"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Revin cu informații referitoare la evoluţia tehnicii sistemului de identificare numit RFID (Radio Frequency IDentification). Bătrânul Ioan, apostolul, exilat pe insula Patmos în descoperirea pe care o are cu privire la vremurile din urmă a scris că semnul de identificare ce va fi elaborat de fiară va fi aplicat PE mână sau PE frunte.

Fiarei care se ridica din pământ I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească, şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn PE mâna dreaptă sau PE frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei. Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şaizeci şi şase”. (Apocalipsa 13.15-18).

            În capitolul următor din Apocalipsa găsim că un al treilea înger i-a zis lui Ioan: „Dacă se închină cineva fiarei şi icoanei ei, şi primeşte semnul ei PE frunte sau PE mână, va bea şi el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; şi va fi chinuit în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei, şi oricine primeşte semnul numelui ei!” (Apocalipsa 14:9-11).

            RFID este o tehnologie care utilizează un mic dispozitiv electronic care cuprinde un cip și o antenă. Cipul poartă un identificator unic pentru obiectul sau ființa la care este aderent. Folosind RFID, elementele pot fi scanate la câțiva metri de un cititor, putând citi simultan sute de articole.

Pentru un exemplu conceptual al eficienței dobândite prin tehnologia RFID, luați în considerare o linie de plată a supermarketurilor. Fiecare element trebuie să fie scanat individual pentru a fi procesat. Folosind tehnologia RFID, toate produsele alimentare ar putea fi plasate pe un scanner RFID și vor fi citite imediat, reducând în mod semnificativ timpul necesar pentru procesarea articolelor și pentru stabilirea prețurilor. Un studiu al Universității din Arkansas a constatat că scanarea a 10.000 de articole cu tehnologie cu coduri de bare a durat 53 de ore; în comparație cu tehnologia RFID, aceleași 10.000 de articole au fost procesate în doar 2 ore.

În 2018 vânzările de tehnologie RFID au generat un venit estimat la peste 10 miliarde de dolari. Majoritatea aplicațiilor RFID de astăzi sunt găsite în serviciile de sănătate, serviciile cu comercianții cu amănuntul care demonstrează succese semnificative în implementarea acestei tehnologii, în special pentru integritatea lanțului de aprovizionare. De fapt, comercianții cu amănuntul de mari dimensiuni au raportat îmbunătățiri ale preciziei de urmărire a stocurilor de la 60% la mai mult de 95% după implementarea tehnologiei RFID.

Etichetele RFID pot de asemenea să stocheze mai multe informații decât este posibil în prezent cu tehnologia codurilor de bare. Cu complexitatea din ce în ce mai mare a inventarelor - de exemplu, dimensiunile și culorile multiple ale produselor - tehnologia RFID poate urmări elementele specifice produsului, ceea ce ajută la menținerea unui inventar precis. Aceste beneficii au inspirat alte industrii să integreze tehnologia RFID în fluxurile de lucru. RAID RFID este o alianță globală care promovează adoptarea universală a tehnologiei RFID (similar cu alte inițiative care există pentru tehnologiile populare, cum ar fi Bluetooth, WiFi și comunicarea în apropierea câmpului [NFC]). RAID RFID utilizează tehnologia bazată pe serviciul cloud pentru conectarea dispozitivelor RFID prin integrarea wireless, pentru a facilita adoptarea universală. RAIN poate ajuta la aplicarea mai largă a beneficiilor RFID într-o varietate de domenii.

Deși tehnologia RFID poate simplifica fluxurile de lucru cu forță de muncă intensă, ea există, în mod obișnuit, în combinație cu tehnologia codurilor de bare, nu în locul acesteia. Ambele tehnologii au avantaje și dezavantaje specifice care le fac practic integrate în diferite sisteme de management.

Beneficiile tehnologiei RFID în domeniul medical sunt experimentate în servicii de asistență, special în ceea ce privește eficiența, siguranța și integritatea lanțului de aprovizionare. Scanarea în timp real influențează în mod pozitiv lanțul de aprovizionare farmaceutică, asigură gestionarea precisă a inventarului și crește eficiența operațională și siguranța medicamentelor, managementul sistemului de aprovizionare și nevoia de urgență a medicamentelor. Gestionarea robustă a inventarului și obținerea comenzilor precise, combinate cu tehnologia RFID, pot ajuta sistemele de sănătate să reducă semnificativ riscurile și pierderile. Tehnologia RFID poate ajuta, de asemenea, în gestionarea medicamentelor rare, deoarece tehnologia indică localizarea precisă a inventarului. În plus, tehnologia oferă date exacte, în timp real, permițând farmaciei să analizeze rapid și să redistribuie stocul după cum este necesar.

Pentru intrarea în procesul RFID, majoritatea articolelor trebuie să fie etichetate manual și încărcate în sistem; totuși, timpul necesar pentru a îndeplini această sarcină este de obicei compensat de timpul salvat prin asamblarea și verificarea datelor cu ajutorul tehnologiei. Sute de elemente pot fi codificate cu etichete RFID simultan, ceea ce îmbunătățește eficiența. Pe măsură ce tehnologia RFID devine mai răspândită, producătorii de medicamente frecvent utilizate încep să introducă inventar pre-etichetat cu capabilități RFID care conțin deja NDC a produsului, data expirării, numărul lotului etc. Odată ce elementele sunt etichetate, asamblate cutiile pot fi scanate și aprobate în mai puțin de 1 minut.

RFID simplifică procesele complexe, elimină asamblarea manuală și sporește siguranța pacienților și angajaților prin reducerea potențialului de eroare umană.

Tehnologia RFID este o resursă încă neutilizată la maxim, în farmaciile din sistemul de sănătate pentru a obține eficiență totală, a permite practici inteligente de gestionare a inventarului și a îmbunătăți siguranța medicamentelor. Dat fiind că această tehnologie devine mai răspândită și din ce în ce mai flexibilă din punct de vedere al costurilor și al ușurării implementării, RFID ar trebui explorat ca o oportunitate de a îmbunătăți fluxul de lucru și operațiunile farmaciei.

Informațiile și tehnologia biometrică înregistrează o creștere a popularității, iar la începutul anului 2018 o companie de transport feroviar suedez a început să ofere pasagerilor opțiunea de a folosi un cip implantat în mâna lor, în locul unui bilet de tren de hârtie.

Am fost surprins când John Brandon | Fox News, în 3 noiembrie 2018 a publicat aspecte motivatoare de folosirea cipului. Intri într-un magazin alimentar și ridici ouă. Nu ai iPhone sau smartphone. Nici o problemă. Miști mâna peste un cititor și plata este extrasă din contul tău bancar.

Dacă vi se pare exagerat, evident că nu ați fost recent în Suedia, unde mii de oameni au prezentat cipuri implantate în corpul lor. Compania Biohax a instalat deja în jur de 4.000 de cipuri în clienți, introduse chiar sub degetul mare. Aceștia pot utiliza implantul pentru a deschide ușile securizate, pentru a plăti biletele și a comunica informații de urgență personalului medical. Cipul este de aproximativ mărimea unui bob de orez, iar procedura - care costă 180 de dolari - este similară cu obținerea unei fotografii tetanice.

"Implantarea cipului este o modalitate sigură de a asigura că identitatea digitală a unei persoane este legată de identitatea fizică a acesteia. Permite gestionarea accesului într-un mod care protejează suveranitatea individuală și permite utilizatorilor să controleze confidențialitatea activității lor online ", a declarat pentru Fox News Dr. Stewart Southey, Chief Medical Officer la Biohax International.

Un alt medic este de acord că obținerea de "cipuri" este practică și chiar avantajoasă. Încă din 2014, experții au subliniat o serie de beneficii, unele medicale și unele bazate pe consum. "Din punct de vedere medical, în ER avem pacienți care vin în fiecare zi care sunt confuzi sau inconștienți și nu putem obține nici un istoric medical de la ei", spune Dr. Larry Burchett, expert medical și autor care conduce DoctorLarry.com. "Dacă am avea acces la acele informații având implantat un cip în pielea lor, am putea salva vieți". El am mai spus că "Există riscuri de infecție, dar sunt scăzute. Nu cred că aceste riscuri sunt mari. " În SUA state, precum California și Missouri, au implementat deja reglementări privind implanturile cu cip.       

Firma din Marea Britanie, BioTeq, care oferă implanturi ale întreprinderilor și persoanelor fizice, a instalat recent 150 de implanturi în Marea Britanie. Steven Northam, fondatorul și proprietarul companiei BioTeq din Hampshire, a declarat pentru Guardian că cele mai multe dintre cele 150 de implanturi au fost pentru persoane fizice, în timp ce unele firme financiare și de inginerie au avut, de asemenea, cipurile implantate în personalul lor.

Un purtător de cuvânt al companiei britanice CBI și-a exprimate îngrijorarea: "În timp ce tehnologia este îmbunătățită se intră în invadarea vieții private. Întreprinderile ar trebui să se concentreze pe priorități imediate și apoi pe protejarea angajaților lor ". Secretarul general Frances O'Gradysaid a spus: "Știm că angajații sunt deja preocupați de faptul că unii angajatori folosesc tehnologie pentru a controla și micromenaja, diminuând dreptul personalului la viață privată”. "Microciparea ar oferi șefilor și mai multă putere și control asupra angajaților".

Jowan Österlund, fondatorul companiei Biohax, a declarat pentru Telegraph că microcipurile sale, care costă fiecare 150 de lire sterline, ar putea ajuta firmele financiare și juridice să îmbunătățească securitatea. "Aceste companii au documente sensibile cu care se confruntă. [Cipurile] i-ar permite să impună restricții pentru oricine." Österlund a spus ca marile companii, cu 200.000 de angajați, ar avea nevoie de așa ceva, dar trebuie început ca și o opțiune.

Anul trecut, 2017, trei companii din Wisconsin au încheiat un parteneriat cu Biohax, printre care compania americană Three Square Market care a microcipat angajații, pe bază de voluntariat.

 Tehnologia RFID permite gestionarea accesului într-un mod care protejează suveranitatea individuală și permite utilizatorilor să controleze confidențialitatea activității lor online ", a declarat pentru Fox News Dr. Stewart Southey,

Desigur, odată ce această tehnologie începe să fie pusă în aplicare, vor exista unii lucrători care vor obiecta. Dar dacă se va ajunge să alegeți între implantarea sau pierderea locului de muncă, câți lucrători credeți că vor alege să devină șomeri? Da, vor exista unii care își vor sacrifica locul de muncă. Nu vor lăsa pe nimeni să le pună un cip în corp, dar, se pare că majoritatea populației va alege pur și simplu să accepte "noua tehnologie". Din păcate, mass-media curentă ne spune în mod deschis că acest lucru este aproape.

Nu cu mult timp în urmă, afiliatul NBC din Tampa a dat publicității experiența unei mame care dorea cu disperare să implanteze un microcip în copilul ei cu handicap din motive de siguranță ... Pentru Steffany Rodriguez-Neely, viața este mai aglomerată ca niciodată. Mâinile ei sunt pline 24 de ore pe zi. Vârstele copiilor ei sunt între nou-născut și adolescent. În timp ce această mamă Lutz se mândrește cu faptul că este o mamă atentă, activă și dedicată, ea este de asemenea realistă. Știe că o urgență se poate întâmpla în câteva secunde, chiar și celor mai buni părinți. Când Steffany a văzut tragedia recentă din județul Pasco unde un copil a rătăcit într-un iaz și s-a înecat, inima ei a fost prăbușită. În timp ce vorbește despre ea, își scutură din cap tristețea, își închide ochii și suspină: - A fost groaznic, atât de trist. Știi, părinții buni se lovesc de lucruri rele care li se întâmplă ", a spus Steffany. În cazuri de accident sunt folosiți copiii pentru a ne face să ne simțim vinovați. Cu alte cuvinte, în curând, dacă vă opuneți microcipurilor implantabile, atunci sunteți împotriva siguranței copiilor și sunteți rău intenționați.  Va veni vremea când nu va mai fi vorba despre potențiala tiranie pe care microcipurile de identitate emise de guvern ar putea să le dezlănțuiască. În schimb, toate discuțiile vor fi despre "beneficiile potențiale" și despre modul în care acest lucru va face lucrurile mult mai sigure "pentru copii".

            Așa cum se observă din cele de mai sus, cipul a devenit o necesitate pentru monitorizarea produselor și oamenilor. E folosit pe scară largă pe tot globul. În curând vine vremea când va fi folosit pentru împlinirea celor ce a scris bătrânul Ioan în Apocalipsa.

            ”Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).