"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel


Tradiţionalul Festival de Tradiţii Românesti organizat de Biserica Sfinţii Împaraţi Constantin şi Elena, din Lilburn, Georgia aflat la cea de-a XII-a ediţie a avut loc in zilele de 20-21 Octombrie, 2012, şi a constituit ca in fiecare an un fericit prilej de întălnire între românii din zona metro Atlanta. Părintele Chesarie Bertea, preotul paroh al bisericii a ţinut să mulţumeasca tuturor celor prezenti pentru participarea numeroasă nu doar in zilele de sărbatoare ci şi in timpul anului la slujbele duminicale.


De-a lungul a celor doua zile, cei prezenţi au avut bucuria de a fi spectatorii unui frumos şi variat program artistic,
menit să renască spiritul naţional, să redescopere valorile autentice, astfel incât tinerele generatii să ia contact îndeaproape cu arta populară si să cunoască totodată mostenirea pe care au misiunea sa o ducă mai departe.

 


Programul artistic de o inaltă tinută a fost sustinut de interpreti locali dar si de invitati din statele vecine, şi as dori să-i menţionez pe cei care au contribuit la reuşita acestui frumos program artistic: formaţia de instrumentişti condusă de Tsucu Stoica şi interpreta de muzica populară Daniela Ilitescu; Mircea & Livia Boian, interpreţi muzică folk; grupurile folclorice aparţinând Bisericii Sfinţii Împaraţi Constantin şi Elena: “Moştenitorii", “Românaşul” şi "Bucovina” conduşi de instructorii de dans Garofaş & Irina Milici, formaţia de dansatori “Rapsodia” condusa de instructorul Ioan Olteanu; grupul folcloric “Datina” aparţinând Bisericii Sf. Ana din Jacksonville, Florida, formaţia de dansatori ROYA aparţinând Bisericii Sf. Maria din Dacula condusa de d-na Monica Lenghel; solista de muzica usoară, Marcela Constantin Buruian şi cei mai tineri interpreti de muzica populară: Michael Decu, Ricky & Steven Relea .


Savuroasele mâncaruri tradiţionale românesti, prăjiturile alese şi voia bună au fost prezente din plin şi pe gustul tuturor celor prezenţi. G
ospodinele comunitaţii noastre în frunte cu d-nele Lenuţa Pop, Elena Stoica & Rodica Grigoraş au dat dovadă de un talent culinar remarcabil: micii, sarmalele şi prăjiturile servite au fost delicioase!


O toamnă frumoasă şi bogată, românească in cuget, fapta şi şimţire, o toamnă care ne-a adunat laolaltă, cu bucurie, pe toti cei a căror inimi, deşi departe de casă, încă mai bat româneste, o toamnă care parafrazându-l pe marele nostru poet Arghezi, “niciodată nu fu mai frumoasă”.

Pentru mai multe secvenţe de la acest minunat eveniment, vă invit să accesaţi link-ul: http://www.youtube.com/watch?v=KEZK-3bzjHQ&feature=youtube_gdata