"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Încheiem anul 2020 extrem de dificil pe plan spiritual, social, politic și economic. Am experimentat și experimentăm ceva unic în istoria lumii, în plină valorificare a celei de-a Patra Revoluții Industriale, revoluția internetului.

Pe plan mondial, fără să mă surprindă din punct de vedere escatologic s-a evidențiat supremația Chinei prin producerea în laborator a virusului SAR-CoV-2, lansarea tehnologiei 5G cu scop de spionaj mondial, intensificare a relațiilor militare cu Esticii. Le voi analiza în ordinea inversă și vreau să scot în evidență că, escatologic, suntem în perioada unui exercițiu mondial de pregătire pentru lansarea Antichristului.

Napoleon al III-lea a comparat China cu un gigant care doarme și a tras următorul semnal de alarmă: „Când China se trezește, va cutremura lumea”. După o lungă hibernare, China cu aproape 1,5 miliarde de oameni de peste 4 ori mai mulți ca și în Statele Unite ale Americii, se ridică tot mai mult.
Se spune că secolul XIX a fost secolul Marii Britanii, secolul XX a fost secolul Americii și că secolul XXI este secolul Răsăritului. Oare de ce nu s-au făcut extrapolări mai departe de secolul XXI? Pentru că nu e cazul.

La această rubrică de peste 15 ani am scris și scriu ori de câte ori apar evenimente de importanță majoră legate de Împărații Răsăritului, încă de pe vremea când erau neglijați în circuitul economic mondial. Urmăresc evoluția țărilor din partea de Răsărit, a centrului scoarței terestre, Ierusalimul. Urmăresc în mod special afirmarea Chinei, pentru că așa cum am afirmat de multe ori, la această rubrică, împărății Răsăritului trebuie să se ridice la nivel de supremație, pentru a putea ușor convoca împărații lumii pentru războiul vremurilor din urmă, în Israel, la Armaghedon (în partea de nord al Israelului, aproape de Siria), amintită de apostolul Ioan în Apocalipsa. Apostolul Ioan prezintă începând din capitolul 15 cele din urmă șapte urgii ce vor fi vărsate pe pământ, în timpul Necazului Unic din istoria lumii, continuând în capitolul 16, după urgia a șasea, cu un amănunt: Al șaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Și apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraților, care au să vină din Răsărit. (Apocalipsa 16:12).
    
Împărații Răsăritului se pregătesc de război

În perioada 21-26 septembrie 2020 s-a desfășurat exercițiul militar numit „Caucaz 2020”, care începând cu anul 2008 se desfășoară anual în diferite locuri strategice. Anul acesta au participat, aproximativ 80 mii de persoane. Alături de Rusia au participat trupele Chinei, Iranului, Pakistanului și Myanmarului, împreună cu Armenia ex-sovietică, Kazahstanul și Tadjikistanul. Era planificată și India, dar datorită logisticii impuse de pandemia COVID-19 nu a participat.    

Doar un citat din Radiografia exercițiului militar Caucaz 2020, prezentat în Monitorul Apărării și Securității, la 13 octombrie 2020, informații foarte puțin transmise prin mijloacele de informare din lume: „Exercițiile desfășurate în acest an confirmă ”apetitul” către operații de amploare, rapide, desfășurate cu unități de blindate și infanterie mecanizată sprijinite de aviație și trupe aero-purtate, precum și utilizarea pe scară largă a artileriei și rachetelor (element cheie al ofensivei) și a sistemelor de apărare antirachetă. Această abordare ”clasică” a fost însoțită de o noutate absolută, și anume utilizarea unui așa-numit „roi de drone”. La o analiză mai atentă a modului de utilizare, nu a fost un roi în sens tehnic, cât, mai degrabă, un grup de drone independente care au desfășurat misiuni compatibile concomitent, mai precis sprijinul artileriei. În același timp, aceste așa numite ”roiuri” au efectuat operațiuni de culegere de informații la altitudini foarte mici / dar și mari, cât și atacuri la sol. Această evoluție demonstrează o îmbunătățire semnificativă a capacității de a folosi drone…”
    
Tehnologia 5G și China

În domeniul telecomunicațiilor, 5G este a cincea generație de tehnologie standard pentru rețelele mobile de bandă largă, pe care companiile de telefonie mobilă au început să le desfășoare în întreaga lume începând din 2019 și este succesorul rețelelor 4G care oferă conectivitate majorității telefoanelor mobile actuale. Se estimează că rețelele 5G vor avea peste 1,7 miliarde de abonați în întreaga lume până în 2025, potrivit GSM Association. La fel ca predecesorii săi, rețelele 5G sunt rețele celulare, în care zona de serviciu este împărțită în zone geografice mici numite celule. Toate dispozitivele wireless 5G dintr-o celulă sunt conectate la internet și la rețeaua telefonică prin unde radio printr-o antenă locală din celulă. Principalul avantaj al noilor rețele este că vor avea o lățime de bandă mai mare, oferind viteze mai mari de descărcare, până la 10 gigabiți pe secundă (Gbit / s). Datorită lățimii de bandă crescute, este de așteptat ca rețelele să nu servească exclusiv telefoane mobile precum rețelele celulare existente, ci să fie folosite și ca furnizori de servicii de internet generale pentru laptopuri și computere desktop, concurând cu furnizorii de servicii existenți de internet, cum ar fi internetul prin cablu, și vor face posibil noi aplicații în internetul obiectelor (IoT).

Tehnologia s-a lansat puternic în China în același timp cu lansarea virusului SARS-CoV-2, în noiembrie 2019. Fiind o țară comunistă, care vrea să controleze tot ce e posibil, trebuie știut că toții operatorii de telefonie fără fir din China sunt proprietăți de stat, ceea ce a ajutat guvernul să accelereze dezvoltarea rețelelor 5G și accesul la spectrul wireless. Accesul timpuriu la 5G a oferit Chinei un avantaj în dezvoltarea serviciilor care pot utiliza tehnologia. Astfel compania chineză Huawei este în topul folosirii tehnologiei 5G. Huawei este un titan multinațional de tehnologie chineză care este liderul mondial în echipamente pentru rețelele de telecomunicații fără fir și vânzătorul nr. 2 după Samsung. Huawei este companie complexă cu specializare în cloud computing, inteligență artificială, semiconductori și software. Acoperă sfera de activitate a lui Apple, AT&T, Amazon Web Services, parte din Google și Microsoft, luate împreună.

Marți, 8 decembrie 2020, ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman a fost prezent la centrala nucleară de la Cernavodă, alături de președintele Eximbank SUA, Kimberly Reed, unde SUA și-a luat angajamentul de a continua proiectul Cernavodă, abandonat de chinezi. “Odată cu suportul financiar de 7 miliarde de dolari pentru realizarea reactoarelor 3 și 4 și retehnologizarea reactorului 1, drumul României către o energie curată a fost pavat, contribuind la creșterea securității energetice a României si la prosperitatea țării. Finanțarea Exim va asigura securitatea energetică a României pentru următoarele decenii”, a susținut președintele Eximbank SUA, Kimberly Reed
Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman a declarat printre altele: „Companiile chineze comuniste, precum Huawei sau ZTE, nu ar trebui tolerate intru-un stat de drept, întrucât scopul lor este de a spiona și reprezintă o amenințare pentru securitatea lumii libere”.

Covid-19 = Made in China

A trecut un an de la prima victimă a virusului scăpat cu voie sau fără voie de la Institutul de Virologie din Wuhan, China și organele Partidului Comunist Chinez, ca orice regim comunist, și-a îndeplinit scopul de a ascunde orice urmă al apariției virusului SARS-CoV-2. E dureros că nimeni și nici o instanță judecătorească mondială încă nu a fost în stare să scoată la suprafață vinovații răspândirii acestui Coronavirus.  

La începutul lunii decembrie 2020 în SUA s-au înregistrat peste 16 milioane (4.83% din populația Americii) de cazuri testate pozitiv cu simptomele virusului SARS-CoV-2. Tot în luna decembrie, în SUA, cifra deceselor cu COVID-19 împreună cu decesele de COVID-19 a depășit cifra de 300 mii (0.09% din populația Americii). Oficial nu se știe câți din aceștia au murit de COVID-19. După un de zile am ajuns la stadiul folosirii pe scară mare a  unor medicamente pentru boala COVID-19. Vineri, 11 decembrie 2020, vaccinul produs de compania Pfizer a fost aprobat de Administrația de Medicamente și Alimente (FDA) din SUA și este în procesul de livrare în regim de urgență.

Virusul chinezesc comunist a adus cu el printre altele și aspecte ale persecuțiilor religioase din regimul totalitar comunist din alte locuri, chiar România. Mi-aduc foarte bine aminte când prin anii 1980, după ce mi s-a oferit o poziție considerabilă la COMTIM, Timișoara, nea Anghel secretarul de partid din Combinat, mă bătea mult la cap cu următoarele formule: „Noi, membrii de partid, nu avem nimic cu dumneavoastră că sunteți creștin, dar păstrează exprimarea creștină la nivel personal. Pentru binele dumneavoastră și a familiei dumneavoastră îți cerem să nu te duci la întâlnirile bisericii. Dacă chiar va trebui să mergi, nu vorbi în biserică, stai cât mai izolat. Este mesajul care e la modă și azi în toată lumea. Stați acasă, vă puteți ruga acasă, pentru binele vostru și a familiei voastre nu mergeți la întâlnirile bisericii, iar dacă mergeți puneți-vă mască, stați la distanță unii de alții.

S-a inventat cerința distanțării sociale în loc de distanțarea fizică. Biserica autentică nu poate exista fără slujirea unii altor, prin apropiere socială și nicidecum prin distanțare socială. În anul 2020, începând din martie experimentăm obligativitatea distanțării sociale. Înțeleg că suntem în plină pandemie, și molima SARS–CoV-2 se poate transmite de la om la om, dar asta presupune o distanțare fizică și nicidecum o distanțare socială. Avem nevoie de apropiere socială. Da, Biserica lui Christos a fost și este supusă unui test enorm. Ce faci când nu te poți apropia de membrii Bisericii lui Christos, păstrând distanța socială? Puțini slujitori ai Bisericii lui Christos au făcut ce a făcut păstorul John MacArthur, ca să dau numai un exemplu. S-a dus de unul singur (cu cei care trebuiau să înregistreze) la locul de închinare a Bisericii. Nu a chemat pe nimeni alții. După 2-3 duminici s-a umplut locul de închinare, fără să fie chemați. Avem aici declarația păstorului John după câteva întâlniri cu Biserica.

John MacArthur, Păstor-Învățător la Grace Community Church, Los Angeles, California, USA în data de 24 iulie 2020 a declarat următoarele: <<<Când oficialii guvernelor limitează prezența la biserică la un anumit număr, încearcă să impună o restricție care, în principiu, face imposibilă adunarea sfinților ca biserică. Când oficialii interzic cântarea în slujbele de închinare, încearcă să impună o restricție care, în principiu, face imposibil ca poporul lui Dumnezeu să asculte poruncile din Efeseni 5:19 (Vorbiți între voi cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești, și cântați și aduceți din toată inima laudă Domnului) și Coloseni 3:16 (Cuvântul lui Christos să locuiască din belșug în voi în toată înțelepciunea. Învățați-vă și sfătuiți-vă unii pe alții cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești, cântând lui Dumnezeu cu mulțumire în inima voastră).    
Când oficialii impun distanțarea, încearcă să impună o restricție care, în principiu, face imposibilă experiența comuniunii strânse între credincioși, care este poruncită în Romani 16:16, 1 Corinteni 16:20, 2 Corinteni 13:12 și 1 Tesaloniceni 5: 26 (Spuneți-vă sănătate unii altora cu o sărutare (îmbrățișare) sfântă). În toate aceste sfere, trebuie să ne supunem Domnului nostru ... Christos este singurul cap adevărat al Bisericii Sale și intenționăm să onorăm acel adevăr vital în toate adunările noastre. Din acest motiv proeminent, nu putem accepta și nu ne vom pleca față de restricțiile intruzive pe care oficialii guvernamentali doresc acum să le impună congregației noastre. Oferim acest răspuns fără resentimente și nu din inimi combative sau rebele (1 Timotei 2: 1–6: Vă îndemn, dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, pentru împărați și pentru toți cei ce sunt înălțați în dregătorii, ca să putem duce astfel o viață pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun și bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care voiește ca toți oamenii să fie mântuiți și să vină la cunoștința adevărului. Căci este un singur Dumnezeu și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Christos, care S-a dat pe Sine însuși ca preț de răscumpărare pentru toți;); și (1 Petru 2: 13–17: Fiți supuși oricărei stăpâniri omenești, pentru Domnul: atât împăratului, ca înalt stăpânitor, cât și dregătorilor, ca unii care sunt trimiși de el să pedepsească pe făcătorii de rele și să laude pe cei ce fac bine. Căci voia lui Dumnezeu este ca, făcând ce este bine, să astupați gura oamenilor neștiutori și proști.  Purtați-vă ca niște oameni slobozi, fără să faceți din slobozenia aceasta o haină a răutății, ci ca niște robi ai lui Dumnezeu. Cinstiți pe toți oamenii, iubiți pe frați; temeți-vă de Dumnezeu; dați cinste împăratului!), (fără resentimente, deci) ci cu o conștientizare îngrijorătoare că trebuie să răspundem Domnului Isus pentru administrarea pe care ne-a dat-o, noi, ca slujitori ai turmei Sale prețioase.

Funcționarilor guvernamentali, cu respect, le spunem împreună cu apostolii: “Judecați voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decât de Dumnezeu; (Fapte 4:19)  Iar răspunsul nostru hotărât la această întrebare este același cu cel al apostolilor: Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni! (Fapte 5:29)”.

Fără nici o ezitare, putem spune că au fost creștini autentici, puțini la număr care s-au numărat printre cei care au fost gata să asculte mai mult de Dumnezeu decât de oameni.

Am fost pe poziția de încheiere al acestui material, când am primit o veste de la revista virtuală „The Punching Bag Post” pe tema: „America sub atac”: „Coronavirus nu este ultimul agent patogen care va fi generat din solul chinezesc”, avertizează Gordon Chang, „Așa că trebuie să fim îngrijorați de faptul că următoarea boală este mai transmisibilă și mai mortală decât acest Coronavirus”. China își testează vaccinurile COVID în 16 țări, colectând ADN-ul clienților, dar interzice cercetătorilor străini accesul la ADN-ul cetățenilor chinezi. Un astfel de comportament „nu este în concordanță cu o țară care dorește să coopereze cu restul lumii”.


…pregătește-te să întâlnești pe Dumnezeul tău… (Amos 4:12)    

”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

 

 

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Meditatii crestine

Camera de sus - Cina Domnului cu ucenicii Săi

on 25 Martie 2024

 „Învățătorul îți zice: „Unde este odaia pentru oaspeți, în care să mănânc Paște...

Recenzia cărții Birul Cezarului și dreptul lui Dum...

on 23 Februarie 2024

Așa cum mi-am format obiceiul să-mi ridic poșta din căsuța poștală a casei în ju...

Semne ale vremurilor: Israel - „Never Again!”

on 21 Ianuarie 2024

La această rubrică de peste 20 de ani am scris și scriu ori de câte ori apar eve...

Înălțimile Golan și Ispitirea Domnului

on 21 Ianuarie 2024

„Au dat fiilor lui Gherşon dintre familiile leviţilor: din cealaltă jumătate a s...

Câmpul păstorilor din Betleem

on 21 Decembrie 2023

În ținutul acela, erau niște păstori care stăteau afară, în câmp, şi făceau de s...

Lansare de carte - BIRUL CEZARULUI și dreptul lui...

on 22 Noiembrie 2023

IntroducereStudiul de față este rezultatul dorinței de a clarifica această porun...

Orașe SUA

Vizita ambasadorului României în statele americane...

on 25 Martie 2024

Întâlniri cu comunitățile de români și întrevederi cu oficiali ai celor doua sta...

ISRAEL… Note de Drum (6)

on 24 Martie 2024

Ierusalim: Muntele Măslinilor, Grădina Ghetsimani, Pârâul Chedron, Cetatea, Via...

ISRAEL… Note de Drum (5)

on 23 Februarie 2024

Haifa – Marea Galileii Pornim la drum, de la Haifa, spre Marea Galileii. Caperna...

Lumina si culoare-interviu cu pictorul Timisoarei,...

on 23 Februarie 2024

“Arta te face mai bun, iti curata spiritul si te inalta spre divinitate…” ~ Seba...

ISRAEL… Note de Drum (4)

on 21 Ianuarie 2024

De la Ierusalim la Beer Sheeva și Muntele Carmel De la Ierusalim suntem pe drumu...

Părinții Americii - Alexandru Hamilton

on 21 Ianuarie 2024

“Nu ma astept niciodata la un lucru perfect de la un om imperfect.” ~ Alexandru...

Cultura

Sosirea Regilor României la Frasin

on 25 Martie 2024

În așteptarea minunilor, prințesă în regatul copilăriei Am pășit pe urmele regil...

Idolul politicos al Bisericii

on 25 Martie 2024

In ultimii 3 ani am gandit si interactionat pe marginea intrebarii despre cum a...

Limba de cultură, ethosul și înstrăinările

on 23 Februarie 2024

I. Destinul ultimului mohicanO temă fascinantă: jocurile copilului și ethosul tr...

Marmota pare simpatică dar nu ajută sufletul

on 23 Februarie 2024

Pana sa ajung in partea asta de lume nu am stiu de Ziua Marmotei. Stiam despre a...

Geniul : între mistică, legendă și victimele mitul...

on 21 Ianuarie 2024

Evocarea lui Mihai Eminescu la Ziua Culturii Naționale invită la numeroase itine...

Crize si binecuvantari

on 21 Ianuarie 2024

Crize si binecuvantari. Acestea sunt coordonatele reale ale vietii multora dintr...

Politica

Israel - în război de apărare pe trei fronturi

on 20 Octombrie 2023

O situație fără precedent, în Israel, când cel de-al 37-lea guvern era într-o pe...

Ținta FEM: Fără carne și lactate, mai puține haine...

on 24 August 2023

Semne ale vremurilor sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu corespondență...

Semne ale vremurilor din urmă – SEMNE în SOARE

on 28 Iulie 2023

Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu cores...

Inteligența Artificială folosită să predice, să re...

on 23 Iunie 2023

Semne ale vremurilor din urmă Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unic...

Semne ale vremurilor din urmă

on 23 Martie 2023

Am scris și altădată că nu vă voi prezenta vremuri din urmă ci SEMNE ale vremuri...

Votul tău este foarte important pentru America

on 27 Octombrie 2022

Suntem din nou în fața unor decizii care ne vor afecta pe noi și familiile noast...