"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Vă punem la dispoziție formularul de mai jos pentru a intra în legătură cu noi. Toate câmpurile sunt obligatorii.

 

Date de contact

Redacţia:
Po Box 90393; Portland, OR 97290

Telefon:
(503) 895-5171 -- Miercuri, Joi și Vineri 900am-1200pm Pacific Standard Time
(503) 708-3384

Email:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cea mai rapidă metodă de contact este corespondența prin e-mail.

Elaboratorii revistei Romanian Times

DIRECTOR COORDONATOR: Nelu Ciorba
REDACTOR ŞEF: Ema Sosnovschi
DISTRIBUȚIE: Prof. Lucia McNeff

Colaboratori

Statele Unite ale Americii:
Marinela Buzaș
Mara Cîrciu
Nelu Ciorba
Octavian Curpaș
Vasile Ghiță
Florian Guler
Alina Jar
Prof. Lucia McNeff
Rev. Preot Aurel Sas
Ioan Sinitean
Prof. Dr. Vladimir Tismăneanu
Marcel Urs

Canada:
Emanuel Pavel
Slavomir Almăjan

România:
Angela Furtună
Andrei Pleșu
Victor Martin

RomanianTimes - PRINCIPII DE FUNCȚIONARE

            Publicația RomanianTimes este un forum deschis problemelor majore ale spiritualității românești de pretutindeni.

            Principiul fundamental al publicației este: Fiecare participant trebuie să propună pentru publicare tot ce are mai bun în inimă și în minte, chiar dacă ideile sale sunt mult diferite de cele ale altora, pentru a da cititorului posibilitatea să-și aleagă din această multitudine de idei și soluții cea mai potrivită pentru sine. Publicația nu impune puncte de vedere, ci stimulează creativitatea liberă.  Cu toții, împreună, contribuim la căutarea, găsirea și prezentarea răspunsurilor adecvate la multiple probleme cu care se confruntă comunitățile românești; la promovarea limbii române și a culturii românești, prin ediția tipărită și ediția online.

            Din fundamentarea acestui principiu au reieșit exigențele care impun sau nu publicarea textelor ce ne parvin la redacție.

            Prima exigență este că toate ideile avansate într-un text trebuie să fie temeinic demonstrate, nu enunțate sentențios ca de o curte supremă care nu are de dat socoteală nimănui.

            A doua exigență se referă la critică. Prețuim cum se cuvine critica, fiindcă ea este un instrument al îmbunătățirii unui proces sau a unei situații, dar nu suntem de acord cu critica de dragul criticii, ci cerem celui care critică să se străduiască a da și soluțiile de îndreptare, pentru ca gândul său să devină constructiv și nu demolator. De asemenea, tot referitor la critică, specificăm că nu am publicat și nu vom publica texte care conțin acuzații (critici) nefondate pe probe verificabile, pentru că în acest caz acuzația (critica) nu reprezintă altceva decât o mizerabilă calomnie.

            A treia exigență se referă la gradul de interes al problematicii de bază a textului respectiv, care dictează oportunitatea publicării. Un text poate răspunde cu brio primelor două exigențe, dar se poate ca subiectul abordat să nu prezinte un interes major pentru cititorii noștri, din punctul de vedere al colectivului redacțional și atunci, renunțăm a-l publica. Sigur că această exigență este cea mai subiectivă dintre cele enunțate, dar ea nu are cum să nu existe.

            Cât despre materialele sosite la redacție, trebuie să amintim că, ele nu sunt restituibile. Așa procedează toate redacțiile din lume, indiferent de însemnătatea lor jurnalistică și așa procedăm și noi.

            Crisitan Ioanide

 

Completări la PRINCIPIILE DE FUNCȚIONARE INIȚIALE:

            Publicația este deschisă pentru oricine poate da ceva bun și de folos altora, indiferent de locul unde trăiește.

            Pentru promovarea limbii române, preferăm materialele scrise în limba română corectă, dar acceptăm și materiale în limba engleză.

            Informațiile transmise trebuie să fie justificate și să nu creeze confuzii.

            Materialele se trimit numai prin email.

            Expeditorul materialului este direct responsabil de conținut incluzând pozele atașate.

            La cerere, putem trimite propunerea de încadrare în pagină a materialului trimis pentru publicat, dar avem nevoie ca în 24 de ore să primim confirmarea, sau modificările solicitate.

            Publicația RomanianTimes este susținută financiar de companii și persoane care își pun reclame, abonați, contribuitori cât și de colaboratori care scriu și trimit materiale de publicat.

 

DECLARAȚIE de MISIUNE a publicației RomanianTimes Inc., portal al actualității românești: Provocarea cititorilor de a dezvolta și realiza un impact pozitiv în viața lor individuală, familie, comunitate și societate. Prin materialele prezentate încurajăm cititorii la îmbunătățirea relațiilor cu cei din jur și angajarea la un dialog constructiv pe baza temelor diverse găsite pe paginile publicației; direcționăm cititorii la o mai adâncă înțelegere a valorii credinței împărtășind adevărul, pacea, dreptatea și libertatea; motivăm la căutarea, găsirea și prezentarea documentată a răspunsurilor adecvate la multiple probleme cu care se confruntă comunitățile românești din diasporă și România, la promovarea limbii române și a culturii românești, prin ediția tipărită și ediția online.

            Nelu Ciorba