"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Nimic nu dă frâu mai mult imaginației în ultima vreme în domeniul economic decât situația în domeniul imobiliar. Dupa doi ani în care Covidul a influențat major felul în care trăim, și încurajați de dobanzile extrem de mici, piața imobiliară continuă curba ascendentă și preturile cunosc și ele, asemeni dolarului american o inflație care de mult nu s-a mai produs.

În 2022, mai multe tendințe vor modela piața imobiliară, pe măsură ce oamenii continuă să-și modifice obiceiurile care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor în continuă evoluție a pandemiei. În timp ce stilul de viață va fi considerat o tendință majoră în domeniul locuințelor în 2022, la fel va fi și prețul și disponibilitatea locuințelor, deoarece cererea rămâne mult mai ridicată decăt oferta care se luptă din răsputeri să țină pasul. Mai jos sunt cateva din cele mai importante tendințe ale pieței imobiliare pe care trebuie să le urmăriți în 2022 și care sa va ajute in luarea deciziei ideale pentru dvs și familia dvs.

Lipsa inventarului de locuințe in piata imobiliară contonua sa fie resimtita acut in Georgia. Numărul de case disponibile spre vanzare a scăzut cu 27% la nivel național în ianuarie 2022, comparativ cu înregistrările disponibile în ianuarie 2021. Inventarul de locuințe este în prezent scăzut, dar previziunile arată că mulți oameni și-au pregătit casele pentru vânzare și doresc să-și listeze casele pe piață incepand cu primavara, anotimpul preferat pentru cei ce doresc să-și vănda casa. Piața imobiliară din Georgia poate înregistra, de asemenea, o scădere a înregistrărilor disponibile din cauza cererii mari de locuințe, contractul mediu fiind semnat în primele zile de la listare. Pentru o fluidizare a procesului de cumparare și evitarea surprizelor este important să fiți pregătiti cu o sumă de împrumut pre-aprobată și așteptări realiste cu privire la procesul de cumpărare și vânzare.

2022 va contiuna sa rămână o piață a vânzătorilor, după cum am menționat mai sus. Având în vedere că oferta rămâne scăzută și majoritatea cumpărătorilor fac oferte în numerar peste prețul cerut, vânzătorii vor păstra avantajul în tranzacții, deoarece oamenii încă caută o casă care să fie la distantă idelă de serviciu, cu școli bune, aproape de magazine, parcuri, mjloace de transport și drumuri pricipale. De asemenea, ratele ipotecare sunt încă la cel mai scăzut nivel istoric, ceea ce promovează dorința cumpărătorului de a cumpăra cât mai curând posibil pentru a obține o ofertă bună într-o piața deja competitivă. În timp ce prețurile de vânzare la majoritatea locuințelor au crescut cu 14% de la începutul anului 2022, aprecierea prețurilor va continua să crească mult mai constant decât anul precedent. Aprecierea prețurilor va rămâne constantă din cauza inflației și a subvenționării pandemiei, spre exemplu, ratele ipotecare fixe pe 30 de ani au crescut pana in prezent foarte încet de la 3% la 3,6%. De asemenea, liderii mondiali în domeniul sănătății continuă să promoveze distanțarea socială, iar munca la distanță rămâne populară, ceea ce determină o creștere constantă a cererii de locuințe, creând astfel prețuri de vânzare în creștere. Schimbările stilului de viață vor determina deciziile de cumpărare, pe măsură ce oamenii continuă să lucreze și să învețe de acasă, aceste schimbări în viața de zi cu zi au un impact asupra ceea ce își doresc oamenii în ceea ce privește spațiul locuibil. Tot mai mulți oameni sunt dispuși să plătească prețul caselor chiar daca acesta este încă în creștere. Casele de lux, precum si casele construite la comandă sunt în continuă creștere în multe zone in Atlanta si împrejurimi, deoarece proprietarii de case își doresc separarea dintre locul de muncă și cel petrecut acasa cu familia. Acesta ar putea include un dormitor suplimentar folosit ca birou sau un garaj supradimensionat, astfel încât oamenii să se poată antrena acasă în loc să meargă la o sală aglomerată. Pe lângă faptul că își doresc spațiu interior suplimentar, oamenii caută și să își modernizeze spațiile exterioare. Deoarece mai mulți oameni lucrează de acasă, este mai puțin nevoie să vă faceți griji cu privire la distanțele de transport până la serviciu și să vă concentrați mai mult pe facilitățile de care va puteti bucura acasă. Creșterea prețurilor chiriilor în orașele mari determină un aflux de cumpărare de case în suburbii. Prețurile chiriilor au o creștere estimată de 7,1% în 2022 și acum, când apartamentul mediu devine mai puțin convenabil decât o rată ipotecară fixă, mai mulți oameni caută să cumpere o casa. Suburbiile oferă o selectie mai convenabilă din punct de vedere financiar în ce privește prețul pe metru pătrat, oferind mai multe posibilitati si avantaje celor ce tranzitioneaza de la un apartament închiriat la o casa personală. Oamenii caută, de asemenea, școli mai bune și activități în aer liber pe care multe orașe aglomerate nu le pot oferi.

Chiar dacă piața imobiliară continuă să fluctueze, potențialii vânzători și cumpărători se confruntă cu multe avantaje atunci când vine vorba de aventurile lor imobiliare în 2022. Piața va rămâne constantă și, sperăm, va continua să crească pe măsură ce trece anul, creând astfel oportunități pentru oricine dorește să paseasca cu încredere în lumea pieței imobiliare.  Casa ramâne pentru mulți o particica din visul american! E mai usor să cumperi o casă în America decat în multe alte țări din lume!  Vă astept să mă contactati, îmi doresc ca prin expertiza mea profesională să vă fiu alaturi de-a lungul acestui drum frumos care se încheie cu dvs. în fața unei case noi, cu puțin curaj, totul este posibil!