"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Suntem în luna august 2021 și pe scurt putem constata fenomene naturale neînregistrate în istoria recordurilor. Incendii masive au izbucnit în Canada în iunie, iulie, august 2021. Incendii nemaiîntâlnite în vestul SUA, cel mai mare din nordul Californiei ducând la evacuarea rezidenților în masă din calea sa. La sfârșitul lunii iulie, incendii uriașe au izbucnit pe insula italiană Sardina au ars peste 27.000 de acri de pădure, deteriorând locuințele și terenurile agricole. Incendii similare au lovit recent Spania, Grecia, Iranul, Israel și Turcia.


Dar cele mai mari și mai terifiante incendii au izbucnit în Siberia. Pe o scară record, se estimează că 30-40 de incendii separate au ars de la sfârșitul primăverii până acum și se estimează că peste 3,7 milioane de acri ard în Siberia, mai mult decât toate incendiile care au avut loc în această vară din întreaga lume. Autoritățile ruse au declarat că nu au echipamente suficiente și forță de muncă pentru a face față incendiilor.
     
Pronosticurile nu sunt încurajatoare pentru că după temperaturile record din această vară și incendii greu de controlat, americanii și nu numai, se vor confrunta cu o vreme și mai extremă în următoarele decenii, pe măsură ce Pământul se îndreaptă spre schimbări climatice ireversibile.
     
Se prevăd inundații, mai multe incendii și mai multe schimbări meteorologice necontrolate care amenință proprietățile americanilor din coastă în coastă, amenință agricultura SUA. Cu regrete că puțini americani sunt conștienți de ce-i așteaptă. Guvernul federal a subestimat amenințarea unora dintre cele mai mari dezastre climaterice, bazându-se pe cifre învechite și nereușind să ia în considerare efectele unei planete care se încălzește, au declarat mai mulți experți pentru USA TODAY. “Schimbările climaterice afectează deja fiecare regiune de pe Pământ, în mai multe moduri”, constată experții în domeniu.

Căldura nemaiîntâlnită din iunie 2021 din Oregon, Washington și Columbia Britanică a ucis sute de oameni și a servit ca un semnal de alarmă la urmările încălzirii excesive. A fost cel mai lung val de căldură din Nord-Vest a constatat Alex Sosnowski, meteorolog senior pentru AccuWeather.

Temperaturile extreme, incendiile necontrolate, ploi torențiale neașteptate au dus la o intensificare a foametei la nivel mondial. Aceste realități le încadrez ca Semne ale vremurilor la capitolul Nenorociri.

Și totuși, există o explicație la toate aceste fenomene? Ori de câte ori știința nu are răspuns concret la fenomenele naturale extreme e bine să vedem ce zice Manualul Creației, Sfânta Scriptură. Uneori trebuie să știm că sunt teritorii care niciodată nu vor putea fi măsurate sau cercetate de ființa umană.

Profetul Ieremia a scris Așa vorbește Domnul: “Dacă cerurile sus pot fi măsurate și dacă temeliile pământului jos pot fi cercetate, atunci voi lepăda și Eu pe tot neamul lui Israel, pentru tot ce a făcut, zice Domnul. Iată, vin zile, zice Domnul, când cetatea va fi zidită iarăși în cinstea Domnului, de la turnul lui Hananeel până la poarta unghiului. (Ieremia 31: 37) Nu discutăm despre Israel acum, dar cred și mărturisesc că cerurile sus, ori cât de mult va înainta știința nu vor putea fi măsurate niciodată de ființa limitată, omul. Cât și temeliile pământului jos, sau în altă parte „Adâncimile Pământului” nu vor putea fi cercetate de ființa limitată, omul.

Ca o paranteză, o echipă de astronomi a descoperit recent cel mai îndepărtat corp observat vreodată în sistemul nostru solar. Este primul obiect cunoscut al sistemului solar care a fost detectat la o distanță de peste 100 de ori mai îndepărtată decât Pământul de Soare. Noul obiect a fost anunțat luni, 17 decembrie 2018, de Centrul Planetei Minore al Uniunii Astronomice Internaționale și a primit denumirea provizorie 2018 VG18. Descoperirea a fost făcută de Scott S. Sheppard de la Carnegie, David Tholen de la Universitatea din Hawaii și Chad Trujillo de la Universitatea Arizona de Nord. 2018 VG18, poreclit „Farout” de echipa de cercetători pentru locația sa extrem de îndepărtată, se află la aproximativ 120 de unități astronomice (UA). Ca informație 1 UA este definită ca distanța dintre Pământ și Soare. Peste 120 UA omului nu i s-a dat să știe ci doar să presupună.

Dacă cerurile cerurilor le numim infinit și nu se pot măsura, pentru că așa a spus Creatorul, nici măcar „temeliile pământului jos”, sau în altă parte „Adâncimile Pământului” nu vor putea fi cercetate de ființa limitată, omul, chiar dacă acestea am putea zice că sunt limitate.

Distanța până la centrul Pământului este de 6.371 de kilometri, scoarța are o grosime de 35 de kilometri, mantaua are o grosime de 2.855 de kilometri. Cel mai adânc loc până la care s-a putut fora vreodată este Kola Superdeep Borehole, care se află doar la 12 km adâncime. Detalii le puteți găsi și în ediția din martie a prezentei publicații.
Manualul Creației cerului și pământului, Sfânta Scriptură, ne provoacă a cerceta vremurile de azi în perspectivă escatologică și vom găsi semne ale vremurilor din urmă atât în soare cât și pe pământ. (Luca 21.25)
     
Fenomenele de încălzire globală pe care le trăim în anul 2021 nu se datorează atât de mult activității umane, ci în mare parte sunt datorate schimbărilor observate în soare și a mișcării neînțelese ale pământului.

Magnetosfera pământului este parte exterioară a atmosferei terestre în care câmpul magnetic exercită o acțiune preponderentă. Se constată că Magnetosfera Pământului își pierde puterea. Acest lucru se datorează în primul rând unei activități solare tot mai scăzute și în al doilea rând deplasării polilor magnetici ai pământului.

Activitatea solară se referă la starea câmpului magnetic al soarelui și la fenomenele asociate: petele solare, flăcări, vânt solar și ejecții coronare. În perioadele de activitate solară minimă, astfel de evenimente sunt adesea neobservate și slabe. În timpul maximului solar, acestea sunt cele mai puternice și mai frecvente. Fluctuațiile câmpului magnetic de la soare nu au un ciclu constant și se pot întâmpla la intervale de timp drastic diferite, variind de la secunde până la mii de ani. Când astronomii vorbesc despre o „încetinire” sau o perioadă de pauză în activitatea soarelui, nu înseamnă că soarele va înceta să strălucească, ci că există o încetinire a activității. Furtuna solară generată de Soare poate perturba (Global Positioning System) GPS-rile de la telefonul mobil și până la avioane, producând deviații greu de controlat.

Heat Dome (Cupolă de Căldură)

Se constată că temperaturile ridicate pe coasta de vest în SUA și Canada se datorează unor cupole de căldură (heat dome), care practic, este o masă de aer cald blocat pe o anumită zonă. O cupolă de căldură este un termen folosit atunci când o zonă mare de presiune ridicată stagnează pe o porțiune mare a continentului și rămâne acolo zile sau chiar săptămâni, așa cum am putut vedea în această vară. Cupolele de căldură pot forța efectiv fluxul de jet, benzi de vânt puternic care suflă în general de la vest la est, să stea mai mult într-o anumită zonă.

Surpriza și anul acesta a fost mare. Cupolele de căldură se așteptau să se producă o dată la 1.000 de ani. Când s-au repetat la interval de 100 de ani se spunea că e excepție. În 2012 când America de Nord a avut experiența unei cupole de căldură se estima că va mai veni unul prin 2032, adică la 20 de ani. Realitatea este că pământul a experimentat cupolă de căldură în 2018 în America de Nord, 2019 în Alaska și până în august 2021 pământul a experimentat cupolă de căldură în Rusia, Columbia Britanică din Canada și Vestul SUA.

Un alt lucru constatat „Verile din nord-vestul Pacificului sunt cu aproximativ trei grade mai calde astăzi decât acum 50 sau 100 de ani”, a spus Zeke Hausfather, un om de știință al climei la Breakthrough Institute. O astfel de încălzire, a spus Hausfather, înseamnă că cupolele de căldură extrem de puternice, posibil să fie tot mai frecvente.
”Având în vedere aceste evoluții alarmante, avem nevoie de actualizări scurte, frecvente și ușor accesibile în privința situației de urgență climatică”, anunțat 13.925 de oameni de știință din 158 de țări, pe 10 iulie 2021. Printre ei se află și 18 din România , de la prestigioase instituții, precum Academia Română și Universități din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu și Constanța. Ei au tras un semnal de alarmă către toate guvernele din lume asupra faptului că Pământul și-a înrăutățit cu repeziciune ”semnele vitale”. ”Ne apropiem sau am traversat deja punctele culminante asociate cu părțile critice ale sistemului Pământului, incluzând straturile de gheață din Antacrtica de Vest și Groenlanda, recifele de corali cu apă dulce și pădurea tropicală a Amazonului”, se scrie în lucrarea ”Avertisment de urgență climatică 2021 ”, publicată în revista BioScience, potrivit Science Alert.

    
Polul magnetic nordic se schimbă mai repede decât normal
    
De peste 20 de ani, polul magnetic nordic s-a mișcat mult mai rapid, de la o viteză de 9,3 mile (jumătate de km) pe an la aproximativ 34 mile (55 km) pe an, plecând din nordul Canadei, peste Oceanul Arctic către Siberia. Dacă urmăriți poza alăturată se poate observa îndepărtarea polului nord magnetic de cel geografic.

(Sursa pozei: Thėbault et al. Earth, Planets and Space, National Centers for Environmental Information)

Se observă că în 1831 s-a putut localiza polul nord magnetic cu o oarecare precizie. Luând ca reper mișcarea polului nord magnetic între 2007 și 2020 (13 ani), aproximativ cu distanța parcursă între anii 1984 și 2001 (17 ani) cât și în perioada 1831 și 1984 (154 ani). Alte date înregistrate arată că polul nord magnetic s-a deplasat din 1900 până în 2000 (100 de ani) aproape echivalent cu deplasarea din 2000 până în 2020 (20 de ani). Cu o sută de ani în urmă, polul era situat în apropierea coastei nordice a Canadei. A trecut linia internațională de date, linia imaginară care trece prin Oceanul Pacific de la Polul Nord la Polul Sud, în 2017.
    
Arnaud Chulliat, om de știință de la Universitatea din Colorado și cercetătorul principal al noului model magnetic mondial actualizat, a declarat pentru Associated Press că mișcarea continuă a nordului magnetic este o problemă pentru busole, indicatoarele punctelor cardinale din smartphone-uri și alte dispozitive electronice.
    
Ce este foarte interesant este că oamenii de știință cu toată tehnologia existentă nu pot să explice de ce se produce această mișcare foarte rapidă, nejustificată.
    
“Se încearcă să se vândă publicului că este rezultatul încălzirii globale, susținând că oamenii de știință o pot rezolva prin controlul climei”, a spus unul din comentatori.

“Oamenii de știință nu înțeleg, pe deplin, fenomenul schimbărilor climaterice și cu siguranță nu pot controla vremea. Ei nu vor să vorbească, prea mult, despre schimbarea magnetică, deoarece nu o pot controla și ceea ce știu despre ea se dovedește a fi greșit “. Oricât de ciudat ar părea, polii magnetici ai Pământului se mișcă. Oamenii de știință au dovezi despre modul în care aceste flip-uri magnetice ar putea avea impact asupra vieții pe Pământ. Oamenii de știință nu știu ce cauzează inversarea magnetică, spune Carolyn Gramling, scriitoare climatice la Science News.
     
„Ceea ce știm, spune ea, este că Pământul are un miez metalic. Are un miez exterior metalic lichid și un miez interior metalic solid din fier și nichel. Iar interacțiunea dintre aceste două nuclee și fluxul mineralelor din ele ... generează un curent electric, care generează un câmp magnetic. “
     
Studiul, care indică o relație strânsă între mișcarea polară și schimbările climatice, a fost realizat de Shanshan Deng, Suxia Liu și Xingguo Mo de la Universitatea Academiei de Științe din China și Liguang Jiang și Peter Bauer-Gottwein de la Universitatea Tehnică din Danemarca. Potrivit studiului, schimbarea formei, orientării și câmpului gravitațional al Pământului indică faptul că polul nord a deviat într-o direcție estică în anii ‘90. Schimbarea rapidă a axei Pământului afectează câmpul magnetic al frumoasei noastre planete albastre. Schimbările rapide în câmpul magnetic pot modifica stratul de protecție pe care ni-l oferă, ceea ce poate duce la radiație spațială cu repercusiuni asupra omului, putând chiar provoca cancer, eșuând în busolele biologice construite în interiorul multor creaturi, cum ar fi păsările care depind în întregime de câmp magnetic pentru navigația lor.
    
O echipă de cercetători de la Universitatea Sydney din New South Wales și Muzeul australian de sud spun că mișcarea polului nord magnetic, alături de schimbarea vântului solar ar fi putut declanșa o serie de schimbări climaterice dramatice care să ducă la schimbări de mediu și extincții în masă. Ce este sigur, este că schimbarea poziției polului magnetic este reală și că are și va avea un impact major asupra planetei.
     
Câmpul magnetic al Pământului slăbește și în zonele din America de Sud și Oceanul Atlantic de Sud. NASA numește acest punct slab din scutul magnetic Anomalie Sudică a Atlanticului. Câmpul magnetic al planetei, după estimarea cercetătorilor  a pierdut deja 30% din intensitatea sa în ultimii 3000 de ani și se prezice că scade cu mare repeziciune. Anomalia Sudică a Atlanticului a ajuns să fie o justificare a unor defecțiuni electronice ale sateliților de navigație și de comunicații și care poate afecta rețelele energetice legate de pământ. Polaritatea schimbătoare a planetei poate fi, de asemenea, în spatele focarelor de păsări migratoare, devenind confuze și firave, dezorientate, cauzându-le chiar moartea prematură.
    
Reducerea câmpului magnetic al planetei poate avea o altă implicație mai alarmantă decât simpla navigație neconvenabilă. Câmpul magnetic al Pământului ne protejează, acționând ca un scut împotriva vântului solar (un flux de particule încărcate și radiații) care vine de la soare.    
     
Un alt efect, spun unii, mai estetic, al polilor magnetici care se schimbă poate fi apariția unor Aurore Boleare mai colorate, cunoscute și sub denumirea de Luminile Nordice, care se văd mult mai în sud decât se vedeau în trecut. Așa cum polul magnetic nordic coboară spre jumătatea sudică a planetei, întreaga populație a lumii posibil să aibă ocazia să vadă frumusețea creației lui Dumnezeu, de la miazănoapte ne vine aurora și ce înfricoșată este măreția care înconjoară pe Dumnezeu! (Iov 37:22)
    
Științific, lichidul metalic din centrul planetei noastre produce câmpul magnetic. Mișcări imprevizibile în lichid determină schimbarea câmpului și locația nordului magnetic, înregistrate în modelul magnetic mondial.
    
Mișcarea Polului Nord în mod exagerat ar duce chiar la inversarea polilor: nordul să devină sud și sudul să devină nord. Științific se spune, că potopul lui Noe ar fi creat printr-o astfel de inversare a polilor, nordul a devenit sudul, iar pământul uscat a devenit oceane. Pământul magnetic din sudul Pământului se deplasează mult mai încet decât în nord. În general, câmpul magnetic al Pământului devine mai slab, ceea ce îi determină pe oamenii de știință să spună că, în cele din urmă, polii nordului și sudului vor schimba pozițiile.  “Nu este o chestiune dacă polii se vor inversa, întrebarea este când se vor inversa”, a spus Lathrop, care prezice o inversare venind foarte devreme.
    
Daniel Baker, directorul Laboratorului de Fizică Atmosferică și Spațială de la Universitatea din Colorado, unul dintre experții lumii cu privire la modul în care radiația cosmică afectează Pământul și-a exprimat temerile că unele părți ale planetei vor deveni nelocuibile în timpul unei posibile inversări magnetice. Pericolele ar putea include fluxuri devastatoare de particule de la soare, raze cosmice galactice și raze ultraviolete îmbunătățite de la un strat de ozon deteriorat de radiații, pentru a numi doar câteva.
    
O slăbire generală a câmpului magnetic nu este bună pentru oameni, în special pentru astronauți. Câmpul magnetic protejează Pământul de radiații periculoase, a remarcat Lathrop.
    
Ciaran Beggan a declarat că mișcările recente ale polului magnetic de nord ar fi neobservate de majoritatea oamenilor din afara Arcticii.
  
Sistemele de navigație în mașini sau telefoane depind de undele radio de la sateliții deasupra Pământului pentru a-și identifica poziția pe teren, care pot fi afectate într-o oarecare măsură.


Scriptura vorbește și când știința tace
    
De apropare 20 de ani, de multe ori, la această rubrică, am scos în relief, evenimente și fenomene care se petrec și care au corespondență scripturală, demonstrând că Manualul Creatorului este valabil și în zilele noastre.
    
Mișcarea rapidă a polului magnetic de nord, îl simțim și îl vom simți și pe viitor, chiar dacă nu ni-l poate explica nimeni. Și acest fenomen este sub controlul Creatorului. El este Cel care ne-a promis că nu vom avea parte de un potop ca a lui Noe, dar vom avea parte de reașezarea lucrurilor în poziția bine definită pentru o funcționare normală. Așteptăm o perioadă care va avea loc foarte curând și se vor împlini cuvintele Domnului Isus care a spus: “…. Fiul omului va sta pe scaunul de domnie al măririi Sale, la înnoirea tuturor lucrurilor, …. (Mat.19:28)
    
Pământul, atmosfera, toată creația așteaptă înnoirea tuturor lucrurilor. Avem o avertizare, pentru fiecare dintre noi în pregătirea pentru aceasta: Pocăiți-vă, dar, și întoarceți-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se șteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare și să trimită pe Cel ce a fost rânduit mai dinainte pentru voi: pe Isus Christos, pe care cerul trebuie să-L primească, până la vremurile așezării din nou a tuturor lucrurilor; despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfinților Săi proroci din vechime. (Fapt.3:19-21)
    
”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

 

Nelu Ciorba 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Meditatii crestine

Camera de sus - Cina Domnului cu ucenicii Săi

on 25 Martie 2024

 „Învățătorul îți zice: „Unde este odaia pentru oaspeți, în care să mănânc Paște...

Recenzia cărții Birul Cezarului și dreptul lui Dum...

on 23 Februarie 2024

Așa cum mi-am format obiceiul să-mi ridic poșta din căsuța poștală a casei în ju...

Semne ale vremurilor: Israel - „Never Again!”

on 21 Ianuarie 2024

La această rubrică de peste 20 de ani am scris și scriu ori de câte ori apar eve...

Înălțimile Golan și Ispitirea Domnului

on 21 Ianuarie 2024

„Au dat fiilor lui Gherşon dintre familiile leviţilor: din cealaltă jumătate a s...

Câmpul păstorilor din Betleem

on 21 Decembrie 2023

În ținutul acela, erau niște păstori care stăteau afară, în câmp, şi făceau de s...

Lansare de carte - BIRUL CEZARULUI și dreptul lui...

on 22 Noiembrie 2023

IntroducereStudiul de față este rezultatul dorinței de a clarifica această porun...

Orașe SUA

Vizita ambasadorului României în statele americane...

on 25 Martie 2024

Întâlniri cu comunitățile de români și întrevederi cu oficiali ai celor doua sta...

ISRAEL… Note de Drum (6)

on 24 Martie 2024

Ierusalim: Muntele Măslinilor, Grădina Ghetsimani, Pârâul Chedron, Cetatea, Via...

ISRAEL… Note de Drum (5)

on 23 Februarie 2024

Haifa – Marea Galileii Pornim la drum, de la Haifa, spre Marea Galileii. Caperna...

Lumina si culoare-interviu cu pictorul Timisoarei,...

on 23 Februarie 2024

“Arta te face mai bun, iti curata spiritul si te inalta spre divinitate…” ~ Seba...

ISRAEL… Note de Drum (4)

on 21 Ianuarie 2024

De la Ierusalim la Beer Sheeva și Muntele Carmel De la Ierusalim suntem pe drumu...

Părinții Americii - Alexandru Hamilton

on 21 Ianuarie 2024

“Nu ma astept niciodata la un lucru perfect de la un om imperfect.” ~ Alexandru...

Cultura

Sosirea Regilor României la Frasin

on 25 Martie 2024

În așteptarea minunilor, prințesă în regatul copilăriei Am pășit pe urmele regil...

Idolul politicos al Bisericii

on 25 Martie 2024

In ultimii 3 ani am gandit si interactionat pe marginea intrebarii despre cum a...

Limba de cultură, ethosul și înstrăinările

on 23 Februarie 2024

I. Destinul ultimului mohicanO temă fascinantă: jocurile copilului și ethosul tr...

Marmota pare simpatică dar nu ajută sufletul

on 23 Februarie 2024

Pana sa ajung in partea asta de lume nu am stiu de Ziua Marmotei. Stiam despre a...

Geniul : între mistică, legendă și victimele mitul...

on 21 Ianuarie 2024

Evocarea lui Mihai Eminescu la Ziua Culturii Naționale invită la numeroase itine...

Crize si binecuvantari

on 21 Ianuarie 2024

Crize si binecuvantari. Acestea sunt coordonatele reale ale vietii multora dintr...

Politica

Israel - în război de apărare pe trei fronturi

on 20 Octombrie 2023

O situație fără precedent, în Israel, când cel de-al 37-lea guvern era într-o pe...

Ținta FEM: Fără carne și lactate, mai puține haine...

on 24 August 2023

Semne ale vremurilor sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu corespondență...

Semne ale vremurilor din urmă – SEMNE în SOARE

on 28 Iulie 2023

Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu cores...

Inteligența Artificială folosită să predice, să re...

on 23 Iunie 2023

Semne ale vremurilor din urmă Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unic...

Semne ale vremurilor din urmă

on 23 Martie 2023

Am scris și altădată că nu vă voi prezenta vremuri din urmă ci SEMNE ale vremuri...

Votul tău este foarte important pentru America

on 27 Octombrie 2022

Suntem din nou în fața unor decizii care ne vor afecta pe noi și familiile noast...