"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Acum, în anul 2022, când cele mai multe articole în mijloacele de informare tratează subiectul încălzirii globale bazat pe realitățile cu care ne confruntăm sunt determinat să vă prezint acest material care scoate în relief răcirea globală. 

Există fenomene ale naturii, specific ale soarelui, care sunt studiate, unele explicate altele căutând-se diverse explicații din punct de vederea științific, dar, de la care se trage concluzia că schimbările soarelui sunt mai bruște ca de obicei. Oamenii de știință ajung tot mai mult la concluzia că sursa încălzirii globale, care omul nu o poate controla este reprezentată de modificările abnormale petrecute în soare în ultimii ani. Oamenii de știință vin cu constatări de cele mai multe ori în urma statisticilor pe care le culeg. Rezultatele recente concluzionează, că după o încălzire globală ne așteptăm la o răcire globală, care din nou nu poate fi controlată de om.
     
Urmărind cu atenție Manualul Creației , Sfânta Scriptură aflăm că înainte de venirea Domnului Vor fi semne în soare, în lună și în stele. Și pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor ști ce să facă la auzul urletului mării și al valurilor. (Luca 21:25). În prezentul material mă voi ocupa de semne în soare.
     
Fenomenele meteorologice pe care le trăim în anul 2022 nu se datorează atât de mult activității umane, ci în mare parte sunt datorate schimbărilor observate în soare și a mișcării neînțelese ale pământului.
     
Acum în anul 2022 suntem în perioada unui eveniment solar numit „Grand Solar Minimum” (Marele Minim Solar) care a început în 2020 și va dura probabil până în 2050. Fenomenul a apărut mai repede decât se așteptau astronomii, se accelerează și se așteaptă ca să producă fenomene fără precedent în atmosferă și pe pământ.  
    
Privind poza de pe prima pagină ciclul solar 25 va fi extrem de slab, pentru o perioadă scurtă cu puține pete solare. Ciclurile 26 și 27 petele solare vor fi atât de slabe încât toate se vor desfășura în sub-vizibil, chiar zero pete solare pe fața Soarelui, fără ca de data aceasta să se întâmple o recuperare. Această proiecție ne spune că ciclul 27 va fi cu 135% mai slab decât fusese ciclul 22, în anii 1990.
     
Soarele se schimbă. Astronomii știu de mult că acest lucru este adevărat. Telescoapele bine filtrate dezvăluie un disc de foc adesea pătat de pete întunecate ale soarelui. Petele solare sunt puternic magnetizate și trosnesc cu erupții solare - explozii magnetice care luminează Pământul cu fulgere de raze X și radiații ultraviolete extreme. Soarele este o masă fierbinte în plină activitate.
     
De regulă, conform statisticilor, la aproximativ 11 ani petele solare dispar. „Acest lucru se numește minim solar”, spune Dean Pesnell de la Centrul de zbor spațial Goddard al NASA din Greenbelt, MD. În anul 2022. soarele se îndreaptă spre un minim solar mult mai repede decât astronomii au estimat și cu consecințe mai grave ca până acum. „În timpul minimului solar putem observa dezvoltarea unor găuri coronare cu viață lungă”, . spune Pesnell. Găurile coronale sunt regiuni vaste din atmosfera soarelui în care câmpul magnetic al soarelui se deschide și permite fluxurilor de particule solare să formeze vântul solar rapid. Pesnell spune: „Vedem aceste găuri pe tot parcursul ciclului solar, dar în timpul minimului solar, ele pot dura mult timp.” Fluxurile de vânt solar care curg din găurile coronale pot provoca efecte meteorologice spațiale în apropierea Pământului atunci când lovesc câmpul magnetic al Pământului. Aceste efecte pot include perturbări temporare ale magnetosferei Pământului, numite furtuni geomagnetice, aurore și întreruperi ale sistemelor de comunicații și navigație. Recentele aurore polare confirmă acest adevăr.
     
În timpul minimului solar, dispare mecanismul natural de încălzire. Atmosfera superioară a Pământului se răcește și, într-o oarecare măsură, se poate schimba dramatic.
     
Există efecte unice ale vremii spațiale care devin mai puternice în timpul minimului solar. De exemplu, numărul de raze cosmice galactice care ajung în atmosfera superioară a Pământului crește în timpul minimului solar. Razele cosmice galactice sunt particule de înaltă energie accelerate către sistemul solar de explozii îndepărtate de supernove și alte evenimente violente din galaxie.
     
Pesnell spune că „În timpul minimului solar, câmpul magnetic al soarelui slăbește și oferă mai puțină protecție împotriva razelor cosmice”
      
În perioada minimului solar, câmpul magnetic al soarelui este slab, permițând raze cosmice suplimentare în sistemul solar. Una peste alta, vom intra într-o perioadă de timp mai rece. În timpul unui minim solar, și în special al unui Grand Solar Minimum, mai multe raze cosmice (CR) intră în atmosfera Pământului, pot ajunge la suprafața Pământului și chiar o pot pătrunde, crescând intensitatea și numărul următoarelor fenomene meteorologice: furtune, uragane, ciclon, taifun; averse; furtuni de zăpadă și viscol; tornade; grindină; inundații extreme; răcire globală; cutremure; vulcani; fulgere; erupții solare fără precedent.
    
Voi exemplifica cele constate științific, cu câteva fenomene petrecute foarte recent, ca urmare a acestui Grand Solar Minimum, ținând cont de firul mesajului, ca urmare a schimbărilor petrecute în soare și care prin natura lor sunt unice.

Cele mai multe tornade înregistrate în luna martie

Luna martie 2022 în Statele Unite a avut cele mai multe tornade înregistrate și anume, 218, depășind recordul anterior de 192 înregistrat în 2017. În plus, acesta este al 4-lea an consecutiv cu cel puțin o tornadă violentă (la nivelul EF4+) în luna martie. Cea mai lungă serie record înregistrată a fost din 1963 până în 1967, cu 5 ani consecutivi. Au fost 5 zile cu 3 sau mai multe tornade puternice (EF2+) luna trecută: 5 martie, 21 martie, 22 martie, 30 martie și 31 martie. Luna martie a avut, de asemenea, emise 41 de ore de tornadă, ceea ce leagă 2008, 2002 și 1976 ca fiind cea de-a 8-a cea mai mare observație de tornadă din martie înregistrată.

 

Secetă mai mare ca până acum

Prima săptămână din aprilie 2022, o echipă de oameni de știință care adună cele mai importante măsurători ale stratului de zăpadă din Sierra Nevada, California,  de la peste 265 de locuri din tot statul a marcat, în mod obișnuit, tranziția de la sezonul de acumulare a zăpezii la sezonul de topire și conține cea mai mare cantitate de zăpadă dintre toate măsurătorile de-a lungul anului. Rezultatele din 2022 au confirmat că stratul de zăpadă din California este acum la 39% din medie, sau cu 23% mai mic decât în același punct de anul trecut. Acest lucru semnalează o adâncire a secetei - deja cea mai gravă din vestul Statelor Unite în ultimii 1.200 de ani - și un alt sezon de incendii potențial catastrofal pentru o mare parte din Occident.
     
Mulți oameni au o viziune destul de simplistă despre secetă ca lipsă de ploaie și zăpadă. Pe măsură ce incendiile de vegetație mai frecvente și mai mari și perioadele secetoase prelungite bat pământul, cele mai importante instrumente ale noastre pentru gestionarea apei devin din ce în ce mai puțin precise. În același timp, dependența noastră de aceste modele pentru a încerca să profităm la maximum de puțina apă pe care o avem devine din ce în ce mai problematică.
     
Secetele pot dura câțiva ani sau chiar peste un deceniu, cu grade diferite de severitate. În timpul acestor tipuri de secete prelungite, solul poate deveni atât de uscat încât absoarbe toată apa de ploaie, ceea ce reduce scurgerea către pâraie și rezervoare. De asemenea, solul poate deveni atât de uscat încât suprafața devine tare și respinge apa, ceea ce poate face ca apa de ploaie să se scurgă rapid de pe pământ și să provoace inundații. Aceasta înseamnă că nu ne mai putem baza pe perioade relativ scurte de ploaie sau zăpadă pentru a ameliora complet condițiile de secetă, așa cum am făcut-o cu secetele trecute.

Furtuni solare cu perturbări semnificative
     
Fără a da prea multe explicații NASA urmărește îndreptarea spre pământ a unei furtuni solare cu posibilitatea de intensificare. Se aproximează efectul ei prin 14 aprilie 2022 și se așteaptă să producă haos la sateliți și ar putea provoca fluctuații ale rețelei electrice. Posibil să simțim aceste fenomen observând că telefoanele noastre celulare, care sunt conectate cu sateliți să producă anumite perturbări. NASA și NOAA indică faptul că  furtuna dup ce va lovi câmpul magnetic al Pământului se va intensifica creând și alte perturbări.


Prima ninsoare înregistrată în aprilie în nord-vestul SUA

Serviciul Național de Meteorologie al SUA a declarat că luni 11 aprilie 2022 a marcat prima ninsoare măsurabilă în luna aprilie în zona Portland, OR – Vancouver, WA. Agenția a raportat 12 inci de zăpadă lângă Yacolt, 11 inci de zăpadă în Washougal, mai mult de 7 inci în Camas, mai mult de 6 inci în Ridgefield și 2 până la 3 inci la Pearson Field din Vancouver. Toate acestea după ce săptămâna trecută zona a atins temperaturi de peste 70 F.

Copacii s-au rupt sub greutatea zăpezii abundente și au căzut pe liniile electrice, deasupra mașinilor și pe străzi. Peste 28.000 de clienți Clark Public Utilities au pierdut curentul pe parcursul zilei, inclusiv aproape 3.000 de oameni în Orchards, aproximativ 1.500 în Fisher’s Landing și aproape 1.300 în Ellsworth Springs, potrivit site-ului web al utilității.
     
Sunt doar câteva, și sunt sigur că aceste fenomene le trăiți și în locurile unde locuiți, fie în SUA, Canada și oriunde vă aflați.
     


Nenorociri Noi ca SEMNE ale vremurilor

Evenimentele lunilor martie-aprilie 2022 m-au determinat să revin la o temă mai veche, dar foarte actuală: SEMNE ale vremurilor din urmă. Am scris și altădată că nu vă voi prezenta vremurile din urmă ci semne detaliate prin Semințiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri Noi + Esticii (Împărații Răsăritului).
          
Specific din nou că fac deosebirea între evenimente și vremuri, pentru că nu e treaba mea să știu vremurile sau soroacele, dar e bine de știut unde în Scriptură își are locul un anume eveniment cu însemnătate specială, pentru că Sfânta Scriptură este cartea vieții și fiind valabilă și azi, e bine să știm ce mesaj ne transmite special pentru zilele ce le trăim, prin evenimente deosebite. Nu pot pretinde că fiecărui eveniment global i-am găsit locul în Scriptură. Spre exemplu, dacă vreți să știți nenorociri care se întâmplă chiar acum, pe glob, mergeți pe romaniantimes.com, în coloana din dreapta click pe - Cele mai citite articole - click pe Semne ale vremurilor din urma - Click pe linkul care spune: Nenorocirile din aceasta secunda și le veți afla. Acestea sunt evenimente și nu sunt vremuri, dar sunt semne, indicatoare spre vremurile din urmă.

”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

 

Nelu Ciorba (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

 

 

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Meditatii crestine

Ziua în care moartea a murit (I)

on 17 Aprilie 2022

„Moartea a fost înghițită de biruință. Unde îți este biruință, moarte? Unde îți...

Răsăritul cel de Sus și ajungerea la vederea Lui p...

on 25 Decembrie 2021

„Prin milostivirea milei Dumnezeului nostru, cu care ne-a cercetat pe noi Răsări...

Miracolele Crăciunului

on 25 Decembrie 2021

„Şi, fără îndoială, mare este taina evlaviei… „Cel ce* a fost arătat în trup a f...

Adversitățile - obstacole sau oportunități

on 20 Noiembrie 2021

„În ziua fericirii, fii fericit, şi în ziua nenorocirii, gîndeşte-te că Dumnezeu...

Foc străin

on 25 Octombrie 2021

IMPORTANŢA ASCULTĂRII DEPLINE DE DUMNEZEU “Fiii lui Aaron, Nadab şi Abihu, şi-au...

Suferința umană și suveranitatea lui Dumnezeu

on 22 Iulie 2021

„Suspinurile îmi sunt hrana de toate zilele, și jalea mi se varsă ca apa.” (Iov...

Orașe SUA

Consulat itinerant la Seattle și Portland

on 17 Aprilie 2022

Vizite consulare (consulat itinerant) efectuate de echipa Consulatului General a...

Consulat itinerant în statul Georgia

on 17 Aprilie 2022

În perioada 7 – 10 aprilie 2022, o echipă a Consulatului General al României la...

Culoare și lumină - interviu cu pictorul Mihai Olt...

on 17 Aprilie 2022

“Artistul aparţine operei sale, şi nu opera artistului.”~ Novalis “Pe-un picior...

Vizite Consulare la Seattle si Portland

on 05 Martie 2022

Consulatul General al României la Los Angeles informează cetățenii români din no...

America nu mai este ce a fost

on 04 Martie 2022

Continuăm cu stupoare să asistăm la căderea liberă a civilizației umane, în spec...

Piața imobiliară la începutul anului 2022…încotro?

on 04 Martie 2022

Nimic nu dă frâu mai mult imaginației în ultima vreme în domeniul economic decât...

Politica

Cultura WOKE

on 17 Aprilie 2022

Vechiul sens al cuvântului definește “woke” (trezire) ca fiind pur și simplu „tr...

China pregătește calea Armaghedonului

on 25 Decembrie 2021

Suntem la încheierea unu alt an cu mari încercări și provocări pe plan spiritual...

COP26 – Promite dar nu rezolvă

on 20 Noiembrie 2021

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, i-a avertizat luni, 1 Noiembrie 20...

Noul Cod Moral

on 26 Octombrie 2021

Pentru cei familiarizați cu această rubrică, cred că ați observat că încerc să s...

SEMNE ale vremurilor din urmă

on 22 Iulie 2021

Evenimentele lunii iunie 2021 m-au determinat să revin la o temă foarte actuală...

Semne ale vremurilor

on 17 Iunie 2021

La mijlocul lunii iunie 2021 au avut câteva întâlniri ale marilor puteri, care m...

Cultura

Aprilie infernal, cu molime și război

on 17 Aprilie 2022

Zilele lunilor martie și aprilie, mai ales după echinocțiul de primăvară, aduc d...

Normal…! Care normal ?

on 17 Aprilie 2022

De multe ori in conversatiile cu copii mei obisnuiam sa spun “…dar nu e normal…”...

Despre patria lecturii ca așezare lăuntrică

on 04 Martie 2022

Ziua Națională a Lecturii onorează sacrificiile nevăzute făcute de-a lungul timp...

Castigand atentia lui Dumnezeu

on 04 Martie 2022

EFECTE NEFASTE INTR-UN TIMP DE BOALA Ai vrut vreodata sa-l impresionezi pe Dumne...

Înapoi la Monica Lovinescu

on 26 Ianuarie 2022

- Au murit intelectualii și scriitorii români pentru scena Binelui public? Amnis...

Să gândiți bine!

on 26 Ianuarie 2022

Asta va si imi doresc pentru noul an.Pentru a gandi bine, mintea noastra are nev...