"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Cu prilejul aniversării unui an de la inaugurarea “celui mai iubit din popor”

Luna aceasta se împlinește un an de la instaurarea președintelui american Joe Biden la cârma celei mai puternice țări din lume. Acesta a fost ales de către “peste 80 de milioane de americani” din cei 329.5 milioane (anul 2020), acestea având cele mai multe voturi din istoria Americii după ce acesta a condus o campanie electorală din umbră și a apărut în fața publicului de foarte puține ori.

Candidatul democrat a stat mai mult ascuns prin beciuri obscure lăsând presa și media socială să îi manipuleze campania electorală. Ba chiar a și recunoscut că “au pus la punct cea mai frauduloasă campanie de votare din istoria Americii”. Declarația a fost făcută chiar de candidatul de atunci, Joe Biden înregistrată video.

Forțele obscure ale democraților americani parcă au căutat “cu lumânare”, un manechin incompetent senil pe care l-au ținut în dulapul din pivniță pe tot timpul campaniei electorale ca să poată să-l manevreze din umbră ca pe o marionetă. După un an de zile, America chiar că ajuns de râsul lumii. Bătaia de joc continuă, până chiar și mass media care l-au susținut până acum, încep să îndoiască de senilitatea acestui individ.

Cu ce se poate mândri președintele American în primul an de când a fost ales la cârma țării, cu o majoritate democrată în Camera Reprezentanților dar cu o majoritate republicană în Senat?
Acestea sunt câteva din “realizări”:
- Anularea multor decrete prezidențiale a lui Trump care au fost menite să ajute economia Statelor Unite
- Anularea construirii conductei de țiței Keystone XL
- Retragerea subită a trupelor din Afganistan și a lăsat în urmă, în mâna inamicului, echipament militar în valoare de miliarde de dolari și 13 soldați morți și mulți alții uitați în urmă.
- Pandemia covidului continuă în plină forță.
- Intrarea hoardelor de migranți cu duiumu pe la granița din sud a țării.
- Multe școli sunt închise dar pușcăriile sunt deschise.
- Rata inflației este la cel mai mare nivel, în jur de 7%, cea mai ridicată în ultimii 40 de ani.
- Lanțul de alimentare al economiei americane este întrerupt.
- A promis că va uni țara dar a reușit chiar contrarul: America este mai divizată ca niciodată.
- Rata de aprobare a președintelui este de 33%, printre cea mai scăzută din istoria Americii.  
- Benzina în jur de 4 dolari pe galon
- Rafturi goale prin magazine
- Lipsa de materiale de construcții etc.

America este mai divizată ca oricând și este condusă de o clasă politică desprinsă de realitate și coruptă la maximum. Ce fel de forță draconică este în spatele acestei mascarade politice cu efecte în întreaga lume? Cine și de ce se încearcă reducerea la tăcere a persoanelor care îi critică sau nu sunt de acord cu ei? Minciuna și ponegrirea oponenților politici sau a celor care nu vor să se supună sistemului au devenit o virtute politică.  Elogierea partidului și a liderului său ne aduce aminte de sistemul comunist de care mulți dintre români au fugit “la capătul lumii’ pentru scăpa de el, mulți dintre ei chiar cu riscul vieții. Același sistem de care au fugit, se pare că își arată dinții peste tot, aici în Statele Unite, dar mai ales în Canada, Australia și Europa.

Corectitudinea politică și încercările draconice de reducere la tăcere a persoanelor care cunosc adevărul și care au experiență în domeniu, mai ales al sănătății, este strigător la cer. Suprimarea cuvântării libere (free speech) care este garantată de Primul Amendament al Constituției Statelor Unite, a devenit un NORMO. Cenzurarea de către rețelele de socializare a opiniilor care nu se aliniază la ideologia partidului de la putere, a ajuns o practică zilnică iar guvernele se folosesc de acestea ca de niște căței pe care îi asmut asupra populației care, ca niște turme de oi, caută o direcție dar este suprimată de conglomeratele canalelor mass-media și mediile sociale.

Cultura de anulare (“cancel culture”) a ajuns practică politică folosită cu nonșalanță de către clasa politică, mass media și chiar de către factorii economici (companii) privați sau de state. Cultura de anulare este o formă modernă de ostracism (OSTRACÍSM s. n.  Formă de judecată a adunării poporului, în vechea Atenă, prin care un cetățean, considerat primejdios pentru libertatea și securitatea regimului, era exilat temporar. Persecuție-dexonline.ro) în care cineva este scos din cercurile sociale sau profesionale - fie că este online, pe rețelele sociale sau în persoană. Cei supuși acestui ostracism se spune că au fost „anulați”. Expresia „anulare culturală” are în mare parte conotații negative și este folosită în dezbaterile despre libertatea de exprimare și cenzură.

Obsedați de corectitudinea politică și rasială, administrația americană și clica politică a Americii sunt preocupați mai mult de schimbarea climatică (fosta încălzire globală), de “protejarea sistemului de vot” (prin care au reușit să manipuleze o întreagă alegere electorală - America este printre puținele țări din lume unde nu este obligatorie prezentare unui act de indentitate la votare și unde se poate vota prin poștă …),  decât de starea miilor de oameni ai străzii care împânzesc marile orașe americane. Orbiți de ură și motivați de aspirații politice înalte, politicienii noștri se lăfăie în discursuri oratorice presărate cu minciuni și vorbe goale.