"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Telefoanele mobile re-testate alertei unei urgențe naționale.

Miercuri, 4 octombrie, la ora 14:20. ET, pe lângă fiecare televizor, radio în funcțiune, fiecare telefon mobil, în funcțiune, din Statele Unite va fi testat să emită o alarmă de avertizare electronică, distinctivă destinată unei alerte de urgență, însoțit de o notificare în acest sens.

La rubrica Escatologie, revelând semne ale vremurilor din urmă vă prezint trei grupe de evenimente de la începutul anului 2023: Ierusalimul călcat în picioare, Specific ale cutremurelor recente, Lansarea și efectele programului ChatGPT.

Semne ale vremurilor din urmă sunt evenimente unice ale zilelor noastre cu corespondență scripturală care ne direcționează spre vremurile din urmă.
    
Prezentarea unor Semne ale vremurilor din urmă necesită revelarea unui scop bine precis, atenționarea venirii vremurilor din urmă și ca să fie autentice, consider că, trebuie să treacă cel puțin cinci teste: Focalizarea atenției trebuie să fie în Cuvântul lui Dumnezeu; Evitarea dogmatismului vremurilor și soroacelor; Scoaterea în evidență doar a unor Semne ale vremurilor pentru că, noi oamenii limitați nu putem pretinde că știm toate Semnele vremurilor; Prezentarea semnelor vremurilor din urmă trebuie să aducă mângâiere și speranță pentru Biserică și nu groază; Oportunitatea sensibilizării cunoașterii lui Christos Domnul și a relației cu El.
     
Sunt cel puțin două criterii care ne pot ajuta să ne dăm seama când un anumit eveniment se califică cu adevărat ca și un semn al vremurilor. Primul criteriu este că acțiunea catalogată ca și semn trebuie să aibă particularități unice în istorie. Al doilea criteriu este că acțiunea catalogată ca și semn trebuie să treacă înafara gândirii proprii, să fie autentică și să aibă corespondență scripturală concretă cu versete clare fără a fi nevoie de interpretări.
    
Trebuie subliniat faptul că Semne ale Vremurilor din urmă sunt evenimente întâmplate și NU preziceri de viitor.
     
Urmărind cu atenție Manualul Creației, Sfânta Scriptură aflăm că în vremurile din urmă Pe alocuri vor fi mari cutremure de pământ, foamete și ciume; vor fi arătări înspăimântătoare și semne mari în cer…. Vor fi semne în soare, în lună și în stele. Și pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor ști ce să facă la auzul urletului mării și al valurilor. (Luca 21:11,25). Eu cred și mărturisesc că schimbările climatice din zilele noastre, încălzirea globală mult discutată, sunt perturbările din soare, lună și stele confirmate prin recentele descoperiri științifice, pe de o parte și apoi accentuarea fenomenului de fierbere a pământului, realități pe care trebuie să le privim mai atent din punct de vedere escatologic.
     
Oamenii de știință ajung tot mai mult la concluzia că sursa încălzirii globale, care omul nu o poate controla este reprezentată de modificările abnormale petrecute în soare, lună și stele din ultimii ani, modificări constatate pe baza înregistrărilor făcute.

Tornade neprevăzute în Sudul și centrul Americii; temperaturi scăzute neobișnuite în America (bomb cyclon),  Japonia, Siberia (temperatură record: minus 79.8 grade Fahrenheit); inundații și cutremure pe tot globul; desprinderea unui bloc de gheață de 1,550 kilometri pătrați din Antarctica; asteroidul de 3,8 până la 8,6 metri, care va veni foarte aproape de pământ sunt doar câteva din Nenorocirile abătute în ultimul timp peste pământ și care sunt ținte care trebuie urmărite atent.
     
În prezentul material mă voi ocupa de semne SPECIFICE în stele și cutremure SPECIFICE.

Explozie puternică în stele

Observatorul NASA Neil Gehrels Swift, al cărui centru de operațiuni pentru misiune este situat la Universitatea Penn State, a descoperit o explozie de lumină de înaltă energie dintr-o galaxie aflată la aproximativ 1 miliard de ani lumină distanță pe 11 decembrie 2021.  

Evenimentul, care a fost de asemenea preluat de Telescopul Spațial Fermi Gamma-ray, pune sub semnul întrebării ceea ce se credea anterior că e bine înțeles științific cu privire la exploziile de raze gamma (GRB), cele mai energice explozii din cosmos. „A fost ceva ce nu mai văzusem niciodată”, a spus Simone Dichiara, profesor asistent de cercetare în astronomie și astrofizică la Penn State și membru al echipei Swift. „Știam că nu este asociat cu o supernovă, cu moartea unei stele masive pentru că era prea aproape. A fost un tip complet diferit de semnal optic, unul pe care îl asociem cu o kilonova, explozia declanșată de stele cu neutroni care se ciocnesc.”

Echipa Swift a reușit să identifice rapid locația exploziei, în constelația Boötes, permițând altor facilități să răspundă rapid cu observații ulterioare. Observațiile lor au oferit cea mai timpurie privire până acum asupra primelor etape ale unei kilonova, potrivit unui comunicat al NASA. Descoperirile lor au fost publicate recent în revista Nature.

„Acest eveniment a produs mari schimbări ale științei, ne-a arătat că cunoștințele noastre bine stabilite despre univers au fost de fapt doar o viziune parțială și incompletă”, a spus Eleonora Troja, astronom la Universitatea din Roma Tor Vergata și autor principal al studiului. „Acest rezultat a fost greu de digerat la început și am petrecut luni de zile încercând să găsim explicații alternative, dar în cele din urmă, acesta este singurul care funcționează bine. Deși studiem GRB-urile de zeci de ani, este minunat să vedem cum universul ne poate surprinde în cele mai neașteptate moduri.”

Râuri atmosferice

O bandă transportoare de umiditate a râurilor atmosferice a declanșat precipitații aproape record pe Coasta de Vest în ianuarie 2023. Râuri atmosferice mai puternice și un ciclon cu bombă s-au abătut asupra statului California continuând zile de ploi abundente și zăpadă la altitudini mai mari.
     
Biroul National Weather Service din Bay Area a avertizat despre furtuna iminentă, numind-o „un sistem cu adevărat... brutal... care trebuie luat în serios”. „Pentru a spune simplu, acesta a fost unul dintre sistemele cu cel mai mare impact pe scară largă pe care meteorologii le-au văzut”, a adăugat un meteorolog NWS din San Francisco, „impacturile au inclus inundații pe scară largă, alunecări de teren, copaci doborâți, pene de curent pe scară largă, întrerupere imediată ale activităților industriale și agricole și cel mai rău dintre toate, pierderi de vieți omenești.”

Râul atmosferic s-a format lângă Hawai și s-a întins răspândind umiditatea tropicală în California printr-un sistem de joasă presiune. Acest fenomen meteorologic este cunoscut sub numele de „Pineapple Express”. „Practic, un râu atmosferic este un râu pe cerul vaporilor de apă,  care provoacă formarea norilor și a precipitațiilor, iar cu cât fluxul de aer și vapori de apă lovește mai repede munții, cu atât ploaia cade mai repede și mai intens” a declarat Marty Ralph, directorul Centrului pentru Western Weather and Water Extremes, pentru FOX Weather. În ianuarie 2023 o aglomerație a râurilor atmosferice s-a lansat cu cantități record de ploaie și zăpadă în toată California.

În timp ce alarmiștii climatici dau vina pe fiecare schimbare a vremii Pământului pe seama gazelor cu efect de seră produse de om... trebuie să subliniem că însăși Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare a spus: „Sunt modele climatice naturale și oamenii nu au capacitatea directă de a le influența debutul, intensitatea sau durata.”

Cel mai mare cutremur înregistrat pe Marte

Miercuri 14 decembrie 2022 în revista Geophysical Research Letters a fost prezentat pe larg formarea și efectele unui cutremur nemaiîntâlnit pe planeta Marte.
Un cutremur detectat de dispozitivul de aterizare InSight al NASA a avut loc pe 4 mai 2022 și a înregistrat o magnitudine de 4,7 – de cinci ori mai puternic decât cel mai mare cutremur anterior al lansării InSight de pe Marte în august 2021, care a fost înregistrat la o magnitudine în jur de 4,2. Un alt indiciu al amplorii evenimentului este că InSight a continuat să detecteze valuri de la cutremurul record timp de aproximativ 10 ore, în timp ce efectele ulterioare ale tuturor cutremurelor anterioare au dispărut în decurs de o oră.

„Energia eliberată de acest cutremur unic este echivalentă cu energia cumulativă de la toate celelalte cutremure pe care le-am văzut până acum”, a declarat John Clinton, seismolog la Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Zürich și coautor al studiului. o declarație a Uniunii Geofizice Americane, care a publicat cercetarea. „Deși evenimentul a fost la peste 2.000 de kilometri (1.200 de mile) distanță, valurile înregistrate la InSight au fost atât de mari încât aproape ne-au saturat seismometrul”.

Evenimentul seismic din mai a fost, de asemenea, neobișnuit, deoarece epicentrul său nu a fost aproape de nodurile de activitate cunoscute. De asemenea, a afișat caracteristicile ambelor tipuri de cutremure identificate până acum: unde de înaltă frecvență cu vibrații rapide, dar mai scurte și unde de joasă frecvență cu amplitudine mai mare.

Cutremurul a avut loc pe Sol 1222 al misiunii InSight (un sol este o zi pe Marte și durează cu aproximativ 40 de minute mai mult decât o zi pe Pământ). NASA a spus că InSight mai are doar câteva săptămâni de trăit înainte de a înceta să funcționeze din cauza acumulării de praf pe rețelele solare generatoare de energie. Cu toate acestea, dispozitivul de aterizare a depășit cu mult durata de viață a misiunii sale principale de doi ani pământeni.
    
Petele solare în continuă creștere

Astronomii știu încă din 1775 că activitatea solară crește și scade în cicluri, dar recent, soarele a fost mai activ decât se aștepta, cu apariția de pete solare aproape dublă față de cele estimate de Administrația Națională pentru Oceanii și Atmosfera.

Petele solare sunt zone de pe suprafața soarelui în care câmpurile magnetice puternice, create de fluxul de sarcini electrice, se îndoaie înainte de a se rupe brusc. Eliberarea de energie care rezultă declanșează explozii de radiații numite erupții solare sau penele de material solar numite ejecții de masă coronală (CME). Odată lansate, CME-urile călătoresc cu viteze de milioane de mile pe oră, măturând particulele încărcate din vântul solar pentru a forma un front de undă gigant, combinat, care, îndreptate spre Pământ poate declanșa furtuni geomagnetice.

Oamenii de știință anticipează că activitatea soarelui va crește constant în următorii câțiva ani, atingând un maxim general în 2025.

Cutremure de intensitate unică în Hawai

Potrivit oamenilor de știință de la Observatorul Vulcanilor din Hawai (HVO) activitatea cutremurelor a crescut de la aproximativ 60 de cutremure pe săptămână la 600 cutremure pe săptămână în ultimii cinci ani, lângă orașul Pahala o comunitate mică, o fostă plantație de zahăr. Cu o populație de numai aproximativ 1.400 de locuitori, locuitorii simt adesea cutremurele sub picioare - de mai multe ori pe zi.

Sunt doar câteva din semne ale vremurilor și dacă vreți să urmăriți nenorociri care se întâmplă chiar acum, pe glob, mergeți pe romaniantimes.com, în coloana din dreapta click pe - Cele mai citite articole - click pe Semne ale vremurilor din urma - Click pe linkul care spune: Nenorocirile din aceasta secunda și le veți afla. Acestea sunt evenimente și nu sunt vremuri, dar sunt semne, indicatoare spre vremurile din urmă.

”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).

 

 

În vremurile tulburi pe care le trăim, acum, în vara anului 2022, recunoaștem, adesea, că se aprind scântei îndreptate spre omenire și Biserică în vederea unor Treziri Spirituale, foarte necesare, de verificare a poziției noastre în Christos Domnul, în Cuvântul Său, poziție obligatorie la arătarea Lui, poziție de umilire și integritate.

Conform calendarului gregorian, suntem în al doilea an, 2021, al deceniului al treilea (1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2029) al secolului XXI (1 ianuarie 2001 – 31 decembrie 2100). Deceniul curent ne-a adus și ne aduce surprize peste surprize. Scriam în ediția din ianuarie 2021 examenul dat de bisericile de pe tot globul, în primul an al deceniului al treilea, acceptând sau nu distanțarea socială impusă de guvernele lumii sub pretextul protejării de pandemia COVID-19. Încă sunt biserici care nu se mai adună împreună de un an de zile. Ce trist! A fost și este un semnal de alarmă pentru vremurile ce le trăim.

La capitolul escatologic Semne ale vremurilor mă voi ocupa în continuare de Israel, unde de fapt sunt concentrate cele mai multe profeții ale vremurilor din urmă. Revenind la acrostihul cunoscut SEMNE, Semințiile lui Israel, Muntele Templului, Esticii (Împărații Răsăritului) sunt conectate cu Israel. Recunoașterea Israelului ca stat și stabilirea unor relații diplomatice cu statul Israel a statelor arabe în peste 70 ani de existență a avut loc până anul acesta doar din partea a două state. Egiptul a făcut acest lucru în 1979 și Iordania în 1994.

Noul Legământ este unul singur. Nu sunt două legăminte: unul pentru Israel și unul pentru Biserică. Noul Legământ este un PACT Necondițional bazat pe Puterea Sângelui Domnului Christos, VIAȚA noastră definită în Valoarea Răscumpărării. În vederea siguranței Iertării Justificate (Îndreptățite) și în vederea siguranței Albirii (Curățirii Depline) de păcate, Sângele scurs la Golgota este Ținta unui Testament. Sângele scurs la Golgota este mijlocul Apropierii de Tatăl și unii de alții.

Mai întâi o clarificare: Care este diferența între SARS-CoV-2 și COVID-19? Severe Acute Respiratory Syndrome CoronaVirus 2 (SARS-CoV-2) (a 2-a variantă de SARS) este un virus puternic care cauzează boala respiratorie COronaVIrus Disease 2019 (COVID-19), ce a apărut în 2019. Una din întrebările frecvente, în plină criză pandemică, este:

În perioada Noiembrie 1990 – Martie 2002 am lucrat ca și Tehnician de Utilaje de Producție pentru AVX Corporation Vancouver WA. De la 1500 de angajați, am ajuns la 3 printre care m-am numărat și eu și am pregătit, împachetat, instalat utilajele de fabricarea condensatorilor de mici dimensiuni din Vancouver Washington, în Malaiezia. În perioada August 2002 – Octombrie 2003 am lucrat ca și Consultant Tehnic pentru AVX Corporation a Kyocera Group Company.

Așa cum știți, la această rubrică adesea găsiți, realități cu care ne confruntăm fiecare dintre noi și în fiecare zi, realități care însă au o corespondență scripturală și e bine să le dăm o atenție deosebită. De data asta revin la realitatea numită: Încălzirea Globală.