"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Războiul continuă. Nu, nu este vorba despre războiul cu care suntem obișnuiți de veacuri, un război cu reguli bine delimitate, cu soldați îmbrăcați într-o anumită uniformă, care respectă regulile și comenzile superiorilor, care respectă limitele frontului, care să lupte pe viață și pe moarte pentru țară sau pentru o cauză nobilă. Astăzi asistăm la un război mult mai crud, mult mai feroce.

Este un război împotriva binelui, împotriva moravurilor bune, împotriva adevărului, împotriva normalului, împotriva familiei și împotriva nenăscuților. America se confruntă cu epidemii de oameni ai străzii nemaiîntâlnite. Sute de mii de persoane au năpădit centrele orașelor mari ale Statelor Unite, majoritatea acestor orașe sunt conduse de politicieni democrați corupți care sunt interesați mai mult de interzicerea paielor și a plaselor de plastic, care sunt dăunătoare mediului înconjurător, în timp ce sutele de mii de oameni ai străzii zac în mizerie. Aceștia au nevoie de ajutor medical mental. Mulți sunt copleșiți de droguri, alcool și alte vicii și nu puțini au ales acest stil de viață pentru că este “cool” sau pentru că pur și simplu nu își permit un loc de chirie.

Marshall Kamena este un democrat activ și fost primar al orașului Livermore din statul CA și a ales partidului democrat, deoarece știa că un orășel din zona vestitului oraș San Francisco, nu va vota niciodată pentru un republican. Cu toate acestea, calitățile și filosofia dânsului sunt conservatoare. Marshal a scris recent un articol în care a rezumat situația politică prin care trec Statele Unite.

Marshal a fost întrebat de către prietenii săi de stânga (printre care mulți fani #NeverTrumpers-adică împotriva lui Trump) dacă nu îl deranjează lipsa de decor și comportamentul lui Donald Trump. L-au întrebat dacă mesajele dânsului de pe rețeaua de socializare Tweeter nu sunt deranjante.

Acesta le-a răspuns că societatea americană a încercat mai mulți președinți în ultimele decenii, însă se pare că nici unul nu au avut o formulă magică prin care să îi mulțumească pe toți. Astfel, au încercat un președinte cu demnitate cum a fost George W. Bush, întrucât acesta a suferit minciunile și ura motivată din punct de vedere politic care i-a subminat președinția.

Au încercat camaraderia. Nu a existat o altă ființă umană pe acest pământ care a apreciat atât de disperat „colegialitatea” ca John McCain.

În timp ce partidul republican se întrecea în regulile demnității și colegialității, stânga s-a angajat în ultimii 60 de ani, într-o luptă “la cuțite”, în care singurele reguli au fost cele ale lui Saul Alinsky și a gloatei din Chicago.

Marshal nu a găsit nimic „demn”, „colegial” sau „adecvat” despre minciunile lui Barack Obama când oamenii au ieșit pe străzile orășelului Ferguson din Missouri pentru a întărâta masele prin ura rasială, deoarece ura rasială deservește Partidul Democrat. Nu a văzut nimic „demn” în faptul că fostul președinte a mințit cu privire la moartea a patru americani în Benghazi și în închisoarea unui cineast nevinovat pentru a-și acoperi urmele. Nu a văzut nimic „asemănător statului” în ceea ce privește folosirea sistemului IRS (Partea a guvernului american care se ocupă de taxe și impozite) pentru a-și distruge adversarii politici.

Într-adevăr, Obama a fost „articulat” și „șlefuit”, dar în niciun caz nu a fost deloc „demn”, „colegial” sau „potrivit”.

Partidul democrat de stânga a fost angajat într-un război împotriva Americii de prin anii ‘60. Aceștia au declanșat un război complet, în care nimic nu a fost sacru și nimic nu le-a stat în cale pentru a-și împlini sau cel puțin pentru a încerca anihilarea oricărei măsuri de bun simț sau normalitate. Este un război în care aceștia au luptat și continuă să lupte cu violență, amenințarea cu violența, demagogia și minciuna - și preluarea violentă a universităților - până în ziua de astăzi.

Problema este că, în toți acești ani, stânga a fost singura parte care a luptat acest război. În timp ce stânga a luat cu asalt tot ce îi stă în cale, dreapta a continuat să acționeze cu demnitate, colegialitate și corectitudine.

Cu Donald Trump, toate acestea s-au încheiat. Donald Trump este primul președinte al Americii în Războiul Culturii.  

În timpul războiului, lucruri precum „demnitatea” și „colegialitatea” nu sunt pur și simplu cele mai esențiale calități ale unui războinic.

Referindu-se la unul din generalii săi care avea un dicționar vulgar, dar care avea calități de luptător foarte bune, Abraham Lincoln a recunoscut pe bună dreptate că „Nu-l pot scuti pe acest bărbat. El lupta.” Generalul George Patton avea o vorbire vulgară. Însă, dacă Franklin Roosevelt ar fi aplicat regulile normale ale decorului atunci, Hitler și socialiștii ar fi abia șase decenii în Reich-ul lor de o mie de ani.

Trump este un luptător. Însă ce este deosebit la el, diferit de oricare luptător politic din ultimele decenii este că acesta le-a citit cartea politică a adversarilor și folosește fragmente din aceasta pentru a-și anihila adversarii. Se folosește de tentativele lor mârșave pentru a le întoarce împotriva lor. Cel mai bun exemplu este poate scena în care Șefa Camerei Reprezentanților Statelor Unite, Nancy Pelosy, a rupt cuvântarea Președintelui Trump după ce acesta a expus-o în fața camerelor reunite ale legislativului, Camera Reprezentanților și Senatul SUA. Președintele Trump a luat această fază și a compus un colaj prin care Șefa Camerei Reprezentanților a sfâșiat orice poveste cu care președintele și-a presărat cuvântarea: povestea veteranului de 100 de ani, povestea soldatului care și-a întâlnit familia după luni de zile, decorarea unei persoane din mass-media care fost diagnosticat cu cancer terminal și multe altele, povești care i-a lăsat reci pe democrați cu fețele de piatră.

Trump se luptă cu stânga ca un războinic, folosindu-le propriile tactici. Tweet-urile acestuia pot părea dure și negândite, dar, în realitate, efectul acestor este exact ceea ce Alinsky a sugerat ca adepții săi să facă. În primul rând, președintele se luptă cu falsitatea din media (fake news)  care au ajuns să fie atât de falși încât au acoperit literalmente fiecare din poveștile semnificative din ultimii 60 de ani nu doar greșit, ci diametral opuse adevărului, de la ofensiva din Benghazi, până la ce s-a întâmplat cu adevărat pe străzile din Ferguson, Missouri.

Apoi, Președintele folosește ridiculizarea pe care Alinsky a descris-o drept „cea mai puternică armă dintre toate.” ... Mai important, tweet-urile lui Trump au pus canale ca CNN și alte organizații de stânga într-o poziție incomodă prin care aceștia trebuie să răspundă.

Nu mai există nici o îndoială că, cu toate că trăim în timpuri economice de prosperitate nemaiîntâlnită în lume, suntem totuși în război. Un război în care stânga a luptat fără opoziție în ultimii 60 de ani. Un război în care aripa stângă a Statelor Unite, democrații-liberali și-au “făcut de cap” nestingheriți de nimeni sau cel puțin nu au avut prea multă opoziție. Nu le-a stat nimic în cale, nici un obstacol nu a fost prea mare până s-au lovit de … Trump care poate fi vulgar, poate crud, poate fi uneori direct, însă Președintele Donald Trump este un luptător patriot care luptă pentru America!

 

 

 

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Meditatii crestine

Camera de sus - Cina Domnului cu ucenicii Săi

on 25 Martie 2024

 „Învățătorul îți zice: „Unde este odaia pentru oaspeți, în care să mănânc Paște...

Recenzia cărții Birul Cezarului și dreptul lui Dum...

on 23 Februarie 2024

Așa cum mi-am format obiceiul să-mi ridic poșta din căsuța poștală a casei în ju...

Semne ale vremurilor: Israel - „Never Again!”

on 21 Ianuarie 2024

La această rubrică de peste 20 de ani am scris și scriu ori de câte ori apar eve...

Înălțimile Golan și Ispitirea Domnului

on 21 Ianuarie 2024

„Au dat fiilor lui Gherşon dintre familiile leviţilor: din cealaltă jumătate a s...

Câmpul păstorilor din Betleem

on 21 Decembrie 2023

În ținutul acela, erau niște păstori care stăteau afară, în câmp, şi făceau de s...

Lansare de carte - BIRUL CEZARULUI și dreptul lui...

on 22 Noiembrie 2023

IntroducereStudiul de față este rezultatul dorinței de a clarifica această porun...

Orașe SUA

Vizita ambasadorului României în statele americane...

on 25 Martie 2024

Întâlniri cu comunitățile de români și întrevederi cu oficiali ai celor doua sta...

ISRAEL… Note de Drum (6)

on 24 Martie 2024

Ierusalim: Muntele Măslinilor, Grădina Ghetsimani, Pârâul Chedron, Cetatea, Via...

ISRAEL… Note de Drum (5)

on 23 Februarie 2024

Haifa – Marea Galileii Pornim la drum, de la Haifa, spre Marea Galileii. Caperna...

Lumina si culoare-interviu cu pictorul Timisoarei,...

on 23 Februarie 2024

“Arta te face mai bun, iti curata spiritul si te inalta spre divinitate…” ~ Seba...

ISRAEL… Note de Drum (4)

on 21 Ianuarie 2024

De la Ierusalim la Beer Sheeva și Muntele Carmel De la Ierusalim suntem pe drumu...

Părinții Americii - Alexandru Hamilton

on 21 Ianuarie 2024

“Nu ma astept niciodata la un lucru perfect de la un om imperfect.” ~ Alexandru...

Cultura

Sosirea Regilor României la Frasin

on 25 Martie 2024

În așteptarea minunilor, prințesă în regatul copilăriei Am pășit pe urmele regil...

Idolul politicos al Bisericii

on 25 Martie 2024

In ultimii 3 ani am gandit si interactionat pe marginea intrebarii despre cum a...

Limba de cultură, ethosul și înstrăinările

on 23 Februarie 2024

I. Destinul ultimului mohicanO temă fascinantă: jocurile copilului și ethosul tr...

Marmota pare simpatică dar nu ajută sufletul

on 23 Februarie 2024

Pana sa ajung in partea asta de lume nu am stiu de Ziua Marmotei. Stiam despre a...

Geniul : între mistică, legendă și victimele mitul...

on 21 Ianuarie 2024

Evocarea lui Mihai Eminescu la Ziua Culturii Naționale invită la numeroase itine...

Crize si binecuvantari

on 21 Ianuarie 2024

Crize si binecuvantari. Acestea sunt coordonatele reale ale vietii multora dintr...

Politica

Israel - în război de apărare pe trei fronturi

on 20 Octombrie 2023

O situație fără precedent, în Israel, când cel de-al 37-lea guvern era într-o pe...

Ținta FEM: Fără carne și lactate, mai puține haine...

on 24 August 2023

Semne ale vremurilor sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu corespondență...

Semne ale vremurilor din urmă – SEMNE în SOARE

on 28 Iulie 2023

Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu cores...

Inteligența Artificială folosită să predice, să re...

on 23 Iunie 2023

Semne ale vremurilor din urmă Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unic...

Semne ale vremurilor din urmă

on 23 Martie 2023

Am scris și altădată că nu vă voi prezenta vremuri din urmă ci SEMNE ale vremuri...

Votul tău este foarte important pentru America

on 27 Octombrie 2022

Suntem din nou în fața unor decizii care ne vor afecta pe noi și familiile noast...