"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Avem nevoie de mai multă artă, să o admirăm, să o creăm, să o facem accesibilă și să o transmitem mai departe. În Timișoara, există un tânăr pictor care îndrăznește și are curajul să pună arta pe primul loc, și judecând după recentul sau vernisaj din cadrul Galeriilor Bastion din Timișoara, reușește cu succes să capteze atenția publicului iubitor de artă și totodată să împartă ceva din crezul sau artistic cu toți cei ce iubesc cu adevărat arta.

Fiecare natie are bogatia ei de comori ascunse cu grija in expresii, proverbe, vorbe de duh…definesc comunitatea, zona care o reprezinta dar intr-un context mai larg se aplica, de multe ori, la noi toti. Unul dintre proverbele mele preferate la care revin de multe ori si care-mi sunt cele mai dragi este proverbul african “it takes a village to raise a child”, adica e nevoie de un sat intreg sa cresti un copil!

S-ar putea întâmpla fel de fel de miracole dar trebuie să te înveţe cineva cum să le priveşti, ca să ştii că sunt miracole. Altminteri, nici măcar nu le vezi. Treci pe lângă ele şi nu ştii că sunt miracole. Nu le vezi...” ~ Mircea Eliade, Noaptea de Sânziene

Poate ca sunt eu mai sentimentala, poate ca trecutul cu tot ce-a fost bun, frumos dar si trist ma face nostalgica dar de cand am auzit, intamplator, melodia de succes a moldovenilor la Eurovision 2022, “Trenuletul”, efectiv nu ma pot opri sa o ascult si sa lacrimez…de ce plang? Plang pentru oamenii aceia frumosi de ambele parti ale Prutului care ar fi putut spune azi ca traiesc intr-o singura tara, tara lui Stefan cel Mare, iubit si venerat in egala masura, atat in Moldova cat si in Romania.

În perioada 7 – 10 aprilie 2022, o echipă a Consulatului General al României la Miami a realizat un consulat itinerant în statul Georgia, cu sprijinul domnului Darius Gazinshi, consul onorific al României în Georgia și al Preotului Paroh George Acsine, care a găzduit acțiunea la Biserica ortodoxă română Sfinții Împărați Constantin și Elena din localitatea Lilburn. A fost prestată întreaga gamă de servicii consulare – pașapoarte, acte notariale, înscrieri acte de stare civilă etc., de care au beneficiat peste 300 de persoane.

“Artistul aparţine operei sale, şi nu opera artistului.”~ Novalis

“Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai” traieste, munceste si creaza frumosul in fiecare zi pictorul Mihai Olteanu. Flori, femei frumoase, peisaje nostalgice, lumina, culoare si mult galben, si-au dat cu toate intalnire pe panzele acestui prolific pictor roman foarte cunoscut in mediul online si nu numai. In speranta ca mesajul artistic al dansului va ajunge in sufletul cat mai multor iubitori de frumos, va impartasesc si voua, cititorilor mei, crampeie din viata si opera acestui mare artist contemporan.

Nimic nu dă frâu mai mult imaginației în ultima vreme în domeniul economic decât situația în domeniul imobiliar. Dupa doi ani în care Covidul a influențat major felul în care trăim, și încurajați de dobanzile extrem de mici, piața imobiliară continuă curba ascendentă și preturile cunosc și ele, asemeni dolarului american o inflație care de mult nu s-a mai produs.

Cand ati citit ultima data o poezie de Eminescu?  Daca nu ati facut-o de mult, astazi mai mult ca oricand, va invit sa o faceti pentru ca astazi sarbatorim ziua de nastere a marelui nostru poet, Mihai Eminescu.  


“Deschide ușa, creștine, /  Că venim din nou la tine.”  Colind românesc

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar povesti, o iesle sărăcăcioasă și neînsemnată unde avea să ia ființă adevărata poveste de Crăciun. E veche povestea și nouă totodată, începutul ei se pierde în negura timpului, însă ecoul ei străbate secole de-a rândul până în zilele noastre și în fiecare an retrăim înfrigurați prima seara de Ajun: un prunc, o iesle și o promisiune...an de an povestea este ascultată de copii, părinți, nepoți, fără să-și piardă din farmec sau mister.  Când Isus s-a născut, un prunc nevinovat, omenirea nu L-a așteptat cum s-ar fi cuvenit să fie așteptat și primit fiul lui Dumnezeu. 

La prima vedere pare un tablou nostalgic, o fetita ce priveste cu nerabdare si anticipatie un balon in forma de inima ce parca i s-a desprins din inima…simti nerabdarea si dorinta ei de a-si recapata balonul.