"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

La prima vedere pare un tablou nostalgic, o fetita ce priveste cu nerabdare si anticipatie un balon in forma de inima ce parca i s-a desprins din inima…simti nerabdarea si dorinta ei de a-si recapata balonul.

“Oamenii sunt singuri deoarece construiesc ziduri in loc de poduri.” ~ Isaac Newton

Antonio Gaudi, geniul catalan care continua sa fascineze si astazi la aproape un secol de la moartea sa, ramane pentru multi dintre noi un simbol, un simbol al creatiei si frumosului, un simbol al ingemanarii naturii cu arhitectura.

After a few years when the housing market seemed to face serious challenges and downfalls, the real estate market is back to business as usual, once again.  
Traditionally, the spring and summer months are the busiest times of the year for the residential real estate market. The warm and sunny spring days are more inviting for house searches and showings, and many families prefer not to disrupt the school year with such a big challenge like moving.

Toate drumurile duc spre Helen! Parafrazand un citat celebru, as dori sa va povestesc astazi despre un mic satuc alpin ratacit in muntii Blue Ridge din nordul statului Georgia. Considerat pe buna dreptate, o atractie importanta a statului Georgia, Helen fascineaza de la prima vizita.


In fiecare zi, ne trezim cu gandul: ce voi face astazi?  Daca esti ca mine, ai un “jurnal” in care iti notezi, punct cu punct, fiecare obiectiv al zilei…si intre programari, servici, lucruri mari sau mici, evenimente placute, asteptate cu emotie, mici neplaceri sau mari tragedii, viata, acest dar fara pret se scurge incet si parca timpul ce ne ramane e mai putin decat timpul ce-a trecut…nu vreau sa fiu nici pesimista, nici excesiv de optimista dar, vreau sa va indemn cu fervoare sa priviti in jurul vostru, la cei dragi, la lucrurile cu adevarat importante si sa va bucurati de tot ce aveti acum, azi, in momentul acesta in viata voastra!

Îmi place să trăiesc în prezent dar nu uit să arunc o privire fugară în trecut…ne învață atâtea!!  Timpurile tulburi în care trăim sunt făcute parcă anume pentru introspecție, analiză și curajul de a luă o decizie, dacă nu învățam din greșelile trecutului, suntem obligați să le repetăm.  M-am oprit astăzi într-o perioadă la fel de tulbure că cea pe care o trăim astăzi, anii ’80! Pentru mulți dintre noi anii ’80 au fost anii în care am făcut tranziția de la adolescență la maturitate și aseni nouă, anii ‘80 s-au dovedit a fi plini de căutări, frământări, dar și speranțe și vise împlinite.

“Vesnicia s-a nascut la sat”…citatul lui Blaga imi vine adeseori in minte cand asist la discutiile sotului meu Puiu cu unul dintre fostii sai consateni, Florin Gligor-Silion, ambii stabiliti in Atlanta, Georgia de ani buni; de fiecare data cand Florin si Puiu se intalnesc discutia o ia invariabil pe acelasi drum si amandoi incep sa-si depene amintirile din satul copilariei lor, Banloc.  Inconjurat de lanuri de grau si porumb si de paduri bogate nu departe de apele racoroase ale Barzavei, isi doarme somnul lininstit sub soarele de vara, comuna Banloc.

E vremea colindelor! Al bradului impodobit, casutei de turta dulce, cadourilor si zambetelor oferite cu generozitate familiei si tuturor celor dragi, e timpul sa regasim cu totii bucuria ce o simteam cand eram copii si-l asteptam pe Mos Craciun. Oare cum ar arata sarbatorile de iarna si Craciunul fara sa ascultam cantece si colinde de Craciun, fara sa impodobim frumos bradul, fara sa oferim si fara sa primim cadouri, bucurie si dragoste?

La prima vedere pare un copil obisnuit, asemeni multor copii de opt ani, ii plac masinutele, bicicleta, skiul si pianul dar Max Cristea nu este orice copil, la varsta sa inca foarte frageda, el poate sa vorbeasca cu mandrie despre un palmares bogat in premii, despre concursuri unde a tinut pasul celor cu cativa ani mai mari ca el, despre ambitia de a fi mereu cel mai bun!