"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Profesiunea mea este cea de agent imobiliar, o practic cu plăcere și mult entuziasm de aproape 20 de ani, și pot spune privind retrospectiv că am văzut toate fațetele acestui domeniu, “the best of times and the worst of times” cum așa de frumos spunea Dickens în debutul romanului sau, “Poveste despre două orase”, am experimentat vremuri în care casele se vindeau “ca pâinea calda” și alte vremuri, mai triste în care multe case ajungeau în posesia băncii datorită ipotecilor neplătite!

Astăzi voi trata un subiect sensibil pe care mulți dintre voi cei ce aveți o casă de vânzare și încă nu s-a vândut îl veți găsi, sper, folositor…deci, ce facem atunci când casa dvs.  este de vânzare de ceva vreme și încă nu s-a vândut?  Sper că sfaturile mele de mai jos să va fie de folos și să dea rezultulatul scontat!

După multe luni de muncă asiduă din partea agentului dvs. imobiliar, marketing intens, nenumărate “Open Houses” și promovarea vânzării casei la un preț competitiv, surpriză!! Locuința dvs. rămane încă nevânduta!! Chiar și cel mai experimentat agent imobiliar și vanzătorul cel mai motivat pot ocazional să se afle în această situație puțin plăcută!

În mod categoric, nu putem controla condițiile pieței, dar ce ar trebui să facem atunci când dorim să ne vindem casa în condițiile în care aceasta nu s-a vândut în primele săptămâni de la introducerea ei pe piața imobiliară? Vă propun să luați în considerare câteva strategii-cheie de implementat pe o piată dură atunci când se pare că nimic altceva nu functionează!

Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le re-evaluați înainte de a reduce prețul casei dvs.: decor, fotografii, Marketing, Open Houses, Social Media, și nu în ultimul rând, agentul imobiliar.

Fotografiile online sunt cele ce generează primele interesul posibililor cumpărători și al altor agenți imobiliari în proprietatea dvs. Trebuie cumva să faceți alte fotografii? Poate casa a fost listată iarna, iar acum soarele străluceste și totul a înflorit, fotografiile trebuie să reflecte sezonul actual, cele de iarnă sunt puțin prea contrastante vara, crează impresia, probabil greșită că proprietatea este de vânzare de foarte mult timp.

Cum apare decorul în fotografii? Acest impact este esențial și nu trebuie subestimat. Multe listări nu au nevoie de o revizuire completă, dar prin adăugarea unor perne decorative în culori strălucitoare si contrastante, schimbarea obiectelor de artă sau a unui covor pot îmbunătăți mult ansmamblul general al unei încăperi. Schimbarea coverturii într-un așternut colorat va oferi dormitorului un aspect mai vesel și va fotografia mult mai bine decât așternuturile tradiționale albe. Atunci când vindeți orice produs, în special o casă, aparențele sunt de o importantă vitală!

După mai multe luni pe piată, cum readucem energia și revitalizam listingul? Locuințele unice, cu locații atractive, pot fi reimprospătate cu o renovare, redecorare, folosirea unui nou décor/designer profesionist sau chiar organizarea unui eveniment la domiciliu. Casele cu piese de atracție unicat atrag clienții și agenții către proprietate prin găzduirea de evenimente creative precum semnări de carte, lecturi sau cocktail parties. Este posibil că aceste evenimente să nu-l aducă imediat pe cumpărător, dar vor genera suficient “buzz” și vor determina oamenii să vorbească despre proprietate.  Această tehnică de marketing poate fi o modalitate foarte bună de a promova o casă de lux care stă pe piată mai de mult.

A încercat agentul dvs. să vă prezinte proprietatea pe rețelele de socializare? Poate că o strategie de marketing pe Instagram sau Facebook ar putea stârni interesul. O listare postată pe Instagram poate atrage atenția persoanelor din afară zonei-sau chiar a tării-care încep procesul de a căutare cu mult înainte de a fi fizic în față casei ce doresc să o cumpere.

Social Media poate fi un mod extrem de puternic și totodată foarte personal de a ajunge la consumatorii care ar putea avea în vedere o nouă casă. Re-evaluați strategia dvs. de “Open House”! Contrar credinței populare, “Open Houses” nu aduc întotdeauna clienți adevărati și, în multe cazuri, crează o inconveniență pentru vânzători, mai ales când aceștia încă locuiesc în casă.  “Open Houses” prin “programare” sunt adesea o modalitate mai bună de urmat atunci când incearcăm să atragem cumpărători care doresc să facă o ofertă, spre deosebire de cei care doar sunt curioși. Este mai mult probabil ca un cumpărător serios să solicite o astfel de programare.

Marea majoritate a agenților imobiliari lucrează diligent și sunt profund dedicați procesului de vânzare al casei dvs! Când un acord de listare este pe cale să expire, gândiți-vă cu atenție ce poate face un nou agent pe care agentul dvs. actual nu l-a făcut. A fost vina agentului sau că vanzător ați fost rezistent la multe dintre sugestiile pe care agentul le-a făcut? Dacă agentul muncește din greu și face toate lucrurile necesare, gândește-te cu atenție înainte de a-ți asumă o nouă relație cu un alt agent.

În final, când cele mai bune practici sunt aplicate, și totuși casa nu se vinde, ultimul și cel mai puternic argument rămâne reducerea prețului! Fiți siguri, există întotdeauna un preț care va atrage atenția unui cumpărător astfel ofertă neîntârziind să apară- dar dacă acesta nu este prețul pe care îl doriți sau simțiți că mai puteți aștepta, atunci s-ar putea să nu fie momentul cel mai oportun să vindeți casa! Uneori, când toate celelalte nu reușesc, răbdarea este cel mai bun curs de acțiune!

Una dintre expresiile mele favorite pe care o aplic adesea în viața de zi cu zi, și parcă în domeniul imobiliarelor are o conotație și mai aparte este următoarea, “totul va fi bine într-un final, dacă încă nu este bine, nu este încă sfarsitul”.  Va doresc o vânzare rapidă la un preț bun, un cumpărător entuziast care să iubească casa ce o vindeți la fel de mult cum ați iubit-o dvs.!  Vrem, nu vrem, ne atașăm de aceste cochilii în care ne ducem traiul, creștem copii, avem parte de bucuri și câteodată necazuri, dar viața merge mereu înainte și povestea continuă pe o altă stradă, într-o altă casă!  Dacă vă pot ajuta cu un sfat în domeniu, dacă vă gândiți să vindeți sau să cumpărați o casă, vă rog să mă contactați cu toată încrederea la 404.966.6377  sau via email, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. SUCCES!!!