de ore de mărturie, rolul consiliului și al consimțământului Senatului a fost aruncat la o parte, în urma presupuselor acuzații de agresiune sexuală a profesorului Christine Blasey Ford. Din acel moment, procesul de confirmare, s-a focalizat pe evaluarea faptului dacă judecătorul Kavanaugh a comis agresiune sexuală sau nu și dacă a mințit sau nu despre acest fapt în fața Comitetului Judiciar.

            Unii susțin că, pentru că este vorba de o numire pe viață a celei mai înalte instanțe, interesul public necesită ca aceste îndoieli să fie soluționate împotriva candidatului. Alții văd interesul public, așa cum este încorporat în tradiția noastră îndelungată, de a acorda celor prezumați de nerespectare o prezumție de nevinovăție. În cazurile în care faptele nu sunt clare, acestea ar argumenta că problema ar trebui rezolvată în favoarea candidatului.

            Anumite principii fundamentale ale legii - despre procesul corect, despre prezumția de nevinovăție și despre corectitudine - nu pot fi abandonate dintr-o gândire normală, și mai ales a oamenilor legii.

            În evaluarea oricărei situații trebuie să respectăm prezumția de nevinovăție și corectitudine și să nu ne pronunțăm până la o decizie finală a faptului. Trebuie să ne amintim întotdeauna că atunci când pasiunile sunt cele mai inflamate, corectitudinea este cel mai periculoasă.

            Prezumția de nevinovăție este relevantă pentru oricine și la orice nivel, cu atât mai mult la poziția Curții Supreme americane și mai ales atunci când o acuzație se îndepărtează de mărturiile pozitive, exemplare a unui candidat. Plecarea de la această prezumție ar putea duce la o lipsă de credință publică în sistemul judiciar și ar fi foarte dăunătoare procesului de confirmare la orice nivel.

            Unele dintre acuzațiile aduse judecătorului Kavanaugh ilustrează de ce prezumția de nevinovăție este atât de importantă. Nu atât de mult la afirmațiile făcute de profesorul Ford, ci la afirmația că, atunci când era adolescent, judecătorul Kavanaugh ar fi drogat mai multe fete și le-a abuzat. Această afirmație grasă a fost făcută fără dovezi credibile și pur și simplu a parodizat declarațiile publice ale altora. Că o astfel de afirmație se poate găsi în procesul de confirmare al Curții Supreme este o amintire clară despre motivul pentru care prezumția de nevinovăție este atât de înrădăcinată în conștiința noastră americană.

            Mărturia lui Christine Blasey Ford în fața Comitetului Judiciară, a fost dureroasă și convingătoare. Ea din câte spunea este o supraviețuitoare a unei agresiuni sexuale și că această traumă a crescut în viața ei. Cu toate acestea, cei patru martori pe care i-a numit nu au putut confirma niciunul dintre evenimentele acelei adunări de seară în care spune că a avut loc asaltul; niciunul dintre indivizii pe care Profesorul Ford le spune a fost la petrecere nu-și amintesc de o asemenea noapte. Doamna profesoară Ford nu a putut specifica, locul, timpul, când ar fi putut avea loc acel incident, cum a ajuns acasă în acea seară fiind doar la 20 min de mers cu mașina.

            Judecătorul Kavanaugh a negat cu tărie acuzațiile, sub jurământ, aumându-și orice risc. Judecătorul Mark, chemat ca martor, a negat, că a asistat la un asemenea atac. PJ Smyth, o altă persoană care se presupune că a participat la petrecere, a negat că a fost acolo. Profesorul Leland Keyser, prietenul de o viață, a spus că, nu-și amintește de acea petrecere. Și doamna Keyser a mers mai departe. Ea a spus că nu numai că nu-și amintește o noapte ca aia, dar și că nici măcar nu îl cunoaște pe Brett Kavanaugh.

            Conform CBS News campania de strângere de fonduri GoFundMe, până în 28 septembrie 2018 a colectat peste 700 mii de dolari pentru Christine Blasey Ford și familia ei. Sunt bani mulți, dar bani murdari, iar democrații care au stat în spatele ei s-au făcut de râs.

            Oare democrații americani au învățat ceva? Dar oameni de rând care învinuiesc pe alții fără dovezi nu-și dau seama ca ziua socotelilor oricum va veni și pentru ei.

 

VOTUL TĂU  CONTEAZĂ!

            Una din întrebările pe care ni le pune la obținerea cetățenie americane este: De ce vrei să te faci cetățean american. Și unul din răspunsurile corecte este: Ca să votez. Și este adevărat. Ziua de votare pentru America este 6 Noiembrie 2018. Până în seara zilei de 5 noiembrie, buletinele de vot trebuie să ajungă la cutiile secțiilor de votare. VOTUL TĂU  CONTEAZĂ

            Vă prezint mai jos un ghid de orientare pentru votare, în America. Pentru ușurință îl transcriu în engleză:

  1. Education: Supports savings tax deductions for private tuition;
  2. Unions: Opposes mandatory union dues for employment;
  3. Taxes: Opposes tax increases;
  4. Abortion funding: Opposes use of tax dollars for abortion;
  5. Life: Supports restricting abortion with exception for rape, incest and life of the mother;
  6. Parent Rights: Supports parent notification of minor receiving "health services";
  7. Religion: Supports religious exception for purposes of faith and conscience;
  8. Crime: Supports mandatory minimum sentences for violent crimes against persons.

 

Asigurare medicală suplimentară gratuită sau la preț mic

            După mai multe căutări și consultându-mă cu prieteni / colaboratori din Chicago și Los Angeles, am găsit că la nivel de SUA există în fiecare județ (county) companii care oferă asigurare medicală suplementară gratis pentru sănătate în general și sub 30 dolari pe lună pe persoană, dacă se adaogă asigurare pentru dentist și vedere.

            În America, cu trei luni înainte de a împlini vârsta de 65 de ani, trebuie să ceri la Social Security Administration pe internet sau centru local Medicare Health Insurance Part A (Hospital Benefits Only). Dacă ai asigurarea din altă parte, nu trebuie să ceri Part B, care este Asigurarea Medicală (Medical Insurance). Din experiența trăită de cei mai mulți pe lângă Part B ai nevoie de o asigurare suplimentară. Aceasta se poate obține sunând la 855.522.8896, cerând Advantage HMO insurance options și te dirijează la un birou din județul (county) în care locuiești. Pentru asigurare suplimentară medicală generală această asigurare nu costă nimic. Dacă vrei Dental și Vision este sub $30 pe lună de persoană.

            VĂ INFORMĂM CĂ ROMANIANTIMES NU ARE ABSOLUT NIMIC DE A FACE CU ACEASTĂ AFACERE. NU-I CUNOAȘTEM ȘI NU NE CUNOSC. CE VĂ TRANSMITEM ESTE PENTRU INFORMARE NUMAI.

            Pentru detalii de asigurare medicală pentru perioada de pensie puteți accesa ssa.gov

Orașe SUA

Plai de dor

on 25 August 2021

Recent am călătorit în România, după mai mulți ani de zile în care s-au schimbat...

Arhitectul lui Dumnezeu

on 25 August 2021

Antonio Gaudi, geniul catalan care continua sa fascineze si astazi la aproape un...

Good news for the Real Estate Market!

on 22 Iulie 2021

After a few years when the housing market seemed to face serious challenges and...

Vaccinat - nevaccinat?

on 22 Iulie 2021

Au început să se “mai relaxeze” restricțiile pe aici pe Coasta de Vest a Statelo...

Serbare mare in comunitatea română din Portland

on 17 Iunie 2021

Educație ca acasăPe data de 14 iunie 2021 a avut loc un eveniment special pentru...

Nu pot să tac - America în cădere liberă

on 22 Mai 2021

M-am tot gândit că nu o să mai vorbesc sau o să mă ocup mai puțin de ... politic...

Meditatii crestine

Suferința umană și suveranitatea lui Dumnezeu

on 22 Iulie 2021

„Suspinurile îmi sunt hrana de toate zilele, și jalea mi se varsă ca apa.” (Iov...

Rolul in societate: cum te implici

on 17 Iunie 2021

TEXTE BIBLICE: Mat 5:13-15; 1 Timotei 2:1-12; Amos 5:14-15CUVÂNT DE AUR: Ieremia...

Îngerul le-a zis: nu vă înspăimântați! A Înviat! (...

on 17 Iunie 2021

Mărturisirea adevărului Învierii lui Hristos în toate generațiile, chiar cu preț...

Testul credinței

on 22 Mai 2021

“Domnul i-a vorbit lui Moise și a zis: „Trimite oameni să spioneze țara Canaanul...

Îngerul le-a zis: Nu vă înspăimântați! A ÎNVIAT!

on 22 Aprilie 2021

„Iar el (îngerul) le-a zis: Nu vă înspăimântaţi! Căutaţi pe Iisus Nazarineanul,...

Mediator în rugăciune

on 22 Aprilie 2021

Domnul a zis: “Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-...

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Politica

SEMNE ale vremurilor din urmă

on 22 Iulie 2021

Evenimentele lunii iunie 2021 m-au determinat să revin la o temă foarte actuală...

Semne ale vremurilor

on 17 Iunie 2021

La mijlocul lunii iunie 2021 au avut câteva întâlniri ale marilor puteri, care m...

Anul 2030 – planificat an de cotitură în istoria l...

on 22 Mai 2021

Am scris în mai multe articole ale prezentei rubrici, planuri la nivel mondial a...

Semne ale vremurilor

on 27 Aprilie 2021

Marea majoritate a cititorilor acestei publicații au constatat și pot spune că a...

Nenorociri

on 24 Martie 2021

Evenimentele lunii martie 2021 m-au determinat să revin la o temă mai veche, dar...

Un steag spre biruința Adevărului

on 22 Ianuarie 2021

Pentru cei care, încă mai au frică de Domnul, împăratul David a lui Israel, are...

Cultura

Specia umană la apocalipse, între distanță și apro...

on 25 August 2021

însemnări despre cultura singurătății și provocarea dispariției

Greu de crezut dar si asta va trece

on 25 August 2021

Avem sansa in aceste zile sa invatam lectii solide despre viitor. Unele dintre e...

Un cercetător român acasă la William Faulkner

on 22 Iulie 2021

Pentru americani, iulie reprezintă nu numai luna când e celebrată cu fast Ziua I...

Cum să greșim mai puțin

on 22 Iulie 2021

Mi-am propus ca in unele seri sa citesc cate o scrisoare de a lui Pavel, apostol...

Cartea românească și sensul unei vieți

on 17 Iunie 2021

Acum, la final, știu: cartea, literatura și limba literaturii sunt cea mai mărea...

Cat de ofensator a fost Isus?

on 17 Iunie 2021

Cat de ofensator a fost Isus Christos? Este o intrebare legitima in timpul acest...