"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Vizite consulare (consulat itinerant) efectuate de echipa Consulatului General al României la Los Angeles în statele americane Washington (Seattle) și Oregon (Portland)

Consulatul General al României la Los Angeles informează cu privire la faptul că a efectuat în două vizite consulare (misiuni tip consulat itinerant) în statele americane Washington și Oregon în vederea oferirii de asistență consulară cetățeniilor români și americani de origine română stabiliți în nord-vestul Statelor Unite ale Americii.

Consulatul General al României la Los Angeles informează cetățenii români din nord-vestul Statelor Unite ale Americii cu privire la faptul că organizează două vizite consulare în statele americane Washington și Oregon în vederea oferirii de asistență consulară solicitanților de servicii consulare din această zonă, după următorul program de lucru:

Seattle 

Luni, 4 aprilie 2022, între orele 9.00 și 17.00;

Marți, 5 aprilie 2022, între orele 9.00 și 17.00

LOCAȚIE: First Pentecostal Church Adresa: 8315 NE 155th St., Kenmore WA, 98028

 

Portland 

Joi, 7 aprilie 2022, între orele 9.00 și 17.00;

Vineri, 8 aprilie 2022, între orele 9.00 și 17.00

LOCAȚIE: Biserica Filadelfia Adresa: 5544 SE 128 Ave, Portland, OR 97236 

Detalii: http://losangeles.mae.ro/local-news/1343

 

Continuăm cu stupoare să asistăm la căderea liberă a civilizației umane, în special a civilizației așa zis “occidentală”, o civilizație care s-a dezvoltat de-a lungul secolelor cu multă trudă și cu multe bătălii în care a curs mult sânge și care au produs multă durere și suferințe. Cuvântul LIBERTATE a fost cel mai folosit de-a lungul acestor bătălii sângeroase și a fost pe buzele soldaților care au plătit cu viața pentru libertate. Aceasta a fost câștigată sau pierdută, balanța libertății închlinându-se de fiecare dată înspre cei mai tari, cei mai puternici.

Cu prilejul aniversării unui an de la inaugurarea “celui mai iubit din popor”

Luna aceasta se împlinește un an de la instaurarea președintelui american Joe Biden la cârma celei mai puternice țări din lume. Acesta a fost ales de către “peste 80 de milioane de americani” din cei 329.5 milioane (anul 2020), acestea având cele mai multe voturi din istoria Americii după ce acesta a condus o campanie electorală din umbră și a apărut în fața publicului de foarte puține ori.

Nu există nici o îndoială că trăim vremuri istorice nemaiîntâlnite. Sărbătorile de anul acesta au venit oarecum pe neașteptate, poate prea târziu pentru unii sau prea repede pentru alții. Suntem încă în plină pandemie sau așa ni se spune prin trâmbițele mass-mediei. Parcă nici luminițele de pe la casele americanilor nu mai sunt așa de multe și  strălucitoare.

“Trăim într-o vreme in care există foarte multă confuzie și oamenilor trebuie să le spunem, să le explicăm” ”Multe persoane nu sunt educate  îndeajuns pentru a înțelege ... cum funcționează lanțul de aprovizionare” - le-a spus președintele Joe Biden americanilor explicandu-le ca unor copii de grădiniță.


Trecut-au anii ca nori lungi pe șesuri
Și niciodată n-or să vie iară,
Căci nu mă-ncântă azi cum mă mișcară
Povești și doine, ghicitori, eresuri

Recent am călătorit în România, după mai mulți ani de zile în care s-au schimbat multe. Am zburat din Portland cu primul avion până în San Francisco.  De acolo în Germania iar următoarea escală în Ungaria. A fost prima mea călătorie covidică în afara țării.  La aeroport în Portland am fost controlat pentru testul covid pe care l-am făcut doar cu o zi înainte. În San Francisco la fel am fost întrebat de test sau vaccin, la întrarea în Europa a trebuit să prezint rezultatele testului din nou.

Au început să se “mai relaxeze” restricțiile pe aici pe Coasta de Vest a Statelor Unite, poți să intri prin magazine fără mască dacă ești vaccinat. Pe stradă nu mai poartă aproape nimeni mască. Se pare că majoritatea populației s-a vaccinat, judecând după numărul de oameni care umblă fără mască. Este ciudat să vezi din nou expresiile fețelor oamenilor, zâmbetul de pe buze, frustrările ...

Educație ca acasă

Pe data de 14 iunie 2021 a avut loc un eveniment special pentru mai mulți copii ai românilor care au absolvit diferite clase ale școlilor de tip “home school” (Școală la domiciliu).