"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În ultimii aproape 3 ani, în Statele Unite a avut loc o adevărată mascaradă politică, în care o adunătură de persoane nemulțumite și frustrate de rezultatele alegerilor prezidențiale din 2016, au încercat să destituie un președinte care a fost ales legal de către o majoritate covârșitoare a americanilor. Această majoritate continuă să îl susțină pentru că acesta și-a ținut promisiunile electorale atât pe plan intern cât și pe plan internațional. Este un patriot convins care își iubește țara și poporul.

“Căci Domnul Dumnezeul vostru este Dumnezeul dumnezeilor, Domnul domnilor, Dumnezeul cel mare, puternic şi înfricoşat, care nu caută la faţa oamenilor şi nu primeşte daruri;” Deutromom 10:17

Alegerile “intermediare” care au avut loc în Statele Unite pe data de 6 noiembrie, anul acesta, au fost cele mai scumpe alegeri din istoria alegerilor în Statele Unite. S-au cheltuit peste un miliard de dolari de către cele două partide, Partidul Democrat, de stânga sau liberal și Partidul Republican, de dreapta sau conservatori. Nu a avut loc nici “valul albastru" prezis de democrați care a fost mai degrabă o undă, nici “tsunami roșu” prezis de republicani.

Pe data de 6 octombrie, Brett Kavanaough a fost confirmat ca noul membru al Curții Supreme a Statelor Unite de către Senatul SUA cu un vot de 50 pentru și 48 împotrivă. Cei 50 de senatori, majoritatea republicani au votat pentru confirmarea noului judecător al Curții Supreme. Cei 48 de senatori împotrivă, au fost majoritatea democrați. Judecătorul Kavanaugh este considerat mai conservator decât judecătorul pe care îl va înlocui, Anthony M. Kennedy.

Cred că fiecare dintre noi ne amintim până la mici detalii despre evenimente importante prin care am trecut în viață. Evenimentele unice și dezastruoase din luna septembrie 11 2011, ne-a marcat pe fiecare într-un fel sau altul. Ne amintim exact cum și de unde urmăream cu stupoare evenimentele apocaliptice care se rulau în direct pe ecranelor televizoarelor în direct: Marea Americă era atacată!

În Sfânta Scriptură citim la Ioan capitolul 9 despre un oarecare orb care a fost vindecat de Isus Hristos … într-o zi de Sabat, printr-o “metodă” destul de neobișnuită pentru acea vreme și chiar și pentru zilele noastre: “Isus a scuipat pe pământ şi a făcut tină din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta şi i-a zis: „Du-te de te spală în scăldătoarea Siloamului”. El s-a dus, s-a spălat şi s-a întors văzând bine.”

Sâmbătă 14 aprilie, Statele Unite ale Americii, Franța și Anglia au vizat și bombardat “centrele” unde se presupune că guvernul sirian deținea și dezvolta arme chimice. Coaliția celor 3 state au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei.

Un grup de parlamentari ruși, care s-au întâlnit cu președintele sirian Bashar Assad, a declarat că a considerat atacurile aeriene ale celor 3 țări ca un act de agresiune.

Armata Rusiei a afirmat că apărarea Siriei de sol-aer a doborât câteva dintre rachetele lansate de forțele occidentale însă departamentul Apărării al SUA a declarat sâmbătă că niciuna dintre rachete nu a fost doborâtă.

Luna trecută, pe data de 21 februarie, s-a stins din viață cel care a fost Billy Graham sau William Franklin Graham Jr. (7 noiembrie 1918 - 21 februarie 2018) care a fost probabil cel mai cunoscut evanghelist american al secolului 20 sau cum spunea unul dintre autorii biografiei lui Billy, “printre cei mai influenți conducători creștini” ai secolului XX. Acesta a fost o figură creștină evanghelică proeminentă și pastor baptist din așa zisa “Centrura Biblică” din partea de sud a Statelor Unite.

Pe data de 31 ianuarie, a avut loc prima cuvântare oficială a Președintelui Trump adresată Statelor Unite în fața celor două corpuri legislative ale SUA, Camera Reprezenților și Senatul, a fost un succes zdrobitor din toate punctele de vedere.

Imaginea covârșitotare care i-a uimit pe mulți, a fost atitudinea rece, indiferentă și sfidătoare pentru tot ce este bun și frumos, a membrilor partidului democrat care au reacționat într-un mod imatur la tot ce Președintele Statelor Unite a avut bun de spus, orice realizare bună, orice promisiune împlinită, orice propunere bună pentru bunul mers al țării.

Noua legea privind Reducerea impozitelor și Promovarea Locurilor de Muncă din 2017, semnată în 22 decembrie 2017 de către președintele Statelor Unite, Donald Trump, reprezintă una dintre cele mai semnificative modificări ale legislației fiscale americane din ultimii 30 de ani. Legea a fost votată cu succes atât de Camera Reprezentanților cât și de Senat. Atât în Camera Reprezentanților cât și în Senat, partidul republican este majoritar. Nici un reprezentant democrat nu a votat pentru această lege.