"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

„A cunoaşte. A iubi
Înc-o dată, iar şi iară
a cunoaşte-nseamnă iarnă
a iubi e primăvară.”
            Lucian Blaga - Primăvara

Primăvară își face debutul devreme în statul Georgia...calendarul poate să arate o luna de iarnă, februarie, de exemplu dar dacă privești de la fereastră, lumea capătă o aureola blândă și caldă, firul de iarbă se îndreaptă spre cer, iar florile, o adevărată explozie de culoare, lumină și bucurie dansează în ritmul primăverii.

Georgia și mai ales zona Metro-Atlanta are o mulțime de atracții turistice, poți face nenumărate excursii de-o zi, la munte, la mare, drumeții prin păduri, și sunt mereu locuri noi pe care le descopăr cu bucurie și entuziasm deși, Georgia e casă mea de-aprope 20 de ani! Niciunde nu strălucește mai frumos primăvara decât în Grădinile Botanice Gibbs...Amplasate la poalele munților Georgiei de Nord, Grădinile Gibbs reprezintă o destinație importantă pentru pasionații de horticultură și toți iubitorii de frumos. Situată la aproximativ 45 de minute de Blue Ridge, GA, în orășelul de munte Ball Ground, Comitatul Cherokee, Gibbs Gardens este considerată una dintre cele mai mari grădini rezidențiale din lume. Frumoasă în fiecare anotimp, imensa grădina conține 19 cascade, 24 de lacuri și iazuri și 32 de poduri. Bucurați-vă de o plimbare liniștită de-a lungul pâraielor și cascadelor și în jurul grădinilor de apă, admirând parfumul plantelor, florilor și milioanelor de bulbi care oferă o gamă largă de culori, forme și texturi. Prin mijlocul văii curge un pârâu frumos, cu sute de izvoare intersectând pârâul. Izvoarele sunt înconjurate de milioane de ferigi naturalizate, ceea ce o face una dintre cele mai mari plantații de ferigi din țară. Azaleele native, corinele și laurii de munte oferă un interes sezonier suplimentar. Terenul include grădini japoneze magnifice, arțarul japonez, statuile lui Buddha, totul invită la meditație, liniște și admirație pentru mâinile harnice care au pus în aplicație un proiect așa de frumos!

Acum este sezonul narciselor și al lalelelor!  Cuvintele sunt sărace și puține să descrie frumusețea pură ce o oferă spectacolul lor în luna martie...un câmp întreg de narcise, milione de bulbi ce în fiecare an atrag mii de vizitatori! Pentru mine, primăvară începe la Gibbs Gardens, deschiderea sezonului și a grădinii coincide cu ziua mea de naștere, și nu există pentru mine o modalitate mai frumoasă de a-mi petrece ziua de naștere decât la Gibbs Gardens...văd crestele munților, admir florile și natura ce renaște și mă bucur că am norocul și bucuria de a locui așa de aproape de acest paradis terestru!

Jim Gibbs, proprietarul acestor minunate grădini, a călătorit timp de 15 ani, atât în America cât și în alte părții ale lumii, observând grădini de orice stil și a decis că vrea să proiecteze și să construiască o grădină de clasă mondială. A petrecut șase ani în căutarea unui loc potrivit, cu o sursă puternică de apă și copaci maturi frumoși care acoperă o topografie ondulată. A fost cu adevărat „un vis devenit realitate” când a găsit cel mai frumos loc din țară pentru a construi grădina. Proprietatea are 376 de acri, iar casă și grădinile includ peste 300 de acri, ceea ce o face una dintre cele mai mari grădini rezidențiale din țară.

Jim Gibbs a moștenit genele de grădinări de la cele două bunici ale sale, ambele pasionate de grădinarit. În copilărie, a fost fascinat de grădinile lor frumoase formate din fântâni, arbuști și copaci înfloriți, plante anuale și perene, și adeseori obișnuia să spună „Când voi fi mare îmi doresc o grădină că a lor”. Visul sau din copilărie s-a tranformat în realitate și Grădinile Gibbs sunt admirate anual de mii de vizitatori atât din Georgia cât și din întreagă lume...Grădinile Gibbs sunt adesea menționate în topul celor mai frumoase grădini din lume.

Va invit să vizitați Grădinile Gibbs...primăvară e la ea acasă în acest loc minunat iar dacă ar fi să-mi închipui cum e în paradis, cu siguranță e precum la Gibbs Gardens într-o zi de primăvară!