"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu corespondență scripturală care ne direcționează spre realitatea vremurilor din urmă.
    
Urmărind cu atenție Manualul Creației, Sfânta Scriptură, aflăm că apropierea vremurilor din urmă va fi semnalată printre altele, prin semne în soare, în lună și în stele: Vor fi semne în soare, în lună și în stele. ( Luca 21:25); În zilele acelea...voi face să se arate semne sus în cer (Ioel 2: 29)


Pentru cei ce urmăriți mai atent fenomene atmosferice, ieșite din comun, unice pe care le trăim la începutul anului 2024, ușor constatați că sunt datorate schimbărilor observate în soare și a mișcării neînțelese ale pământului. Aș putea relua cele scrise în februarie 2024, cu noutăți apărute numai în februarie-martie 2024 referitor la Explozii solare, El Niño, La Niña, Râuri atmosferice, Atlantic Meridional Overturning Circulation (AMOC). Pentru detalii recitiți materialul din februarie, ori căutați pe internet informații despre fiecare din acestea.

Scot în evidență, doar ca unicitate următoarele:
Raportul Organizației Meteorologice Mondiale (OMM) confirmă că anul 2023 a fost cel mai cald an înregistrat vreodată, cu o temperatură medie la suprafața globului de 1,45°C peste nivelul de referință din perioada preindustrială.

Raportul OMM arată și că 2014-2023 a fost cel mai fierbinte deceniu înregistrat vreodată, depășind cu 1,20°C media anilor 1850-1900.

Luna februarie 2024 a fost cea mai caldă lună în istoria racordurilor la nivel mondial, alăturându-se astfel unei serii de nouă recorduri consecutive, cu temperaturi mult peste normal în Europa, a anunțat observatorul european Copernicus, conform News.ro.

În perioada 7-8 martie 2024 s- experimentat cea mai mare cantitate de zăpadă  înregistrată vreodată într-o zi în North Platte, Nebraska, (17,4 inci de zăpadă. Recordul anterior a fost 15,3 inci într-o zi).
    
Ne așteptăm la evenimente atmosferice unice în perioada martie – aprilie 2024 și nu numai și mă voi ocupa de câteva din ele în prezenta ediție.


Eclipsa de lună penumbrală - 25 martie 2024

Luni, 25 martie 2024, soarele, pământul și luna se vor alinia perfect, creând o eclipsă de lună penumbrală. Explicația științifică a unei eclipse de Lună este că aceasta are loc atunci când pământul trece între soare și lună, iar luna trece prin umbra pământului. O eclipsă penumbrală are loc atunci când partea exterioară a umbrei Pământului acoperă luna. Aproximativ 35% din toate eclipsele sunt de tip penumbral, care poate fi dificil de detectat chiar și cu un telescop. Alte 30% sunt eclipse parțiale, care sunt ușor de văzut cu ochiul liber. Ultimele 35% sunt eclipse totale.

În eclipsa de Lună, din martie, umbra Pământului va bloca 97% din suprafața Lunii. Această eclipsă va fi o „lună de sânge”, rezultatul condițiilor atmosferice care dau lunii o nuanță roșiatică mai degrabă decât neagră atunci când se mișcă în umbră. Culoarea roșie provine de la o parte din lumina soarelui care trece prin atmosfera Pământului, unde se îndoaie, apărând culori precum albastru și verde, care, filtrate, lasă în urmă lungimi de undă mai lungi, cum ar fi culoarea roșie. Luna, deci, va părea să aibă o culoare roșiatică.
    
Aparent, o mare parte a planetei, cu ochiul liber va putea vedea această eclipsă de Lună. Va fi vizibil pe deplin din majoritatea Americii, va fi văzut ridicându-se peste Australia și Asia de Est și așezându-se peste părțile de vest ale Africii și Europei.

Ca informație, fără a comenta, această eclipsă de „lună de sânge” coincide și cu sărbătoarea evreiască Purim (salvarea evreilor pe vremea lui Estera). Prima zi de Purim începe la apusul soarelui pe 23 martie până la apusul soarelui pe 24 martie. A doua zi de Purim începe la apusul soarelui pe 24 martie până la apusul soarelui pe 25 martie. Potrivit canalului YouTube Supernatural By Design, datele la care au loc eclipsele în 2024 se aliniază aproape perfect cu datele la care au avut loc eclipsele în 480 B.C. (Evenimentele din Cartea Esterei au avut loc între 483 B.C și 473 B.C). Confruntarea cu Haman și slavarea evreilor este cu totul posibil ca să fi avut loc în 480 B.C.

 
„Cometa Diavolului” – la sfârșitul lunii martie 2024

La sfârșitul lunii martie 2024 potrivit Space.com, cometa 12P/Pons-Brooks, cunoscută și sub numele de „Cometa Diavolului”, va fi vizibilă pentru majoritatea oamenilor de pe Pământ în timp ce își finalizează orbita de 71 de ani în jurul Soarelui. Este posibil ca această cometă „s-ar putea vedea cu ochiul liber” în acel moment. Privind în sus spre cerul nopții luna aceasta și vei vedea o cometă masivă care ar putea fi vizibilă cu ochiul liber.

Cunoscută ca o cometă vulcanică de gheață, conform NASA (National Aeronautics and Space Administration), trecerea sa în apropierea soarelui o face să erupă din cauza expunerii la radiația solară, care sparge cochilii mari de gheață care oferă un spectacol de gheață și gaz care va fi emanat, făcând cometa să apară, mai mare și mai strălucitoare pe măsură ce se apropie de Pământ.

Potrivit New York Post, cei dintre noi care trăim în emisfera nordică o vom putea vedea pe la sfârșitul lunii martie, fie în cursul lunii aprilie, deoarece va dispărea din vedere în mai.

Pentru mai multe detalii, până la sfârșitul lunii martie, cometa ar putea fi văzută cu ochiul liber la amurg în emisfera nordică, în partea opusă a constelației zodiacale Berbec din orizontul vestic, potrivit Space.com. Va continua să-și facă cunoscută prezența extraordinar de strălucitoare până pe 21 aprilie, când va ajunge la cea mai apropiată distanță de soare înainte de a dispărea din vedere în emisfera nordică în luna mai.

„Cometa Diavolului” 12P este o cometă de tip Halley descoperită de Jean Louis Pons în Marsilia, Franța, în 1812, conform bazei de date cu corpuri mici a NASA. Anul trecut, pe măsură ce 12P a început să se încălzească și comportamentul său eruptiv a început să crească, cometa și-a câștigat porecla de „Cometa Diavolului” datorită aspectului său asemănător unui corn. Coarnele diavolești au dispărut în ultimele luni.


Explozia unei stele aflată la 3000 ani lumină: martie – septembrie 2024

NASA comunică între martie și septembrie 2024, o stea aflată la 3.000 de ani lumină depărtare va exploda. Acea explozie va fi atât de strălucitoare încât va fi de fapt vizibilă cu ochiul liber în emisfera nordică. NASA spune că în esență atunci când un sistem stelar binar explodează, va emana din sistemul stelar T Coronae Borealis și va fi la fel de strălucitoare ca Steaua Polară timp de aproximativ o săptămână.


Alinierea planetelor sistemului solar începând cu 4 aprilie 2024

Informațiile de mai jos sunt luate de pe https://starwalk.space: O aliniere planetară este un eveniment astronomic când planetele se adună aproape de o parte a Soarelui în același timp, văzute de deasupra Sistemului Solar. Se crede că planetele Sistemului Solar pot forma o linie dreaptă văzute de la Soare. Cu toate acestea, planetele nu pot atinge alinierea completă în trei dimensiuni. Chiar și o grupare mai liberă într-un cadran (un sector de 90 de grade) este extrem de rară.

Când Pământul este una dintre planetele adunate pe o parte a Soarelui, observatorului i se pare că mai multe planete sunt aliniate pe cer. Cu cât sectorul în care se văd planetele este mai mic, cu atât alinierea este mai spectaculoasă.

Nu toate părțile lumii au aceeași viziune asupra aliniamentelor planetare. Datorită poziției eclipticii pe sfera cerească, este posibil ca anumite planete să nu fie vizibile de unde locuiți. Prin urmare, vă rugăm să rețineți că următoarea listă de aliniamente planetare este o prezentare generală. Datele enumerate indică momentul în care planetele pot fi văzute clar din majoritatea locațiilor din întreaga lume.

Conform starwalk, următoarele alinieri planetare vor avea loc în 2024 și 2025:
4 aprilie 2024: o mică aliniere matinală a lui Venus, Neptun, Saturn, Marte. Unii adaugă la cele patru Soarele, Pământul și Luna spunând că sunt 7 aliniate.
20 aprilie 2024: o aliniere mare matinală a lui Venus, Mercur, Neptun, Marte și Saturn.
7 iunie 2024: o mare aliniere matinală a lui Mercur, Jupiter, Uranus, Marte, Neptun și Saturn.
28 august 2024: o aliniere mare matinală a lui Mercur, Marte, Jupiter, Uranus, Neptun și Saturn.
18 ianuarie 2025: o mare aliniere matinală a lui Mercur, Marte, Jupiter, Uranus, Neptun și Saturn.
28 februarie 2025: o aliniere completă de seară a lui Saturn, Mercur, Neptun, Venus, Uranus, Jupiter și Marte.
29 august 2025: o mare aliniere matinală a lui Mercur, Venus, Jupiter, Uranus, Neptun și Saturn.
Eclipsa totală de soare – 8 aprilie 2024

O eclipsă totală de soare are loc atunci când Luna trece între Soare și Pământ, blocând complet fața Soarelui. Cerul se va întuneca ca și cum ar fi în zori sau amurg. După aproape 7 ani de la eclipsa totală de soare (21 august 2017) luni 8 aprilie 2024 va avea Marea Eclipsă Americană. Pe 8 aprilie 2024, o eclipsă totală de soare va traversa America de Nord aproape perpendicular față de cea din 2017, trecând peste Mexic, Statele Unite și Canada. Orașele mai mari de unde se va putea vedea eclipsa sunt: Dallas (Dallas este cel mai mare oraș din calea totalității eclipsei); Little Rock, Arkansas; Evansville, Indiana; Cleveland, Ohio; Erie, Pennsylvania; Buffalo, New York.

Iată ce declară NASA făcând această eclipsă totală de soare unică: „Calea totalității eclipsei, în care spectatorii pot vedea Luna blocând complet Soarele, dezvăluind atmosfera exterioară a stelei, numită coroană – este mult mai largă în eclipsa din 8 aprilie 2024 decât a fost în timpul eclipsei din 2017. Pe măsură ce Luna orbitează Pământul, distanța sa față de planeta noastră variază. În timpul eclipsei totale de soare din 2017, Luna a fost puțin mai departe de Pământ decât va fi în timpul eclipse totale de soare din 2024, ceea ce a făcut ca și calea acelei eclipse să fie puțin mai slabă. În 2017, calea a variat între aproximativ 62 și 71 de mile lățime. În timpul eclipsei de aprilie, drumul peste America de Nord va varia între 108 și 122 de mile lățime – ceea ce înseamnă că, în orice moment, această eclipsă acoperă mai mult teren.”

”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

 

 

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Meditatii crestine

Camera de sus - Cina Domnului cu ucenicii Săi

on 25 Martie 2024

 „Învățătorul îți zice: „Unde este odaia pentru oaspeți, în care să mănânc Paște...

Recenzia cărții Birul Cezarului și dreptul lui Dum...

on 23 Februarie 2024

Așa cum mi-am format obiceiul să-mi ridic poșta din căsuța poștală a casei în ju...

Semne ale vremurilor: Israel - „Never Again!”

on 21 Ianuarie 2024

La această rubrică de peste 20 de ani am scris și scriu ori de câte ori apar eve...

Înălțimile Golan și Ispitirea Domnului

on 21 Ianuarie 2024

„Au dat fiilor lui Gherşon dintre familiile leviţilor: din cealaltă jumătate a s...

Câmpul păstorilor din Betleem

on 21 Decembrie 2023

În ținutul acela, erau niște păstori care stăteau afară, în câmp, şi făceau de s...

Lansare de carte - BIRUL CEZARULUI și dreptul lui...

on 22 Noiembrie 2023

IntroducereStudiul de față este rezultatul dorinței de a clarifica această porun...

Orașe SUA

Vizita ambasadorului României în statele americane...

on 25 Martie 2024

Întâlniri cu comunitățile de români și întrevederi cu oficiali ai celor doua sta...

ISRAEL… Note de Drum (6)

on 24 Martie 2024

Ierusalim: Muntele Măslinilor, Grădina Ghetsimani, Pârâul Chedron, Cetatea, Via...

ISRAEL… Note de Drum (5)

on 23 Februarie 2024

Haifa – Marea Galileii Pornim la drum, de la Haifa, spre Marea Galileii. Caperna...

Lumina si culoare-interviu cu pictorul Timisoarei,...

on 23 Februarie 2024

“Arta te face mai bun, iti curata spiritul si te inalta spre divinitate…” ~ Seba...

ISRAEL… Note de Drum (4)

on 21 Ianuarie 2024

De la Ierusalim la Beer Sheeva și Muntele Carmel De la Ierusalim suntem pe drumu...

Părinții Americii - Alexandru Hamilton

on 21 Ianuarie 2024

“Nu ma astept niciodata la un lucru perfect de la un om imperfect.” ~ Alexandru...

Cultura

Sosirea Regilor României la Frasin

on 25 Martie 2024

În așteptarea minunilor, prințesă în regatul copilăriei Am pășit pe urmele regil...

Idolul politicos al Bisericii

on 25 Martie 2024

In ultimii 3 ani am gandit si interactionat pe marginea intrebarii despre cum a...

Limba de cultură, ethosul și înstrăinările

on 23 Februarie 2024

I. Destinul ultimului mohicanO temă fascinantă: jocurile copilului și ethosul tr...

Marmota pare simpatică dar nu ajută sufletul

on 23 Februarie 2024

Pana sa ajung in partea asta de lume nu am stiu de Ziua Marmotei. Stiam despre a...

Geniul : între mistică, legendă și victimele mitul...

on 21 Ianuarie 2024

Evocarea lui Mihai Eminescu la Ziua Culturii Naționale invită la numeroase itine...

Crize si binecuvantari

on 21 Ianuarie 2024

Crize si binecuvantari. Acestea sunt coordonatele reale ale vietii multora dintr...

Politica

Israel - în război de apărare pe trei fronturi

on 20 Octombrie 2023

O situație fără precedent, în Israel, când cel de-al 37-lea guvern era într-o pe...

Ținta FEM: Fără carne și lactate, mai puține haine...

on 24 August 2023

Semne ale vremurilor sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu corespondență...

Semne ale vremurilor din urmă – SEMNE în SOARE

on 28 Iulie 2023

Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu cores...

Inteligența Artificială folosită să predice, să re...

on 23 Iunie 2023

Semne ale vremurilor din urmă Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unic...

Semne ale vremurilor din urmă

on 23 Martie 2023

Am scris și altădată că nu vă voi prezenta vremuri din urmă ci SEMNE ale vremuri...

Votul tău este foarte important pentru America

on 27 Octombrie 2022

Suntem din nou în fața unor decizii care ne vor afecta pe noi și familiile noast...