"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Ca sa calatoresti ai nevoie de mai mult decat un bilet de avion si o valiza, bineinteles sunt necesare si acestea dar fara putin curaj si nevoia de a face din fiecare zi o mica aventura, risti sa te lipsesti de chiar esenta unei vacante reusite! Vacanta este in definitiv aventura, provocare si delectare, si daca nu esti dispus sa renunti la confortul cu care esti obisnuit, este preferabil sa stai acasa!

Am plecat spre Londra cu bucuria si neastamparul in suflet, atatea locatii mi-erau cunoscute din carti, reviste si manualele de istorie, incat aveam sentimental ciudat ca ma indrept spre un loc familiar.

 

Londra e superba!!!! Iti ia rasuflarea de la primul pas, o metrolopa in adevaratul sens al cuvantului, inundata de cladiri istorice faimoase, martore omniprezente in evenimentele istorice ce au schimbat lumea, parcuri unde te simti ca in gradina din fata casei, palpitand de flori, copii cu mingea, indragostiti si alei pe care ai vrea sa te pierzi macar pentru o clipa.

M-a frapat ritmul trepidant al vietii londoneze, felul politicos in care londonezii fac fata chiar si aglomeratiei din metro, solicitudinea cu care raspundeau intrebarilor mele de turista ratacita, recunosc, uneori chiar intentionat!

Pentru ca fiecare isi propune sa vada altceva si vrea sa cunoasca Londra prin prisma gusturilor personale, va voi impartasi si eu cate ceva din aventura mea londoneza! Buckingham Palace, Coventa Garden, National Gallery, O2, London Eye, British Museum, Hampton Court si, fireste, Harrods!! Harrods este cel mai luxos magazin in orasul care “adaposteste” cei mai multi miliardari din lume. Moda rafinata de la cei mai cunoscuti creatori de moda din intreaga lume si preturi pe masura, o blana de linx costa nici mai mult nici mai putin decat 270.000 de Lire Sterline; daca esti dispus sa o cumperi cu bani lichizi, primesti o reducere “substantiala”de 20%...am fost nevoita sa renunt si la reducere si la blana, dar ideea ca o persona poate intra nonsalanta in magazinul Harrods si sa cumpere fara niciun pic de “buyer’s remorse“ un astfel de obiect vestimentar, recunosc, m-a cam zdruncinat putin.

Orasul Tamisei si al lui Shakespeare, orasul in care regina inca domneste fiind monarha care a rezistat cel mai mult pe tron, orasul muzeelor si al parcurilor, va asteapta si va invita sa-l descoperiti.

Un sincer multumesc prietenilor nostri Cornel si Cristina Bodnariu, ne-ati ajutat sa descoperim o Londra fascinanta si va suntem recunoscatori! Pe curand, Londra! Pe curand, dragi prieteni!!