"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În perioada 7 – 10 aprilie 2022, o echipă a Consulatului General al României la Miami a realizat un consulat itinerant în statul Georgia, cu sprijinul domnului Darius Gazinshi, consul onorific al României în Georgia și al Preotului Paroh George Acsine, care a găzduit acțiunea la Biserica ortodoxă română Sfinții Împărați Constantin și Elena din localitatea Lilburn. A fost prestată întreaga gamă de servicii consulare – pașapoarte, acte notariale, înscrieri acte de stare civilă etc., de care au beneficiat peste 300 de persoane.

Cu prilejul deplasării în Georgia, consulul general Cătălin Ghenea a vizitat comunitățile românești din apropiere și a avut întrevederi cu liderii bisericilor, în ordine cronologică: Elim Romanian Penticostal Church - pastor Cornel Olan, Atlanta Romanian SDA Church – pastor Nicu Butoi, Philadelphia Romanian Church – pastor Iulian Costea, Gwinnett Romanian Baptist Church – pastor Matei Istudor și Biserica Ortodoxă Română Sf. Maria – preot paroh Nicolae Clămpuș.

Întregul demers a fost apreciat de către numeroasa comunitate românească din Georgia, care consideră inițiativa Ministerului Afacerilor Externe român de a organiza consulate itinerante, cu consultarea prealabilă, o realizare care vine în întâmpinarea comunităților românești, rezolvând astfel un număr foarte mare de solicitări.

Comunicat de presă - Consulatul General al României la Miami