"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

 

La începutul acestei luni  a avut loc la Detroit, Michigan congresul 2017 al SAE (Society of Automotive Engineers) prilej cu care, în cea de-a doua zi a evenimentului, au fost decernate premiile de excelență SAE pe anul în curs. Printre acestea s-a numărat și Premiul Rodica Bărănescu (Award for Technical and Leadership Excellence), dedicat unor femei inginer care au avut rezultate excepționale în anul 2016. Premiul a fost atribuită anul acesta diplomat inginerului Anita Burke, Vehicle Chief Engineer la Compania General Motors și diplomat inginerului Tara Travis, Fuel System Development Team Manager de la compania Cummins Inc.

 

La decernarea premiului a fost prezent pe scenă și dipl. ing. Douglas Patten, președintele SAE International pe anul în curs.


Premiul Rodica Bărănescu, a fost stabilit în urma unei donații a prof. dr. Rodica Bărănescu, din Chicago, către SAE și decernat anul acesta pentru a 5-a oară.

 

Anul viitor președinția SAE va fi ocupată de  Mircea Gradu,  absolvent al Politehnicii București, promoția 1981.
Doamna Rodica Bărănescu, este absolventă a Politehnicii București, promoția 1961, și-a deținut funcția de președinte SAE în anul 2000.  Aceasta trăiește de peste 30 de ani în Statele Unite, fiind profesor în cadrul catedrei de Mecanică și Inginerie Industrială din cadrul University of Chicago, de unde s-a pensionat anul trecut. Aceasta este membru al Academiei Naționale a Inginerilor din Statele Unite și Doctor Honoris Causa la mai multe universități din România.