"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Florin și Andrei Militaru sunt doi tineri sportivi români pasionați de un sport foarte la modă în lumea occidentală, și care în ultima vreme a devenit foarte popular și în România, POWERLIFTING. Powerliftingul, considerat “cel mai reprezentativ sport de forța” este o disciplină sportivă destinată exclusiv celor puternici, și măiestria sportivilor este încercată prin trei probe speciale legate de ridicarea unei greutăti maxime. Zilele trecute, în cadrul Campionatului Național de Powerlifting desfașurat la Alba-Iulia, cei doi frați timișoreni au realizat performanța de a deveni campioni naționali. Interviul de mai jos ne va dezvălui câteva din secretele acestui sport, și totodată îi vor introduce în atenția dvs. pe cei doi frați campioni.


Mara Circiu: Felicitarile mele, Florin și Andrei, ați devenit campioni naționali! Care sunt senzațiile unui învingător și cum ați reusit aceasta performanță?

 

Florin Militaru: Mulțumim, trăim o bucurie imensă pe care nu o pot descrie în cuvinte, suntem însă conștienți că nu puteam obține aceste rezultate decat prin multă muncă și perseverență.

 

 

Andrei Militaru: Rezultatele obținute sunt un adevărat imbold pentru noi, vrem să ne perfecționăm în acest sport și să îl introducem în atenția cât mai multor tineri, bucuria ce o simțim noi atunci când suntem in sala, este molipsitoare și sunt convins că mulți s-ar regasi în acest sport.

Mara Circiu: Cum arată un program de pregatire înainte de a participa la un campionat de mare anvergură?

Florin Militaru: În ultima săptamână ne conservăm forțele pentru a fi în formă maximă
iar înainte de această saptamână avem un program de antrenament foarte intens,
care, pe lângă cresterea în forță și masă musculară ne asigură și flexibilitate, stabilitate și antrenament cardiovascular.

Mara Circiu: Ce reprezintă pentru voi powerliftingul? Cum v-ați îndreptat înspre acest
sport?

Andrei Militaru: Powerliftingul presupune disciplinarea corpului și a minții în acelasi timp. Întâmplator, am avut ocazia să îl cunoaștem pe antrenorul nostru, dl. Lucian Oprin care ne-a încurajat și ne-a recomandat acest sport…

Florin Militaru: Noi vroiam doar să facem miscare și tata ne-a dus la o sală de sport, poate părea simplu dar chiar și cei mai mari campioni pot avea un început modest.

Mara Circiu: Cine sunt sportivii care ii admirați și vă inspiră?

Florin Militaru: Pentru mine, inspirația vine de la Bogdan Onolov, colegul meu de sală care practică acest sport de cinci ani și acum este campion European. Succesul lui mă inspiră și îmi spune că totul este posibil-dacă vrei!

Andrei Militaru: Lucian Bute! Îmi doream de mic să fiu asemeni lui, acum că am descoperit acest sport sper ca într-o buna zi cineva să îsi dorească să fie asemeni mie!!

Mara Circiu: Performanța inseamnă sacrificiu. A trebuit să renunțati la multe pentru a obține aceast rezultat?

Florin Militaru: Da, am renunțat în primul rind la calculator nu mai stăm 2, 3 ore pe zi în fața monitorului, și mergem cât mai des la sală pentru antrenament.

Andrei Militaru: Timpul liber a devenit mai limitat, mă uit la TV mai puțin, dar nici un sacrificiu nu mi se pare prea mare pentru satisfacția pe care am simtit-o cand am urcat pe podium!

Mara Circiu: În afară de aceste medalii obținute recent, care sunt celelalte rezultate de care vă mândriți?

Florin Militaru: Am participat la primul nostru concurs în noiembrie, 2012; eu am obținut locul III pe țara iar Andrei locul I, ne-am dat seama că avem potențial si reusita noastră ne-a dat curaj și totodată motivat să mergem mai departe. Este o adevarată bucurie să fiu la sală și pe podium alături de fratele meu, Andrei!

Mara Circiu: Ce planuri de viitor aveți?

Florin Militaru: Ne dorim să continuăm acest sport și să obținem rezultate cat mai bune la competițiile din anul acesta. Ne-am bucura, totodată, dacă acest sport ar caștiga câți mai mulți suporteri și participanți în România.

Andrei Militaru: Latinii spuneau “men sana in corpore sano” adică o minte sănatoasă într-un corp sănătos, dictonul lor este mereu prezent în viata noastră de sportivi! Îți mulțumim pentru faptul că ne promovezi în mass media, și vrem să fim un exemplu pozitiv și pentru alți tineri de vârsta noastră!

Mara Circiu: Dragii mei, Florin & Andrei, vă felicit încă odată pentru frumoasele voastre rezultate, și vă doresc mult success în toate competițiile ce vă asteaptă!