"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Continuăm prezentarea semnelor vremurilor din urmă, ale indicatoarelor de direcţionare spre vremurile şi soroacele sfârşitului, spre ziua şi ceasul pe care-L ştie numai Tatăl folosind acrostihul SEMNE: Seminţiile lui Israel + Erezii + Muntele Templului + Nenorociri + Esticii (Împăraţii Răsăritului).

 

Semințiile lui Israel și Muntele Templului

            Anul 2017 intră în record prin atitudinea pozitivă a poporului Israel față de Muntele Templului cât și prin atitudinea pozitivă a evreilor din Semințiile lui Israel de a se întoarce acasă. 

            Potrivit ziarului Israel HaYom, 70% dintre israelieni nu doresc doar accesul neîngrădit la Muntele Templului din Ierusalim, ci și reconstruirea celui de-al treilea Templu. Asta ne spune că presiunea de a reconstrui al Treilea Templu este în creștere.

            Revista virtuală, breakingnewsisrael.com, a relatat vineri, 27 octombrie 2017, că două sute douăzeci și șapte de noi imigranți din Belarus, Franța, Rusia și Ucraina au sosit în Israel în timpul săptămânii Israel Aliyah (Imigrația). 174 au sosit marți, 24 octombrie, în timp ce Knesset a sărbătorit Yom Ha'aliyah (Ziua Imigrării).

            Noii cetățeni israelieni veniți se alătură la cei peste 10.000 de persoane care au fost aduse în Israel de către Frăția Internațională a Creștinilor și a Evreilor (IFCJ) în ultimii 3 ani.

            IFCJ a lucrat timp de 25 de ani pentru a aduce în Israel un număr total de 730 000 de imigranți evrei. Inițial, IFCJ a lucrat împreună cu alte agenții și a contribuit la lansarea organizației aliyah Nefesh B'Nefesh. Astăzi organizația este activă în 26 de țări și oferă seminarii înainte de călătorie, zboruri gratuite și ajutoare financiare la sosire pentru evreii care se confruntă cu dificultăți economice. Mulți dintre imigranți au decis să se mute în Israel ca urmare a creșterii antisemitismului și a amenințărilor de securitate în țările unde au trăit.

            "Suntem mândri să salutăm atât de mulți imigranți noi, în special în această săptămână când Israel sărbătorește Yom Ha'aliyah (Ziua Imigrării)", a declarat fondatorul și președintele IFCJ, Rabbi Yechiel Eckstein. "Nu există o modalitate mai bună de a marca ziua și săptămâna aceasta decât dorința de a le spune din toată inima un bun venit evreilor care vin acasă".

            Noii imigranți se vor muta în localități din întreaga țară, inclusiv Ashkelon, Bat Yam, Haifa, Netanya și alții. IFCJ oferă fiecărui adult imigrant un cec 800 USD și fiecărui copil un cec de 400 USD, le oferă locuințe, estimează și satisface nevoile ulterioare ale imigranților timp de șase luni după ce ajung în Israel. Organizația ajută imigranții să cumpere aparate casnice și mobilier, să aleagă școli pentru copiii lor și multe alte facilități. IFCJ oferă, de asemenea, seminare privind pregătirea pentru noul stil de viață din Israel, care detaliază informații practice privind aclimatizarea vieții israeliene.

            "Imigranții alcătuiesc trecutul, prezentul și viitorul statului evreu", a spus Eckstein. "Ei sunt VIP-urile noastre, care contribuie substanțial la economia, educația, știința, cultura și sportul din Israel". "Nu ne vom odihni până când vom aduce acasă pe fiecare evreu care dorește să emigreze în Israel!"

            Interesul pentru ce se întâmplă în Israel, în general, și pe Muntele Templului, în particular este constatată și prin numărul mare de vizitatori. Astfel, românii Ioana Isac și Mihai Georgescu din România, au fost turiștii prin care s-a depășit numărul de 3 milioane vizitatori ai anului 2017.   E un număr record  în istoria statului Israel. Marți, 7 noiembrie 2017, cei doi români au avut parte de o primire solemnă la aeroportul din Tel Aviv, fiind întâmpinaţi pe covorul roşu cu baloane şi flori de ministrul Turismului din Israel, Yariv Levin, şi de directorul general al Ministerului Turismului, Amir Halevi. Ioana a primit un certificat simbolic care să marcheze acest moment special. „Sunt încântat să-i urez astăzi bun venit turistului cu numărul 3 milioane. Sunt fericit de realizările Ministerului Turismului, care sunt rezultatul investiţiilor uriaşe pe care le facem pentru promovarea ţării şi al colaborărilor excepţionale cu liniile aeriene şi cu agențiile de turism. Toate acestea au contribuit la economia locală cu 17 miliarde de shekeli şi sute de locuri de muncă“, a declarat ministrul Yariv Levin, precizând că aceasta este o zi istorică, fiindcă Israelul a atins un număr record de turişti. Levin i-a condus pe cei doi tineri la muzeul din Turnul lui David, din oraşul vechi al Ierusalimului, unde au aflat cu surprindere că l-au avut ghid pe premierul Netanyahu.

            La începutul lunii noiembrie 2017, Israelul a anunțat două lucruri: 1) crearea unei noi forțe de securitate formată din peste 200 de membri pentru a proteja vizitatorii locali și străini, indiferent de credință, care vor să urce pe Muntele Templului și 2) utilizarea celor mai avansate tehnologii existente la ora actuală, în lume pentru a proteja Ierusalimul, și locurile sfinte.

 

EREZIA Încălzirii Globale

            De peste zece ani se constată că fiecare an devine cel mai călduros an. Așa cum am mai scris la această rubrică de ani de zile, încălzirea globală a devenit un alt instrument al terorii politice în lume. Ce este interesant e că deocamdată oamenii politici ai vremii de azi se arată convinşi şi încearcă să convingă şi pe cei ce-i ascultă că schimbările de climă se datorează poluării activităţilor umane. Din banii colectaţi de la taxe, se cheltuie astfel sume enorme în cercetare şi încercarea unor metode de reducere a poluării.

            Realitatea încălzirii globale este dat de fenomenele ce se petrec în soare, pe de o parte și accentuarea fenomenului de fierbere a pământului, realități pe care le găsim printre semne ale vremurilor din urmă

            Un nou studiu al NASA a constatat că o sursă de căldură geotermală sub calotele de gheață, constând din roci încălzite alături de o activitate vulcanică, este motivul real pentru care capacele de gheață se topesc - și nu atât de mult poluarea activităților umane.

            Oamenii de știință au speculat de mult că o sursă de căldură geotermală se află în adâncimea continentului Antarctica. Hélène Seroussi, co-autor al studiului și om de știință de la Laboratorul de propulsie al NASA (Jet Propulsion Laboratory) a declarat . "Nu înțeleg fenomenul existenței căldurii și faptul că mai avem gheață", a spus ea într-o declarație oficială.

            Cercetătorii au descoperit că nivelul energiei geotermale este de aproximativ 150 milliwați pe metru pătrat. Ca o comparație, în Parcul Național Yellowstone - un loc geotermic puternic - se produc aproximativ 200 milliwați pe metru pătrat în medie pe întregul parc.

            În 2014, cercetătorii de la Universitatea din Texas au descoperit că vestul Antarcticii a fost un focar de activitate geotermală, o concluzie confirmată de o echipă de oameni de știință din SUA un an mai târziu. "Fluxul de căldură geotermală ridicat poate ajuta să explice de ce fluxurile de gheață și lacurile subglaciare sunt atât de abundente și dinamice în această regiune", a concluzionat studiul.

            La începutul anului 2017, cercetătorii scoțieni au descoperit 91 de vulcani necunoscuți anterior sub pătura de gheață din Antarctica, cu o înălțime de peste 13.000 de picioare - venind cu dovezi palpabile.

            Chris Mooney de la Washington Post a spus că această schimbare ar putea "atrage atenția asupra amenințării schimbărilor climatice într-un moment în care președintele Trump a anunțat să părăsească acordul de la Paris pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră". Multe alte publicații, cum ar fi The Guardian și Business Insider au publicat articole cu un efect similar.

 

Nenorociri

            La Nenorocirile prezentate în ediția din octombrie actualizez cutremurul din Irak. Când facem referire la Nenorociri, atenția se înd reaptă spre catastrofe ale naturii, dezastre.

            Anul 2017 se caracterizează prin înregistrarea dezastrelor naturii și a dezastrelor  climatice severe pe fiecare continent a lumii. Cu toate descoperirile științei, până la ora actuală, deși se știu unde pot fi potențiale de erupere a cutremurelor NU SE POATE ESTIMA când vor avea loc. Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 s-a produs duminică seara, 12 noiembrie 2017, în Irak, la graniţa cu Iranul. Epicentrul seismului a fost la 30 de kilometri de oraşul Halabjah din Irak, şi 72 de kilometri de localitatea Paveh din Iran. Cutremurul a curmat viața a peste 500 de oameni, accidentând alte peste zece mii de persoane, fiind catalogat cu cei mai mulți morți din anul 2017, până acum.

Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați !” v-o spun eu pentru că de fapt a spus-o Domnul Isus (Marcu 13:37).