"Cercetați toate lucrurile, si păstrați ce este bun!"

Apostolul Pavel

Prima naștere înregistrată în Chicago a fost cea a lui Eulalia Pointe du Sable, fiica lui Jean-Baptiste Pointe du Sable in 1796. Jean Baptiste este considerat părintele orașului Chicago, deoarece el a fondat prima așezare omenească la gurile râului Chicago, puțin mai la nord de podul de pe Michigan Avenue de azi.


Illinois a fost primul stat american care a ratificat al 13-lea Amendament la Constituție, prin care se elimina sclavia, în 1865.

 

Primul Acvarium deschis la Chicago a fost în 1893.

 

Primul zgârie nor din lume a fost construit tot în Chicago, la 1885.  

 

Des Plaines, Illinois este locul unde s-a construit primul restaurant McDonald în 1955, de catre Ray Kroc, fondatorul Corporatiei McDonald’s. Restaurantul, transformat acum în muzeu, poate fi văzut și vizitat în apropiere de centrul orașului Des Plaines.

 

Daniel Hale Williams este recunoscut ca primul cardiolog care a făcut o intervenție chirurgicală pe inimă, la 10 Iulie 1893, la Provident Hospital, în Chicago.

 

Josephine Cochran, este cea care a inventat prima mașină de spălat vase, funcțională, care a fost prezentată la Târgul Internațional de la Chicago din 1893.

 

Biblioteca publică din Chicago este cea mai mare din lume, cu o colecție de peste 2 milioane de cărți.

 

Pe 2 decembrie, 1942, Enrico Fermi împreună cu un grup de oameni de știința și ingineri au demonstrat că o simplă construcție din cărămizi de grafit și uraniu poate produce căldură controlată. Locația aleasă pentru acest experiment, care a devenit prima fuziune a unui reactor nuclear, a fost o încăpere sub stadionul de fotbal al Universități din Chicago.

 

În Tampico, Illinois s-a născut, iar în Dixon a copilărit Ronald Regan, cel care devenea, în 1980, al 40-lea președinte american.

 

Vechiul Oficiu Poștal de la adresa 433 West Van Buren din Chicago este singurul din lume prin care trece o autostrada. (Eisenhower Expressway)

 

Râul Chicago este colorat în fiecare an în verde, de Ziua Sfântului Patrick, o sărbătoare cu origini irlandeze.

 

Cea mai mare fabrică de prăjituri, Nabisco, care a fabricat 16 miliarde de prăjituri Oreo, în 1995, se află în Chicago.

 

Turnul Apei din Chicago și Stația de Pompare sunt singurele clădiri care au supraviețuit Marelui Foc, care a distrus orașul Chicago la 1871.

 

Springfield este capitala statului Illinois și locul unde este înmormântat Abraham Lincoln. Înainte, capitala statului Illinois a fost în alte două orașe: Kaskaskia și Vandalia.

 

Când s-a deschis Universitatea din Chicago, la 1 octombrie 1892, avea un număr de 103 profesori și 594 de studenți.

 

Cel mai înalt punct din Illinois este dealul Charles Mound cu o înălțime de 376 de metri, față de nivelul mării.

 

Clădirea Bursei de Mărfuri din Chicago a fost construită fără a avea nici un fel de schelet interior din metal, cum erau construiți ceilalți zgârie nori. Construcția se sprijină doar pe zidurile sale solide.

 

Abrevierea de ORD pentru aeroportul O’Hare Chicago vine de la numele sau original Orchard Field. Numele a fost schimbat însă în onoarea pilotului locotenent comandor Edward H. O’Hare.

 

Construcțiile rotunde pentru stocarea silozului la ferme au fost construite prima dată într-o fermă din Spring Grove.