În urmă cu doi ani am scris la această rubrică și în cartea, care, este accesibilă pe internet, „Semne ale vremurilor din urmă” (portalul romaniantimes.com) următoarele: „Daniel a profețit că același popor care a distrus cetatea și Sfântul Locaș, va reapare pe scenă, și va face un legământ cu mulți, pentru o perioadă de 7 ani și la jumătatea perioadei de 7 ani se va întâmpla ceva unic în istoria lumii, apogeul necazului cum n-a mai fost și nici nu va mai fi”.
Dacă deschideți cartea virtuală, începând cu pag. 182 (“urâciunea pustiirii”, … “așezată în Locul Sfânt”) veți vedea harta Imperiului Roman, la distrugerea Ierusalimului similară cu harta Europei în zilele noastre.
Anul acesta, 2025, este un an în care pe de o parte Europa vrea să facă pace prin înarmare și SUA vrea să facă pace prin negociere. Următoarele două capitole sunt conectate cu evenimente din 18 martie 2025. Primul este un comentariu al declarației președintei Uniunii Europene (detalii ale declarației le găsiți în pag 8 ale prezentei publicații) și al doilea e un rezumat al convorbirii telefonice dintre președintele SUA și președintele Rusiei. Amândouă deși au ca obiectiv oficial oprirea războiului din Ucraina soluția opririi este văzută diferit.
Pentru cititorii acestei rubrici, vreau să vedem, cum Europa se pregătește pentru vremurile din urmă, prin înarmare.
Readiness 2030 = Pregătiți pentru 2030
Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, a ținut marți, 18 martie 2025, un discurs la Academia Militară Regală Daneză din Copenhaga, în prezența premierului Mette Frederiksen. Ursula și-a început discursul lăudând planurile guvernului danez de creștere a cheltuielilor. S-a oferit să sprijine Danemarca în conflictul său tot mai intens cu președintele american Donald Trump cu privire la Groenlanda. Mi se pare că nu e la curent cu realitatea. Groenlanda a ieșit din Uniunea Europeană, în 1985, în urma unui referendum din 1982, 53% au votat pentru retragere. Tratatul din Groenlanda le-a oficializat ieșirea. E o situație similară cu Marea Britanie.
Câteva citate din discursul președintei și alte câteva comentarii.
„Pentru toți locuitorii Groenlandei - și ai Danemarcei în ansamblu - vreau să fie clar că Europa va susține întotdeauna suveranitatea și integritatea teritorială”, a afirmat președinta Comisiei Europene.
Nu a spus nimic de realitatea spre care se îndreaptă Groenlanda. Partidul Demokraatit, pro-business, de opoziție din Groenlanda, care favorizează o abordare lentă a independenței față de Danemarca, a câștigat alegerile parlamentare din 11 martie 2025, care au fost dominate de angajamentul președintelui american Donald Trump de a prelua controlul insulei.
Demokraatit a obținut 29,9% din voturi cu toate buletinele de vot, în creștere față de 9,1% în 2021, înaintea partidului de opoziție Naleraq, care favorizează independența rapidă, la 24,5%.
De la preluarea mandatului, în ianuarie, Donald Trump a promis că va face Groenlanda - un teritoriu semi-autonom al Danemarcei - parte a Statelor Unite, spunând că este vitală pentru interesele de securitate ale SUA.
Cea mai mare insulă a globului (836,300 mi²), cu o populație de doar 57.000 de locuitori, a fost prinsă într-o cursă geopolitică pentru dominație în Arctica, unde calotele glaciare care se topesc fac resursele sale mai accesibile și deschid noi rute de transport maritim. Atât Rusia, cât și China au intensificat activități militare în regiune.
Revenim la discursul lui Ursula care a avertizat că: „Era beneficiilor păcii a apus de mult”, iar „epoca sferelor de influență a revenit cu adevărat”, „Dacă Europa vrea să evite războiul, Europa trebuie să se pregătească pentru război”.
„Până în 2030, Europa trebuie să aibă o poziție de apărare puternică”, a spus ea, anunțând lansarea strategiei „Readiness 2030”, care înseamnă „să ne reînarmăm și să ne dezvoltăm capacitățile pentru a avea o descurajare credibilă”. „Readiness 2030” înseamnă să avem o bază industrială de apărare care reprezintă un avantaj strategic, a explicat von der Leyen.
Până în 2030 sunt mai puțin de 5 ani și cele patru „priorități-cheie” sunt extrem de greu de îndeplinit în structura existentă a Europei.
Se poate face „creșterea cheltuielilor pentru apărare”, dar trebuie bani.
Se pot face investiții, dar, greu de crezut că vor fi gata până în 2030, ca să existe „o rețea europeană funcțională de coridoare terestre, aeroporturi și porturi maritime care să faciliteze transportul rapid de trupe și echipamente militare”. „Trebuie să investim în apărarea antiaeriană și antirachetă, sisteme de artilerie, muniție și rachete; în cibernetică și utilizarea inteligenței artificiale militare sau a calculului cuantic”
O a treia prioritate, a spus Ursula, este să investim în forța Ucrainei. Sigur că se poate comenta și acest plan, mai ales că în aceiași zi, 18 martie, președinții Trump și Putin au convenit diferit în ce privește oprirea războiului din Ucraina.
A patra prioritate, a arătat ea, este consolidarea bazei industriale de apărare a Europei, iar aici șefa Comisiei Europene a pledat pentru un program de tip „Buy European”.
A încheiat discursul nu înainte a-și exprima dorința de a cere ajutor la parteneri ca: NATO, SUA, Regatul Unit, G7, Canada, Norvegia, chiar India și alte țări din Asia.
Ar fi multe de comentat, ținând cont de realitatea existentă. Iată ce a declarat Francken, ministrului belgian al apărării: „Nu va exista o alternativă europeană disponibilă pentru avionul american de luptă F-35 în deceniile următoare”. Avionul european de luptă nu va fi gata înainte de 2040. Dezvoltarea unor noi aeronave durează ani, dacă nu decenii. Inițiativa franco-germano-spaniolă de a construi un avion necesar în condițiile generației următoare a început în urmă cu ani și nu va fi gata înainte de 2040. În Europa, 13 țări operează sau au cumpărat F-35, în timp ce 9 operează sau au comandat o versiune anterioară, F-16, potrivit Flight Global. Europa are, de asemenea, o lipsă acută de muniții cu rază lungă de acțiune și de platforme logistice militare de masă, au declarat oficialii NATO.
Desigur că implicarea Americii prin președintele Trump în a forța Europa, prin frică, să creeze, în cele din urmă, cea mai puternică forță militară de până acum, consider că, de fapt, este direcția de împlinire a profețiilor scripturale.
Încetarea focului pentru 30 de zile
Președintele Donald Trump și președintele rus Vladimir Putin, marți 18 martie 2025, în timpul unei convorbiri telefonice de aproape 2 ore au convenit să aprobe propunerea de încetare a focului pentru 30 de zile, care vizează încetarea invaziei Ucrainei de către Rusia. „Am convenit asupra unei încetări imediate a focului în ceea ce privește energia și infrastructura, înțelegând că vom lucra rapid pentru a avea o încetare completă a focului și, în cele din urmă, un sfârșit al acestui război foarte oribil dintre Rusia și Ucraina”, a postat președintele Trump pe rețelele de socializare, după apelul său.
Kremlinul a spus că Putin a salutat apelurile lui Trump pentru încetarea focului maritim și „a fost de acord să înceapă negocierile pentru a elabora în continuare detaliile specifice ale unui astfel de acord”.
Putin i-a mai spus lui Trump că Rusia și Ucraina urmează să schimbe fiecare 175 de prizonieri de război miercuri, iar Rusia va preda Ucrainei și 23 de soldați grav răniți, a spus Kremlinul.
Putin i-a cerut lui Trump să pună capăt asistenței militare și de informații străine acordate Ucrainei, potrivit Kremlinului.
Oficialii ucraineni au fost de acord, la începutul lunii martie 2025, cu propunerea de încetare a focului de 30 de zile în timpul discuțiilor din Arabia Saudită conduse de secretarul de stat Marco Rubio. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski rămâne totuși sceptic cu privire la faptul că Putin este doritor de pace.
Semne ale vremurilor: Evoluția tehnologiei fără fir (de la 1G la 6G)
De la simplu la complex, fiecare pas al tehnologiei fără fir (WiFi) ne-a condus mai aproape de o lume în care infrastructura digitală guvernează viața de zi cu zi.
Prima generație a convorbirii (telefonice) fără fir numită „1G” era analogică, adică era o tehnologie care era doar voce. Era o primă fază de la telefonul cu fir (care se spunea că se înroșea când era convorbirea mai lungă) la telefonul fără fir. O comunicare prin voce numai. Prima rețea de comunicații mobile automatizată comercial a fost lansată în Japonia în 1979. Cu toate acestea, cinci ani mai târziu, 1G a fost introdus pentru prima dată cetățenilor din Tokyo.
Finlanda a fost prima națiune care a avut generația a doua „2G” în 1991.
Ceea ce a făcut a treia generați „3G” a fost revoluționar, prin capacitatea de a naviga pe internet și de a transmite muzică pe telefonul mobil. Deși 2G a oferit aceleași caracteristici, nu erau la fel de avansate ca 3G în ceea ce privește viteza de descărcare.
În 2007 a apărut iPhone-ul original cu a patra generație a tehnologiei fără fir, „4G”.
În anii 2010, a fost introdusă a cincea generație, „5G”. Coreea de Sud a fost prima țară care a oferit 5G în martie 2019. Marea diferență dintre 5G și 4G a fost dimensiunea lățimii de bandă.
Generația a șasea, „6G”, nu înseamnă doar un internet mai rapid, ci este o integrare completă cu AI (Artificial Intelligence – Inteligența Artificială), automatizare și conectivitate globală.
Rețelele inteligente globale – 6G - vor gestiona o cantitate masivă de date în direcția automatizării pentru a fi disponibilă chiar și în zone slab populate, cum ar fi deșertul, munții și marea. Dezvoltatorii doresc să acopere întregul glob cu această nouă tehnologie. Realizați că acest lucru înseamnă că nimeni, nicăieri, nu va fi de neatins sau de negăsit, chiar fără un act de identitate.
Va avea capacitatea de a opri de la distanță funcționarea telefoanelor mobile și dispozitivele lor sub orice pretext. Cu alte cuvinte, creatorii acestei tehnologii vor putea dezactiva telefoanele mobile când vor dori, fără acceptul purtătorului. Ei vor face acest lucru sub diferite motive, unul fiind, spre exemplu, economisirea energiei.
Pentru siguranță și binele planetei, publicului larg li se va spune că avem nevoie de „Automatizarea rețelei bazată pe AI”. Ni se va spune că, pe măsură ce rețelele devin extrem de complexe, este necesară o rețea 6G complet automatizată, deoarece ne va permite să învățăm și să gestionăm rețeaua fără nicio intervenție umană. 6G va însemna automatizarea totală a societății - fiecare acțiune, conversație și mișcare urmărită, monitorizată și potențial controlată.
Pentru cei care ați urmărit și urmăriți această rubrică sunteți familiari cu profeția scripturală care ne spune că un sistem global de control se va ridica înainte de Revenirea lui Christos Domnul. Scriptura vorbește despre o perioadă în care un guvern, o economie și o religie vor cere loialitate față de domnia lui Antihrist (Apocalipsa 13:16-17).
Tehnologia precum 6G pregătește scena pentru această realitate. Va fi o supraveghere totală astfel încât nimeni nu va fi „în afara rețelei”. Monitorizarea bazată pe inteligență artificială va urmări mișcările, achizițiile și comunicările fiecărui individ.
Pentru unii, această nouă tehnologie va fi binevenită ca progres. Pentru alții, va fi un pas alarmant către dependența completă de guvernanța bazată pe inteligență artificială. Realitatea este că respingerea acesteia poate să nu fie o opțiune. Este conceput să consume și să controleze fiecare aspect al vieții, dar ceea ce nu poate controla este suveranitatea lui Isus Christos.
6G nu este doar o altă actualizare tehnologică, ci o pre vizualizare a viitorului sistem global descris în profeții. Dar pentru cei care se încred în Christos Domnul, viitorul nostru nu este unul de frică și control, ci de speranță, libertate și siguranță veșnică în El.
”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).