"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

 

Academia de fotbal pentru juniori iProSkills Academy Chicago se pregătește de zor să plece la vară în România. Aceștia nu doar se antrenează ci și organizează diferite evenimente pentru a aduna fondurile necesare deplasării peste ocean. Grupul va fi format din aproximativ 42 de persoane, dintre care  25 de copii, iar restul părinți și antrenori.  Doar patru dintre copii sunt de origine română restul fiind americani.
iPproSkills Academy are 5 echipe pentru 5 categorii de vârstă între 8 și 13 ani. Jucătorii din echipa de 11 ani au caștigat toate diviziile unde au jucat având un record de 26 de meciuri și 26 de victorii.

Echipa de 10 ani a jucat doar 10 meciuri în sezonul de toamnă având un record de 10 meciuri și zece victorii. Echipele joacă în YSSL, liga oficială în USA. Totodată jucătorii nu pot să joace la iProSkills Academy dacă nu au note de A sau B. Filozofia clubului este familia pe primul loc, școala și fotbalulul.

 

Legat de viitorul turneu peste ocean antrenorul  Cătălin Șerban ne-a declarat:

"Plecăm pe 2 iulie și stăm în România de pe 3 până pe 15 iulie. O să mergem la Vaslui, într-o colaborare cu A.J.F. Vaslui , primăria Vaslui și Liceul cu Program Sportiv unde o să avem stagii de pregătire și turnee. Totodată Vasluiul e orașul unde m-am născut și o să sărbătorim Ziua Independenței cu mare fast. De acolo mergem la Iași, la invitația antrenorului și profesorului universitar Nucu Antohi și la invitația lui Dan Cojocarul unul din pilonii Federației Române de Minifotbal. Acolo o să avem 1 turneu la baza Club Sportiv Magic Iași. Pe 9 iulie o să mergem la Focșani unde clubul Prosport Focșani ne-a invitat să le vizităm baza , să ne antrenăm și să jucăm în compania echipei Prosport Focșani. După aceea mergem la București să întâlnim Steaua București și alte cluburi de prestigiu din capitală. Ultimul popas, dar foarte important pentru noi este un stagiu de pregaăire și câteva meciuri școală la Academia Hagi și totodată intenționăm legarea unui parteneriat cu cei de de acolo. În tot acest timp petrecut în România noi intenționăm să arătăm celor din America frumusețile României, cultura, nivelul fotbalistic de pregătire a copiilor din România, să stabilim legături și parteneriate cu cluburi importante din estul Europei, și nu în ultimul rând să le oferim copiilor din USA o experiență de neuitat."