"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Suntem din nou în fața unor decizii care ne vor afecta pe noi și familiile noastre.
Luna noiembrie, în fiecare an, în America este luna destinată alegerilor la diferite nivele. Anul 2022, 8 noiembrie este ziua de votare în America. Anul acesta avem ocazia să votăm Senatori și Reprezentanți ai Camerei Reprezentative a Congresului American; guvernatori de state; senatori și reprezentanți la nivel de state; oficiali la nivel de județe; maiori la orașe. Suntem chemați să ne punem votul pe anumite legi care vor decide multe direcții ce vor afecta viața americană.

Părinții fondatori ai Americii și-au dat viața pentru libertate, pentru facilitarea trăirii cu demnitate și respect, răsplătirea corectă a muncii cistite, conviețuirea pe baza principiilor săpate de Creator în conștiința fiecărui om, crearea oportunității americanilor de a-L cunoaște pe Dumnezeu și a trăi o viață din plin în relația personală cu Fiul Său, Isus Christos Domnul și Mântuitorul nostru.

Apatia și iresponsabilitatea umană sunt unii din factorii care au dus la pierderea drepturilor și libertății pe care le experimentăm în aceste zile. Ignoranța de a nu-ți exercita dreptul de vot în loc să se schimbe ceva în bine, duce la degradarea și mai mult a societății umane în America, și desigur, pe tot pământul.

Suntem responsabili, atât timp, cât avem dreptul, să ne exprimăm votul conform conștiinței personale. Sunt aici cel puțin patru direcții majore care ne poate ajuta să votăm valori care se pot găsi în acte legislative sau persoane: Creator, Viața, Familia și Proprietatea personală.

În secolul XXI și cultura în care trăim oriunde ai fi, cititorule, nu poți să spui că ești indiferent față de Creator. Numai „Nebunul zice: Nu este Dumnezeu!” (Ps.14:1). Tu, oricare ai fi nu poți fi ignorant când ești pus față în față cu realitatea existentă a creației. Că, te crezi mai pre sus de orice și oricine cu pretenția ca lumea să se învârte în jurul tău, te înșeli amarnic. Istoria ne este martoră că indiferența față de Creator a provocat dezastru.

Ia în considerare că prima adunare politică de organizare socială din America s-a întrunit într-o biserică din Jamestown în 1619, „să stabilească un guvern egal și uniform peste toată Virginia” care să ofere „legi corecte pentru îndrumarea și guvernarea fericită a oamenilor care locuiesc acolo”.
 
Ia în considerare că primii pelegrini veniți aici au creat primul document de guvernare numit Mayflower Compact, care începe astfel: „În numele lui Dumnezeu” menționând și scopul pentru care au venit: „Pentru slava lui Dumnezeu și promovarea credinței creștine. “

Ia în considerare că la baza primei constituții americane a stat Deuteronom 1:13 (Luați din semințiile voastre niște bărbați înțelepți, pricepuți și cunoscuți, și-i voi pune în
fruntea voastră) adoptată în 1639 în Connecticut care a devenit statul Constituției.

Ia în considerare că prima lege a educației a fost adoptată în Massachusetts în 1641 în scopul asigurării condițiilor pentru copii să poată să citească și să înțeleagă Scripturile.

Ia în considerare că Universitatea Americană Harvard, a fost numită după reverendul John Harvard și a fost fondată pentru a pregăti slujitori ai bisericilor.

Ia în considerare că primele spitale din America au fost fondate de creștini.

Ia în considerare că quakerii din Pennsylvania și creștinii puritani din New England au luptat împotriva sclaviei în America.

Ia în considerare că 93% dintre părinții fondatori ai Americii au votat pentru Declarația de independență și elaborarea Constituției Americii, au fost creștini ortodocși cu o moralitate înaltă.

La fel când, în 2022, suntem puși în fața deciziei de a vota un articol de lege sau o persoană pentru o poziție guvernamentală, întrebarea este cum se poziționează acel articol de lege de pe buletinul de vot și acea persoană față de Domnul Dumnezeu. Ai dreptul de a vota și asta presupune că ai vârsta la care poți face distincție între ce e bine și ce e rău. Nu știi, întreabă pe cineva care știe.

Viața o spune Cartea vieții și știința că începe la concepție, și viața trebuie protejată prin lege și de oamenii legii special, cât și de fiecare om în particular. Fiecare ființă umană este făcută după chipul lui Dumnezeu și este un drept fundamental al fiecăruia să trăiască câte zile vrea Creatorul și nu oamenii. Conform Declarației de Independență Americane, „Toți oamenii sunt înzestrați de Creatorul lor cu anumite drepturi inalienabile acestea sunt viața, libertatea și căutarea fericirii.” Ordinea este semnificativă. Viața este primul drept dat de Dumnezeu fiecărei ființe umane. Trăirea după principiile Creatorului duce cu siguranță la realitatea unei vieți de libertate și fericire. Votează articole de lege și oameni care să apere viața la toate nivelele existenței ei.

Familia este un organism creat de Domnul Dumnezeu și nu poate fi definit altfel, pentru că nimeni nu se poate egala cu El. Orice civilizație din istorie este construită pe instituția căsătoriei, a familiei. Votează articole de lege, votează persoane care protejează familia formată din tată, mamă, copii și bunici.

Proprietatea personală conține pe lângă viață și familie, bunurile materiale. Toate acestea ne sunt date să le administrăm pentru o vreme. Dăm și vom da socoteală de isprăvnicia administrării lor. Orice proprietate avem, mai ales noi, cei ce am venit cu aproape nimic și cu ajutorul Domnului Dumnezeu și a condițiilor create avem unii mai puțin și alții mai mult, dar oricât ar fi costă bani și viață. Banii luați prin taxele pe proprietate și salariu trebuie administrați corect de guverne și astfel nu ar fi nevoie de mărirea taxelor. Votează articole de lege și oameni care protejează proprietatea privată.

Da, Votul tău contează! Doamne Ajută! Doamne dă izbândă!


N.C.