"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Luna iunie a fost plină cu evenimente importante în comunitatea românească din Portland.

La Biserica Philadelphia din Portland, în prezența părinților și a invitațiilor speciali, a avut loc festivitatea de absolvire a douăzeci de copii şi adolescenți ce au încheiat diferite niveluri de învățământ privat.

Continuăm și anul acesta seria “Și noi suntem mândri de voi” cu aceeași idee și gând că fiecare dintre noi trecem prin viață și suntem marcați de evenimente care sunt doar niște pietre de hotar despre care noi sau familiile noastre suntem mândri. Și noi, comunitatea, suntem mândri de voi, de evenimentele minunate prin care treceți.

Gașca politică americană “a luat-o pe ulei”

Țapul ispășitor era un animal folosit în timpul ritualurilor din cele mai vechi timpuri de evrei pentru ispășirea păcatelor în Templul Ierusalimului. Numele derivă de la ritul evreiesc efectuat în Ziua Ispășirii (Kippūr), când Marele Preot punea toate păcatele oamenilor pe un țap și îl alunga în deșert. Ritualul este descris în Biblie în Levitic (cap. 16), în Mișna (Yoma cap. 6) și în Talmud (Yoma, foile 66-67).

Vizite consulare (consulat itinerant) efectuate de echipa Consulatului General al României la Los Angeles în statele americane Washington (Seattle) și Oregon (Portland)

Consulatul General al României la Los Angeles informează cu privire la faptul că a efectuat în două vizite consulare (misiuni tip consulat itinerant) în statele americane Washington și Oregon în vederea oferirii de asistență consulară cetățeniilor români și americani de origine română stabiliți în nord-vestul Statelor Unite ale Americii.

Consulatul General al României la Los Angeles informează cetățenii români din nord-vestul Statelor Unite ale Americii cu privire la faptul că organizează două vizite consulare în statele americane Washington și Oregon în vederea oferirii de asistență consulară solicitanților de servicii consulare din această zonă, după următorul program de lucru:

Seattle 

Luni, 4 aprilie 2022, între orele 9.00 și 17.00;

Marți, 5 aprilie 2022, între orele 9.00 și 17.00

LOCAȚIE: First Pentecostal Church Adresa: 8315 NE 155th St., Kenmore WA, 98028

 

Portland 

Joi, 7 aprilie 2022, între orele 9.00 și 17.00;

Vineri, 8 aprilie 2022, între orele 9.00 și 17.00

LOCAȚIE: Biserica Filadelfia Adresa: 5544 SE 128 Ave, Portland, OR 97236 

Detalii: http://losangeles.mae.ro/local-news/1343

 

Continuăm cu stupoare să asistăm la căderea liberă a civilizației umane, în special a civilizației așa zis “occidentală”, o civilizație care s-a dezvoltat de-a lungul secolelor cu multă trudă și cu multe bătălii în care a curs mult sânge și care au produs multă durere și suferințe. Cuvântul LIBERTATE a fost cel mai folosit de-a lungul acestor bătălii sângeroase și a fost pe buzele soldaților care au plătit cu viața pentru libertate. Aceasta a fost câștigată sau pierdută, balanța libertății închlinându-se de fiecare dată înspre cei mai tari, cei mai puternici.

Cu prilejul aniversării unui an de la inaugurarea “celui mai iubit din popor”

Luna aceasta se împlinește un an de la instaurarea președintelui american Joe Biden la cârma celei mai puternice țări din lume. Acesta a fost ales de către “peste 80 de milioane de americani” din cei 329.5 milioane (anul 2020), acestea având cele mai multe voturi din istoria Americii după ce acesta a condus o campanie electorală din umbră și a apărut în fața publicului de foarte puține ori.

Nu există nici o îndoială că trăim vremuri istorice nemaiîntâlnite. Sărbătorile de anul acesta au venit oarecum pe neașteptate, poate prea târziu pentru unii sau prea repede pentru alții. Suntem încă în plină pandemie sau așa ni se spune prin trâmbițele mass-mediei. Parcă nici luminițele de pe la casele americanilor nu mai sunt așa de multe și  strălucitoare.

“Trăim într-o vreme in care există foarte multă confuzie și oamenilor trebuie să le spunem, să le explicăm” ”Multe persoane nu sunt educate  îndeajuns pentru a înțelege ... cum funcționează lanțul de aprovizionare” - le-a spus președintele Joe Biden americanilor explicandu-le ca unor copii de grădiniță.


Trecut-au anii ca nori lungi pe șesuri
Și niciodată n-or să vie iară,
Căci nu mă-ncântă azi cum mă mișcară
Povești și doine, ghicitori, eresuri