"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În această vară a fost fondată platforma civică  RO100 Chicago, de către un grup de români stabiliți în zona Chicago, dornici de a-și folosi timpul, resursele și experiența acumulată în domeniile lor de activitate pentru a contribui la proiectele civice și de viitor ale Platformei România 100.

Echipa,  formată din 10 membri fondatori, cu diferite responsabilități în cadrul echipei, în funcție de expertiza și experiența profesională, a organizat la începutului lunii Decembrie primul eveniment public: un eveniment de networking și socializare cu români din comunitate. La el au participat aproximativ 70 de persoane. Câțiva zeci dintre aceștia au participat in zilele care au urmat la alte două sesiuni de discuții prin video-conferință cu fostul Ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. Discuțiile s-au axat în principal pe chestiuni legate de implicare civică și  socială, precum proiectul MagiCamp: https://magicamp.ro/cum-poti-ajuta/cum-ne-poti-ajuta-tu/

Dorința Ro100 Chicago este de a crea o platformă de colaborare între românii profesioniști din zona Chicago și cei din România. Scopul comunității este acela de a avea un impact pozitiv asupra românilor din diaspora și România, prin proiecte civice diverse.

Dacă doriti să vă alăturați  echipei și pentru a afla mai multe despre proiectele lor viitoare, puteți  să le scrieți la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.