"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

În vremurile tulburi pe care le trăim, acum, în vara anului 2022, recunoaștem, adesea, că se aprind scântei îndreptate spre omenire și Biserică în vederea unor Treziri Spirituale, foarte necesare, de verificare a poziției noastre în Christos Domnul, în Cuvântul Său, poziție obligatorie la arătarea Lui, poziție de umilire și integritate.

Nu știu câți văd aceste scântei, dar una cu siguranță s-a aprins în 5 iulie 2022 în Londra. Oare câți au luat aminte?

Mesaj scriptural ce a generat Punctul culminant al lansării dizolvării Parlamentului Britanic din anul 2022
     
Micul Dejun de Rugăciune Anuală în Parlamentul Britanic a avut loc marți, 5 iulie 2022. Secretarul pentru Sănătate Sajid Javid, care a participat la micul dejun alături de premierul Boris Johnson și alți parlamentari și invitați, a declarat la emisiunea BBC Sunday Morning Show din 10 iulie că a fost la eveniment, și ca urmare a participării a decis să demisioneze din funcție. Imediat după demisia lui Javid, în 48 de ore a urmat demisia a peste 50 membri ai Parlamentului Britanic. Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, a demisionat și el, joi, 7 iulie 2022.

Vorbitorul principal, la Micul Dejun de Rugăciune, a fost reverendul Les Isaac OBE, fondatorul organizației Street Pastors și președinte al Ascension Trust, care a abordat tema „Slujirea binelui comun” reliefând necesitatea umilinței și integrității în politică și biserică. Pentru prima dată, evenimentul fizic a fost transmis în direct, astfel încât mai mulți oameni să poată participa, direct și online.

Domnul Sajid Javid i-a spus lui Sophie Raworth, în interviul dat la BBC: „Ar putea suna puțin ciudat, dar ascultam predica acestui om uimitor, reverendul Les Isaac – știi, el a început Street Pastors”, „L-am ascultat vorbind despre importanța integrității în viața publică și, concentrându-mă doar pe asta, m-am hotărât: M-am întors direct în biroul meu și am redactat scrisoarea de demisie și m-am dus la prim-ministru mai târziu în cursul aceleiași zile”.

Redau în continuare, transcriptul cuvântării pastorului Les Issac, cu punctele principale în bold, pentru a scoate în evidență mesajul. Micul Dejun de Rugăciune din Parlamentul Britanic din dimineața zilei de 5 iulie 2022. Originalul se poate găsi pe YouTube.

<<< Bună dimineața tuturor. Sper că v-ați bucurat de micul dejun …  suntem aici în Parlament și este grozav să fim aici.
     În ultimii doi ani, ne-am simțit ca și cum am atins o adâncime în termeni de durere, doliu, descurajare și incertitudini, și a existat un sentiment că am fost în ea împreună, toți am fost împreună în ceea ce privește provocările cu care ne confruntam în timpul acestei pandemii globale. O mamă despre care, știu, că și-a pierdut fiul într-o zi, a doua zi și-a pierdut fiica, și, după cinci săptămâni de așteptare înainte de a-i putea îngropa, i s-a permis ca doar cinci oameni să poată fi prezenți la acel serviciu de înmormântare.
     Aș putea să citez mai multe lucruri, de acest gen ca experiențe tragice a oamenilor și totuși pentru biserică și pentru creștin psalmistul ne ajută și ne încurajează, spunând: Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de niciun rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie.
     Pentru creștini, Dumnezeu este cu noi, și noi suntem încurajați să avem gândirea lui Isus văzând lucrurile așa cum le vede El recunoscând că prin durerile noastre, prin provocările noastre există speranță că suntem chemați nu numai să avem această gândire a lui Isus, dar suntem chemați să fim slujitori ai altora zilnic în experiența noastră de viață și mai ales în vremuri dificile. Aceste experiențe din valea întunecată, contează foarte mult. În ultimii doi ani, au existat mii de bărbați și femei care și-au suflecat mânecile și și-au pus întrebarea: Ce pot face pentru a ajuta?
     A fost cel mai încurajator, pentru mine, ca lider al bisericii a asculta oamenii din toată țara de la biserici spunând: Ce pot să fac pentru a ajuta? Am primit un e-mail de la un comitet de management al unui pastor de stradă care mi-a spus că au un bărbat de 70 de ani care e în formă și și-a exprimat dorința să iasă și să-și slujească comunitatea ca un pastor local de stradă.
     Christos ne-a chemat să-L urmăm, dar ne-a chemat și să umblăm în smerenie în timp ce căutăm să-L slujim și să trăim pentru El și aceasta este o provocare pentru biserică.
     Creștinii caută să slujească cu umilință, cu smerenie, care este absența mândriei și capacitatea de a fi cu picioarele pe pământ și modest în toate împrejurările. Acesta este Isus în viața Lui. Acesta a fost Isus care a venit în această lume pentru a ne sluji, pentru a sluji omenirii. Dar Isus se așteaptă, de asemenea, ca noi, ca biserică, să slujim cu umilință și să fim găsiți ca El: La înfățișare a fost găsit ca un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce.     
     Peste tot în Regatul Unit, sunt bărbați și femei care slujesc comunitatea lor, fără prejudecăți, demonstrându-și integritatea și pasiunea pentru binele comun al societății, pentru că există o poveste în spatele fiecărei persoane ca și creștin.
     Fiecare persoană care merge la biserică și care vrea să slujească are o poveste în spatele ei și acea poveste este o poveste a dragostei. Felul cum l-a iubit Dumnezeu și dorința lui de a revărsa și exprima recunoștința acelei dragoste la alții. O poveste despre iertare cum l-a iertat Isus de păcatele lui și cum vrea să aibă compasiune și să ajungă la oameni și să demonstreze că apreciază și prețuiesc iertarea lui Dumnezeu pentru păcatele lor.
     E povestea slujirii și smereniei. E povestea Fiului lui Dumnezeu care a venit în această lume și a murit pe cruce și da, este povestea lui Christos în fiecare credincios, este nădejdea slavei. O poveste a compasiunii pentru faptul că Dumnezeu dă poporului său capacitatea de a fi milostiv, nu trăind pentru ei înșiși, ci trăind pentru alții și căutând să demonstreze acea compasiune pentru cei slabi, și săraci, și marginalizați, și cei care sunt în suferință. În centrul vieții noastre este Isus și dorința de a fi ca El și de a-și îndeplini scopul Lui aici pe pământ.
     Mulți bărbați și femei demonstrează în liniște, slujirea lor cu umilință și integritate pentru binele comun al comunității lor, al societății, orașului și națiunii lor, dar există o provocare pentru noi, fie că suntem politicieni, fie că suntem laici, fie că suntem lideri ai bisericii. este o provocare pentru noi să lucrăm în echipă, pentru binele comun cu toată lumea din comunitatea noastră, pentru ca binele să aducă speranță, și recunoaștem că, pe măsură ce lucrăm împreună, recunoaștem că aducem speranță, dar în egală măsură recunoaștem că nu putem face acest lucru bazându-ne pe noi înșine.
     Sunt atât de bucuros să văd atât de mulți parlamentari aici, venind cu liderul bisericii locale stând împreună, mâncând împreună și mă rog ca ei să-și pună întrebarea: Ce putem face împreună în circumscripția noastră? Este important să înțelegem că Dumnezeu care ne-a iubit, este dispus să ne dea speranță și să ne folosească pentru a aduce speranță.
     Conferința Internațională de Misiune începută în 2020 privind libertatea de religie și credință, începe astăzi cu reprezentanți din peste 60 de țări și sute de delegați, și ne amintește că există creștini și azi în toată lumea, care lucrează cu zel și speranță pentru binele comun al societății lor și printre ei sunt unii, care au devenit victime ale răpirii. În urmă cu patru luni am avut pe cineva în casa mea. Și am luat prânzul împreună și ea vorbea despre experiența ei în țara ei. A fost răpită de două ori. Ne-a povesti despre trauma și durerea prin care a trecut ea și familiei ei. Acum, lucrează cu opt victime. Când i-am vizitat țara, în urmă cu patru ani, am văzut munca pe care ea a făcut-o cu sute de femei în ceea ce privește sprijinirea și educarea lor și oferindu-le soluții și cadouri și totuși a devenit victima răpirii și a traumei pe care a obligat-o să se mute de-acasă. Uneori spune ea că „simt că trăiesc cu frică, dar totuși dragostea lui Isus alungă toată frica”.
     Iubirea perfectă a lui Isus Christos ne dă puterea și capacitatea de a merge mai departe să facem ceea ce facem, pentru că Dumnezeu ne-a împuternicit să o facem. Uneori oamenii consideră că este foarte ciudat, privitor la ceea ce fac creștinii. Am fost și eu într-o noapte în Brixton la ora trei dimineața și un bărbat a petrecut o jumătate de oră spunându-mi cât de mult nu este de acord cu religia mea, spunându-mi că religia mea a fost inutilă, spunându-mi toate lucrurile rele care religia mea le-a făcut, dar după o jumătate de oră, ploua, era frig, după o jumătate de oră el a spus că nu-mi place religia ta, dar îmi place ceea ce faci. Ne-a invitat să mergem toți la apartamentul lui. „Veniți la apartamentul meu veniți și luați o ceașcă de ceai și două spliff” I-am spus că vom veni pentru ceai, dar voi duce spliff -ul acasă la soția mea.
     Uneori, oamenilor le este greu să scoată capul afară din biserică, dar e bine ca și cei de-afară să vadă faptele noastre bune. O femeie în vârstă de 79 de ani, o bunică, s-a pregătit să slujească ca pastor stradal, la vârsta de 79 de ani. Am cunoscut-o un an mai târziu. La 80 de ani și tocmai a absolvit școala de pastor stradal. Asta din cauza veștilor bune despre Isus și despre faptul că ea căuta să aibă gândirea lui Isus, ea căuta să se smerească și căuta să fie un slujitor al lui Isus. Vreau să vă încurajez pe toți astăzi, vreau să reamintesc bisericii că a fost greu, dar Christos ne-a chemat să-I fim credincioși.
     Vreau să reamintesc tuturor celor de astăzi, aici, că Isus la înfățișare a fost găsit ca un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce.
     Vreau să reamintesc astăzi că toți avem influență, toți avem capacitatea de a influența și de a face diferență și suntem chemați să slujim, suntem chemați să lucrăm împreună pentru binele comun, nu doar pentru partid, nu doar pentru denominațiune, ci pentru umanitate. Cuvintele mele de încurajare pentru noi în această dimineață dau speranței o șansă. Lăsați speranța să înflorească în timp ce căutați să conduceți și când căutați să aveți influență și pe măsură ce dumneavoastră căutați să vă exercitați influența în întreaga lume, în oraș, în comunitatea noastră, permiteți-ne să recunoaștem că împreună vom face diferență dacă ne unim pentru ca binele comun al comunității noastre să fie realizat. [Aplauze] >>>


Cuvântarea a fost ascultată în Parlamentul Britanic, marți 5 iulie 2022, și pe canalele publice,  cât și pe YouTube. Se poate urmări căutând: NPPB 2022 – Revd. Les Isaac OBE - Serving the Common Good: https://www.youtube.com/watch?v=zhFXmHYckSA&t=22s

Pentru mai multe informații despre Rev. Les Issac și „Pastor Streets” puteți accesa: https://www.streetpastors.org/

A doua zi, după Micul Dejun de Rugăciune, Miercuri 6 iulie 2022, Secretarul de Sănătate, Sajid Javid, a avut o declarație în Parlamentul Britanic, care poate fi urmărită pe YouTube căutând:  Sajid Javid’s resignation speech: ‘The problem starts at the top’ https://www.youtube.com/watch?v=hiik24wRUpc

Redau aici câteva citate din transcriptul domnului Javid:
<<< Ieri ne-am început ziua împreună cu voi, cu vechiul meu prieten, primul ministru și membrii din Parlament, când frângeam pâinea împreună la micul dejun de rugăciune parlamentară și am ascultat cu toții cuvintele reverendului Les Isaac, care a vorbit despre faptul că responsabilitatea care se cere în poziția de conducere este responsabilitatea de a servi interesele altora mai presus de ale tale și să se caute un teren comun al partidului tău în comunitate și mai presus de toate în țara ta…
Îmi pasă profund de serviciul public și să dau înapoi acestei țări care are mi-a dat atâtea…
Când am dat ultima oară o declarație, aici în Parlament, de pe această poziție, am vorbit despre importanța instituției și a convențiilor. Astăzi vorbesc despre importanța integrității. Instituția și integritatea sunt ambii piloni centrali care stau la baza marii noastre democrații. nu contează perspectiva politică ce o ai în Parlament. Cred că suntem cu toții motivați de interesul național și că publicul ne așteaptă pe toți dintre noi să păstrăm onestitatea și să menținem integritatea în orice facem…  
Rupându-se frânghia între loialitate și integritate mi-a fost foarte greu, în ultimele luni și am decis că nu voi risca să-mi pierd niciodată integritatea mea. De asemenea, cred că o echipă este la fel de bună ca și căpitanul echipei și că un căpitan este la fel de bun ca și echipa lui deci loialitatea trebuie să meargă în ambele sensuri. Evenimentele din ultimele luni m-au făcut să-mi fie din ce în ce mai greu să fiu în această echipă…
Avem motive să punem la îndoială adevărul și integritatea a ceea ce ni s-a spus tuturor, aici, în Parlament și la un moment dat trebuie sa concluzionăm: ce este destul e destul…
Să fim clari: a nu face nimic este o decizie activă…
Singurul lucru ce-l putem controla sunt propriile noastre valori și comportamente…
Am intrat în politică să fac ceva nu să fiu cineva...>>>   

Mesajului Rev. Les Isaac a fost simplu, dar a pătruns cel puțin în inima acestui om, care nu a practicat nici o religie, dar a ajuns la un moment dat la vârful dezamăgirii de ce se întâmplă în Parlament, și a înțeles că Slujirea Binelui Comun se face cu Umilință și Integritate în Viața Politică. La fel de adevărat este și că Slujirea în Biserică se face NUMAI cu Umilință și Integritate. Doamne ajută! Doamne dă izbândă!

Mai multe detalii: https://www.romaniantimes.com/2022/semne/