"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Pe data de 13 februarie 2016, am participat și eu pentru prima dată la un moment istoric al comunității române din Statele Unite: Protestul Pro-Familia Bodnariu de la San Francisco. Acesta a fost organizat de Alin Bob, pastorul bisericii Emanuel din Sacramento în colaborare cu Pastor Cristian Ionescu, purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu. Au participat mii de oameni. După părerea mea, în jur de 3000 de suflete. Oficial, s-au înmânat formulare cu liste pe care oamenii le-au semnat, dar au fost mulți la care nu au ajuns aceste formulare, în plus au fost și mulți copii care au participat și ei împreună cu părinții lor la protest.

Oameni cu sute de placarde Pro-Familia Bodnariu au împânzit strada și intersecția din fața Consulatului Norvegian din San Francisco. Oamenilor care treceau pe stradă li se înmânau broșuri cu informații despre protest. Polițiștii din San Francisco au fost uimiți de organizația impecabilă de care au dat dovadă participanții la protest.

A fost o zi frumoasă, senină și însorită. Protestul a început pe la ora 9:30 am, dar oamenii au început să vină mai repede. Fanfara din Portland împreună cu trompetiști din alte biserici a făcut ca prezența la protest să fie auzită pe o distanță destul de mare. Sunetele fanfarei care a început cu cântarea “Dumezeu e tăria mea” se loveau cu un ecou puternic de zidurile zgârie norilor din apropiere. Biroul Consulatului Norvegian este undeva la un etaj într-o clădire impunătoare din centrul orașului. În fața acestei clădiri erau cei mai mulți protestatari. Erau foarte mulți și pe partea opusă a străzii. Cred că angajații consulatului erau plecați în weekend. Nici un lucrător din clădire, din partea Norvegiei, nu s-a arătat la protest. Probabil că au urmărit în direct protestul transmis de CredoTV.

Din Portland au participat sute de persone. S-au înregistrat oficial în jur de 350 de persoane, dar au fost mult mai mulți Portlăndeni. Au luat cuvântul mai multe persoane din diferite comunități, diferite orașe și denominațiuni diferite, iar de la Portland au avut un cuvânt scurt Pastor Vasile Cînpean și Pastor Beniamin Zăgrean. Toate mesajele au avut un efect puternic asupra mulțimii și sperăm ca acestea să fie auzite și de guvernul Norvegian pentru ca aceștia să reîntregească familia Bodnariu și celelalte familii de români, norvegieni și alte naționalități și să desființeze sau să reorganizeze acest sistem diabolic al Protecției Copilului din Norvegia numit Barnevernet.

După protestul pașnic, mulțimea s-a încolonat într-un marș de protest de vreo două mile (cam 3 km), din fața Consulatului Norvegian până la clădirea Pier 39. Circulația a fost coordonată și oprită de către poliția din San Francisco. Coloana de protestatari a trecut printr-o zonă în care sunt foarte mulți turiști care vin în San Francisco. Sute, dacă nu chiar mii de persoane au văzut protestul pașnic al românilor din San Francisco. Multe persoane nu au știut despre ce este vorba și i-au întrebat pe participanții la protest. A fost un efort comun care a avut un impact puternic.

Barnevernet a folosit și folosește tactici și multe “motive fabricate” pentru a despărți foarte mulți copii de părinți. Exemplele sunt foarte multe și greu de imaginat. Ca părinte, nu pot să îmi imaginez aceste atrocități care se întâmplă în această țară. Mă gândesc că persoanele care smulg copii, chiar sugari, din brațele părinților și lucrează pentru această organizație “independentă” așa zis “foarte civilizată”, sunt doar niște zombii spirituali, lipsiți de suflet și de simțuri umane.

Când îmi îmbrățișez copiii, simt în piept o putere și o energie pe care numai un părinte poate să o cunoască. Această legătură spirituală se numește DRAGOSTE și ea poate să fie simțită doar de un părinte pentru copii săi, nimeni și nimic în lume nu poate să înlocuiască această legătură.

Potrivit uneia din declarațiile domnului Deputat Mircea Lubanovici, care a făcut parte din Comisia Parlamentară care s-a deplasat recent în Norvegia pentru a afla mai multe amănunte despre familia Bodnariu și alte familii române care trec prin aceeași situație, aceștia au discutat multe lucruri cu autoritățile norvegiene, dar nu s-a amintit nimic despre DRAGOSTE. Vorba lui Gheorghe Gheorghiu “Dar unde dragoste nu e, nimic nu e/ Nici soare nu’i, nici viață nu’i …”.

Comunitățile de români de pretutindeni sunt chemate să se roage în continuare pentru această familie și pentru toate familiile care trec prin astfel de încercări. Protestele sunt doar o parte dintr-o luptă spirituală imensă în care suntem implicați mai mult sau mai puțin. Noi putem doar să sunăm din trompete, la propiu și la figurat, ca și poporul Israel când înconjura cetatea Ierihonului, o cetate întărită și puternică și care părea indestructibilă. Singuri suntem slabi, dar cu Dumnezeu și toți împreună suntem o forță de care demonilor le este frică.