"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

La sfârșitul lunii mai RoStage Chicago a pus în scenă, la CityLit Theatre, pentru comunitatea românească, o nouă piesă de teatru intitulată “Despre oameni și… parcuri” avându-i în rolurile principale pe actorii Simina Contraș și Adrian Grigoraș.

Titlul a fost destul de greu să-l alegem. Au fost mai multe variante dar în cele din urmă a fost ales foarte simplu și la subiect “oameni și parcuri” ne-a declarat după spectacol actorul Adrian Grigoraș. Piesa este o dramă, pe cât de uzuală și banală, pe atât  de specială pentru fiecare dintre personaje.

Doi oameni se întâlnesc într-un parc. El neștiind că s-au mai întâlnit odată acum un an, ea știind și suferind în acest timp, asistăm la un fel de luptă între sexe, între suflete, pe tot parcursul acestei piese putând vedea oameni care râd, care plâng, care tipă, care șoptesc și care într-un final își doresc de fapt un singur lucru: să nu fie singuri.

Cea mai bună descriere însă a piesei ne-a făcut-o chiar unul dintre spectatori, domnul Marius Stan, care ne-a declarat după primul spectacol:

O fată frumoasă care așteaptă pe cineva este un început cum nu se poate mai bun. Mai mult nu vă spun ca să păstrez misterul ce înconjoară această comedie romantică și pe alocuri tragică. M-a ținut cu sufletul la gură, poate din cauza dialogului ce pare improvizat sau poate din cauza direcțiilor neașteptate pe care le adoptă actorii și acțiunea. Am râs în fotoliul scârțîit, m-am întristat în anumite momente și de două ori am vrut să merg pe scenă să le trag o mamă de bătaie, și lui, și ei.

Vica – interpretată admirabil de Simina Contras – e plină de viață dar și de nesfârșite dezamăgiri și suferințe pe care adesea le respinge și pe care uneori le provoacă. Simina strălucește în negru, roșu și auriu; o bijuterie.

George Adrian Grigoraș crează un personaj memorabil al cărui nume îmi scapă, parcă Nicu, sau Dan, nu mai știu. E jovial și credibil în nimicnicia lui, tandru, simpatic sau ticălos, după caz. M-a omorât cu „Măi Vica…”, cea mai frumoasă declarație de dragoste și de ură.

Decorul, muzica și luminile au fost la înălțime. La fel și fata care duce gunoiul.”

Actorul Adrian Grigoras este originar din Rasnov, judetul Brasov, a absolvit facultatea de Litere si Arte de la Sibiu, departamentul de teatru, iar din 2008, după absolvire, a jucat în diverse roluri. La Chicago este pentru a patra oara când joacă într-o piesă de teatru.

Despre publicul din Chicago actorul ne-a declarant că acesta este dornic, chiar disperat după lucruri frumoase, de calitate, după un spectacol relaxant și care să pună un semn de întrebare în mintea omului.  "Este un public ocupat, care nu are atât de mul timp pe cât ar crede unii din România, dar când vin la teatru vin cu sufletul și brațele deschise și este minunat, mai ales ca dupa eveniment vreo 30 de spectatori au  venit împreună cu noi la un restaurant din oraș" declară Grigoraș.