"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Pe data de 3 iunie 2016, comunitatea română din întreaga lume a sărbătorit, ca un întreg, victoria pe care familia Bodnariu a obținut-o în fața instanței norveginene: toți cei 5 copii trebuie să se întoarcă acasă. A fost decizia tribunalului norvegian. A fost o victorie a noastră, a tuturor românilor, dar mai presus de tot, a fost of victorie a Lui Dumnezeu împotriva duhurilor răutății din această țară nordică. A fost răspunsul rugăciunilor a sutelor de mii de români și alte națiuni care s-au rugat și au mijlocit pentru această cauză. A fost o victorie a tuturor credincioșilor Lui Dumnezeu, indiferent de confesiunea religioasă. Cam așa răspunde Dumnzeu rugăciunilor celor care Îl strigă. A fost și răspunsul atâtor perosane care au ieșit “în stradă” pentru a-și arăta solidaritatea față de această familie, care după standardele noastre, a fost și este o familie model.

 

Sunt sigur că nu a fost un lucru ușor pentru Barnevenet și pentru guvernul norvegian. O înfrângere ca aceasta nu este ușpr de trecut cu vederea. Noi știm bine de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare dar și soluția pentru aceasta. Ne întrebăm adesea de ce trecem prin necazuri și prin încercări. Răspunsul este simplu: “De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

În timp ce noi atribuim această victorie în întregime Lui Dumnezeu, din punct de vedere omenesc, cam acestea sunt cauzele din care autoritățile protecției copilului din Norvegia au cedat:  
- din cauza presiunilor maselor, a populației, a clasei politice care s-a implicat la nivel de țară, la nivel european;
- din cauza presiunilor legale care printr-o petiție semnată de 100 de avocați, profesori universitari din întreaga lume și membrii din Parlamentul European, a fost înmânată primului ministru norvegian, cerându-i acestuia să intervină în cazul familiei Bodnariu.
- din cauza presiunilor mass-mediei. Multe publicații din România și de peste hotare, inclusiv Romanian Times au fost alături de această familie din noiembrie, de când a început calvarul acestei familii
- din cauza presiuniilor mediilor de socializare cum ar fi Facebook, care au avut un aport deosebit de informare și mobilizare a comunității.

Bineînțeles, lista poate continua, dar noi credem că fiecare dintre noi am avut un aport în unitate, prin rugăciunile noastre, prin jertfele noastre, prin gândurile noastre la această victorie fără precedent în comunitatea românească.

“Dumnezeul nostru este un Dumnezeu care ascultă strigătele copiilor Săi! Fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze din belșug pentru toată dragostea, rugăciunile, sprijinul, sacrificiul, lacrimile vărsate, nopți nedormite, zilele de post pentru familia noastră! Toți cei 5 copii urmează să se întoarcă acasă cu părinții lor! Suntem victorioși în numele puternic a Lui Isus Hristos. Întunericul a fost încă o dată învins și dat de rușine! Sunt o mulțime de alte familii care trec încă prin acest coșmar, așa că rugăciunile noastre continuă. Dumnezeul nostru este Dumnezeul lor acum, și mulți dintre ei cred că El va asculta rugăciunile lor, de asemenea! A Lui să fie toată gloria! Vă mulțumim din nou pentru toate rugăciunile și suportul dumneavoastră”. Cristina și familia Bodnariu