"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel


Vechiul sens al cuvântului definește “woke” (trezire) ca fiind pur și simplu „trecutul simplu al trezirii”, a trezi. Într-un sens modern, sensul cuvântului s-a schimbat mult, iar în 2017, noul sens al cuvântului “woke” a fost adăugat oficial în dicționarul limbii engleze.

Descris de Merriam-Webster drept „în principal jargon american”, dicționarul definește cuvântul ca: „Conștient și atent la fapte și probleme importante (în special problemele de justiție rasială și socială)”. Mișcarea americană Black Lives Matter ar putea fi descrisă ca o mișcare “WOKE”, o mișcare care a creat daune materiale în valoare de miliarde de dolari prin demonstrațiile lor împotriva ‘injustiției americane față de minoritățile de culoare”.

În procesul de audiere pentru confirmarea noii judecătoare Ketanji Brown la Curtea Supremă a Statelor Unite, senatoarea americană Marsha Blackburn i-a cerut nominalizatei Curții Supreme să definească cuvântul „femeie”. „Nu pot…” a răspuns Jackson…

Pe data de 7 aprilie 2022, un grup de senatori majoritari democrați și câțiva republicani, au confirmat numirea judecătoarei Jackson la Curtea Supremă a Statelor Unite.

Trăim într-o lume care pare ireală, ruptă dintr-o filă de istorie în care anormalul a devenit normal și normalul a devenit aproape ilegal. În timp ce guvernele noastre și sistemele de justiție atât în Statele Unite cât și cele din Uniunea Europeană sunt preocupate de războiul din Ucraina, cetățenii acestor țări sunt supuși unor îndoctrinări  radicale atât din punct de vedere politic cât și social, cultural.

“Aleșii” noștri depun eforturi uriașe de a transforma societatea umană într-o lume orwelliană. Eric Arthur Blair, cunoscut sub numele de George Orwell, a fost un romancier, eseist, jurnalist și critic englez care a trăit între anii 1903 și 1950. Opera sa se caracterizează prin proză lucidă, critică socială, opoziție față de totalitarism și susținere a socialismului democratic. În 1944, Orwell a terminat cunoscuta nuvelă “Ferma animalelor”, o fabulă politică bazată pe povestea Revoluției din Rusia și a trădării acesteia de către Iosif Stalin. În carte, un grup de animale de curte se revoltă și își alungă stăpânii umani pe care apoi îi exploatează și înființează o societate egalitară a lor, a animalelor. În cele din urmă, liderii inteligenți și iubitori de putere ai animalelor, porcii, subminează această revoluție și formează o dictatură a cărei robie este și mai apăsătoare și mai lipsită de inimă decât cea a foștilor lor stăpâni umani. („Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decât altele.”).

În alte cuvinte, toți politicienii noștrii se luptă pentru o egalitatea socială, rasială, sexuală dar unii se cred mai egali decât alții.

Aici în Statele Unite, asistăm cu stupoare la promovarea a tot ce este rău și pervertit, începând de la copii de pe băncile grădinițelor, școlilor până la faimoasele universități cu nume vestite unde copiii, tinerii noștri sunt îndoctrinați sistematic … pe banii lor (un an universitar aici în State, costă între 3200 (pentru facultățile de stat) și 36,700 (pentru facultățile private), potrivit National Center for Education and Statistics; 2019-2020), că America este o țară care opresează minoritățile, că femeia nu este femeie și bărbatul nu este bărbat, depinde de simțămintele fiecăruia, faptul că exiști într-o cultură sau alta, în special dacă ești alb, ar trebui să îți fie rușine de tine, de existența ta, că dacă vorbești adevărul, trebuie să fii cenzurat și marginalizat.

Se încearcă din răsputeri îngrădirea exprimării libere prin cenzurarea a tot ceea ce înseamnă normal și adevăr. O mână de miliardari ai lumii încearcă să țină “în frâu” o mână de miliarde de oameni … ai lumii prin cenzurări drastice a exprimării libere (populația planetei se îndreaptă cu pași repezi spre 8 miliarde de locuitori).

Interesant, urăsc războiul, la fel ca majoritatea dintre noi. Nu știm exact ce se întâmplă în Ucraina. Dacă asculți fiecare parte, crezi că fiecare dintre ei au dreptate. E ca și cum o familie este pe calea divorțului, unde soțul și soția cred că amândoi au dreptate și copiii sunt cei care suferă cel mai mult. În cazul nostru, atât guvernul ucrainian cât și cel rus, cred că au dreptatea de partea lor, însă cetățenii de rând sunt cei care suferă. Mor oameni nevinovați și într-o parte și în alta. Nu vreau să fac “haz de necaz” dar dacă stăm să ne gândim, “noroc cu războiu din Ucraina, că aproape a dispărut virusul și măsurile guvernamentale draconice la care a fost supusă întreaga omenire”. Să fie oare aceasta parte din cultura “Woke”? Toate guvernele noastre care promovează această cultură “woke”, sunt de partea … Ucrainiei … ceva nu este în regulă în lume.

Cultura “WOKE” este o mișcare de a denatura tot ce este natural și firesc. Așadar, termenul de femeie ar putea foarte bine fi definit, în afară de trasăturile biologice și prin cuvântul MAMĂ. Judecătoarea Brown ar putea fi răspunsul concentrat a tot ceea ce se întâmplă în Ameirca sau în lumea occidentală. Trăsăturile feței acestei doamne distinse, când i-a fost adresată această întrebare simplă la care și un copil putea să răspundă și care în afară de faptul că este femeie de culoare și că nu a prea avut multe calificative în record, ar putea să fie răspunsul societății în care trăim.  

Se spune că o femeie a fost întrebată de către o funcționară la unul dintre serviciile guvernamentale unde trebuiau trecute printre altele și ocupația individului:

“Cu ce te ocupi?” întrebă funcţionara.

Femeia a răspuns fără ezitare: „Sunt Asociat de Cercetare în Domeniul Dezvoltării Copilului și al Relațiilor Umane”.

Funcționara făcu o pauză și ridică privirea de parcă nu auzise bine. Femeia a repetat titlul încet, din nou și s-a uitat cu mirare în timp ce „ocupația ei de muncă” era scrisă cu cerneală neagră pe chestionarul oficial.

„Aș putea să întreb”, a spus funcționara „ce faci în domeniul tău, cu ce te ocupi?”

Femeia a răspuns: „Am un program continuu de cercetare, în laborator și pe teren. Lucrez pentru Masterul meu și am deja patru credite (toate fiice). Bineînțeles, ocupația nu este una dintre cele mai solicitate din științele umaniste și lucrez de acasă, adesea 14 ore pe zi. Dar slujba este mai provocatoare decât majoritatea carierelor obișnuite, iar recompensele sunt mai mult o satisfacție decât doar banii.”

În vocea funcționarei se simțea o notă din ce în ce mai mare de respect în timp ce completa formularul, se ridică și o conduse personal pe femeie afară din sală.

Femeia a reflectat în timp ce intra cu mașina pe aleea casei susținută de noua carieră plină de farmec, a fost întâmpinată de asistenții ei de laborator – cu vârste de 13, 7 și 3 ani. La etaj se putea auzi noul model experimental (un model de 6 luni), în programul de dezvoltare a copilului, testând un nou model vocal. “M-am simțit triumfătoare! Am învins bătălia birocrației și a intrat în evidențele oficiale ca cineva mai distins și mai indispensabil omenirii decât o altă mamă”.

 

 

Diverse

Mesajul de Paști al Președintelui TRUMP

on 16 Aprilie 2020

10 aprilie 2020 ora 12:09 PM (ora locală)PREȘEDINTELE:„Vă mulțumesc foarte mult...

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020

on 02 Aprilie 2020

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, ca...

CRIZA COVID-19 - Prelungirea VIZEI DE ȘEDERE ÎN SU...

on 19 Martie 2020

Toți cei interesați puteți accesa acest site unde veți găsi formularul și instru...

Permisul de conducere international

on 19 Martie 2020

Tipul de permis de conducere care se poate folosi în România dacă conducătorul a...

Pensionari români scutiți de impozit

on 18 Martie 2020

La primul forum media organizat de publicația RomanianTimes, sâmbătă 8 februarie...

O transformare tăcută dar puternică a SUA cu efect...

on 18 Martie 2020

Când președintele Statelor Unite Donald J. Trump amintește realizările de la pre...

Meditatii crestine

Promisiuni, împliniri și mărturii

on 23 Martie 2023

“După ce voi învia, voi merge înaintea voastră... “ (Matei 26:32)“și dacă Duhul...

Semne ale vremurilor din urmă

on 23 Februarie 2023

La rubrica Escatologie, revelând semne ale vremurilor din urmă vă prezint trei g...

Semne ale vremurilor din urmă

on 26 Ianuarie 2023

Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu cores...

Sfințenia lui Dumnezeu și păcătoșenia omului

on 26 Ianuarie 2023

In anul mortii imparatului Ozia, am vazut pe Domnul sezand pe un scaun de domnie...

Așteptări și ofertări de la noul Împărat al iudeil...

on 19 Decembrie 2022

După ce S-a născut* Isus în Betleemul din Iudeea, în zilele împăratului Irod, ia...

Severitatea (Mânia) sau Sensibilitatea (Bunătatea)...

on 22 Noiembrie 2022

„Uită-te deci la bunătatea și la severitatea lui Dumnezeu: El este sever cu cei...

Orașe SUA

“Duşi cu trenul” - unde am fost şi unde am ajuns -...

on 23 Martie 2023

Anul 2023 a adus Americii o serie de schimbări majore pe care societatea o simte...

Paradisul, putin mai aproape ...

on 23 Martie 2023

„A cunoaşte. A iubiÎnc-o dată, iar şi iarăa cunoaşte-nseamnă iarnăa iubi e primă...

D’ale lui Caragiale…

on 23 Februarie 2023

Daca luna ianuarie este luna lui Eminescu, in februarie ne amintim cu un suras p...

Bolnavă de dor

on 22 Februarie 2023

Sunt bolnavă de dor, dorul în toate formele lui. Sunt capabilă să simt dorul ca...

La multi ani!

on 25 Ianuarie 2023

Sarbatorim in fiecare an, Anul Nou… o promisiune, o speranta care se realizeaza...

O, ce veste minunata!

on 18 Decembrie 2022

“O, ce veste minunată! În Betleem ni s-arată Astăzi s-a născut Cel făr’ de-ncepu...

Politica

Semne ale vremurilor din urmă

on 23 Martie 2023

Am scris și altădată că nu vă voi prezenta vremuri din urmă ci SEMNE ale vremuri...

Votul tău este foarte important pentru America

on 27 Octombrie 2022

Suntem din nou în fața unor decizii care ne vor afecta pe noi și familiile noast...

Schimbările climatice privite escatologic

on 27 Septembrie 2022

Sunt peste 15 ani de când, la această rubrică, în lumina Sfintelor Scripturi am...

A Patra Revoluție Industrială va încerca să schimb...

on 27 Iunie 2022

Continuăm cu impactul celei de-a Patra Revoluții Industriale (4IR) în viața fiec...

Cultura WOKE

on 17 Aprilie 2022

Vechiul sens al cuvântului definește “woke” (trezire) ca fiind pur și simplu „tr...

China pregătește calea Armaghedonului

on 25 Decembrie 2021

Suntem la încheierea unu alt an cu mari încercări și provocări pe plan spiritual...

Cultura

Rănile vechi și Centenarul Monica Lovinescu

on 23 Martie 2023

Moto:La 15 ani de la plecarea Monicăi LovinescuAdevăratul curaj este cel fără s...

LEMNE PENTRU FOC

on 23 Martie 2023

Un om batran mi-a zis odata „Nu blestema intunericul, mai bine aprinde o lumanar...

Tranșeea plină de cărți

on 23 Februarie 2023

Tinerii din zilele noastre sunt nu doar fragili, ci și foarte descumpăniți. Până...

Curajul de a cere un lucru bun

on 23 Februarie 2023

Îți aduci aminte de cele cinci fiice ale lui Ţelofhad? Mahla, Noa, Hogla, Milca...

Singurătatea istorică a pacifistului din Estul săl...

on 26 Ianuarie 2023

1. Sindromul Abatorul UcrainaUnii analiști se întreabă, azi, - retoric și strate...

Sistemul a crăpat și scârție

on 26 Ianuarie 2023

In timp ce impachetam ultimele clipe ale anului 2022 probabil multi dintre noi n...