"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Continuând explorarea celei de-a Patra Revoluții Industriale și Inteligența Artificială e necesar a avea informații și despre criptomonede.
Una din întrebările curente este: Ce fel de monedă mondială va fi folosită în Necazul Unic din Istoria Lumii? Până acum câteva luni se spera în euro. Acum, când, dolarul american a depășit euro se vorbește de dolar. Mult se spera ca yenul chinezesc să o ia înainte.

Se vor folosi criptomonede, pentru că ele sunt controlabile prin procese computerizate? Răspunsul care-l dau: Nu știm. Dar în materialul prezent vreau să ne familiarizăm cu criptomonedele. E un domeniu vast, complicat, greu de priceput, dar din câte am citit vreau să împărtășesc cu voi cititorii revistei și dacă doriți putem veni cu detalii.  
În SUA, deja, de câțiva ani ne confruntăm cu criptomonede la completarea formelor de declarare a taxelor anuale, pentru că criptomonedele încep să fie introduse în tranzacțiile financiare.

Prima și cea mai populară criptomonedă, bitcoin, a fost lansată în 2009, și după peste 10 ani suntem puțin familiari cu tehnologia de procesare a monedei. Un sondaj din 2021 al Centrului de Cercetare Pew a publicat că doar 16% dintre americani au spus că au investit vreodată în criptomonede.

Sunt doi termeni care e bine de știut, nu i-am găsit în dicționarul lingvistic al limbii române și îi vom lua din mijloacele de publicare actuale: Criptomonede și Blockchain.
     
O criptomonedă este o monedă digitală sau virtuală care-i este asigurată existența prin criptografie, ceea ce face aproape imposibilă falsificarea ei sau dublarea tranzacțiilor făcute cu ea. O caracteristică definitorie a criptomonedelor este că, deocamdată, nu sunt emise și coordonate de vreo autoritate centrală guvernamentală, ceea ce le face teoretic imune la interferența sau manipularea guvernului, deocamdată.
     
Blockchain-urile înregistrează tranzacțiile cu criptomonede în procese digitale criptate care se găsesc pe servere din întreaga lume. Blockchain-urile pot fi, de asemenea, folosite pentru a înregistra alte tipuri de informații, cum ar fi detaliile produsului de tranzacție incluzând originile și datele de bază ale produsului.
     
Pe scurt, criptomonedele sunt bani digitali, care se folosesc în comerț. Blockchain-ul este o bază de date pentru înregistrarea tranzacțiilor cu banii digitali.

În domeniul criptomonedelor a apărut un alt termen care, deși e consacrat, este luat din industria exploatării combustibililor solizi, numit „minerit”. Mineritul de criptomonede este un program sofisticat pe computer care fiind foarte complex necesită folosirea unei cantități mari de energie electrică pentru procesoare și răcirea echipamentelor conectate. Mineritul de criptomonede nu se poate realiza pe un computer obișnuit.

Complexitatea mineritului de criptomonede se confruntă cu alimentarea cu energie electrică, care, și așa este insuficientă pentru o viață obișnuită, fără criptomonede. Un studiu al Administrației de Informații Energetice din SUA. din noiembrie 2018, a calculat consumul anual de energie electrică al bitcoin și a fost evaluat la 45,8 terawați oră, fără a se lua în calcul energia consumată de alte criptomonede. Consumul de energie al bitcoin a crescut anual: Consiliul pentru minerit Bitcoin a estimat că criptomoneda a consumat 220 terawați oră de energie în 2021.

În 15 iulie 2022 am primit mai multe informații de la publicația Home News din care scriu ceva sumar. Șapte dintre cele mai mari companii de minerit Bitcoin din Statele Unite folosesc până la 1.045 de megawați de putere, sau suficientă energie electrică pentru a alimenta toate reședințele dintr-un oraș de dimensiunea Houston, al patrulea oraș ca mărime al SUA, cu 2,3 milioane de locuitori. La nivel mondial, mineritul Bitcoin folosește, în procesare, mai multă energie electrică decât necesarul existenței multor țări ale lumii.

Una dintre cele mai mari companii de criptominerit din Statele Unite, Marathon Digital Holdings, a declarat că operează cu aproape 33.000 de computere foarte specializate, consumatoare de energie, cunoscute sub numele de „platforme miniere”. Până la începutul anului 2023, intenționează să ajungă acest număr până la 199.000 de platforme.

În general, cele mai mari șapte companii de criptominerit se așteptau să își crească capacitatea totală de exploatare cu cel puțin 2.399 de megawați în următorii ani, o creștere cu aproape 230% față de nivelurile actuale.

În tehnologia digitală, procesorul programează un calcul matematic unic și foarte sofisticat. Calculatorul care finalizează cel mai rapid calculul matematic câștigă bitcoinul care a fost pus în proces. Acest bitcoin se poate cumpăra și pune din nou în proces. Acest program are în componență codul creat de entitatea anonimă care a lansat bitcoin în 2009. Cu cât procesoarele sunt mai rapide și dotate la cel mai înalt nivel cu atât au șansa de a câștiga mai mult.
     
O caracteristică suplimentară a designului blockchain-ului este că evidența tranzacțiilor este ținută pe multe computere conectate într-o rețea globală. Aceste computere - sau noduri - se verifică constant între ele pentru a confirma acuratețea înregistrărilor lor. Replicarea acestor înregistrări în rețea face parte din ceea ce împiedică înregistrarea unei tranzacții incorecte sau false.
     
Deocamdată guvernele și marile corporații nu pot controla tranzacțiile, dar pot limita accesul în anumite circumstanțe. China a interzis tranzacționarea cu criptomonede în septembrie 2021 din cauza temerilor că ar putea slăbi controlul asupra sistemului financiar și ar facilita criminalitatea. Mai recent, o bursă majoră de criptomonede, Binance, a încetat procesarea achizițiilor efectuate cu anumite carduri de credit emise în Rusia, în urma invaziei sale în Ucraina.
     
Blockchain-ul bitcoin nu a fost compromis până în prezent, dar al doilea ca mărime blockchain și criptomonedă, ethereum, s-a confruntat cu o criză majoră în 2016, cauzată de o vulnerabilitate software. Deși blockchain-ul ethereum în sine nu a fost piratat, aproximativ 50 de milioane de dolari au fost furați.
     
Schimburile de criptomonede – în care oamenii pot tranzacționa criptomonede pentru monede tradiționale – au fost compromise de mai multe ori, de hoții de bănci digitale ștergând conturile. În mod memorabil, în 2018, CEO-ul unei burse de criptomonede a murit fără a transmite o parolă crucială, blocând efectiv clienții din criptomonede în valoare de milioane de dolari.
     
Consumatorii au puține opțiuni de recuperare, fie că sunt victima unei escrocherii sau a unei încălcări a securității, fie că au uitat pur și simplu parola portofelului digital. Nu există resetare a parolei sau asigurare în sistemul preprogramat, descentralizat.
     
Banca Reglementărilor Internaționale (BRI), cunoscută și ca „banca centrală a băncilor centrale”, a lansat, în jumătatea anului 2022, un sondaj care afirmă că cel puțin 81 de bănci centrale din întreaga lume au accelerat planurile de a-și lansa propriile criptomonede. Sunt oferite multe scuze, inclusiv pandemia de covid, dar de fapt lucrau la aceste produse digitale cu mult înainte de începerea pandemiei.
     
Fondul Monetar Internațional (FMI) vorbește de ani de zile despre dezvoltarea unui sistem global de criptomonede. Numeroase instituții globaliste au urmărit tehnologia și nu este nimic nou. Ceea ce ESTE nou, totuși, este că băncile admit în mod deschis planuri de acțiune spre criptomonede.
    
În repetate rânduri se scrie că procesarea criptomonedelor nu este controlată și coordonată de guverne ale lumii. Ceea ce este relativ. Dacă cei care dețin criptomonede sunt corecți și le declară pe formele de taxe, ele automat sunt în evidența guvernului. În materialele din lunile mai-iunie am relatat despre Forumul Economic Mondial, care se laudă că nu este controlat și coordonat de guverne ale lumii. Din nou este ceva foarte relativ știind cine participă la întâlnirile lor anuale.  
     
Ne confruntăm cu situații, fără discuție, fără precedent. Lumea de azi nu ne poate asigura o protecție financiară. Știm bine, că banii lichizi (monede fabricate sau tipărite), banii virtuali sau digitali (criptomonedele) oricare ar fi sunt instrumente ale tranzacțiilor comerciale ale pământenilor. Ori care ar fi banii au o formă și o inscripție, un chip, o amprentă umană.
    
Fariseii, pe vremea Domnului Isus L-au întrebat: „Spune-ne, dar, ce crezi? Se cade să plătim bir cezarului sau nu?” Isus, care le cunoștea vicleșugul, a răspuns: “Pentru ce Mă ispitiți, fățarnicilor? Arătați-Mi banul birului.” Și ei I-au adus un ban. El i-a întrebat: “Chipul acesta și slovele scrise pe el ale cui sunt?”  “Ale cezarului”, I-au răspuns ei. Atunci El le-a zis: “Dați, dar, cezarului ce este al cezarului, și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!” (Matei 22.17-21)
     
Așa cum cezarul e vremelnic și banii care-i poartă amprenta sunt vremelnici. Posibil ca tranzacțiile cu criptomonede în foarte scurt timp să fie coordonate și controlate de guverne în mod direct sau indirect. Domnul Isus ne trage atenția în discuția cu fariseii că fiecare om are amprenta Creatorului, care nu e vremelnică, este duhul omului, suflarea Celui Prea Înalt, care colectează istoria vieții individului ca mărturie în ziua de Răsplată sau Judecată.

Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați! - ca de obicei v-o spun pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus în Marcu 13:37.

 

 

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Meditatii crestine

Nebunia sau Înțelepciunea lui Dumnezeu? (Partea I)

on 27 Iunie 2022

„Căci nebunia lui Dumnezeu este mai înțeleaptă decât oamenii, și slăbiciunea lui...

Ziua în care moartea a murit (I)

on 17 Aprilie 2022

„Moartea a fost înghițită de biruință. Unde îți este biruință, moarte? Unde îți...

Răsăritul cel de Sus și ajungerea la vederea Lui p...

on 25 Decembrie 2021

„Prin milostivirea milei Dumnezeului nostru, cu care ne-a cercetat pe noi Răsări...

Miracolele Crăciunului

on 25 Decembrie 2021

„Şi, fără îndoială, mare este taina evlaviei… „Cel ce* a fost arătat în trup a f...

Adversitățile - obstacole sau oportunități

on 20 Noiembrie 2021

„În ziua fericirii, fii fericit, şi în ziua nenorocirii, gîndeşte-te că Dumnezeu...

Foc străin

on 25 Octombrie 2021

IMPORTANŢA ASCULTĂRII DEPLINE DE DUMNEZEU “Fiii lui Aaron, Nadab şi Abihu, şi-au...

Orașe SUA

Și noi suntem mândri de voi ! (2)

on 23 Iulie 2022

Luna iunie a fost plină cu evenimente importante în comunitatea românească din P...

It takes a village…

on 23 Iulie 2022

Fiecare natie are bogatia ei de comori ascunse cu grija in expresii, proverbe, v...

Și noi suntem mândri de voi

on 27 Iunie 2022

Continuăm și anul acesta seria “Și noi suntem mândri de voi” cu aceeași idee și...

Povești cu zâne

on 27 Iunie 2022

“S-ar putea întâmpla fel de fel de miracole dar trebuie să te înveţe cineva cum...

Un țap ispășitor al secolului XXI

on 23 Mai 2022

Gașca politică americană “a luat-o pe ulei” Țapul ispășitor era un animal folosi...

“Trenulețul” din Moldova

on 23 Mai 2022

Poate ca sunt eu mai sentimentala, poate ca trecutul cu tot ce-a fost bun, frumo...

Politica

A Patra Revoluție Industrială va încerca să schimb...

on 27 Iunie 2022

Continuăm cu impactul celei de-a Patra Revoluții Industriale (4IR) în viața fiec...

Cultura WOKE

on 17 Aprilie 2022

Vechiul sens al cuvântului definește “woke” (trezire) ca fiind pur și simplu „tr...

China pregătește calea Armaghedonului

on 25 Decembrie 2021

Suntem la încheierea unu alt an cu mari încercări și provocări pe plan spiritual...

COP26 – Promite dar nu rezolvă

on 20 Noiembrie 2021

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, i-a avertizat luni, 1 Noiembrie 20...

Noul Cod Moral

on 26 Octombrie 2021

Pentru cei familiarizați cu această rubrică, cred că ați observat că încerc să s...

SEMNE ale vremurilor din urmă

on 22 Iulie 2021

Evenimentele lunii iunie 2021 m-au determinat să revin la o temă foarte actuală...

Cultura

De la pieirea maselor la epifania elitelor

on 23 Iulie 2022

Barbariile celui mai recent secol al totalitarismelor – nazist și bolșevic – au...

Cum dispare haosul

on 23 Iulie 2022

Pentru un creștin, una dintre cele mai sigure căi de a dezvolta o migrenă nedori...

Apocalipsă, adică Revelație!

on 27 Iunie 2022

*Oare războiul din Ucraina și, înaintea lui, pandemia de Covid-19, ne-au adus –...

Semintele persecutiei in gradina tiraniei

on 27 Iunie 2022

Traim de multa vreme intr-o lume ce “adusteaza” dictionare si termeni cu dorinta...

Un soldat pentru România

on 23 Mai 2022

Cu Rusia punând la încercare țara, în curând, voi trece și eu un prag cât un bas...

Familii periculoase

on 23 Mai 2022

Intr-o lume in care haosul este “noua ordine” de a trai Satan pare invingator pe...