"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

“Toți suntem nemuritori, dar trebuie să murim întâi.” ~ Mircea Eliade

Constantin Brancusi, cel mai fierbinte punct al mandriei noastre nationale a redevenit subiectul intens al zilei... cel putin in Timisoara, orasul meu natal este prezent in orice discutie!                      
In frumosul oras de pe Bega, in Timisoara, Capitala Culturala Europeana in 2023, operele sale stau si asteapta cuminti vizitatorii sa treaca pragul celei mai mari expozitii cu operele artistului din ultimii 50 de ani: “Brancusi: surse romanesti si perspective universale”.

Aceasta poveste mi-a fost inspirata dupa mai multe plimbari repetate la diferiti doctori unde am fost trimis. Unii nu au facut nimic, adica m-au vazut, inregistrat, taxat si trimis la altii mai specialisti. Mai ales cind ai asigurare medicala. Vezi, Doamne, ca nu platesti decit vizita! Am ramas cu parerea ca, dupa ce am ajuns la primul doctor, am intrat in plasa deasa de paianjen a sistemului medical, unde am devenit o minge de ping-pong a doctorilor care te paseaza de la unul la altul de parca au niste reguli nescrise ce trebuiesc respectate.

Pana nu demult era destul de clar pentru cei mai multi dintrei noi ca inteligenta artificiala-IA nu este doar un subiect palpitant de science-fiction, chiar daca unii credeau ca e doar un simplu moft ce va disparea precum un slagar de succes de-o singura vara!  Progresele recente – cum ar fi apariția instrumentelor generative IA precum ChatGPT – ne-au convins, fără îndoială, pe cei mai mulți dintre noi că asistăm la zorii unei noi ere.


Nimic nu dă frâu mai mult imaginației în ultima vreme în domeniul economic decât situația în domeniul imobiliar. După trei ani în care Covidul a influențat major felul în care trăim, și încurajați de dobânzile până nu de mult extrem de mici, piața imobiliară continuă curba ascendentă și prețurile cunosc și ele, asemeni dolarului american o inflație care de mult nu s-a mai produs.

Iubiți credincioși, Hristos a Înviat!

Luna Aprilie 2023 a avut o deosebită importanță pentru comunitatea Creștin-Ortodoxă de pe lângă Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Lilburn, Georgia. În ziua de Duminică 23 Aprilie avut loc o întreită aniversare la care au participat numeroși membri ai comunității noastre, pentru a aniversa 30 de ani de la înființarea parohiei, 15 ani de la sfințirea noii biserici, și 10 ani de la numirea Preotului Paroh.

E primăvară, e săptămâna patimilor și parcă simți nevoia să lași fereastra sufletului, până nu de mult zavorâtă bine, deschisă!  Larg deschisă!  Să miroase a primăvară! În suflet și în casă!!  Să-ți dorești o minune!  O minune asemeni celei ce o sărbătorim în fiecare an în sfânta noapte a Învierii! 

„A cunoaşte. A iubi
Înc-o dată, iar şi iară
a cunoaşte-nseamnă iarnă
a iubi e primăvară.”
            Lucian Blaga - Primăvara

Daca luna ianuarie este luna lui Eminescu, in februarie ne amintim cu un suras pe buze de ironicul, genialul si mereu contemporanul Caragiale.

Sarbatorim in fiecare an, Anul Nou… o promisiune, o speranta care se realizeaza in intregime, mai putin sau, cateodata, chiar deloc in cursul a 365 de zile.

Mai jos, va propun o incursiune in istoria acestui eveniment sarbatorit cu bucurie in intreaga lume!