"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

La capitolul escatologic Semne ale vremurilor mă voi ocupa în continuare de Israel, unde de fapt sunt concentrate cele mai multe profeții ale vremurilor din urmă. Revenind la acrostihul cunoscut SEMNE, Semințiile lui Israel, Muntele Templului, Esticii (Împărații Răsăritului) sunt conectate cu Israel. Recunoașterea Israelului ca stat și stabilirea unor relații diplomatice cu statul Israel a statelor arabe în peste 70 ani de existență a avut loc până anul acesta doar din partea a două state. Egiptul a făcut acest lucru în 1979 și Iordania în 1994.

Suntem în septembrie 2020 care spre surprinderea lumii dar nu a Scripturii aduce evenimente escatologice, care, în prima jumătate a anului, erau de necrezut că se vor întâmpla. Indiferent de ce zic unii și alții dar evenimentele recente legate de Israel sunt ca urmare a strategiei președintelui Trump, în context, devenind vizibilă prin mutarea ambasadei americane de la Tel-Aviv la Ierusalim, 14 mai 2018, la aniversarea a 70 de ani de existență a statului Israel.

 

Arabia Saudită acceptă Israelul să-i traverseze spațiului aerian

În schimbarea de atitudine a arabilor spre Israel, toate privirile au fost îndreptate către Arabia Saudită, țara cu cea mai mare greutate în Golf și care a marcat politica de urmat pentru celelalte monarhii sunite. Mai multe surse diplomatice au sugerat că Sultanatul Oman - pe care Netanyahu l-a vizitat în 2018 - va fi una din țările care va sparge gheața relațiilor cu Israel și a făcut-o parțial, deocamdată. Arabia Saudită a permis unei delegații israeliene și americane să-i traverseze spațiul aerian în 31 august 2020 cu primul zbor direct între Israel și Emiratele Arabe Unite, care a încălzit legăturile cu statul evreu, chiar dacă liderii saudiți au spus public că nu sunt încă pregătiți pentru o normalizare completă. 

Mai mulți oficiali de rang înalt ai administrației Trump se aflau la bordul avionului, escortând oficiali guvernamentali israelieni de la Tel Aviv la Abu Dhabi pentru discuții cu omologii lor din Emiratele Arabe Unite, ca parte a planului intermediat de Casa Albă.

Boeing 737 a primit permisiunea de a zbura prin spațiul aerian saudit, într-o premieră pentru transportatorul israelian El Al, a anunțat căpitanul său Tal Becker cu puțin timp înainte de decolare. Zborul ar fi durat șapte ore dacă nu i s-ar fi permis utilizarea spațiului aerian saudit, a spus Becker; în schimb a durat puțin peste trei ore.

 

Kosovo și Serbia vor deschide ambasade la Ierusalim

 

Președintele Donald Trump, vineri, 4 septembrie 2020, i-a telefonat primului ministru Benjamin Netanyahu, imediat, după întâlnirea cu premierul kosovar Avdullah Hoti și i-a felicitat pe cei doi lideri pentru decizia lor de a stabili relații diplomatice depline între cele două țări. Israelul și Kosovo au fost de acord să stabilească relații diplomatice. “Kosovo va fi prima țară cu majoritate musulmană care va deschide o ambasadă la Ierusalim”, a declarat Netanyahu, potrivit unei declarații din biroul său. Alături de Kosovo se alătură Serbia, care a anunțat că va avea ambasadă la Ierusalim.

Acordul este deosebit de semnificativ, deoarece cele două țări au o istorie lungă și neplăcută. Kosovo s-a desprins de Serbia în 1999, când NATO a bombardat Serbia sprijinită de ruși timp de 11 săptămâni pentru a opri masacrul și expulzarea civililor albanezi din Kosovo. Serbia a fost forțată să-și retragă forțele armate și poliția din Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în 2008, măsură pe care Serbia a respins-o. Până la acest acord, Serbia nu a recunoscut Kosovo ca stat independent. Cele două țări sunt, de asemenea, împărțite în funcție de religie. Kosovo este stat musulman majoritar, în timp ce majoritatea sârbilor sunt creștini.

 

Malawi va înființa ambasadă la Ierusalim

Președintele Malawi, Lazarus Chakwera, a declarat sâmbătă 5 septembrie 2020 că țara sa intenționează să înființeze o ambasadă la Ierusalim. Chakwera, care a promis reforme după preluarea mandatului în iunie, a declarat în anunțul său de sâmbătă că „reformele vor include și o revizuire a prezenței noastre diplomatice, inclusiv hotărârea noastră de a avea noi misiuni diplomatice în Lagos, Nigeria și Ierusalim, Israel.” Malawi a avut relații diplomatice cu Israel din 1964, refuzând să se miște când a fost supus presiunii de a întrerupe relațiile cu statul evreu după războiul din Yom Kippur din 1973.

 

Emiratele Arabe Unite și Bahrain fac pace cu Israel

Marcând „zorii unui nou Orient Mijlociu”, premierul Benjamin Netanyahu, în prezența președintelui Trump, a semnat marți, 15 septembrie 2020, acorduri istorice și revoluționare de normalizare cu Emiratele Arabe Unite și Bahrain sub numele „Acordul Avraam”. Acordul a fost semnat de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite (EAU), Abdullah bin Zayed. ministrul de externe al Bahrainului, Abdullatif Al Zayani, și președintele american Donald Trump.

 „Aceasta este o zi incredibilă pentru lume”, a declarat președintele american Donald Trump la începutul ceremoniei. Curajul liderilor israelieni și arabi le-a permis acestor țări „să facă un pas major către un viitor în care oamenii de toate credințele trăiesc împreună în pace și prosperitate”, a spus Trump.

Netanyahu a vorbit în continuare, reamintind audienței că evreii s-au rugat pentru pace de mii de ani, iar cetățenii Israelului au făcut-o de zeci de ani. Ziua aceasta „aduce speranță tuturor copiilor lui Avraam”, a spus el. „Tuturor prietenilor lui Israel din Orientul Mijlociu - celor care sunt alături de noi astăzi și celor care ni se vor alătura mâine - le spun, salaam aleichem, pace ție, shalom”, a continuat el. „Binecuvântările de pace pe care le facem astăzi vor fi enorme”, a continuat el, „mai întâi pentru că această pace se va extinde și spre alte state arabe și, în cele din urmă, poate pune capăt conflictului arabo-israelian odată pentru totdeauna”.

Oricând un acord de pace presupune sacrificii și Israelul trebuie să facă două lucruri. În primul rând, trebuie să renunțe la orice aspirație de a anexa orice teritoriu până cel puțin 2024. În al doilea rând, Israelul trebuie să fie de acord pentru a crea un stat palestinian. Ce câștigă Israelul semnând Acordul Avraam? În primul rând un statut global recunoscut de arabi și lume, un partener puternic în Emiratele Arabe Unite și miliarde de dolari în contracte economice și stimulente acum, când relațiile comerciale sunt deschise.

Ne spune Scriptura ceva conectat cu aceste evenimente? Sigur că da. Scriptura este cea mai actuală Carte din lume și are mesaj pentru noi, concret la evenimentele actuale. Israelul de la înființare, din 1948 nu a avut parte de pace și liniște din partea vecinilor din Orientul Mijlociu, extins apoi la țările lumii care sunt incomode cu prezența Israelului în locul dăruit de Domnul Dumnezeul cerului și al pământului. Unul din evenimentele mult așteptate de Biserica autentică a lui Christos Domnul este Răpirea, și apoi pământul va experimenta Necazul Unic din istoria lumii, care va începe atunci când Israelul va zice că are pace și liniște. Cât despre vremuri și soroace, n-aveți trebuință să vi se scrie, fraților. Pentru că voi înșivă știți foarte bine că ziua Domnului va veni ca un hoț noaptea. Când vor zice: “Pace și liniște!”, atunci o prăpădenie neașteptată va veni peste ei, ca durerile nașterii peste femeia însărcinată; și nu va fi chip de scăpare. Dar voi, fraților, nu sunteți în întuneric, pentru ca ziua aceea să vă prindă ca un hoț. Voi toți sunteți fii ai luminii și fii ai zilei. Noi nu suntem ai nopții, nici ai întunericului. (1 Tesaloniceni 5:1-5).

 

Nenorociri – Incendiile din Vestul Americi

SEMNE ale vremurilor conțin și Nenorociri noi, abătute peste lumea de azi. Statele Unite ale Americii, de zeci de ani în perioada de vară - toamnă, în partea de est dinspre Oceanul Atlantic vin uraganele, în partea de vest, de-a lungul Oceanului Pacific, sunt incendii. Sunt zone de deșert care iau foc în fiecare an. În urmă cu câțiva ani am vizitat o asemenea zonă și-mi spunea un coleg: „Dacă aici, undeva, este un ciob de sticlă cu un pai peste el, la temperatura de acum, acel ciob se încălzește la nivelul că arde paiul și se produce un incendiu de neoprit”. Sunt zone în care incendiile s-au produs de la paratrăsnete. Sunt zone în care incendiul s-a produs de la scântei ale atingerii liniilor de curent electric cu vegetația. Sunt zone în care incendiul s-a produs din neglijența umană sau intenționat.

La începutul lunii septembrie 2020 vestul Statelor Unite a experimentat temperaturi de peste 100 grade Fahrenheit (38 grade Celsius). Democrații dau vina pe încălzirea globală, tema lor preferată. Președintele Trump a spus-o direct că este o problemă managerială.

Lucrez pentru compania BPA, care are responsabilitatea a 31 hidrocentrale federale și trimite curent de înaltă tensiune (între 13.8 kV și 500 kV) prin 15,000 mile (24 mii km) linii aeriene, în statele Washington, Oregon, Idaho, Montana (în partea de vest), parte din California, Nevada, Utah și Wyoming. Toate aceste linii de transmitere, sunt foarte bine întreținute, au stâlpii din metal sau beton, instalați prin spații libere create să nu fie atinse de copaci sau vegetație. Azi am fost informați că nici un incendiu nu a pornit de la vreun echipament al BPA. Compania BPA transformă curentul și-l vinde la unitățile de distribuție locale, unde situația este alta și s-a constatat că au fost incendii pornite de le liniile de tensiune ale acestor companii locale.

Fumul incendiilor din anul acesta a creat, în zona Portland, Oregon, o săptămână cu cel mai poluat aer din lume (ajungând indicele de calitate al aerului la peste 500), cu o vizibilitate noaptea de sub 10 metri.

 

Incendiul din orașul Phoenix Oregon

 

La ora actuală sunt oameni arestați sau în căutare de a fi arestați fiind autori ai incendiilor. Sunt companii sub investigații. Pe prima pagină, a prezentei ediții. aveți poza cu o parte a orașului Phoenix Oregon dinainte și după incendii. Redau mai jos un material dintr-un ziar local din Medford, Oregon, aproape de Phoenix despre autorul unuia din incendii.

<<Un bărbat din Oregon a fost acuzat oficial că a aprins un foc în partea de sud-vest a statului Oregon care a distrus 15 proprietăți. Potrivit documentelor instanței, Michael Jarrod Bakkela, în vârstă de 41 de ani, din Salem, Oregon, a declanșat un incendiu în spatele unei case din Phoenix pe 8 septembrie, în timp ce vânturile puternice și uscate au lovit zona. …. Bakkela este reținut cu o cauțiune sporită de 5 milioane de dolari în închisoarea din județul Jackson și se confruntă cu 32 de acuzații penale, inclusiv două acuzații de incendiere de gradul I, 15 acuzații de vandalism, 14 acuzații de punere în pericol a altora prin imprudență și o punere sub acuzare pentru deținere de metamfetamină.>>