"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Ori de câte ori am avut ocazia v-am prezentat informaţii referitoare la evoluţia cipului sau mai clar, identificatorul pe bază de frecvenţa radio. (RFID = Radio Frequency Identificator Device), ca instrument de identificare a obiectelor, animalelor şi persoanelor. Urmăresc săptămânal evoluţia tehnicii RFID, interesându-mă nu atât de tehnica implantării cipului, ci mai mult tehnica aplicării cipului. Bătrânul Ioan, apostolul, exilat pe insula Patmos în descoperirea pe care a avut-o cu privire la vremurile din urmă a scris că semnul de identificare ce va fi elaborat de fiară va fi aplicat PE mână sau PE frunte. Fiarei care se ridica din pământ i s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească, şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn PE mâna dreaptă sau PE frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei. Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şaizeci şi şase. (Apocalipsa 13.15-18).

În capitolul următor din Apocalipsa găsim că un al treilea înger i-a zis lui Ioan: „Dacă se închină cineva fiarei şi icoanei ei, şi primeşte semnul ei PE frunte sau PE mână, va bea şi el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; şi va fi chinuit în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei, şi oricine primeşte semnul numelui ei!” (Apoc. 14:9-11).


Deşi mulţi mesageri ai vremurilor din urma
, astăzi, apasă pedala atenţionării implantării cipului, vreau să vă informez şi să vă atenţionez, că deşi se aplică acelaşi principiu al cipului implantat, comunicarea informaţiilor, la distanţă prin sistemul de frecvenţa radio, aplicarea cipului pe pielea umană, mai specific pa mână sau pe frunte este o descoperire ştiinţifică folosită de Mire să-şi pregătească Mireasa pentru Marea Intalnire. Cine citeşte să înţeleagă!


L
a începutul anului 2011, AgerPress, în 22 februarie 2011 a publicat un articol despre compania japoneză Nippon Telegraph and Telegram Corp. Communications Science Laboratories, care a pus în circulaţie un cip aplicat pe mână, care monitorizează mişcările purtătorului. Dispozitivul, arată ca un ceas mic de mână, are cameră de înregistrat, microfon şi poate măsura orice mişcare făcută de purtător, trimite informaţia la un computer ce colectează datele. Funcţie de informaţiile transmise se pot înregistra activităţile persoanei purtător al cipului.


Pacienţilor cu un mare pericol al bolilor de inimă, cu ajutorul cipului,
li se monitorizează mişcările inimii fiind mult mai uşoară comunicarea în caz de intervenţia medicului înainte de a se produce un atac de cord.


În acelaşi an, la câteva luni diferenţă, o descoperire similară a fost lansat
ă în America prin UI (University of Illinois). În prima jumătate a lunii noiembrie 2011 am primit revista lunară a companiei IFM Effector din care am tradus în editia din noiembrie 2012 informaţii despre tatuajul electronic.


La începutul lunii februarie 2012 am primit revista Product Design and Development, pddnet.com cu următoarele informaţii:


TatUU electronic de monitorizarea creierului, inimii şi muşchilor


Plecând de la ideia că ţesutul uman este moale şi flexibil profesorul Yonggang Huang de la Northwestern University explică descoperirea calităţilor electronice ale pielii şi aplicaţiile ei, sau ceia ce ei au numit: Epidermal Electronic System (EES). Vezi următorul video clip pentru detalii: http://www.nsf.gov/news/news_videos.jsp?cntn_id=121343&media_id=70973


S-au pus împeună firişoare de siliciu, flexibile, care arată ca o napolitană, şi care aşezate pe piele se mişcă concomitent cu muşcii pielii. Cu sprijinul de la National Science Foundation (NSF), este în curs de cercetare şi punere în aplicare a componentelor electronice elastice. Inovaţia se bazează pe ani de colaborare între John Rogers de la
University of Illinois Urbana-Champaign şi inginerul Yonggang Huang de la Northweatern University, care în parteneriat cu Rogers au fabricat circuite electronice flexibile pentru senzori de la camere emisferice şi alte dispozitive care solicită forme complexe şi elastice. Aceste circuite sunt capabile să monitorizeze şi să livreze impulsuri electrice în ţesutul viu. Circuitele electronice elastice sunt realizate din structuri mici de siliciu ondulate care conţin circuite care sunt mai subţiri decât un fir de păr uman, se îndoaie şi se întind o dată cu pielea corpului. "Aşa cum pielea se mişcă şi se deformează, circuitul poate urma aceste deformări într-un mod complet neinvaziv,", spune Rogers. El speră ca aceste circuite electronice elastice, să deschidă o uşă la o întreagă gamă de ceea ce el numeşte dispozitive medicale "bio-integrate”.


Spre exemplu s-a experimentat ceea ce Rogers numeşte, un "ciorap electronic" – un circuit electronic elastic înfăşurat în jurul unui model de o inimă de iepure ca un ciorap. "Este proiectat pentru a găzdui orice mişcare a inimii, dar în acelaşi timp, menţine circuitul electronic activ în contact cu ţesutul", explică Rogers.


Folosind modele animale, Rogers a dezvoltat o versiune de şosete, care pot injecta curent in tesutul cardiac pentru a detecta şi a opri anumite forme de aritmie.

Prototipuri ale circuitelor sunt testate, şi pot detecta mişcări musculare, activitatea inimii şi undele cerebrale doar prin aplicarea pe piele a unor tatuaje.

Este uşor de înţeles cum aceste tatuaje, vor deveni semne pe mână şi pe frunte, cu posibilitatea de a transmite date personale ale informatorului ca să i se aprobe instantaneu posibilitatea de cumpăra şi vinde produse.


SOLUŢII DE A TRECE PRIN CRIZĂ


Toată lumea, bogaţi sau săraci sunt în căutarea unei soluţii convenabile de supravieţuire în faţa nenorocirii produse de criza economică-politică mondială. Pentru creştinul autentic soluţia e clară, în lumea plină de necazuri soluţia este dată de Domnul Isus: ”Îndrăzniţi, că Eu am biruit lumea”. Să fie asta valabil numai din punct de vedere spiritual? Nu cred. Rezolvă situaţia? Deinde care este de fapt situaţia. Ce este clar, în orice cirumstanţe adverse, avem nevoie de a ne opri, a constata unde ne aflăm, a ne vedea oportunităţile şi a acţiona în limitele resurselor avute.


În ultimii ani
, în timpul crizei economice de după 2000 încoace, s-a descoperit ştiinţific că există o connecţie între practicile religioase şi scăderea stresului, a presiunii arteriale şi a îmbunătăţirii abilităţii de a trece prin durerile fizice şi psihice, prin situaţii de criză financiară.


A apărut un nou domeniu al ştiinţei numită tehnologia neurologică,
sau neurotehnologie, care se ocupă de studiul relaţiei care există între creierul uman şi fenomenul religios şi spiritual. Se studiază componenta umană de recepţie a mesajelor spirituale. Astfel, s-a constat că există schimbări fizice care se produc în creier în timpul rugăciunii şi ale meditaţiei. Există patru părţi distincte ale creierului care suferă schimbări în timpul rugăciunii şi ale altor activităţi spirituale.


Poate ştiinţa
secolului XXI să explice efectele pozitive ale rugăciunii? Care este minimul necesar zilnic pentru o persoană ca rugăciunea să-şi facă efectul asupra creierului uman? Poate rugăciunea să întărească creierul uman şi să prevină bolile mintale? Ce benefecii fizice, mintale şi emoţionale ne oferă rugăciunea?


Pe parcursul a cel puţin două ediţii ale rubricii prezente voi prezenta unele din răspunsuri la întrebările de mai sus. Am primit materialul de mai jos fiind abonat la revista virtuală newsmax l-am tradus şi adaptat în limba română şi vi-l prezint în premieră mai jos.


Consolidarea creierului prin puterea rugăciunii


De la fondarea sa, Statele Unite ale Americii
a fost format dintr-un popor profund religios. Rugăciunea, în special, a fost şi într-o oarecare măsură este o parte integrantă a culturii americane. Este experimentat că rugăciunea ne ajută să trecem prin multe încercări şi necazuri cu care ne confruntăm, oferind o sursă de confort şi un fundament pentru speranţă, precum şi îmbunătăţirea atitudinii noastre şi bunăstării noastră emoţionale. În ultimii ani, studiile au arătat că există, de asemenea, o legătură între practica religioasă şi depresie, scăderea tensiunii arteriale, capacitatea de a face faţă problemelor financiare şi suportarea unor dureri, în general o îmbunătăţire a sănătăţii şi o viaţă mai lungă. Mai puţin este înţeles, totuşi, cum conferă rugăciunea beneficii de sănătate. De exemplu, cum rugăciunea şi alte forme de activitate religioasă afectează creierul?


Pentru a răspunde la această întrebare, prezint raportul medicului Andrew Newberg, MD, care a studiat impactul practicii religioase şi de meditaţie asupra creierului uman în ultimii 17 de ani.


Fiinţa umană la modul general este afectată de

practica religioasă


Dr. Newberg este unul dintre fondatorii ştiinţei de neurote
hnologie, care se ocupă de studiul relaţiei dintre creier şi fenomenele religioase şi spirituale. Domeniile lui de cercetare a inclus studierea şi scanarea creierului a mai mult de 150 de persoane pentru a observa mai multe modificări care au loc în cursul diferitelor tipuri de practici religioase şi meditaţie. Cercetarea în domeniu descrie modul în care experienţele umane se raportează la sentimentele noastre, gândurile, şi comportamentul faţă de ceilalţi. În studiile sale, Dr. Newberg caută nu numai să înţeleagă ceea ce se întâmplă în creier atunci când ne angajăm în activităţi religioase, precum şi impactul avut asupra sănătăţii noastre, calitatea vieţii, şi a relaţiilor. El nu încearcă să evalueze sau discute convingerile religioase sau conceptul de credinţă. De fapt, Dr. Newberg a identificat credinţa în concepţiile religioase ca fiind modul cel mai puternic de a menţine un creier sănătos. Credinţele şi activităţile religioase pot avea un impact profund asupra noastră, a minţii şi a corpului, în general, prin reducerea stresului, îmbunătăţirea rezistenţei la boli mintale şi consolidarea funcţiilor mintale, şi ajutându-ne să trăim mai mult. "Nu este doar o parte a creierului sau al organismului ca fiind un centru destinat, religios", spune el. "În schimb," întreaga fiinţă umnaă", pare a fi foarte profund afectată de idei şi practici religioase." Studiile lui Newberg pe diferite părţi ale creierului sunt afectate în mod diferit de rugăciune şi de alte ritualuri religioase şi ceremonii.


Cum E POSIBIL CA rugăciunea afecteze creierul?


Deşi creierul are mai multe componente, studiile dr. Newberg arată că anumite domenii sunt distinct afectate de rugăciune şi de alte experienţe religioase. Rezultatul general este că activităţile religioase produc o îmbunătăţire a funcţiei creierului, o bunăstare, precum şi o creştere a capacităţii de compasiune a persoanei.


Diagrama "Regiuni ale creierului", ilustrează componentele-cheie ale creierului care sunt influenţate de rugăciune.

1. Lobul frontal / 2. Cerebelul anterior / 3. Lobul parietal / 4. Cerebelul cortex / 5. Hippocampusul / 6. Amigdală / 7. Hipotalamusul / 8. Septum

1. Lobul frontal este activat prin rugăciune şi atenţie concentrată. Activităţile care angajează acest domeniu ne protejează viaţa să nu se deterioreze la nivel mintal.

2. Cerebelul anterior este activat atunci când simţim compasiune, când suntem conştientienţi de sentimentele altor oameni, şi simţim cu ei.

3. Lobii parietali sunt scoşi din activitate în timpul activităţilor profund religioase, cum ar fi cântând imnuri la servicii religioasse, făcându-ne să simţim o legătură cu Dumnezeu şi cu alte persoane.

4-8. Sistemul de comunicare, regiune a creierului primitiv sau "reptilian", este scos din activitate prin rugăciunea, ne linşteşte şi reduce stresul. Această regiune include amigdala, hipocampusul, hipotalamusului, septumul şi crebelul cortex. Sistemul de comunicare este asociat cu furie, vinovăţie, anxietate, depresie, frică, resentimentele şi pesimism.


Lobul frontal
(1), situat chiar în spatele frunţii, este activat atunci când ne concentrăm atenţia, planurile, raţiunea, cititul sau vorbitul, în mişcările voluntare. Această zonă se micşorează odată cu vârsta, iar deteriorarea acesteia este asociată cu pierderea memoriei şi în general a funcţionării globale mentale. Deteriorarea mai mare a lobilor frontali este asociată cu demenţa. Rugăciunea, dacă este făcută zilnic, constatat pentru o anumită perioadă de timp, şi făcută în mod regulat, ar putea încetini declinul legate de vârstă, din lobul frontal. Aş numi această parte ca fiind mintea umană.


Cerebelul anterior
(2), chiar în spatele lobului frontal, este activat atunci când suntem conştienţi de alţii şi simpatizăm cu ei, atunci când ne dăm seama cum se simt, atunci când simţim compasiune pentru alte persoane. Rugăciunea creşte activitatea acestui domeniu, care este considerată a fi o parte a creierului, cel mai clar distinctă a fiinţei umane faţă de animale. Dr. Newberg o numeşte "inima neurologică." Aş numi această parte a creierului ca fiind inima, suflarea de viaţă a omului.


Lobii parietali
(3), mai sus şi uşor în spatele urechilor, sunt activaţi atunci când avem un sentiment faţă de noi înşine, fiind ceva aparte de alte lucruri din lume. Activitatea în acest domeniu scade în timpul experienţelor religioase; sentimentul nostru de sine, de fapt se diminuează, ca să permită un sentiment de a fi mai "în conecţie" cu Dumnezeu, şi alţi membri ai congregaţiei, sau în general al universului. Aş numi această parte a creieirului ca fiind eul fiinţei umane.


Sistemul
de comunicare este alcătuit din mai multe componente situate la partea de sus a coloanei vertebrale, aceasta este numit uneori "reptilian" sau o parte primitivă a creierului, deoarece reptile, păsări, peşte, şi toate mamiferele au acest tip de sistem de creier. Sistemul de comunicare este cea mai veche descoperire şi cea mai accidentată parte a creierului, concepute pentru a lupta pentru supravieţuire în medii dure, primitive, care au existat mult timp înainte de a trăi în tipul de societate care le avem astăzi. Ea devine activat atunci când experimentăm mânie, resentimente, şi alte emoţii distructive sau pesimism. Rugăciunea poate preveni emoţii negative în sistemul de comunicare prin deactivare, şi poate ajuta la experimentarea unor emoţii pozitive.


Care este minimul necesar zilnic pentru o persoană că rugăciunea să-şi facă efectul asupra creierului uman?
– răspunsul în ediţia următoare (Va urma)