"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În perioada 7 – 10 aprilie 2022, o echipă a Consulatului General al României la Miami a realizat un consulat itinerant în statul Georgia, cu sprijinul domnului Darius Gazinshi, consul onorific al României în Georgia și al Preotului Paroh George Acsine, care a găzduit acțiunea la Biserica ortodoxă română Sfinții Împărați Constantin și Elena din localitatea Lilburn. A fost prestată întreaga gamă de servicii consulare – pașapoarte, acte notariale, înscrieri acte de stare civilă etc., de care au beneficiat peste 300 de persoane.

“Artistul aparţine operei sale, şi nu opera artistului.”~ Novalis

“Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai” traieste, munceste si creaza frumosul in fiecare zi pictorul Mihai Olteanu. Flori, femei frumoase, peisaje nostalgice, lumina, culoare si mult galben, si-au dat cu toate intalnire pe panzele acestui prolific pictor roman foarte cunoscut in mediul online si nu numai. In speranta ca mesajul artistic al dansului va ajunge in sufletul cat mai multor iubitori de frumos, va impartasesc si voua, cititorilor mei, crampeie din viata si opera acestui mare artist contemporan.

Nimic nu dă frâu mai mult imaginației în ultima vreme în domeniul economic decât situația în domeniul imobiliar. Dupa doi ani în care Covidul a influențat major felul în care trăim, și încurajați de dobanzile extrem de mici, piața imobiliară continuă curba ascendentă și preturile cunosc și ele, asemeni dolarului american o inflație care de mult nu s-a mai produs.

Cand ati citit ultima data o poezie de Eminescu?  Daca nu ati facut-o de mult, astazi mai mult ca oricand, va invit sa o faceti pentru ca astazi sarbatorim ziua de nastere a marelui nostru poet, Mihai Eminescu.  


“Deschide ușa, creștine, /  Că venim din nou la tine.”  Colind românesc

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar povesti, o iesle sărăcăcioasă și neînsemnată unde avea să ia ființă adevărata poveste de Crăciun. E veche povestea și nouă totodată, începutul ei se pierde în negura timpului, însă ecoul ei străbate secole de-a rândul până în zilele noastre și în fiecare an retrăim înfrigurați prima seara de Ajun: un prunc, o iesle și o promisiune...an de an povestea este ascultată de copii, părinți, nepoți, fără să-și piardă din farmec sau mister.  Când Isus s-a născut, un prunc nevinovat, omenirea nu L-a așteptat cum s-ar fi cuvenit să fie așteptat și primit fiul lui Dumnezeu. 

La prima vedere pare un tablou nostalgic, o fetita ce priveste cu nerabdare si anticipatie un balon in forma de inima ce parca i s-a desprins din inima…simti nerabdarea si dorinta ei de a-si recapata balonul.

“Oamenii sunt singuri deoarece construiesc ziduri in loc de poduri.” ~ Isaac Newton

Antonio Gaudi, geniul catalan care continua sa fascineze si astazi la aproape un secol de la moartea sa, ramane pentru multi dintre noi un simbol, un simbol al creatiei si frumosului, un simbol al ingemanarii naturii cu arhitectura.

After a few years when the housing market seemed to face serious challenges and downfalls, the real estate market is back to business as usual, once again.  
Traditionally, the spring and summer months are the busiest times of the year for the residential real estate market. The warm and sunny spring days are more inviting for house searches and showings, and many families prefer not to disrupt the school year with such a big challenge like moving.

Toate drumurile duc spre Helen! Parafrazand un citat celebru, as dori sa va povestesc astazi despre un mic satuc alpin ratacit in muntii Blue Ridge din nordul statului Georgia. Considerat pe buna dreptate, o atractie importanta a statului Georgia, Helen fascineaza de la prima vizita.