"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Mai întâi o clarificare: Care este diferența între SARS-CoV-2 și COVID-19? Severe Acute Respiratory Syndrome CoronaVirus 2 (SARS-CoV-2) (a 2-a variantă de SARS) este un virus puternic care cauzează boala respiratorie COronaVIrus Disease 2019 (COVID-19), ce a apărut în 2019. Una din întrebările frecvente, în plină criză pandemică, este:

Ce, de fapt, se ascunde în spatele molimei COVID-19? Revista virtuală RaptureReady are un articol intitulat ”Forța Majoră” scris de Pete Garcia, și publicat în 16 aprilie 2020, la Categoria: Articole generale. O prelucrare a articolului amintit scoate în relief lupta acerbă pentru globalizare, care se pare că în ultimul timp a cam fost pierdută și se încearcă renegocierea ei.

Primele trei luni ale anului 2020 a devenit o perioadă cu evenimente ieșite din comun, mai mult decât întregul an 2019. Una din cele mai interesante, dar mai puțin raportate a fost părăsirea pozițiilor a unor șefi executivi (CEO=Chief Executive Officer) a unor organizații cu impact internațional.

Potrivit Challenger, Gray and Christmas Inc., care a urmărit statistici de acest gen din 2002, în anii 2019-2020 s-a constatat cel mai mare exod al CEO-urilor din ultimul timp. Spre deosebire de anul 2008, în care fondul ipotecar (mortgage) a aruncat întreaga economie într-un declin, economia a crescut până când actualul COVID-19 și-a început ravagiile pandemice pe tot globul. Peste 172 de șefi executivi și-au părăsit postul în octombrie 2019, ceea ce totalizat 1.160 de plecări pentru tot anul. În anul precedent (2018) numai 425 și-au părăsit poziția. În octombrie 2019, nimeni nu știa despre COVID-19, și de faptul că aceasta ar duce la o pandemie. În acea lună s-au înregistrat cele mai mari plecări de la căderea financiară a anului 2008.

Cu toate acestea, acel record din luna octombrie a fost zdrobit în ianuarie 2020, când peste 215 de șefi executori (CEO) și-au părăsit funcția. În acest moment, știrile despre gripa chineză din Wuhan tocmai începuseră să se scurgă din China, dar efectele economice nu au fost încă resimțite în Occident. Iată câteva dintre plecările mai notabile:  Bob Iger - Disney /  Page and Brin - Google / Bill Gates - Microsoft, Berkshire Hathaway / Dennis Muilenburg - Boeing / Steve Easterbrook- McDonald’s / Mark Parker- Nike / Devin Wenig - EBay / Adam Neumann- We Work / Kevin Burns - Juul / Oscar Munoz - United / Mark Okerstrom - Expedia / Kevin Tsujihara - Warner Bros / Ginny Rometty - IBM.

Întrebarea îngrijorătoare este de ce „aristocrația managerială” pleacă în viteză mare și în număr semnificativ? Ce știu ei și noi nu știm și când au știut-o?
Trebuie menționat că pozițiile CEO permit avantaje mari. Au  acces peste tot. Ei au parte de cele mai bune locuri de parcare, birouri, case, hoteluri, oferte; trăiesc literalmente ca regii și reginele. De ce oare în mod voluntar, renunță?

Un alt considerent de luat în seamă este un CEO nu este fără cunoștințe. Ei nu au ajuns (sau au rămas) la culmea imperiilor respective, fiind niște manechine prost informate. Nu are niciun sens faptul că, la o economie și o tehnologie în plină expansiune, care literalmente evoluează și într-o anumită zi acești aristocrați manageriali renunță chiar când lucrurile arată bine. Exodul lor de masă are sens atunci când vremurile sunt rele (2001, 2008), dar nu și când lucrurile sunt în creștere (înregistrează piețele bursiere mari). Ceva i-a speriat.

Unii au susținut că motivul principal al tuturor acestor CEO-uri este renunțarea la faptul că dinamica culturală s-a schimbat de când mișcarea MeToo a început în 2015. Cu toate acestea, acest lucru nu explică de ce directorii de sex feminin au renunțat la poziția de CEO (IBM, Altria, etc.). Mulți de la extrema dreaptă au conectat acest lucru la o conspirație la scară largă, legând în mod complex arestarea și moartea lui Jeffrey Epstein, precum și arestarea și condamnarea lui Harvey Weinstein, la plecarea lor bruscă. Se susține (pe bună dreptate) că cei bogați și puternici au tendința de a alerga în aceleași cercuri, astfel, soarta acestor doi bărbați ar fi putut să-i determine pe mulți să se gândească la propriile lor trecuturi ascunse.

Mai mult, având în vedere că mulți dintre acești CEO au tendința de a se apleca spre stânga din punct de vedere ideologic, s-ar putea ca ei să vadă retribuirea în lumina tentativelor eșuate repetate ale democraților de a-l îndepărta pe președintele Trump din funcție. Poate că se tem de investigațiile în curs de la Durham și Barr, care, deocamdată, nu și-au lansat în totalitate concluziile.

Deși unele dintre motivele menționate mai sus ar putea fi adevărate (într-o măsură sau alta), e greu a spune că răspund la întrebarea: De ce au plecat atât de mulți și atât de repede? Nu pot fi cu toții într-o conspirație uriașă. E posibil să fie ceva mai sinistru și mai puțin conspiratoriu decât credem.

Așa cum am menționat anterior, mulți dintre cei mai buni CEO-uri (în special în sectoarele tehnologiei) se îndreptă spre stânga, deoarece operează în principal din zone controlate de liberali, precum Silicon Valley din California, New York, Seattle, Washington, Dallas și Austin, Texas. Oamenii pe care îi angajează în sectorul tehnologic trăiesc, de asemenea, în aceste domenii liberale, cultural diferite. Ei fac donații pentru cauze de stânga, cum ar fi Planned Parenthood  și un mare număr de organizații afiliate lui Soros. Ei fac acest lucru, nu atât pentru că le pasă sau cred în ceea ce vinde stânga (socialismul), dar nu doresc să ia măsurile politice, economice și culturale pentru a merge împotriva valului cultural (vezi sprijinul absurd al lui Nike pentru Colin Kaepernick).

Ei sunt înclinați spre stânga pentru a câștiga cât mai mulți bani pentru companiile lor și pentru a face acest lucru, trebuie să fie cât mai neutri din punct de vedere politic și prietenoși cu cei de stânga. Nu doresc ca presa negativă, nici din mediul academic, din mass-media, nici de la Hollywood să le boicoteze bunurile și serviciile.  

Prin urmare, actuala cultură a oficialilor corporativi de top este tot ceea ce rămâne ca fiind o atotputernică economie occidentală în 2020. Acești șefi pleacă în timp ce viața lor e bună. Ei știu ce se ridică (de exemplu, Dow) și ce trebuie să coboare. Ei consideră că acest boom economic al “Make America Great Again” nu este sustenabil, cu națiunea care are 22 trilioane de dolari în datorii. Ei știu în ce adâncimi vor merge democrații și stânga pentru a scăpa de Trump sau pentru a se asigura că nu va fi reales.

Din serviciul de informații New Yorker’s Intelligencer (dated February 27, 2020): În octombrie anul trecut, cu două luni înainte de apariția coronavirusului care provoacă COVID-19 în China centrală, un grup de experți în sănătate publică s-au adunat la New York pentru o simulare. Obiectivul lor a fost să stabilească modul în care industria, guvernele naționale și instituțiile internaționale ar putea colabora pentru a răspunde unei ipotetice „pandemii cu consecințe potențial catastrofale”.

Caracteristicile virusului care provoacă în prezent devastări globale sunt remarcabil de similare cu cea propusă în simularea, supranumită „Event 201”. Virusul simulat, numit CAPS pentru Coronavirus Associated Pulmonary Syndrome, a început la porcii brazilieni care l-au transmis fermierilor. Au rezultat simptome care variază de la simptome asemănătoare gripei la pneumonie. În trei luni, boala ipotetică a cauzat 30.000 de boli și 2.000 de decese.

În procesele de fabricație a produselor, chinezii sunt vestiți a fi un Copy / Paste a orice produs care se fabrică în lume. Nu cumva chinezii au copiat Event-201și l-au scăpat de sub control?

Un alt aspect este că de multe ori s-a pus întrebarea: Ce va face lumea în fața epidemiilor? Bill Gates declara în 2015: „Dacă ceva va ucide peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii, este mai probabil să fie un virus extrem de infecțios decât un război - nu rachete, ci microbi”, a spus el la acea vreme. „Am investit o sumă imensă în factorii de descurajare nucleară, dar am investit de fapt foarte puțin într-un sistem pentru a opri o epidemie. Nu suntem pregătiți pentru următoarea epidemie.”

Ca informație, nu este ciudat sau bizar pentru organizații precum ARNORTH (Army Northern Command), CDC (Center for Disease Control) sau OMS (Organizația Mondială a Sănătății) să ruleze scenarii de dezastre legate de focare virale. Cu toate acestea, este curios că un exercițiu Event-201 și o pandemie efectivă CAPS coincid atât de strâns și de perfect cu COVID-19.

Este relevant, și un scenariu mai probabil, este că acești CEO de top știu disperarea stângii și știu intenția și măsura în care va merge stânga, pentru a folosi un dezastru major pentru a distruge economia în plină expansiune a lui Trump. Stânga nu-și permite să participe la următoarele alegeri, cu un Biden în frunte, și o națiune care se bucură de prosperitate economică, pe care nu a văzut-o în decenii. Acest lucru denotă încă patru ani cu Donald J. Trump, ceea ce este complet inacceptabil stângii democratice.

Când ne gândim la stânga politică, ne gândim la Joe Biden, Barack Obama, Hillary Clinton, Chuck Schumer, Nancy Pelosi, etc. care au ”progresat” de la rău la mai rău de-a lungul deceniilor. Cu toate acestea, acești clovni de circ nu sunt adevărații brokeri de putere.  

Bărbați precum George Soros, fostul banker american David Rockefeller și alți globaliști consacrați, cred cu adevărat în globalism, adică un guvern mondial singular și atotputernic, înființat de ei. Aceștia cred și propagă ideea că leacul tuturor celor care afectează lumea este un guvern atotputernic și global. Din perspectiva lor, ai putea pune capăt războiului, sărăciei și schimbărilor climatice provocate de om dacă un singur guvern ar fi responsabil. Luăm, de exemplu, acest citat atribuit lui David Rockefeller: „Suveranitatea supranațională a unei elite intelectuale și a bancherilor mondiali este cu siguranță preferabilă autodeterminării naționale practicate în secolele trecute.” „Autodeterminarea națională”, înseamnă suveranitatea și / sau dreptul unei națiuni de a-și crea propria formă de organizare. Statele Unite are Constituție proprie pentru a-și ghida guvernul; britanicii o au pe a lor; rușii pe a lor și așa mai departe. Ceea ce spunea el a fost că lumea ar fi mai bună, dacă ar fi condusă de un grup de elite intelectuale supranaționale (sau deasupra națiunilor individuale) și bancheri mondiali, în loc să permită națiunilor individuale să-și determine propriul viitor.

La încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, liderii mondiali s-au întâlnit în 1944 la Bretton Woods, New Hampshire, și au ajuns la ceea ce este cunoscut acum drept Acordul de la Bretton Woods. Acesta a stabilit în mare măsură structura financiară globală care va merge înainte în eventuala înfrângere a celui de-al treilea Reich și în ascensiunea democrațiilor occidentale.

Standardul de la Bretton Woods a funcționat din 1944 până în 1971, dar, atât cu Europa cât și cu Japonia la revenire, capacitatea SUA de a-și acoperi datoriile cu aur efectiv era în pericol. Asta a fost atunci când președintele Nixon a „șocat” piețele globale prin înlocuirea standardului de aur cu monedele fiat „free-floating”. Deși conceptul de petrodollar s-a născut în 1945 cu alianța oficializată a președintelui Roosevel cu saudiții, nu a putut deveni viabil din punct de vedere politic decât după dizolvarea Acordului de la Bretton Woods.

În urma războiului Yom Kippur din 1973, 12 națiuni OPEC au procedat la un embargo petrolier (drept recompensă pentru sprijinul acordat de SUA Israelului). Aceasta a crescut enorm prețurile benzinei în 1973-74, dar au menținut în mare parte prețurile pentru a dubla ceea ce au fost înainte de 1973, chiar și după stabilizare. Până în 1979, Administrația Carter a negociat o reînnoire a petrodollarului, asigurând stabilitatea celor șapte regate în schimbul asigurărilor că toate tranzacțiile cu benzină vor fi efectuate cu moneda americană. Această garanție a oferit acoperirea geopolitică a Arabiei Saudite cu un Iran reînviat și Uniunea Sovietică adversară, precum și moneda americană a rămas principala monedă de rezervă mondială. Lumea a funcționat în mare măsură în conformitate cu aceste reguli până la apariția erei internetului.

Odată ce lumea a început să se aplaneze online cu seriozitate (la mijlocul anilor 90), totul a fost în tendință spre digitalizare. Ceea ce a început cu eforturi scăzute a devenit un diluant complet al digitalizării informației. Ne aflăm în mijlocul a ceea ce a fost supranumită Revoluția industrială 4.0. Ca informare iată aici cele 4 revoluții industriale: Revoluția industrială 1.0 - Mecanizarea, aburul și puterea de apă / Revoluția industrială 2.0– Producția în masă și electricitate / Revoluția industrială  3.0– Sisteme electronice, informatice (IT) și automatizări / Revoluția industrială 4.0 - Sisteme cyber-fizice, sisteme computerizate în nori, sisteme cuantice, inteligență artificială.

Secolul XX a fost, până în prezent, cel mai violent și mai turbulent secol înregistrat; totuși, în același timp, umanitatea era în culmea inovației, invenției și procesării informațiilor: 101 milioane de decese din cauza foametei; 177 milioane de decese din cauza omorului; 131 milioane de decese din cauza războiului; 1.680 milioane de decese din cauza bolilor infecțioase. (Sursa: https://informationisbeautiful.net/visualization/20th-century-death)/

S-ar putea să vă întrebați din nou: Care este exodul unor CEO-uri puternice și această lecție de istorie lungă a globalismului din secolul XX în comun cu reacția noastră mondială continuă la Coronavirus (Virusul Wuhan)?

Nu este pur și simplu un complot democratic pentru a dezvălui un președinte republican prin criptarea economiei americane. Oricât stânga îl urăște pe Donald Trump - Joe Biden, Nancy Pelosi, Hillary Clinton și restul politicii lor au o perioadă destul de grea, alcătuind fraze simple împreună, cu atât mai puțin cu o schemă multistratată pentru dominația globală. Pur și simplu, le lipsește lățimea de bandă mentală pentru a se rumena la acel nivel de strategie.

Democrații congresmeni se gândesc doar în termeni de doi ani și la eforturile imediate de justiție socială ale partidului lor. Renunțarea la Trump, indiferent dacă este vorba de eforturi neconstituționale, investigații falsificate și probe de instrucțiune ilegitimă, este doar o parte din mașinațiile mai mari ce le au la îndemână.

Ceea ce este în joc este „mlaștina” internațională care accelerează pentru a închide naționalismul. Președintele Trump reprezintă o revenire la naționalism și la supremația americană care a dominat a doua jumătate a secolului XX. Acest lucru este inacceptabil pentru globaliștii din întreaga lume, care include lideri din Europa, Asia, America și Africa. Pe de altă parte, răspunsul comunității internaționale la această pandemie este cel mai sever pe care l-a cunoscut istoria lumii. Te face să te întrebi, din moment ce pandemia H1N1 din 2009, care a înregistrat șaizeci de milioane de infecții, trei sute de mii de spitalizări și aproape două mii de decese, abia a justificat un anunț de informație. Extinderea internațională a virusului Wuhan, a devenit subiectul major al știrilor și o amenințare potențială și astfel economia globală a început să se oprească.

Mulți au susținut că reacția la acest lucru este cea mai nejustificată și că vindecarea mandatată (distanțarea socială / carantina) este mai rea decât boala. Zeci de mii de companii se confruntă cu închiderea, punând milioane de persoane în pericol de șomaj, de adăpost și de a agrava alte probleme medicale pe care le-ar putea avea nevoie de angajare și asigurare pentru a le acoperi. Industrii întregi se confruntă cu probleme de solvabilitate în lumina panicii actuale: companiile aeriene, liniile de croazieră, călătoriile, fabricația, parcurile tematice, sporturile și industria de servicii / ospitalitate se confruntă cu perturbări severe și forme diferite de falimente.

Unii dintre CEO-urile care au ieșit o fi avut „cunoștințe privilegiate” cu privire la ceea ce venea de anul trecut și a decis să se retragă înaintea viitorului tsunami financiar, început cu martie 2020? Poate că vom afla în viitorul apropiat, date care pot oferi adevărul cu privire la motivul pentru care atât de mulți CEO-uri au decis să se îndepărteze de culmile puterii chiar înainte de cea mai grea încetinire economică pe care SUA a cunoscut-o de la Marea Depresiune.

Cu toate acestea, știm anumite lucruri cu siguranță.

1. Știm că de la începutul secolului XX, puterea a devenit consolidată istoric și constant în ultimii 120 de ani. De fiecare dată când se întâmplă o criză, băncile mici sunt cumpărate de marile bănci. Întreprinderile mari cumpără micile afaceri. Acesta a fost modelul de la Legea Rezervei Federale din 1913. Guvernul federal a crescut în putere și autoritate.

2. Știm că Scriptura afirmă că în zile din urmă, lumea va trece prin mari necazuri (Matei 24: 3-14). Aceste necazuri vor crește în frecvență și intensitate până când Răpirea Bisericii va lansa lumii criza crizelor care mult mai gravă decât pandemia COVD-19 (1 Tes. 5: 1-9).

3. Știm că un om cunoscut drept „cel fără lege” sau „Anticrist” se va ridica la putere, care va controla toate cumpărăturile și vânzările din lume. Profetul fals, care îl va ajuta prin semne și minuni supranaturale, își va impune statul de drept. Acest om este capabil să controleze cumpărarea și vânzarea din lume printr-o formă de închinare forțată care încorporează o anumită formă de tehnologie pe fruntea sau mâna purtătorului (Apocalipsa 13).

În pregătirea acelor vremuri, rețelele globale / infrastructura - (proiectul Kuiper, OneWeb) corporațiile și guvernele se alătură pentru a încercui pământul cu sateliți Low Earth Orbit (LEO) care sprijină o rețea globală 5G.

Într-o lume împărțită între hass-uri digitale, miliardarii Elon Musk, Jeff Bezos și Richard Branson încearcă să reducă decalajul. Cei trei antreprenori urmăresc separat să lanseze mii de sateliți mici pentru a face zip pe tot globul în ceea ce este cunoscut sub numele de orbită a Pământului scăzut sau LEO. Planul lor este să prospere oferind servicii de date de ultimă generație comercianților de acțiuni și altor persoane dispuse să plătească oricât pentru a radia câteva milisecunde în afara timpilor de transmitere. Sateliții ar trebui să ofere, de asemenea, o acoperire de internet de mare viteză pentru regiuni prea sărace sau la distanță pentru a o atrage pe teren. Niciun rezultat nu este sigur. Costurile de pornire sunt în miliarde de dolari.

Cu OneWeb, nu contează unde vă aflați. În curând, toată lumea va avea acces la internet de mare viteză și fiabil. E o companie de pionierat care construiește prima rețea globală de comunicații care este alimentată de o constelație de sateliți cu orbită joasă a Pământului și va oferi conectivitate oamenilor și întreprinderilor din întreaga lume.

Aproximativ o cincime din populația lumii (1,8 miliarde de persoane) este fără identitate juridică, ceea ce îi privează de acces la asistență medicală, școli, adăpost, justiție și alte servicii guvernamentale. Grupurile afectate în mod obișnuit includ refugiații deplasați de război, dispute teritoriale, victime ale foametei, excluziuni sociale, tulburări globale, instabilitate politică, concurență pentru resurse și schimbări climatice.  

Ceea ce ne interesează astăzi este faptul că Scriptura a prezis toate acestea cu peste două mii de ani în urmă. Deși nu cunoaștem încă semnificația 666 dincolo de sensul său declarat în Apocalipsa și legătura sa biblică istorică cu greutatea aurului regelui Solomon (1 Regi 10:14), cel puțin ambele cazuri au o legătură tangibilă cu bogăția.
Știm că Răpirea va îndepărta zeci de milioane de credincioși de pe fața pământului într-o clipă. Aceasta va avea ramificări economice și politice mondiale semnificative, mult peste ceea ce ar putea face o pandemie.

După Răpire vor fi nenorociri mult mai mari decât COVID-19. Vor veni vremuri când vor fi omorâţi toţi (denotă autoritate absolută) cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Vor veni vremuri când toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei. Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.  (Apocalipsa 13:15-18)

Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheaţi! - ca de obicei v-o spun pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus în Marcu 13:37.

de Nelu Ciorba = Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.