"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

RePatriot a dat startul înscrierilor la cea de-a doua ediție a Summit-ului dedicat cooperării dintre oamenii de afaceri români din Diaspora și din Țară.
Obiectivele majore ale acestui eveniment sunt fructificarea oportunităților de investiții oferite de România în acest moment, facilitarea dialogului dintre cele două grupuri de investitori și lansarea de parteneriate strategice și de noi afaceri.

Ministerul Educației Naționale, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni au aprobat, prin ordin comun, metodologiile ce reglementează procedurile de școlarizare a românilor de pretutindeni în învățământul preuniversitar și superior de stat din România în anul de învățământ 2017 - 2018.

În raport cu anul precedent, metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni în învățământul superior de stat din România introduce câteva elemente de noutate prin care se urmărește facilitarea accesului la studii.

Ce este Rugaciunea? Rugaciunea este o intrare a omului in legatura cu Dumnezeu cel viu, care este peste tot, si care lucreaza ne-ncetat la mantuirea noastra. Este vorbirea sufletului cu Dumnezeu, strigatul omului dupa ajutorul harului divin, lupta pentru dobandirea iertarii pacatelor, cerere pentru dobandirea mantuirii, cantecul multumirii si maririi lui Dumnezeu.   

Joi, 15 iunie a.c., a fost lansat în dezbaterea publică proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991.


În comunicatul de presă emis de Ministerul Justiţiei se arată faptul că:

Proiectul de lege supus dezbaterii reglementează de o manieră detaliată condițiile de fond și procedurale privind dobândirea cetățeniei de către minori. Astfel, proiectul aduce clarificări în ceea ce privește dobândirea cetățeniei române de către copilul născut din părinți cetățeni străini sau fără cetățenie, - inclusiv în cazul în care numai unul dintre părinții solicită acordarea cetăţeniei române. Astfel, minorul dobândește cetăţenia română la cererea părinților săi, odată cu aceștia; cererea va fi depusă odată cu cererea părinților de acordare a cetățeniei române. Așadar, şi pentru minor devine obligatorie parcurgerea procedurii odată cu cererea părinților de acordare a cetățeniei române întemeiată pe prevederile art. 8.

Chicago, 31 Martie-1 Aprilie, 2017

 

In zilele de vineri si sambata, 31 martie si 1 aprilie a.c., recent infiintata organizatie romano-americana interconfesionala: „Coalitia pentru Familie, Credinta si Viata a Romanilor din America” a organizat intr-un cadru mai restrans Conferinta Coalitiei pentru Familie, Credinta si Viata a Romanilor din America, avand ca scop primordial informarea celor prezenti, extinderea si promovarea activitatii organizatiei „Coalitia pentru Familie din Romania in diaspora romana din America.

Want to get involved with Firm Foundations Romania? While not everyone has the opportunity or time to come volunteer, there are other ways to help. Our projects run successfully by people giving and donating much needed items and supplies. Currently our most needed items are:

A fost atunci... o data, in vremea lui Nisan,

Se îmbrăcau migdalii si toți cireși-n floare.

In drum către Emaus, sub cerul de mărgean,

Umblam deșert ca râul ce nu ajunge-n mare.

Scriitori, pictori, sculptori, actori şi muzicieni s-au reunit la Stan Mansion, la sfârşitul lunii februarie, în cadrul unui eveniment cultural intitulat Primavară artistică românescă la Chicago. Prilejul acestui eveniment l-a constituit lansarea volumelor de poezie „Selfie Altruist”, de Alina Celia Cumpan, din Chicago şi „Testament – Anthology of Romanian Verse“, de Daniel Ioniţă, din Australia.

Atmosferă incendiară luna trecută pe Sears Arena, unde, sportivii Cătălin Moroşanu şi Benny Adegbuyi au reuşit două victorii, româneşti, spectaculoase, în cadrul galei de kickboxing Glory 38 Chicago.

Moroşanu a învins prin K.O. pe americanul de culoare Maurice Green, iar Benny Adegbuyi a învins la puncte, după o rundă suplimentară, pe brazilianul Anderson Silva.

Legendele populare spun ca Martisorul ar fi fost tors de Baba Dochia. El semnifica venirea primaverii, reinvierea naturii si trecerea dintre anotimpuri. Cele doua fire impletite, alb si rosu, reprezinta unitatea contrariilor: vara-iarna, caldura - frig, fertilitate-sterilitate. Rosu inseamna de asemenea dragoste iar albul puritate. Este interesant de mentionat ca la geto-daci anul calendaristic incepea la 1 Martie. Calendarul lor popular avea doua anotimpuri: vara si iarna. Martisorul era un fel de talisman menit sa poarte noroc si era oferit de Anul Nou alaturi de urari de bine, sanatate si prosperitate.