"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Suntem numai la jumătate, și pot spune că luna Aprilie 2018 are câteva semnificații cu corespondență escatologică, care merită atenție. S-a scris, se scrie și se va scrie despre aceste evenimente, dar vreau să scot în evidență semnificațiile adânci escatologice.

Sâmbătă, 7 aprilie 2018 orașul sirian Douma, la 27 de minute nord-est de Damasc,
 a fost lovit de un atac chimic omorând peste 70 de persoane, incluzând copii și afectând alte câteva mii. Un medic de la fața locului a raportat prezența gazelor clorină și sarin. Atacul a fost atribuit armatei Siriei. Guvernul sirian, Iranul și Rusia au dat vina pe Marea Britanie ca și o ripostă la invaziile de imigranți.

Rusia a declarat că atacul chimic sirian a fost organizat de Marea Britanie și gruparea numită ”căștile albe”, cunoscută oficial drept apărare civilă siriană. Rusia a sprijinit guvernul președintelui sirian Bashar al-Assad de la începutul conflictului în 2011 și implicarea militară începând din 2015.

Președintele Trump a declarat că atacul chimic asupra persoanelor este inacceptabil și președintele sirian Bashar al-Assad va plăti scump atacul chimic îndreptat propriilor cetățeni.

Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la Națiunile Unite, a declarat că SUA va răspunde la acest atac teribil al lui Assad. Ambasadorul a respins în mod vehement refuzurile Moscovei de implicare pozitivă, declarând că forțele lui Assad au folosit arme chimice de cel puțin 50 de ori în timpul războiului civil de șapte ani al țării sale, și acest ultim atac chimic ridică tensiunea deja ridicată dintre Moscova și aliații americani.
            Marți, 10 aprilie, 2018 o agenție europeană de control al traficului aerian a avertizat companiile aeriene comerciale care zboară în zona estică a Mării Mediterane să fie atente, deoarece un atac cu rachete împotriva Siriei este posibil în următoarele 72 de ore.

            Tot Marți 10 aprilie Președintele Putin a avertizat Statele Unite, că vor ataca interesele Statelor Unite în zonă dacă vor lansa un atac asupra Siriei.

Miercuri 11 aprilie Președintele Trump a avertizat Rusia că America nu glumește și se va deplasa spre Siria, cu echipament militar. Se pare că Președintele Putin a crezut că avertismentul american e o glumă. Începând de joi, Statele Unite au trimis în Orientul Mijlociu avioane de luptă, nave de război și un transportator de aeronave.

Vineri 13 aprilie 2018 Președintele Trump a avertizat din nou Rusia, declarând intenția unor atacuri în Siria. Președintele Trump a spus Rusiei să se pregătească pentru un atac cu rachete împotriva Siriei.

Forțele aliate, americane, britanice și franceze au lansat Sâmbătă, 14 aprilie 2018, bombardări asupra unor locații cu agenți chimici, a centrelor de cercetare și a depozitelor de substanțe chimice din Siria, în special în apropierea capitalei Damascului.

Deși SUA și aliații (Franța și Marea Britanie) au avertizat că vor ataca militar Siria, după bombardamentele de sâmbătă Siria, Iranul și Rusia nu au avut puterea de ripostă militară.

Rusia a cerut imediat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite

Reacția Teheranului la atacul comun SUA - Franța - Marea Britanie împotriva instalațiilor de armament chimic, sâmbătă, prin liderul suprem iranian, Ayatollah Ali Khamenei, a fost simplu: "Astăzi, atacul de dimineață asupra Siriei este o crimă. Declar în mod explicit că președintele american, președintele francez și prim-ministrul britanic sunt infractori și că au săvârșit crime ".

China a declarat că va demara o serie de exerciții de marină de susținere a Rusiei ca urmare ale atacurilor americane, britanice și franceze din Siria.
Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a explicat că Orientul Mijlociu este într-o "primejdie mare" și că Siria reprezintă "cea mai gravă amenințare" care ar putea înclina cu ușurință spre o catastrofă regională și globală.

Militar, putem constata, că SUA și aliații sunt de neînvins.

Ca o remarcă interesantă, poate știți, că o dronă iraniană înarmată cu explozivi, în februarie 2018, au zburat peste Israel de la baza aeriană a Siriei. Israelul a ripostat imediat bombardând baza aeriană siriană și a ucis șapte gărzi revoluționare iraniene, ale forțelor lui Assad. Israelul, a putut și a răspuns imediat când drona cu exploziv au intrat în zona aeriană a Israelului.

Sâmbătă, 14 aprilie 2018, s-a demonstrat că, militar, deocamdată nimeni nu poate sta în fața americanilor și aliaților săi.
           

Războiul lui Gog și Magog

 Este important a examina cu atenție, frontul de luptă din partea de nord a Israelului. Nu e vorba de bătălia finală a lui Gog și Magog. Cât privește Gog și Magog, cât și dezlegarea Satanei este foarte clar în Apocalipsa, în derularea cronologică e evenimentelor: Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat și va ieși din temnița lui, ca să înșele neamurile care sunt in cele patru colțuri ale pământului, pe Gog si pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării. Și ei s-au suit pe fața pământului, și au înconjurat tabăra sfinților și cetatea preaiubită. Dar din cer s-a coborât un foc care i-a mistuit. Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și prorocul mincinos. (Apocalipsa 20:7-10).

Sunt cărți în Scriptură care profețesc evenimente ale sfârșitului, Ezechiel, Isaia, Daniel, dar ele nu se contrazic cu Apocalipsa, care prezintă evenimentele în ordinea în care se vor desfășura.

 

Războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic de la Armaghedon

 Zona atacului american și al aliaților este regiunea Damascului. Damasc este cea mai veche capitală funcțională a lumii. Orașul Damasc, capitala Siriei, cu o vechime de peste 4 mii de ani este unul din orașele lumii care are o atenție specială în profețiile Scripturii, pentru vremurile din urmă. Hotarele Damascului sunt reperul de nord al hotarelor Israelului.

Damascul, este la 91 km nord de Megido, (Meghiddo în greacă) nume care nu e altceva decât Armaghedonul, în evreiește. Apocalipsa 16:16 în versiunea New American Standard sună așa: And they gathered them together to the place which in Hebrew is called Har-Magedon.

Istoria și arheologia lui Megido e foarte fascinantă și nu e loc să scriem despre aceasta. Scriptura ne informează despre un eveniment mai remarcabil care se va întâmpla în regiunea munților Megido. Acolo, "împărații din întreaga lume" vor fi adunați "pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic" (Apocalipsa 16:14). Bătălia va pune capăt adversarului (Apocalipsa 16:17) și "Babilonul cel Mare" va cădea în cele din urmă (Apocalipsa 16:19).

Între Meghido și Damasc este muntele Carmel, loc destinat unui scop similar celui din viitorul apropiat. În timpul zilelor profetului Ilie, regele Ahab (874-853 î.Hr.) și regina Izabela au încurajat și au sponsorizat închinarea lui Baal în Israel. Ilie a fost trimis special să pună la încercare proorocii lui Baal și demonstrând că Domnul este adevăratul Dumnezeu (1 Regi 18:21). Ilie și cei 400 de profeți ai lui Baal au făcut altare pentru jertfele lor. Jertfa care se va aprinde prin căderea focului din cer va dovedi cine este adevăratul Dumnezeu. După eșecul total al lui Baal și aprinderea dramatică oferită de Domnul, Ilie a poruncit ca toți profeții lui Baal să fie coborâți la pârâul Chison și omorâți (1 Regi 18:40). Așa cum Baal și profeții lui au cunoscut sfârșitul lor la Megido, Satana și forțele lui se vor întâlni pe muntele Megido, unde vor experimenta din nou înfrângerea totală.

Sfânta Scriptură este autoritară, în măsura în care ne este dat să cunoaștem semnele vremurilor, în derularea evenimentelor de la sfârșit. Astfel pentru a vorbi de timpul când va avea loc războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic, Armaghedonul, trebuie să urmărim evenimentele anterioare, prezentate foarte direct în Apocalipsa 16:

Şi am auzit un glas tare care venea din Templu (care este în cer) ( Templul de pe Muntele Templului este prezentat până în capitolul 11) şi care zicea celor şapte îngeri: "Duceţi-vă şi vărsaţi pe pământ cele şapte potire ale mâniei lui Dumnezeu!"

Cel dintâi s-a dus şi a vărsat potirul lui pe pământ. Şi o rană rea şi dureroasă a lovit pe oamenii care aveau semnul fiarei şi care se închinau icoanei ei.

Al doilea a vărsat potirul lui în mare. Şi marea s-a făcut sânge, ca sângele unui om mort. Şi a murit orice făptură vie, chiar şi tot ce era în mare

Al treilea a vărsat potirul lui în râuri şi în izvoarele apelor. Şi apele s-au făcut sânge.

Al patrulea a vărsat potirul lui peste soare. Şi soarelui i s-a dat să dogorească pe oameni cu focul lui. Şi oamenii au fost dogoriţi de o arşiţă mare şi au hulit Numele Dumnezeului care are stăpânire peste aceste urgii şi nu s-au pocăit ca să-I dea slavă.

Al cincilea a vărsat potirul lui peste scaunul de domnie al fiarei. Şi împărăţia fiarei a fost acoperită de întuneric. Oamenii îşi muşcau limbile de durere.

Al şaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraţilor care au să vină din răsărit.

 Apoi am văzut ieşind din gura balaurului şi din gura fiarei, şi din gura prorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu nişte broaşte.

Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite şi care se duc la împăraţii pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic. -

Duhurile cele rele i-au strâns în locul care pe evreieşte se cheamă Armaghedon.

Al şaptelea a vărsat potirul lui în văzduh. Şi din Templu, din scaunul de domnie, a ieşit un glas tare, care zicea: "S-a isprăvit!"

E adevărat că războiul din Siria, demonstrează ceea ce am scris de peste 10 ani la această rubrică, și anume că Împărații Răsăritului, Esticii, (de data asta: Iran, China, Rusia, pe terenul sirian) se aliază politic, militar și economic pentru ca în curând, foarte curând să fie pregătiți pentru adevăratul Armaghedon.

Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

Orașe SUA

După 24 de ani

on 27 Septembrie 2021

Trecut-au anii ca nori lungi pe șesuriȘi niciodată n-or să vie iară,Căci nu mă-n...

Puterea cuvintelor

on 27 Septembrie 2021

“Oamenii sunt singuri deoarece construiesc ziduri in loc de poduri.” ~ Isaac New...

Plai de dor

on 25 August 2021

Recent am călătorit în România, după mai mulți ani de zile în care s-au schimbat...

Arhitectul lui Dumnezeu

on 25 August 2021

Antonio Gaudi, geniul catalan care continua sa fascineze si astazi la aproape un...

Good news for the Real Estate Market!

on 22 Iulie 2021

After a few years when the housing market seemed to face serious challenges and...

Vaccinat - nevaccinat?

on 22 Iulie 2021

Au început să se “mai relaxeze” restricțiile pe aici pe Coasta de Vest a Statelo...

Meditatii crestine

Suferința umană și suveranitatea lui Dumnezeu

on 22 Iulie 2021

„Suspinurile îmi sunt hrana de toate zilele, și jalea mi se varsă ca apa.” (Iov...

Rolul in societate: cum te implici

on 17 Iunie 2021

TEXTE BIBLICE: Mat 5:13-15; 1 Timotei 2:1-12; Amos 5:14-15CUVÂNT DE AUR: Ieremia...

Îngerul le-a zis: nu vă înspăimântați! A Înviat! (...

on 17 Iunie 2021

Mărturisirea adevărului Învierii lui Hristos în toate generațiile, chiar cu preț...

Testul credinței

on 22 Mai 2021

“Domnul i-a vorbit lui Moise și a zis: „Trimite oameni să spioneze țara Canaanul...

Îngerul le-a zis: Nu vă înspăimântați! A ÎNVIAT!

on 22 Aprilie 2021

„Iar el (îngerul) le-a zis: Nu vă înspăimântaţi! Căutaţi pe Iisus Nazarineanul,...

Mediator în rugăciune

on 22 Aprilie 2021

Domnul a zis: “Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-...

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Politica

SEMNE ale vremurilor din urmă

on 22 Iulie 2021

Evenimentele lunii iunie 2021 m-au determinat să revin la o temă foarte actuală...

Semne ale vremurilor

on 17 Iunie 2021

La mijlocul lunii iunie 2021 au avut câteva întâlniri ale marilor puteri, care m...

Anul 2030 – planificat an de cotitură în istoria l...

on 22 Mai 2021

Am scris în mai multe articole ale prezentei rubrici, planuri la nivel mondial a...

Semne ale vremurilor

on 27 Aprilie 2021

Marea majoritate a cititorilor acestei publicații au constatat și pot spune că a...

Nenorociri

on 24 Martie 2021

Evenimentele lunii martie 2021 m-au determinat să revin la o temă mai veche, dar...

Un steag spre biruința Adevărului

on 22 Ianuarie 2021

Pentru cei care, încă mai au frică de Domnul, împăratul David a lui Israel, are...

Cultura

Cutume românești, între Binele opțional și Răul ob...

on 27 Septembrie 2021

”Istoria nu este numai o disciplină ştiinţifică, ci şi o armă în încercarea, me...

Imposibila echipa

on 27 Septembrie 2021

Fiecare suntem parte a unei colectivitati. Chiar si “lupii singuratici”. Fie ca...

Specia umană la apocalipse, între distanță și apro...

on 25 August 2021

însemnări despre cultura singurătății și provocarea dispariției

Greu de crezut dar si asta va trece

on 25 August 2021

Avem sansa in aceste zile sa invatam lectii solide despre viitor. Unele dintre e...

Un cercetător român acasă la William Faulkner

on 22 Iulie 2021

Pentru americani, iulie reprezintă nu numai luna când e celebrată cu fast Ziua I...

Cum să greșim mai puțin

on 22 Iulie 2021

Mi-am propus ca in unele seri sa citesc cate o scrisoare de a lui Pavel, apostol...